Nitko ne zna ko je prodavao i zašto
i nigdje ne piše da je napravio dobro
Postoji na tisuče miljone mogučih scenarija
ali je zanimljivo da ljudi biraju one najgore…
Ovo je samo još jedna prilika za tračere da navale na INGRU
Smišlajuči sve moguče crne scenarije..
Trač babe ništo drugo kupuju sada jeftino
a za koji tjedan če vam prodavati za +30%
uz priče da je INGRA ok firma.
Kolega ne vidim po čemu su VDKT i THNK u postocima isti shodno da je THNK rasla skoro 20%
više od VDKT što ne bi trebalo biti praksa zato što dionice koje su najviše podcjenjene
a to je defintivno VDKT bi trebale ranije i za više skočiti od drugih ..
što se može vidjeti na svim svjetskim burzama da su
dionice koje su najviše pale su u biti i najviše rasle..
VDKT je na 390 kuna
a koštao je 4600 kuna
Usporedimo to sa THNK 2140 a bila 12000 vidi se da THNK može rasti još 6 puta do maksimuma
dok VDKT 12 puta do maksimuma
mislim da je to više nego duplo … odnosu na THNK
Ajde drago mi je sta su se pocelo pisat razmisljanja o tome sa cim trgovati a ne o koje cemu.
meni je isto drago da ste se vi 10.6. uključili na ovaj forum da napravite malo reda ovdje….ja suprotno vama smatram da je ovdje napisano jako puno kvalitetnih i edukativnih postova i da ih pišu vrlo pametni i zanimljivi ljudi …ako vas smeta poneki ležerniji post savjetujem vam da se okanite smrtne ozbiljnosti jer ona vodi ka preranoj smrti.
DATA
Ma slazem se uglavnom sa tobom samo sta je VDKT tih 4600kn bio svega par dana,a ja ipak gledam neku prosijecno cijenu koja se kretala kroz duzi period a to je negdje oko 3500 kn, a THNK 10500 kn pa se ti postotci tu ipak malo priblizavaju, iako je svakako VDKT sa razlogom podcijenjeniji.
Ajde drago mi je sta su se pocelo pisat razmisljanja o tome sa cim trgovati a ne o koje cemu.
meni je isto drago da ste se vi 10.6. uključili na ovaj forum da napravite malo reda ovdje….ja suprotno vama smatram da je ovdje napisano jako puno kvalitetnih i edukativnih postova i da ih pišu vrlo pametni i zanimljivi ljudi …ako vas smeta poneki ležerniji post savjetujem vam da se okanite smrtne ozbiljnosti jer ona vodi ka preranoj smrti.
[/quote]
Ma Karla zlato bas obrnuto ja sam ovdje od 10.06 najmanje da uvedem reda vec zato da procitam neku pametnu ideju koja bi se mogla unovciti, pa posto je takvih tema pocelo bit sve manje htio sam potaknuti pametne i zanimljive ljude da pisu o njima.
Hm i smrtna ozbiljnost vodi ka preranoj smrti a jel i ona uzrokuje rak na plucima i smanjuje broj spermica?
DATA,
mene muci ingra, imam je i jos je nisam prodao, od u ovom casu deset dionica koje imam smatram je najproblematicnijom i mojom najlosijom procjenom, ostatak portfelja mi se u ovom casu bas svidja kako je poslozen:).
problem je na forumu sto vjerojatno svi krecemo od pretpostavke da svi drukaju i da nitko nije iskren, onda ti se ne da biti iskren i izloziti konkretan problem koji te zanima i stav o njemu jer ce odgovori biti od slabe koristi: 1) bices optuzen za druk, 2) jer ces normalno kao odgovore dobiti drukanje a ne isken stav, 3) naletices umjesto na razum na osjecaje onih koji su unutra pa su osjetljivi, pa ce ti njihovi odgovori biti jos beskorisniji od onih drukerskih.
ja cu se s ingrom morati odluciti za nesto od slijedeceg:
a) zaboraviti na nju na neko vrijeme, praviti se da je nemam.
b) izaci i uzeti nekog drugog gradjevinara da imam kakav takav udio tog sektora u portfelju.
c) izaci i uzeti dionicu iz nekog drugog sektora.
d) testirati je na prvom iducem rastu crobexa, pa b ili c ili sadrzati.
Karla, ja sam pocetnik i o dionicama ne znam puno pa sve pametno s gustom skupljam, tvoji postovi su mi simpaticni, pratim bb temu zadnje vrijeme cak i cesce od tehnicke i komentara, ali "jako puno kvalitetnih i edukativnih postova i da ih pišu vrlo pametni i zanimljivi ljudi", pretjerujes, vise mi je zabavna, … brutalno:)
DATA,
mene muci ingra, imam je i jos je nisam prodao, od u ovom casu deset dionica koje imam smatram je najproblematicnijom i mojom najlosijom procjenom, ostatak portfelja mi se u ovom casu bas svidja kako je poslozen:).
problem je na forumu sto vjerojatno svi krecemo od pretpostavke da svi drukaju i da nitko nije iskren, onda ti se ne da biti iskren i izloziti konkretan problem koji te zanima i stav o njemu jer ce odgovori biti od slabe koristi: 1) bices optuzen za druk, 2) jer ces normalno kao odgovore dobiti drukanje a ne isken stav, 3) naletices umjesto na razum na osjecaje onih koji su unutra pa su osjetljivi, pa ce ti njihovi odgovori biti jos beskorisniji od onih drukerskih.
ja cu se s ingrom morati odluciti za nesto od slijedeceg:
a) zaboraviti na nju na neko vrijeme, praviti se da je nemam.
b) izaci i uzeti nekog drugog gradjevinara da imam kakav takav udio tog sektora u portfelju.
c) izaci i uzeti dionicu iz nekog drugog sektora.
d) testirati je na prvom iducem rastu crobexa, pa b ili c ili sadrzati.
