Dobro, pa zar vas dvojica mislite da Ledo proizvodi samo sladolede?
Tržište sladoleda je ograničeno i tu već dugo drže većinski udio. A povećanje prihoda prošlih godina mislim da dolazi iz područja smrznutog povrća, ribe i gotove hrane.
Da li postoje neki javno dostupni podaci o strukturi prodaje?
Of the record…
Da li netko od forumasa ima info zasto je danas Argentinski index (MERVAL BUENOS AIRES – MERV) pao 90%? Da li su bankrotirali i drzava i tvrtke?
Index Value: 1,625.26
Trade Time: 5:44PM ET
Change: 12.84 (0.78%)
Prev Close: 1,638.100
Open: 1,611.800
Day’s Range: 1,602.37 – 1,634.11
52wk Range: 819.360 – 2,195.620
inace postoji neki propad na 5d grafu ali izgleda da je neka greska
btw nije bilo nista na vijestima danas TU, pozdrav iz B.A.-a [wink]
Tržište sladoleda je ograničeno i tu već dugo drže većinski udio. A povećanje prihoda prošlih godina mislim da dolazi iz područja smrznutog povrća, ribe i gotove hrane.
Ma sladoled je samo simbol.Postoje i ostali programi smrznute hrane,ali sa očekivanim manjim brojem gostiju i tu će pasti promet.A ekstra profit se postiže upravo u tim razlikama.Kada se pokriju
osnovni troškovi povečanje prometa 1% može dizati profit i 100%,tako i da očekivani manji prihod
od nekoliko postotaka može višestruko smanjiti dobit.
I zašto bi sada kupovao Ledo ako očekujem lošije rezultate.Pa kupovat ću kada očekujem bolje,ali
naravno po cijenama koje meni odgovaraju.Ja sada kupujem dionicu kao priliku za brzu zaradu.Samo za
kratkoročni trejd ,ali u dionici koja i dugoročno ima dobre izglede.A takvih ima jako puno.
A dugoročno podrazumijeva barem nekoliko mjeseci u kojima očekujem potencijalno veliku
dividendu:SLPF,LPLH,naravno i TNPL.Oni se još nisu iscidili .I naravno fundamentalno pokriće.
Danas bi Vlaho Lonza mogao povući sve brodare na dno.Ako još potone BDI moglo bi biti pakleno.
Ali to bi mogla biti i izvrsna prilika za jeftinu kupnju nekog brodara.Ja preferiram i preporučam
LPLH,TNPL i JDPL.Standardno.Ne tući po BIDu.
Neki dan smo se rugali LOJTRI i njegovoj Tehnici.Sada se on može rugati nama.Tehnika i IGH su
jučer plivali uzvodno,a brodari su se razbili na hridinama.Čestitam mu na prognozi.Bio je samo
malo informiraniji i pametniji od nas.
Molio bih cjenjene kolege dioničare Leda, da sutra ujutro odmah stuku svoje dionice LEDA po bidu kako su napravili i danas u jutro. Štoviše, nemojte prodavati samo dio…stucite sve… srokajte ga na 3K pa da još mogu lijepo kupiti. A za te pare si onda kupite naše građevinare.
Uskoro se očekuje potpisivanje jednog desetogodišnjeg posla u Crnoj Gori, tako da će naši vrli građevinari imati posla za sljedećih 10 (deset) godina…a jadan Ledo nema nikakav ugovoren novi posao….Ima doduše jedan poslić (ali stari) ugovoren na sljedećih 100 (sto) godina, a taj je da će sljedećih 100 godina proizvoditi i prodavati sladolede, a vi ćete ih kupovati i lizati. Al šta je tih 100 godina konsolidiranih prihoda od minimum 2+ milijarde kuna godišnje naspram, zamislite, ni pet ni šest nego 10 (deset) godina posla za naše građevinareu crnogorskim gudurama.
Potpisivanje Ledo ugovora između Leda i udruge korisnika a.k.a lizača, kojoj i sam pripadam, očekuje se za nekoliko dana. Tada će gosin Galić i predstavnik udruge lizača potpisati taj opskurni ugovor. Poslao sam službeni dopis predstavniku udruge sa opaskom da nije pametno obvezati sa na lizanje sladoleda sljedećih 100 godina jer nisam siguran hoću li još živjeti toliko, ali on kaže da nema problema, da se ugovorna obveza prenosi i na potomstvo, tako da nema frke.
Eto, šta će vam bezveze ta firme sa stogodišnjim ugovorom, kad imate priliku kupiti dionice onih sa desetogodišnjim ugovorom. I zato vas još jednom molim, rasprodajte svoj Ledo. Pa vidite kako je Dinkec lijepo prodao svoji 1300 komada. Pratite njega, to je jedan sjajan tip. Trpao Ingru po 350 kuna, pravi znalac, nema šta. Jes da u zlatnim godinama ne bute imali ni M od mirovine ak bute u tom super fondu ostali, al za slatkač bute uvijek imali, ne? Uostalom… pa potpisali ste ugovor…
[wink] [bye]
Ledo je ovisan o broju turista.Kažu da će ih biti manje.
Da li možete prezentirati neki dokaz da će ovi više lizati ili da će trošiti više nego lani.
