Trenutno je best buy JNAF.
Zašto?
Zato jer se trži debelo ispod vrijednosti kapitala, a za profitabilne firme poput JNAF-a to je neodrživo.
Osim što je firma profitabilna, postoje i projekcije rasta prihoda i dobiti kroz širenje kapaciteta. U krajnoj liniji zbog tih investicija se i radi dokapitalizacija po cijeni većoj od 2700 kn po dionici. Dakle imamo situaciju gdje će novi subjekt ući u vlasničku strukturu i unijeti novi kapital u bilancu po cijeni debelo većoj nego je trenutno na burzi.
Nadalje, pogladajte ubilnancu JNAF odnos dug/kapital. Pa ta firma nema kune duga.
Dakle idemo redom:
1.podcijenjenost prema p/BV multiplikatoru
2.podcijenjenost prema P/E multiplikatoru
3.projekcija rasta prihoda i dobiti kroz povečanje kapaciteta u bliskoj i daljoj budućnosti
4.nema duga
5.netko dokapitalizira firmu po 40% većoj cijeni nego što je imate priliku kupiti na burzi, što znači da unosom te nove imovine u bilancu ova će dionica izgledati još podcjenjenije prema p/bv.
Kolega nešto ste fulali što se tiče JANAFA dokapitalizacija če trajati 3 godine i onda če tek
dionice postati redovne ..
Znači iduče 3 godine ništa od toga..
Sa ostalim se slažem.
Zašto kada je turizam jedina grana koju nije zahvatila recesija????
Prošlu godinu su izvrsno poslovali, jer je recesija nastupila nakon glavne turističke sezone, a kako se već …..
[/quote]
– plaže su već pune.
– ali za moj ukus more je još hladno.
– ovaj vikend na auto putu je stvarno bila velika gužva.
– sada kuda idu nemam pojma, ali za pretpostaviti je na more, pa to su bile stvarno kolone.
– evo ja sam išla u Zagrab i tamo se je čekalo na Lučkom 20min. za ne vjerovati, a vikend.
– znam i jednu turističku firmu s kojom se trguje na burzi.
– normalno da neću napisati i koja.
– u predsezoni imaju veći broj gostiju nego prošle godine.
– ali moja djelatnost nije turizam, namam pojma kako je u Istri, tako sve ovo uzmite s velikom rezervom.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Turizam definitivno ne će biti pogođen ili ne u onoj mjeri kako se, ne ću reći prognoziralo nego lupetalo, po medijima!
A i pad BDP-a u 1Q ne će biti onakav kako se predviđalo – -5,8%!
To najbolje zna Šuker; zato je Polančec bez ikakve zadrške emitirao prava seljacima!
Ne emitiraš rashode ako nema prihoda iz kojih će se pokriti!
…za mene turizam je sektor kao i trgovina, zato cisto turisticke firme, ne hvala.
Zašto kada je turizam jedina grana koju nije zahvatila recesija????
Prošlu godinu su izvrsno poslovali, jer je recesija nastupila nakon glavne turističke sezone, a kako se već …..
[/quote]
– plaže su već pune.
– ali za moj ukus more je još hladno.
– ovaj vikend na auto putu je stvarno bila velika gužva.
– sada kuda idu nemam pojma, ali za pretpostaviti je na more, pa to su bile stvarno kolone.
– evo ja sam išla u Zagrab i tamo se je čekalo na Lučkom 20min. za ne vjerovati, a vikend.
– znam i jednu turističku firmu s kojom se trguje na burzi.
– normalno da neću napisati i koja.
– u predsezoni imaju veći broj gostiju nego prošle godine.
– ali moja djelatnost nije turizam, namam pojma kako je u Istri, tako sve ovo uzmite s velikom rezervom.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Turizam definitivno ne će biti pogođen ili ne u onoj mjeri kako se, ne ću reći prognoziralo nego lupetalo, po medijima!
A i pad BDP-a u 1Q ne će biti onakav kako se predviđalo – -5,8%!
To najbolje zna Šuker; zato je Polančec bez ikakve zadrške emitirao prava seljacima!
[/quote]
Bavim se turizmom 13g, stanje nije ni iz bliza takvo kako se vama cini!
