Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– zapisala sam datume na koje fondovi moraju isprodavati određene dionice.
– stvarno to su jako lijepe preporuke za rast tih dionica.

Ti datumi ne znače ništa jer će im HANFA produljivati rok dokle god bude trebalo. Jedino je po njih nezgodno što nemogu kupovati neke dionice na vrlo atraktivnim razinama.

[/quote]
Da se nadovežem i državne firme će isplaćivati sve račune u roku od 60 dana [lol] Da postoje pravila u ovoj zemlji lako bi se živilo, radilo i zarađivalo, a ovako [embarass] [lol] [lol]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

… i to sve sljedećih 100 godina…

Samo da ne bude slijedećih sto godina kao ovaj zadnji kvartal.Stagnacija u svim pokazateljima,
jedino duplo veći gubitak od prošle godine.O.K.Kriza je i to je dobar rezultat,ali ipak gori nego lani.
A turistička sezona bi mogla biti loša,a samim tim i lošiji rezultati.Nisam spreman na taj rizik.
Ima daleko povoljnijih prilika bez najmanjeg rizika.
A štio se tiće TNPL ona je po fundamentalnim pokatateljima najstabilniji brodar,a po ovim
sadašnjim cijenama vjerovatno i najbolja kupnja na ZSE.O cijenama dionica ne treba trošiti rijeći,jer one
su hirovi velikih igrača,ili špekulativni baloni.

Danas bi Vlaho Lonza mogao povući sve brodare na dno.Ako još potone BDI moglo bi biti pakleno.
Ali to bi mogla biti i izvrsna prilika za jeftinu kupnju nekog brodara.Ja preferiram i preporučam
LPLH,TNPL i JDPL.Standardno.Ne tući po BIDu.
Neki dan smo se rugali LOJTRI i njegovoj Tehnici.Sada se on može rugati nama.Tehnika i IGH su
jučer plivali uzvodno,a brodari su se razbili na hridinama.Čestitam mu na prognozi.Bio je samo
malo informiraniji i pametniji od nas.

Lopina, čitam te već dugo i ne znam jel se zezaš ili si ozbiljan.
Ako se zezaš onda ti svaka čast ,a ako si ozbiljan onda se pomalo brinem za tebe…
Ponijela te burza toliko da si se već počeo i pjesnički izražavati [lol]

Btw, ove godine si mogao zaključiti da na ZSE fundamentalne podatke možeš slobodno baciti u WC.
[/quote]
Sve do jednog puta.Bez fudamenata kad tad zgrada pada.Nemoj slućajno biti u njoj kada se ruši.
Tada se vrlo lako gubi 100%.I zato i trejdanje u fundamentalno jakim dionicama.
A što se tiće stila pisanja? Bitno je da se shvati smisao.Ovo je ipak u prvom redu matematika i
nikada ne iznosim nelogičnosti.Danas sam slućajno pogodio kuda idu brodari.Pa bilo je logično iako
je moglo i nelogično.Pa ovo je ipak ZSE gdje nema pravila.Ali samo kratkoročno.
O dionicama pišem samo ozbiljno i iskreno i nastojim biti čestit.Ali logično da mogu i nenamjerno
pogriješiti.

Lopina i Governor.

– ne znam čemu ova rasprava.
– dobre dionice su i LEDO i TNPL.
– zbog toga su obje u sastavu moga portfelja.
– ispunjavaju osnovne kriterije, dobro pozitivno poslovanje, povećavaju svoju imovinu, dijele dividendu.
– i LEDO i TNPL imaju neke negativnost, a koja ih dionica nema.
– ali ima i boljih dionica na ZSE.

– I love this game.
Pozdrav !

Dobro, pa zar vas dvojica mislite da Ledo proizvodi samo sladolede?

Tržište sladoleda je ograničeno i tu već dugo drže većinski udio. A povećanje prihoda prošlih godina mislim da dolazi iz područja smrznutog povrća, ribe i gotove hrane.

Ne Rocky, povečanje prihoda iz programa smrznute hrane tek dolazi jer su sa tom pričom ozbiljnije krenuli tek od 2008. Za to će trebati puno posla da se promijeni awarenes kod potrošaća, a cilja se na mlade i srednju dob, zaposlene, itd.. da ih s otkine od svježeg.
[/quote]

Dakle proizvod isključivo za izvoz.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Kako radim na burzi.

– jučer sam jednim postom na temi komentari trgovanja unijela malo pomutnje na toj temi.
– i odmah ima pametnih koji mi vade cijene po kojima sam neke dionice prodavala.

– stvarno je bilo jako jeftinih prodaja, ali prodaja s dobitkom.
– pogriješim i ja, nemam novaca a hoću nešto drugo kupiti.
– sada je to stvar procijene na čemu će se više zaraditi.

– HT. to je moja banka, pala je i ona.
– ali zar nisam pisala kada sve bude padalo padati će i HT, ali ne puno.
– sada imam nešto keša i biram koje ću bisere kupovati.
– kada zatreba novaca tu je uvijek likvidni HT, može se uvijek i njega prodati barem jedan dio ako se uoči dobra dionica koja ima potencijal rasta.
– iskoristi se taj rast i opet povratak u banku, odnosno HT.

– a i prije prođe dan ako se nešto trguje.
– ovih dana mi je portfelj u minusu jer sam previše izložena u HT-u.
– ali taj minus je zbilja zanemariv.

– I love this game.
Pozdrav !