Treći kvartal,a to je udarno vrijeme za stvaranje prometa ,a i dobiti će biti vjerovatno lošiji
nego lani.Dakle,možemo očekivati manju dobit.
Da li to znaći da će dividenda biti još manja od ovih jadnih 2% na sadašnju cijenu,a ako se uzme u obzir
da očekujte rast cijene,jer se radi toga i kupuje,možda bude i cijelih 1%.
Ne hvala.Ne kupujem po sadašnjim cijenama.
Dnevni trejd je uvijek moguć.
[/quote]
čekaj ti se šališ il kaj? to kaj ti nemreš kupit dionicu leda jer ti to 90% portfelja to je tvoj problem al molim te nemoj ovakve gluposti pisat
Ma sladoled je samo simbol.Postoje i ostali programi smrznute hrane,ali sa očekivanim manjim brojem gostiju i tu će pasti promet.A ekstra profit se postiže upravo u tim razlikama.Kada se pokriju
osnovni troškovi povečanje prometa 1% može dizati profit i 100%,tako i da očekivani manji prihod
od nekoliko postotaka može višestruko smanjiti dobit.
I zašto bi sada kupovao Ledo ako očekujem lošije rezultate.Pa kupovat ću kada očekujem bolje,ali
naravno po cijenama koje meni odgovaraju.Ja sada kupujem dionicu kao priliku za brzu zaradu.Samo za
kratkoročni trejd ,ali u dionici koja i dugoročno ima dobre izglede.A takvih ima jako puno.
A dugoročno podrazumijeva barem nekoliko mjeseci u kojima očekujem potencijalno veliku
dividendu:SLPF,LPLH,naravno i TNPL.Oni se još nisu iscidili .I naravno fundamentalno pokriće.
[/quote]
hehe, kupovat ćeš to ledo po 10K, onda će ti biti jeftin. kao i Viro po 800… drž se ti tankerske, to ti je sigurna luka… za sljedećih mjesec dva
[lol]
Danas bi Vlaho Lonza mogao povući sve brodare na dno.Ako još potone BDI moglo bi biti pakleno.
Ali to bi mogla biti i izvrsna prilika za jeftinu kupnju nekog brodara.Ja preferiram i preporučam
LPLH,TNPL i JDPL.Standardno.Ne tući po BIDu.
Neki dan smo se rugali LOJTRI i njegovoj Tehnici.Sada se on može rugati nama.Tehnika i IGH su
jučer plivali uzvodno,a brodari su se razbili na hridinama.Čestitam mu na prognozi.Bio je samo
malo informiraniji i pametniji od nas.
Lopina, čitam te već dugo i ne znam jel se zezaš ili si ozbiljan.
Ako se zezaš onda ti svaka čast ,a ako si ozbiljan onda se pomalo brinem za tebe…
Ponijela te burza toliko da si se već počeo i pjesnički izražavati [lol]
Btw, ove godine si mogao zaključiti da na ZSE fundamentalne podatke možeš slobodno baciti u WC.
Ajde gubi ne trkeljaj sad ti – vidjet ćemo da li će se ostvariti, ali upravo tankerska ima veliku priliku za superciklus.
Što se Vira tiće, ono frirziranje izvješća krajem 2007 i iskrcaj direktora nisu baš neka referenca.
Zmrkla, trkelja Lopina, trkeljam ja. Pa vidis da je tip izgubio kompas.
Lopina je supertrejder iz druge galaksije, po njega će doć MIB [lol]
Ma opusti se – ako sljeduje oporavak – onda bit u dobrim dionicama na crobexu 1900 garantira toliku zaradu da se ne isplati nervirat.
Ukoliko sve ide u MP# onda ni pare nece puno vrijedit – potrošite nešto kao hedge – putovanja nikad nisu bila jeftinija.
Ne Rocky, povečanje prihoda iz programa smrznute hrane tek dolazi jer su sa tom pričom ozbiljnije krenuli tek od 2008. Za to će trebati puno posla da se promijeni awarenes kod potrošaća, a cilja se na mlade i srednju dob, zaposlene, itd.. da ih s otkine od svježeg. Što se sladoleda tiće, rast MSH u RH u segmentu sladoleda jest ograničen jer je u potpunosti osvojen i nedodirljiv, ali unutar istog postoje itekako projekcije povečanja prihoda kroz razdoblja. Sladoled je impulsni proizvod. Ne ideš od doma kupiti sladoled. Kupiš ga kad vidiš škrinju. Dakle to je smjer u kojem se ide… sveprisutnost. Imaš dva penzića na trgu sa Ledovim škrinjama. Ispred njih je stalno red. Ako prođem pored njega i primjetim ga, kupim sladoled… iako mi se ponekad i ne da čekat, fakat je red…a ako ga ne primjetim, ne kupim. E sad, zašto nema četiri penzića na trgu? Druga dva sa one strane od draškovićeve i kaptola? I ispred njih bi bio red… kužiš stari?A kolko košta litra mljeka, vode i šećera da se napravi sladoled? Najjači biznis, nema dalje, nema konkurencije, nema nelikvidnosti, nema natječaja za posao i ostalih pizdarija, samo umakanje studentica na traci. Sve, ali baš sve ostalo je druga liga. Čak i transformatori…