Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobro, pa zar vas dvojica mislite da Ledo proizvodi samo sladolede?

Tržište sladoleda je ograničeno i tu već dugo drže većinski udio. A povećanje prihoda prošlih godina mislim da dolazi iz područja smrznutog povrća, ribe i gotove hrane.

Ne Rocky, povečanje prihoda iz programa smrznute hrane tek dolazi jer su sa tom pričom ozbiljnije krenuli tek od 2008. Za to će trebati puno posla da se promijeni awarenes kod potrošaća, a cilja se na mlade i srednju dob, zaposlene, itd.. da ih s otkine od svježeg.
[/quote]

Dakle proizvod isključivo za izvoz.

[/quote]

Pa, primjerice ja to kupujem, ali i moja mama, a i kolege sa foruma kako saznajem. Tako da nije isključivo za izvoz…

I'LL BE BACK

Dobro, pa zar vas dvojica mislite da Ledo proizvodi samo sladolede?

Tržište sladoleda je ograničeno i tu već dugo drže većinski udio. A povećanje prihoda prošlih godina mislim da dolazi iz područja smrznutog povrća, ribe i gotove hrane.

Ne Rocky, povečanje prihoda iz programa smrznute hrane tek dolazi jer su sa tom pričom ozbiljnije krenuli tek od 2008. Za to će trebati puno posla da se promijeni awarenes kod potrošaća, a cilja se na mlade i srednju dob, zaposlene, itd.. da ih s otkine od svježeg.
[/quote]

Dakle proizvod isključivo za izvoz.

[/quote]

Pa, primjerice ja to kupujem, ali i moja mama, a i kolege sa foruma kako saznajem. Tako da nije isključivo za izvoz…
[/quote]
a kaj se ti s njima u raspravu uopće bacaš? imaju oni svoje lošinjske plovidbe zifove i ostale kvalitetne dionice i ne zanima ih rizična dionica poput leda…pusti raju da sigurno investira ..imate prav dečki ledo je bezveze i proči će par godina da potvrdi trenutnu cijenu na tržištu ali zato trpajte se plovidbama i zifovima jer ćete tu maximalno zaraditi uz minimalni rizik [thumbsup]

Najjači biznis, nema dalje, nema konkurencije, nema nelikvidnosti, nema natječaja za posao i ostalih pizdarija, samo umakanje studentica na traci. Sve, ali baš sve ostalo je druga liga. Čak i transformatori…

Aha… sve do pojave konkurencije. Ali prave konkurencije. Zar zaista misliš da će se provući sljedećih 50 godina bez toga?
Kad uđemo u EU moglo bi biti zanimljivo za njih.

KODT vrhunski posluje u industrijskoj grani gdje itekako postoji konkurencija. I unatoč tome svake godine imaju sve bolje rezultate.

No dobra firma nije jednako dobra dionica, u to smo se već puno puta uvjerili.

Najjači biznis, nema dalje, nema konkurencije, nema nelikvidnosti, nema natječaja za posao i ostalih pizdarija, samo umakanje studentica na traci. Sve, ali baš sve ostalo je druga liga. Čak i transformatori…

Aha… sve do pojave konkurencije. Ali prave konkurencije. Zar zaista misliš da će se provući sljedećih 50 godina bez toga?

KODT vrhunski posluje u industrijskoj grani gdje itekako postoji konkurencija. I unatoč tome svake godine imaju sve bolje rezultate.

[/quote]

haha, e sad si ga lupio i osto živ… ma kakva mrtva EU? Pa tko sprečava sada Unileveru i ostalim multinacionalkama da prodaju svoje sladolede u RH? Kao i bilo koju drugu granu proizvoda? prodaju praškove, majoneze, sve ostalo, pa šta misliš da im samo sladolede brane prodavati? prijatelju oni su u segmentu sladoleda potučeni do koljena, zato ih ni nema. Loše posluju zato jer ih nitko ne kupuje i škrinje im se ne prazne…i povukli su se…kaj ti misliš da kad uđemo u EU da bu se nekaj promijenilo? haha. a što se tiće KODT-a vrhunska firma, a kaj ak za par godina neki kinez tikvan izmisli nešto pa nam svijetu transformatori ne budu ni trebali, nego neke fuzijske pizde strinine…lupetam bezveze, ali kužiš o ćem pričam? dugoročno neusporedivo veći rizik u odnosu na Ledo…općenito sve visoko tehnološke kompanije…

I'LL BE BACK

– ali sutra vidim lagani rast naše burze.