– jučer sam jednim postom na temi komentari trgovanja unijela malo pomutnje na toj temi.
– i odmah ima pametnih koji mi vade cijene po kojima sam neke dionice prodavala.

Taj Viro te ne ide nikako i prošle godine si promašila.

Hvala na komplimentu

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Taj Viro te ne ide nikako i prošle godine si promašila.
Hvala na komplimentu

– koliko se sijećam nekada davno sam ga kupovala po cca 600kn,
– tada stvarno nije bio interesantan, ni on ni IGH.
– na IGH sam tada pogriješila, kapitalizirala sam zaradu od samo 100%, dok je na VIRU zarada bila samo 200-300%, ne sijećam se točno, ali tada sam na te dvije teme pisala.
– poslije sam opet ulazila u VIRO i pogriješila, mislim da je bilo na cca 1.100kn .
– isto sam i sada pogriješila na IGH, prerano prodala, zaradila samo 100% .
– što ćete greške se uvijek događaju.

– a sada kad sam ulazila u VIRO to je bilo čisto špekulativno jer je bio stvarno jeftin.
– u toj tansakciji sam zbilja malo zaradila, ali sam zaradila.
– prodala sam ga jer smo mi u krizi, a u takvim vremenima ne želim biti u dionicama koje negativno posluju i ne dijele dividendu.
– ali i dalje smatram kako je VIRO dobra firma.
– samo trenutno po meni na našem tržištu ima i puno zanimljivijih dionica.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. ne trebate se zahvaljivati za komplimente.
– ja ih svima dijelim.

Prognoza za danas.

– biti će i dalje velikog straha.
– u ovom naletu su nastradali investitori tipa Baron koji su čekali ulaz tek kada je bio potvrđen trend.
– jer Baron je pisao kako neće ulaziti prije nego što crobex naraste na 2.200 bodova.
– a on narastao, pa još brže dolje.
– ali takva je burza.
– ipak dionice spadaju u rizična ulaganja.
– nažalost kako se mogu zaraditi veliki novci još lakše se mogu i izgubiti.

– ali sutra vidim lagani rast naše burze.
– samo kod nas je veliki problem što to ne ide gore 0.5% nego odmah 5% .
– a tada ide i kapitaliziranje dobiti i opet pad.
– zbog toga naglo rastemo ali i još brže padamo.

– kada burza krene gore svi misle kako će im vlak pobjeći te ulaze ne gledajući cijene.
– uvijek se morate zapitati koliko će vama sljedeći kupci biti voljni platiti vašu dionicu.
– većina vas nema pojma kako se jedino može zaraditi ako ste nešto jako jeftino kupili.

– po meni bi sutra brodari mogli potegnuti u dobar plus.
– eto vam opet nove prilike za napucati ATPL na 1.500kn jer će to ići na 3.000kn .
– pa opet plačite na forumu kako su vas izvarali i opljačkali.

– I love this game.
Pozdrav !

za danas se nebi kladio sa tobom Ivana mozda u pocetku stagnacija a onda zeleno

Kako radim na burzi.

– stvarno je bilo jako jeftinih prodaja, ali prodaja s dobitkom.
– pogriješim i ja, nemam novaca a hoću nešto drugo kupiti.
– sada je to stvar procijene na čemu će se više zaraditi.

– HT. to je moja banka, pala je i ona.
– ali zar nisam pisala kada sve bude padalo padati će i HT, ali ne puno.
– sada imam nešto keša i biram koje ću bisere kupovati.
– kada zatreba novaca tu je uvijek likvidni HT, može se uvijek i njega prodati barem jedan dio ako se uoči dobra dionica koja ima potencijal rasta.
– iskoristi se taj rast i opet povratak u banku, odnosno HT.

– a i prije prođe dan ako se nešto trguje.
– ovih dana mi je portfelj u minusu jer sam previše izložena u HT-u.
– ali taj minus je zbilja zanemariv.

– I love this game.
Pozdrav !

ti da nemaš novaca? wtf

… i to sve sljedećih 100 godina…

Samo da ne bude slijedećih sto godina kao ovaj zadnji kvartal.Stagnacija u svim pokazateljima,
jedino duplo veći gubitak od prošle godine.O.K.Kriza je i to je dobar rezultat,ali ipak gori nego lani.
A turistička sezona bi mogla biti loša,a samim tim i lošiji rezultati.Nisam spreman na taj rizik.
Ima daleko povoljnijih prilika bez najmanjeg rizika.
A štio se tiće TNPL ona je po fundamentalnim pokatateljima najstabilniji brodar,a po ovim
sadašnjim cijenama vjerovatno i najbolja kupnja na ZSE.O cijenama dionica ne treba trošiti rijeći,jer one
su hirovi velikih igrača,ili špekulativni baloni.
[/quote]

nemaš ti blage veze prijatelju o ničemu. Čim gledaš poslovanje kroz 1 kvartal, meni je sve jasno. Opet ti ponavljam pitanje, odgovori ako znaš: zašto je Ledo prikazao gubitak u prvom kvartalu veći nego u istom periodu lani i koliko je taj gubitak u 1Q bitan za godišnji rezultat u ponderu rezultata svih kvartala?Znaš li ti išta o poslovanju Leda? I još si dužan nam objasniti one rezerve na ATPL koje te već mjesec dana tražimo Multinick, Sakai i ja. Pa nije vrag da ne znaš… [sad]

I'LL BE BACK

New Report

Close