Kolega nešto ste fulali što se tiče JANAFA dokapitalizacija če trajati 3 godine i onda če tek
Sa ostalim se slažem.
kolega, kao što vidite, od 5 argumenata zašto smatram da je JNAF best buy, dokapitalizacija je tek na petom mjestu. To je šećer za kraj. Kolega, neodrživo je da u trendu rasta cijena nafte, u trendu sve boljih izvješča JNAF-a, ovakva stabilna firma bez kune duga koja će širiti svoje kapacitete, trži ispod buka. To jednostavno nije normalno. Pa pogledajte građevinare, svi su preko buka, a pola ih je junk koji ništa ne zarađuje ili zarađuje jako malo uz enorman dug. Ova cijena JNAF-a je IMHO best buy..
Kako ćeš se ti razočarati u životu [lol]
Strašno je da gubi napiše jedinu kvalitetniju preporuku i dobije najlošije ocijene u odnosu na ekipu koja piše da je dionica best buy zato što je najviše pala i sl. gluposti. Evo stotke [thumbsup]
– sada mi više nije cilj zaraditi.
– cilj mi je pobijediti burzu i imati veće prinose od fondova.
Ma nemoj reć? vidiš vidiš…
Kako ćeš se ti razočarati u životu [lol]
Strašno je da gubi napiše jedinu kvalitetniju preporuku i dobije najlošije ocijene u odnosu na ekipu koja piše da je dionica best buy zato što je najviše pala i sl. gluposti. Evo stotke [thumbsup]
[/quote]
‘????
Ne znam je li upućeno meni.
Naveo sam o dvije činjenice:
1. Turizam je na razini prošle godine ako ne i bolji – za sada!
2. Pad BDP-a bit će manji od projekcija – Šuker ne emitira prava ako nema love!
Sa ostalim se slažem.
I kakve to veze ima sa vrijednošću Janafa? Samo indirektne u smislu odlučivanja na skupštini i eventualnoj razlici u dividendi a nikako u računovodstvenim pokazateljima niti kvantitativno mijerljivoj vrijednosti društva
Sa ostalim se slažem.
kolega, kao što vidite, od 5 argumenata zašto smatram da je JNAF best buy, dokapitalizacija je tek na petom mjestu. To je šećer za kraj. Kolega, neodrživo je da u trendu rasta cijena nafte, u trendu sve boljih izvješča JNAF-a, ovakva stabilna firma bez kune duga koja će širiti svoje kapacitete, trži ispod buka. To jednostavno nije normalno. Pa pogledajte građevinare, svi su preko buka, a pola ih je junk koji ništa ne zarađuje ili zarađuje jako malo uz enorman dug. Ova cijena JNAF-a je IMHO best buy..
[/quote]
Samo da se nadovežem, nije mi bila namjera crniti građevinare. Jedan kolega mi je na pm ukazao da je tako ispalo. Ovim putem želim reći da u basketu građevinara postoje i oni za koje osobno smatram da rade jako dobro. Neću ih nabrajati, kao što neću nabrajati i one loše. Zato sam rekao da su neki junk, neki svakako nisu. Ono što sam htio reći da bilo da rade loše ili dobro, skuplji su od JNAF-a a to smatram da nikako ne može biti, a iz argumenata koje sam iznio ranije. To ne znači da bi njihova cijena trebala pasti, štoviše, ali smatram da bi cijena JNAF-a trebala rasti… sve je naravno IMHO i ne morate se složiti.
Turizam sigurno neće biti bolji od prošle sezone, sigurno bar po potrošnji. Skoro svi turisti rade pod velikim kreditima, čija cijena raste u krizi. Plus 2q izvješća će im u najbolju ruku biti solidna sa minimalnom dobiti. Dividende, ups nema dividendi…
Za pad bdp-a službene procjene su oko 2%, sumnjam da se nećeš iznenaditi. Vidim da te opet puca idealizam, pa radije ne bi o makroekonomiji…
Turizam sigurno neće biti bolji od prošle sezone, sigurno bar po potrošnji. Skoro svi turisti rade pod velikim kreditima, čija cijena raste u krizi. Plus 2q izvješća će im u najbolju ruku biti solidna sa minimalnom dobiti. Dividende, ups nema dividendi…
Za pad bdp-a službene procjene su oko 2%, sumnjam da se nećeš iznenaditi. Vidim da te opet puca idealizam, pa radije ne bi o makroekonomiji…
[/quote]
1.Turizam je počeo odlično
2. Procjene pada BDP-a su bile -5,8% – IMF!