Ja sutra vidim neradni dan tak da nis od rasta (a ni pada burze)

… i to sve sljedećih 100 godina…

Samo da ne bude slijedećih sto godina kao ovaj zadnji kvartal.Stagnacija u svim pokazateljima,
jedino duplo veći gubitak od prošle godine.O.K.Kriza je i to je dobar rezultat,ali ipak gori nego lani.
A turistička sezona bi mogla biti loša,a samim tim i lošiji rezultati.Nisam spreman na taj rizik.
Ima daleko povoljnijih prilika bez najmanjeg rizika.
A štio se tiće TNPL ona je po fundamentalnim pokatateljima najstabilniji brodar,a po ovim
sadašnjim cijenama vjerovatno i najbolja kupnja na ZSE.O cijenama dionica ne treba trošiti rijeći,jer one
su hirovi velikih igrača,ili špekulativni baloni.
[/quote]

nemaš ti blage veze prijatelju o ničemu. Čim gledaš poslovanje kroz 1 kvartal, meni je sve jasno. Opet ti ponavljam pitanje, odgovori ako znaš: zašto je Ledo prikazao gubitak u prvom kvartalu veći nego u istom periodu lani i koliko je taj gubitak u 1Q bitan za godišnji rezultat u ponderu rezultata svih kvartala?Znaš li ti išta o poslovanju Leda? I još si dužan nam objasniti one rezerve na ATPL koje te već mjesec dana tražimo Multinick, Sakai i ja. Pa nije vrag da ne znaš… [sad]
[/quote]
Godina se sastoji od četiri kvartala i za Ledo najmanji utjecaj ima prvi kvatral,ali gubitak je gubitak i veći je
nego lani.Ledo je ovisan o turizmu i sezonski jako oscilira,a ove godine se očekuje lošija sezona,tj.
naročito mogući znaćajan pad prometa u tom turističkom trećem kvartalu zbog manjeg broja
gostiju.
Molim da mi objasniš kako će se pokriti već postojeći veći gubitak nego lani ,ako i treći bude lošiji.
To je nemoguća misija.
Manja dobit u tom udarnom trećem kvartalu bi mogla bitno smanjiti profitabilnost Leda.
Jedina nada je da se prognoze o broju turista pokažu kao netoćne,te da se naprave bartem
isti rezultati u turizmu.Volio bi da likuješ i da mi pokažeš kako si pametan,jer i ja sam ovisan
o turizmu.Što više gostiju to bolje za sve nas.Ali za sada nije dobro.

A što se tiće rezervi već sam dao odgovor.To je ono čega ATPL ima sve manje s obzorom na gubitke
ova zadnja dva kvartala i isplatu dividende.Naročito brzo se tanje rezerve keša koji život znaći,a to
se i dalje nastavlja s obzorom na kupnje novih brodova,a i dalje relativno loše vozarine.Bilo se
lijepo oporavio BDI,ali ova zadnja tri dana okomito strmopizđenje.Treba moliti Boga da BDI raste.
Dobro za sve a za ATPL vrlo bitno zbog velike zaduženosti.Mislim oko cca 300 mil $.Upitno je da li
flota ATPL u ovom trenutku vrijedi toliko,jer su cijene bulkova pale tri puta u odnosu na ATH u svibnju.Potruditi ću se za praznike izračunati NAV za sve brodare i usporediti ih.Ali na temi usporedbi brodara jer smo ljudima vjerovatno do..zdili sa prepucavanjima jer zagađujemo ove stranicu.

[/quote]

haha, e sad si ga lupio i osto živ… ma kakva mrtva EU? Pa tko sprečava sada Unileveru i ostalim multinacionalkama da prodaju svoje sladolede u RH? Kao i bilo koju drugu granu proizvoda? prodaju praškove, majoneze, sve ostalo, pa šta misliš da im samo sladolede brane prodavati? prijatelju oni su u segmentu sladoleda potučeni do koljena, zato ih ni nema. Loše posluju zato jer ih nitko ne kupuje i škrinje im se ne prazne…i povukli su se…kaj ti misliš da kad uđemo u EU da bu se nekaj promijenilo? haha. a što se tiće KODT-a vrhunska firma, a kaj ak za par godina neki kinez tikvan izmisli nešto pa nam svijetu transformatori ne budu ni trebali, nego neke fuzijske pizde strinine…lupetam bezveze, ali kužiš o ćem pričam? dugoročno neusporedivo veći rizik u odnosu na Ledo…općenito sve visoko tehnološke kompanije…
[/quote]

