Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– AUHR-r-a samo danas -6.47% .
– stvarno je manje popularna i iznenađujuće pada.

– molim vas nemojte zamjeriti ovim mojim drukerima.
– jer oni su zbilja mislili sve najbolje.

– I love this game.
Pozdrav !

Uz promet zvjezdanih 4.800kn…
Još jedan dokaz da fundamenti nisu pretjerano bitni.
U stvari što lošiji rezultati to bolje, ne bi me čudilo da Crobex završi godinu na 3.500.
[cool]

Bježim u cash [lol]

– vidim kako imate puno tog keša.
– a vidi se i na burzi kako brutalno prodajete i rušite nam burzu.

– i sada kada ste u kešu pa što ne počastite ekipu u nekom dobrom restoranu.
– za to bi te dobili i dobre preporuke gdje vam je najbolje oročiti novce.

– ma pozvala bih vas i ja, ali nisam pri kešu.

– I love this game.
Pozdrav svim kešolovcima !

[/quote]

Dobro veče želim. Dao sam ti 100%, 100% i omaklo mi se 99%. Uz sav moj trud još uvijek ne mičemo sa 41%. Ali neću odustati, navikao sam na hard work & sacrifice.

Na čemu se temelji optimizam. 0% cash imaju samo oni koji su jako uvjereni da će burza ići gore. Dobro, HT se na našoj burzi gdje se padom smatra -3% dnevno i više može smatrati cashom.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Bježim u cash [lol]

Samo se ti zezaj…
Evo ovdje tabela koju sam napravio, radi se o 1Q2009 fundamentima Crobexa, nečemu što nisam nigdje uspio pročitati. Rezultati su zanimljivi.

Onaj forward je samo igre radi, ali nije nemoguće da rezultati poslovanja velikog broja poduzeća ostanu ovakvi do kraja 2009, pa i dulje.

Prvo imaš aritmetičku sredinu fundamenata dionica u Crobexu.
A onda sam iz zezancije izračunao fundamente Crobexa prema broju pojedinih dionica u Crobexu… [lol]

Poanta: uz ovakve rezultate i pri sadašnjim cijenama dionica P/E Crobexa bi na kraju godine bio oko 25.
Precijenjeno ili ne? Da li će rezultati poslovanja biti bolji? To neka svatko sam zaključi.
[/quote]

Više od 20% hrvatskog GDP-a je turizam koji se ne dešava u 1Q, tako da 1Q i nije baš najbolji indikator za ogromnu većinu dionica.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Mogao bi biti sasvim dobar indikator ako nekim slučajem turistička sezona ipak podbaci a naši dripci u vladi naravno ne poduzimaju nikakve preventivne mjere za slučaj da se to desi.

Poanta: uz ovakve rezultate i pri sadašnjim cijenama dionica P/E Crobexa bi na kraju godine bio oko 25.
Precijenjeno ili ne? Da li će rezultati poslovanja biti bolji? To neka svatko sam zaključi.

– ma gospodine Rocky (ako može bez svađe), ipak vama puno bolje leže strane burze.
– vidim po vašoj tabeli kako tu puno stvari ne kužite.
– pa ATPL je prošle godine zaradila po dionici preko 500kn, a cijena joj se je bila spustila ispod 500kn.
– e sada koliki je tu p/e.

– mnoge firme nisu revidirale imovinu.
– tu ima svega, i iz samih brojeva se ne da puno toga isčitati.

– ja pravim svoje procijene i jedino mi je važno povećano pozitivno poslovanje.
– sada gledam dobit firme.
– koliko love firma reinvestira u sebe, a koliko dijeli u dividendu.
– to malo dijelim, malo množim i dobijem neke podatke koji su mi jako važni.

– I love this game.
Pozdrav !

Mogao bi biti sasvim dobar indikator ako nekim slučajem turistička sezona ipak podbaci a naši dripci u vladi naravno ne poduzimaju nikakve preventivne mjere za slučaj da se to desi.

– već su poduzeli prve korake za tjeranje turista.
– euro se opasno približava ka 7kn.
– stvarno nisu normalni, to raditi prije sezone.

– I love this game.
Pozdrav !

– ma gospodine Rocky (ako može bez svađe), ipak vama puno bolje leže strane burze.
– vidim po vašoj tabeli kako tu puno stvari ne kužite.
– pa ATPL je prošle godine zaradila po dionici preko 500kn, a cijena joj se je bila spustila ispod 500kn.
– e sada koliki je tu p/e.

– mnoge firme nisu revidirale imovinu.
– tu ima svega, i iz samih brojeva se ne da puno toga isčitati.

– ja pravim svoje procijene i jedino mi je važno povećano pozitivno poslovanje.
– sada gledam dobit firme.
– koliko love firma reinvestira u sebe, a koliko dijeli u dividendu.
– to malo dijelim, malo množim i dobijem neke podatke koji su mi jako važni.

– I love this game.
Pozdrav !

Tabela je samo informativnog karaktera i pokazuje isključivo 1Q rezultate, dakle prošla godina nije uračunata (osim kod BV gdje su ostali tragovi prošle godine). Tu se nema što skužiti, jednostavno su podaci takvi kakvi jesu.
Ako to nisi skužila onda ti mnogo toga ne kužiš… [wink]

Na stranim burzama su reakcije cijene dionice na neke vijesti i drastične promjene fundamenata često logičnije i predvidivije nego kod nas.

Ako to nisi skužila onda ti mnogo toga ne kužiš… [wink]

– pa ne mogu svi biti pametni kao i Vi.
– ja se još učim i dosta sam neuka kod toga investiranja.
– trenutno sam svladala brojanje novaca.
– i znam izračunati koliko ću na kojoj dionici dobiti novaca od dividende.
– nije baš nešto, ali polako napredujem u svakom pogledu.

– I love this game.
Pozdrav !

Rocky ne kužim u tablici stvarni PE crobexa i prosjek crobexa

Običan prosjek je zbroj P/E pojedinih dionica i onda podijeljeno sa brojem dionica u Crobexu.

A stvarni P/E sam izračunao iz zezancije s obzirom na udio pojedinih dionica, bar u excelu to nije problem. Dakle zbrojio sam ukupne zarade po dionicama i prema tome dalje računao. Dakle ukupni Earning crobexa za 1Q bi bio 88 miliona i kusur kn.

Rocky ne kužim koje će dionice danas ići 10% gore.

– I love this game.
Pozdrav !

– pa ne mogu svi biti pametni kao i Vi.
– ja se još učim i dosta sam neuka kod toga investiranja.
– trenutno sam svladala brojanje novaca.
– i znam izračunati koliko ću na kojoj dionici dobiti novaca od dividende.
– nije baš nešto, ali polako napredujem u svakom pogledu.
– I love this game.
Pozdrav !

Ti znaš samo pisati o HT, brojanju novaca i šišanju ovaca.

Nisam nigdje uspio pronaći fundamentalnu analizu Crobexa, to jest dionica zastupljenih u Crobexu. Pa sam to sam učinio.
I rezultati 1Q mi se čine lošima.

Što sam sad po tebi blesav ako mi je palo na pamet da bih mogao to izračunati i staviti ovdje?
Izgleda da svarno jesam kad previše očekujem od ove teme…
Umjesto da se povede kvalitetna diskusija o tome što nas čeka ove godine i koje firme bi mogle biti u prednosti, ti opet mlatiš praznu slamu.

New Report

Close