Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vidra pobjedi Ivanu ako možeš [smiley]

[lol]

ja se tek sad brutalno počinjem krcati ht-eom [kiss]
[/quote]

– ne znam zašto smatrate kako je sada pametno ući u dionicu s preko 300.000 pušioničara.
– zar ne vidite kako to stalno pada.

– zbog toga sam ja danas kupovala neke druge biserčiće.
– samo po malo, bez dizanja cijene.
– možda je to i dobra kupnja, nikad se nezna.
– samo tko zna koliko vi možete prodavati još jeftinije.

– ali kada znam što sam kupila i koliko to stvarno vrijedi nikad mi nije žao.
– uostalom opet ću ja sve to vama prodati.
– stvarno je ovo postala presmiješna igrica.

– i normalno neću vam napisati i što sam kupila.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
KAO DA NAS TO ZANIMA,sto si ti kupova(o)la [undecid]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Samo da se nadovežem, nije mi bila namjera crniti građevinare. Jedan kolega mi je na pm ukazao da je tako ispalo. Ovim putem želim reći da u basketu građevinara postoje i oni za koje osobno smatram da rade jako dobro. Neću ih nabrajati, kao što neću nabrajati i one loše. Zato sam rekao da su neki junk, neki svakako nisu. Ono što sam htio reći da bilo da rade loše ili dobro, skuplji su od JNAF-a a to smatram da nikako ne može biti, a iz argumenata koje sam iznio ranije. To ne znači da bi njihova cijena trebala pasti, štoviše, ali smatram da bi cijena JNAF-a trebala rasti… sve je naravno IMHO i ne morate se složiti.

Mislim da smo već X puta vidjeli da fundamenti kod nas nemaju nikakve veze sa cijenom dionice…
Možda se čovjek osjeća sigurnije kupujući takve firme ali daleko od toga da takve dionice najviše narastu.

Što se samog JNAF tiče, imaju par interesantnih projekata koji su u izgradnji, ne sumnjam da firma kao takva ima dobru budućnost. No to ne mora značiti da će cijena dionice letjeti u nebo.

Samo da se nadovežem, nije mi bila namjera crniti građevinare. Jedan kolega mi je na pm ukazao da je tako ispalo. Ovim putem želim reći da u basketu građevinara postoje i oni za koje osobno smatram da rade jako dobro. Neću ih nabrajati, kao što neću nabrajati i one loše. Zato sam rekao da su neki junk, neki svakako nisu. Ono što sam htio reći da bilo da rade loše ili dobro, skuplji su od JNAF-a a to smatram da nikako ne može biti, a iz argumenata koje sam iznio ranije. To ne znači da bi njihova cijena trebala pasti, štoviše, ali smatram da bi cijena JNAF-a trebala rasti… sve je naravno IMHO i ne morate se složiti.

Mislim da smo već X puta vidjeli da fundamenti kod nas nemaju nikakve veze sa cijenom dionice…
Možda se čovjek osjeća sigurnije kupujući takve firme ali daleko od toga da takve dionice najviše narastu.

Što se samog JNAF tiče, imaju par interesantnih projekata koji su u izgradnji, ne sumnjam da firma kao takva ima dobru budućnost. No to ne mora značiti da će cijena dionice letjeti u nebo.
[/quote]

Mislim da se dionice kupuju prema budućim, a ne sadašnjim fundamentima. Kriza neće jednako utjecati na sve firme i fundamenti se neće kod svih jednako promjeniti. Inače fundamenti mogu i prevariti. Evo jedan primjer.

Velike firme imaju puno malih podizvođača i dobavljača. Njima duguju puno novaca i male firme jedva preživljavaju. One u nekom trenutku prestaju fakturirati račune velikim firmama jer nemaju novaca da plate PDV. Čekaju da nešto naplate pa da pošalju novu fakturu. Stavka "dugovanja dobavljačima" u izvještajima može biti zbog toga znatno manja nego što su stvarni dugovi.

Mislim da bi Febo ili neko drugi ko se bavi računovodstvom mogao bolje reći koliko su ti izvještaji stvarno pouzdani i što je sve skriveno.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

– ma niti ne trebaju narasti.
– sada je doba balona.
– a modu i trend zbilja treba pratiti.
– sada ako ti baloni puknu, treba ih opet kupovati.
– jer ovi naši investitori i prave greške kako bi iste mogli ponoviti.
– i zašto im opet ne uvaliti te dionice.

– imam neki osijećaj kako stalno isti na burzi zarađuju.