Karla, ja sam pocetnik i o dionicama ne znam puno pa sve pametno s gustom skupljam, tvoji postovi su mi simpaticni, pratim bb temu zadnje vrijeme cak i cesce od tehnicke i komentara, ali "jako puno kvalitetnih i edukativnih postova i da ih pišu vrlo pametni i zanimljivi ljudi", pretjerujes, vise mi je zabavna, … brutalno:)
[/quote]
nemam dionicu ingre evo zasto sam izasao…tvrtka nema novih poslova,ima velika dugovanja,clanovi uprave prodaju dionice tu se otvaraju spekulacije da bi se mozda mogao otvoriti kroz neko vrijeme stecajni postupak no ja sam ipak misljenja da od stecaja nema nista ako nista drugo a onda arena im osigurava kakva takva primanja, mozda samo rezanje troskova….kad bi s dogodilo da ubodu dobar posao mislim da bi dionica explodirala a ovako neznam bas,ovo je moje vidjenje,mozda je i pogresno,neka se i drugi ukljuce …
[/quote]
Ma Karla zlato bas obrnuto ja sam ovdje od 10.06 najmanje da uvedem reda vec zato da procitam neku pametnu ideju koja bi se mogla unovciti, pa posto je takvih tema pocelo bit sve manje htio sam potaknuti pametne i zanimljive ljude da pisu o njima.
Hm i smrtna ozbiljnost vodi ka preranoj smrti a jel i ona uzrokuje rak na plucima i smanjuje broj spermica?
[/quote]
Ova tema je najmanje edukativna, i iz nje se može izvući najmanje upotrebljivih informacija. Da ne govorim da može debelo zavesti.
A pošto je ovdje samo jedna kraljica, ona ima pravorjek.
Ivana javi se. [pray]
Kolega Sava neznam jel vi ovo ovde ekipu lagano j.. ili ste totalno neinformirani, pa turizam je najpogođenija grana i ove negativne brojke koje vec sad prikazuju su frizirane da bi to bolje izgledalo i smirivalo javnost (o turizmu znam sta se desava i brojke su malo je rec pesimisticne).
E sad brodari-gradjevinari, definitivno je tesko gledat svoje novce u gradjevinarima dok se postotci kod brodara dvoznamenkasto zelene a opet kako bi rekli nevalja sva jaja u jednoj kosari drzat, e sad ko ce tu bit pametan ko zna ja vecinu portfelja imam u brodarima a nekih 35-40 % u gradjevinarima.
Evo volija bi da mi neko da komentar o Tehnici, je ste li vi primjetili koliko je ona u postotcima na nekadasnje cijene vise podcijenjena za razliku od IGH i zbog cega (ona i VDKT mogu pod ruku, a nije bas da stanje u firmama je isto) ?
Stvarno si prolupo ili ti hebe ova vrućina koja dovlači goste na naš Jadran a ti plaziš negdje po asfaltu!
Zašto bi netko frizirao podatke za turizam kada i slijepac vidi i čuje što sw događa na našoj obali.
A građevinari pa reci ti meni koji nije dužan do boli – počev od onih najrazvikaniji.
Pa IGH nije ni zagrebčanku platio a prsi se da će odraditi poso u CG! Daj bože ali trebaju svakodnevno paliti svijeće Majci Božjoj od Kamenitih vtata.
Ili Ingra – pogledaj kako su podizvođači prošli – neki bi mogli i u stečaj jer mjesecima plaće nisu isplatili za tadove na Areni.
Najlakše se praviti bedast . ima ih koji su u građevinarima i pumpaju i cijene i količine.
Kome su hotelijeri dužni?
Ivana javi se. [pray]
Nesnalaženje na burzi = Ivana u Zagrebu
– sada mi je potpuno jasno kako Vam je na burzi.
– ovaj vikend sam bila u Zagrebu.
– provozala se po cijelom Zagrebu.
– ali najzanimljivije mi je bilo, kada sam trebala preći preko bilo koga savskog mosta i doći u Novi Zagreb.
– ali nikako, ili uspilelo nakon dosta neuspješnih pokušaja.
– najčešće sam vozila po nekoj cesti za Slavonski Brod.
– ma skretala sam ja desno, ali uvijek završim u nekoj baruštini ili nekom naselju.
– ali nije ni svako zlo za zlo.
– puno toga mi je po mom portfelju bilo poznatog.
– Zagrepčani će kužiti kako sam zalutala u industrijsku zonu.
– puno firmi me je i razočaralo.
– Badel je u ruzini.
– Kraša su obojili s reklamama kao da je neko cigansko naselje.
– puno firmi Končar … zaraslo je u visoku travu.
– I love this game.
Pozdrav !