Treba naplačivat porez u privatnom smještaju na moru
zašto ja moram ovdje u Zagrebu plačat porez kada iznajmim sobu
a dole na moru večina ne plača
tu se gubi jako puno love iz proračuna..
I treba se rješiti lažnih branitelja ja ih znam nekoliko.
mladi i zdravi ko dren po cijele dane po birtijama
ništ ne rade samo puše i piju za to su zdravi!!
evo, nedavno sam saznao iz ovoga:
Vaš link
da su procjene da će S&P 500 pri vrijednosti od oko 940 imati ttm (zadnjih 12 mjeseci) P/E oko 2000 (slovima dvije tisuće) na kraju drugog kvartala ove godine.
pa slijedom toga, pošto je kriza, i pošto su u krizi valuacije niske, svaki "normalan" investitor bi trebao očekivati da taj P/E bude oko 7 za njih. to bi značilo da S&P treba pasti na oko 3 (dakle, tri boda). tad bi mogli zaključiti da se burza vlada po fundamentima, jel?
… Već smo utvrdili da se burze u zadnje vrijeme ne ravnaju po fundamentima.
Inače po TTM je trenutno S&P na 14 P/E a Crobex je 10.
Slovenija je recimo 89. [lol]
zašto ih ne prijaviš?
To je istina.
Pogotovo što se tiče ratnih invalida.
Pazi molim te, ima 45.000 ratnih invalida koji primaju penziju i još 15.000 zahtjeva za invalidskom penzijom. Čak i da je bilo 500.000 branitelja koliko ih ima u registru (yeah right [lol] ) onda ispada da ih je preko 10% postalo invalidno u ratu. Pa to nema nigdje! Sramota pogotovo prema onima koji su stvarno branili zemlju i postali invalidi na bojištu!
… Već smo utvrdili da se burze u zadnje vrijeme ne ravnaju po fundamentima.
Inače po TTM je trenutno S&P na 14 P/E a Crobex je 10.
Slovenija je recimo 89. [lol]
ja sam ustvrdio da kad pogodim trend onda je burza savršeno logična i ravna se ispravno i po FA i TA. a kad profulam onda ne. [lol]
ma,
ravnaju se burze i sva ostala slobodna tržišta po fundamentima, debelo potpomognuto sa općim raspoloženjem sudionika u jednom i u drugom smjeru. koliko čitam, tak je uvijek bilo i tak je i sada. druga je priča da li mi kužimo te tzv. fundamente i to raspoloženje.
@ twixer ja sam trenutno u fazi da ne mi se ne isplati previše raditi jer mi je dohodak na graničnom porezu pa ispada da dosta više radim za državu nego za sebe.Opet kad pogledaš nije isto staviti Mudrinića,čistačicu i mene na flat tax ili kako se to zove.
Zakaj ne bi bilo isto staviti čistačicu i Mudrinića na flat tax? Mudri možda zarađuje 100x više pa bi platio 100x više poreza.
Makar znam da se protiv trenutnog poreznog sustava ne isplati boriti, tako je u svim "razvijenim" zemljama. Svima njima je normalno da Mudri plaća valjda 300x više poreza, a zarađuje samo 100x više od čistačice.
best buy – ht
best sell – sve ostalo
Ti si presmiješan, drukaš ko sumanut po svim temama, kao da forumaši imaju utjecaja na dionicu
[lol]
Ima i boljih kupnji trenutno.
@ twixer ja sam trenutno u fazi da ne mi se ne isplati previše raditi jer mi je dohodak na graničnom porezu pa ispada da dosta više radim za državu nego za sebe.Opet kad pogledaš nije isto staviti Mudrinića,čistačicu i mene na flat tax ili kako se to zove.
Zakaj ne bi bilo isto staviti čistačicu i Mudrinića na flat tax? Mudri možda zarađuje 100x više pa bi platio 100x više poreza.
Makar znam da se protiv trenutnog poreznog sustava ne isplati boriti, tako je u svim "razvijenim" zemljama. Svima njima je normalno da Mudri plaća valjda 300x više poreza, a zarađuje samo 100x više od čistačice.
[/quote]
Vjerojatno bi flat tax pravednije rasporedio porezno opterećenje. Pitanje je da li je uvođenje flat taxa u HR moguće. Po meni je prioritet poboljšati odnos populacije koja radi i koja ne radi. To se najefikasnije može postići ako se poveća razlika između nižih plaća s jedne i socijalne pomoći i mirovine s druge strane. Povećanjem neoporezivog dijela plaće rad na crno, skupljanje socijalne pomoći i prijevremena mirovina bi bile manje atraktivne opcije.
Povećanjem neoporezivog dijela plaće rad na crno, skupljanje socijalne pomoći i prijevremena mirovina bi bile manje atraktivne opcije.
Ovo je usađeno u mentalitet i 10 ili 15% veća plaća ništa ne bi tu pomogle.
Smanjivanje rada na crno povećava broj radnih mjesta. Tu bi trebale biti rigoroznije kontrole i kazne.