Najprije, teško da će kinezi izumiti išta novo jer nisu ni do sada. Transformator je inače mađarski izum. Gubitci kod transformatora su vrlo mali, ispod 2%, tako da ne postoji neki ogroman istraživački napor da se izmisli nešto novo. Transformator je izumljen prija 130 godina, i preživio je sve tehnološke revolucije. Radi se o relativno jednostavnoj tehnologiji, inače se ne bi proizvodili u Hrvatskoj.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Godina se sastoji od četiri kvartala i za Ledo najmanji utjecaj ima prvi kvatral,ali gubitak je gubitak i veći je
nego lani.Ledo je ovisan o turizmu i sezonski jako oscilira,a ove godine se očekuje lošija sezona,tj.
naročito mogući znaćajan pad prometa u tom turističkom trećem kvartalu zbog manjeg broja
gostiju.
Molim da mi objasniš kako će se pokriti već postojeći veći gubitak nego lani ,ako i treći bude lošiji.
To je nemoguća misija.
Manja dobit u tom udarnom trećem kvartalu bi mogla bitno smanjiti profitabilnost Leda.
Jedina nada je da se prognoze o broju turista pokažu kao netoćne,te da se naprave bartem
isti rezultati u turizmu.Volio bi da likuješ i da mi pokažeš kako si pametan,jer i ja sam ovisan
o turizmu.Što više gostiju to bolje za sve nas.Ali za sada nije dobro.

Lpoina, Ledo se ne kupuje zbog jedne godine poslovanja nego zbog sljedećih 100, šta me briga za treči kvartal 2009, sve da i budu rezultati slabiji od istog perioda lani. Gubitak neće biti ni u teoriji. Dionica se kupuje jer anticipira budućnost. ja sam spreman anticipirati budućnost dionice leda minimalno sljedećih deset godina, a mogu i 100 godina. Koliko ti možeš anticipirati poslovanje tankerske?

I'LL BE BACK

[/quote]

[/quote]

Najprije, teško da će kinezi izumiti išta novo jer nisu ni do sada. Transformator je inače mađarski izum. Gubitci kod transformatora su vrlo mali, ispod 2%, tako da ne postoji neki ogroman istraživački napor da se izmisli nešto novo. Transformator je izumljen prija 130 godina, i preživio je sve tehnološke revolucije. Radi se o relativno jednostavnoj tehnologiji, inače se ne bi proizvodili u Hrvatskoj.
[/quote]

ma bobro bubno sam bezveze, u svakom slučaju tehnologija je kompleksnija od umakanja sladoleda na traci u skafanderima…

I'LL BE BACK

– ali sutra vidim lagani rast naše burze.
– samo kod nas je veliki problem što to ne ide gore 0.5% nego odmah 5% .

– po meni bi sutra brodari mogli potegnuti u dobar plus.

– onda ekipo kakva je bila prognoza ??????
– ma pogodim i koje će dionice ići u blokadu.

– hebiga tko zna zna.
– zato i puno zarađujem, samo ne kužim zašto Vas to nervira.
– pa lijepo vam pišem što radim, i što će biti na burzi.
– a vi meni još uvijek tučete po jedinicama.
– što ti je ljubomora i zavist.
– ali to vam sigurno neće pomoći.
– zato ću vas i dalje zahebavati jer većina vas je jednostavno ovca za šišanje.
– pa noćas sam vam napisala ne kupujte skupo, ali opet se kupuje.
– stvarno morate raditi greške kako bi iste mogli ponoviti.

– I love this game.
Pozdrav !

Lupaš i ti bedastoće, što jest, jest…
Transformator je osnovni alat u prijenosu električne energije, skoro jednako tako bitan kao i žice kojima se prenosi struja. Čak i ako se struja jednog lijepog dana bude prenosila zrakom, opet će trebati transformatori da ju prebace u prikladan oblik. [cool]

Što se onog prvog tiče, strpi se koju godinu pa ćeš vidjeti što se dešava. Ne kažem da će to zadesiti baš Ledo ali će sigurno pokositi poneko naše veliko poduzeće.
Priupitaj recimo Mađare i Poljake što se desilo sa nekim njihovim velikim nacionalnim kompanijama nakon ulaza u EU. Mislim da je to jedino Slovenija koliko-toliko izbjegla.

To možda u osnovi jest jednostavna tehnologija ali ju nije lako optimizirati da gubici budu što manji. Jer kod transformatora smanjenje gubitaka za mali dio postotka može kroz 20-30 godina eksploatacije značiti prilično velik novac.
A naše obje tvornice transformatora imaju vrhunski proizvod sa malim gubicima i zato bez većih problema prodaju sve što proizvedu.

New Report

Close