– a za moje fundamentalne zbilja nema straha.
– to i ako padne pasti će na smiješnom prometu.
– nezgodne su ove koje padaju na velikom prometu.

– i normalno, mora se imati keša za sve ove igrice.
– a stvarno ste naivni.
– čini mi se kako se danas nije zaradilo za burek.

– I love this game.
Pozdrav !

Mislim da se dionice kupuju prema budućim, a ne sadašnjim fundamentima. Kriza neće jednako utjecati na sve firme i fundamenti se neće kod svih jednako promjeniti. Inače fundamenti mogu i prevariti. Evo jedan primjer.

Ima firmi za koje nije izgledno da će im se poslovanje poboljšati u dogledno vrijeme pa cijena dionica svejedno raste, čak i više nego kod dionica firmi koje čak i u ovo doba imaju dobre rezultate.

Inače ako baciš oko samo na 1Q rezultate i pretpostaviš čisto igre radi da će takva biti cijela godina, ispadne da je hrpa dionica već i na ovim cijenama precjenjena, makar je precijenjenost dosta relativan pojam ovisan o trenutku i okruženju.
A s druge strane ima dionica sa stvarno smiješno dobrim fundamentima.

KAO DA NAS TO ZANIMA,sto si ti kupova(o)la [undecid]

KAO DA NAS TO ZANIMA,sto si ti celav(a).

– I love this game.
Pozdrav !

Koje su to sa smješno dobrim fundamentima,daj primjer [pray] Ovako načelno izražavanje je mlačenje prazne slame.Što su za tebe smiješno dobri fundamenti??

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

A s druge strane ima dionica sa stvarno smiješno dobrim fundamentima.

– o tim dionicama se ne priča niti se piše.
– tu treba strpljenja, ali doći će i njihovo vrijeme.
– zbog toga mi je u takvim dionicama dividenda izuzetno važna.

– ali čitala sam i o tome, neke dionice nikada niti ne budu otkrivene.
– zbog toga je nekada potrebno kupovati i smeće od dionice ako se ima osijećaj rasta takve dionice.
– to i radim.
– s jednim dijelom portfelja se uvijek prilagodim burzovnoj publici.
– a kako bi vas inače šišala.

– I love this game.
Pozdrav !

Koje su to sa smješno dobrim fundamentima,daj primjer [pray] Ovako načelno izražavanje je mlačenje prazne slame.Što su za tebe smiješno dobri fundamenti??

– morali bi ipak znati kako neke informacije nisu za široku burzovnu publiku.
– i ovo izražavanje nikako nije mlačenje prazne slame.
– ovo su vam razgovori na nivou visko rangiranih političara.

– a vi dragi gospodine izgleda niste platili svoju školarinu.
– pa ne ide to tako.
– najprije se mora platiti burzovna školarina koja je jakooooo skupa.
– a onda ćete vjerojatno i kužiti neke stvari.

– a moj savjet za vas je kako su vam besplatni savjeti zasigurno i najskuplji savjeti.

– I love this game.
Pozdrav !

– imam neki osijećaj kako stalno isti na burzi zarađuju.

[- zbog toga je nekada potrebno kupovati i smeće od dionice ako se ima osijećaj rasta takve dionice.

piše se osjećaj, a ne osijećaj.
niste pazili u osnovnoj školi… a to nam daje pravo da sumnjamo da i kod kompliciranijih stvari kad su se učile niste pazili [wink]
školovani intelektualac poput vas, koji ima tako široku sliku o svemu, to bi trebao znati.. osim ako..
inače, što se stila tiče – bez komentara [wink]

– i ovo izražavanje nikako nije mlačenje prazne slame.
– ovo su vam razgovori na nivou visko rangiranih političara.

s ovim se na žalost slažem 100% [proud]

– a vi dragi gospodine izgleda niste platili svoju školarinu.
– pa ne ide to tako.
– najprije se mora platiti burzovna školarina koja je jakooooo skupa.
– a onda ćete vjerojatno i kužiti neke stvari.

– a moj savjet za vas je kako su vam besplatni savjeti zasigurno i najskuplji savjeti.

– I love this game.
Pozdrav !

ufff.. nemojte o školarini…

Kolegice Ivana, da li vi imate vec unaprijed isprogramiranu tipkovnicu pa imate posebnu tipku za ovo

– I love this game.
Pozdrav !

ili svaki put to iznova tipkate???

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Znate šta je meni čudno kako Ivana danas nije brutalno zaradila [lol]

New Report

Close