Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Viro ne ovisi o turističkoj sezoni. Ili ovisi manjim dijelom. A za Ledo pričekajmo rezultate pa komentirajmo redovni sales. U prvom kvartalu je nadmašio isto razdoblje lani…

viro ovisi o tome koliko ljudi imaju gorak život i potrebu da ga zaslade….u ova teška vremena svi su u potrebi istog …viro imam a ledo bum imala [sealed]

Jučer i danas skakao od cvijeta do cvijeta i uspio smanjiti ukupni minus.

– prije bih kazala kako ste polomili svo cvijeće.
– pa Vi ste stvarno fenomen koji bi trebalo malo bolje izučiti.
– burza brutalno pada već dva dana, a Vi na cvijeću brutalno zarađujete.
– pitam se pitam je li Vi možda radite u nekoj cvijećarnici ????????????
– jer jedino ste tako mogli zaraditi na Vašem cvijeću.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Zar je moguće da nisi shvatila da se izlaskom iz dionice koja će puno pasti smanjio gubitak ako si ušao u onu koja je puno pala pa se može i vratiti.
Konkretno:natašte prodao petrokemiju 100 kom.Spušio 2% u odnosu na predhodni dan.Uspio kupiti
PTKM na 140 i povećao broj dionica za cca 3%.Prodao PTKM na kraju sa gubitkom od 1,5% i ušao na
JDPL na 194.
Istu stvar napravio sa pet šes TNPL ,ali i vratio se u TNPL.Ušićario i tu pet šest posto.Da sam mogao
u minus bio bi skinuo PTKM na 138,LPLH na 160 do 170,TNPL na 1900.Čak bi možda u potpunosti
pokrio minus.Osnovna stvar je što imam hrabrosti uzeti dionice koje fundamentalno vrijede više od
sadašnjih cijena,a naročito me to privlaći kada kupnja bježi i kada te dionice puno padaju.A tržište sada diše i ja mu osijećam
puls .Inaće smatram da onaj tko je kupio TNPL na 2.000 da i nije hrabar nego pametan.Ili LPLH na
od 160 do 180.

Ivana ima viška novca. Možda bi bila voljna investirati u Lopinine traderske sposobnosti. [smiley]

Ja ne bi [lol] [lol]

Konkretno:natašte prodao petrokemiju 100 kom.Spušio 2% u odnosu na predhodni dan.Uspio kupiti
PTKM na 140 i povećao broj dionica za cca 3%.Prodao PTKM na kraju sa gubitkom od 1,5% i ušao na
JDPL na 194.

Harakiri trading by lopina: "Kako kapitalizirati gubitak na više načina"

Pa ti dok nadoknadiš te minuse samo ti treba rast od xy posto, sad shvaćam što je miško htio reći neki dan…

Ajde neka, ima još vremena, shvatit ćete kakvi luđaci trguju na ovoj burzi i kome se morate prilagoditi!

[thumbsup]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

KODT-R-A ja danas dokupio po 1800-1850

Dobre Strane:

Niska zaduženost, stabilno poslovanje koje u je porastu.
Narudžbe za 2009 50% veće nego za 2008.
Bit će dobar 2q.
Kupovinom u iduća 2 tjedna dobiva se dividenda za 2008, dakle za godinu dana + dva tjedna realno očekivati dividendni prinos između 200 i 250 kn po dionici.
(inofmacije su sa skupštine)

Loše strane.

Niska likvidnost – moraš uložiti novac koji du dugoročnije ne treba, loše je ako moraš izlaziti po bidu.
Veliki spread bid-ask – nije dobra za ulaganje pod margin kreditom jer u jednom danu može ići gore ili dolje po 20% jednom transakcijom po bidu ili asku.

Viro ne ovisi o turističkoj sezoni. Ili ovisi manjim dijelom. A za Ledo pričekajmo rezultate pa komentirajmo redovni sales. U prvom kvartalu je nadmašio isto razdoblje lani…

viro ovisi o tome koliko ljudi imaju gorak život i potrebu da ga zaslade….u ova teška vremena svi su u potrebi istog …viro imam a ledo bum imala [sealed]
[/quote]

a kak si s ATGR? [wink]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

Ivana ima viška novca. Možda bi bila voljna investirati u Lopinine traderske sposobnosti. [smiley]

Ja ne bi [lol] [lol]

JDPL na 194.

Harakiri trading by lopina: "Kako kapitalizirati gubitak na više načina"

Pa ti dok nadoknadiš te minuse samo ti treba rast od xy posto, sad shvaćam što je miško htio reći neki dan…

Ajde neka, ima još vremena, shvatit ćete kakvi luđaci trguju na ovoj burzi i kome se morate prilagoditi!

[thumbsup]
[/quote]
Nastavak:Jutro natašte prodao JDPL po 200 kojeg sam jučer kupio po 194 i zaradi 2%.
Ušao u petricu na 135 izašao na 136,ponovo ušao na 132 izašao na 138 i na tome zaradio cca 2%.
Ušao u TNPL na 2020 izašao na 2070 i čekao LPLH na 170.Nije prošlo.Ukupna zarada oko 5,5%.Ostao u kešu tj stvarno zaradio u ovom likvidnom dijelu 700kn i to kapitalitirao kao dobit.
Problem,mali obrtni kapital.Profit fantastičan.Pobjeđen crobeks preko 6,5% .Da sam mogao raditi kao prije pet šest dana to bi bilo
preko 10% dobiti.A tržište je bilo u padu.Dovoljno je da se samo smanji pad,a multiplicira rast.
Istovremeno crobex pao preko 1%.Mislim da je ovo dobar posao.
Primjetili ste da nisam u balonima.Špekuliram u fundamentalno podcijenjenim dionicama.Uglavnom
zarađujem,a kada gubim gubim manje.Pa valjda je to zaslužena nagrada za rad i buljenje u monitor.A te dionice mogu
i pasti ,ali će se sigurno i vratiti.
Svako vrijeme traži drugaćiji pristup.Sada su špekulacije zakon.

U jednu ruku razumijem i podrzavam lopinu u ovoj igri zivaca, covjek je spretno mesetario u ova krizna vremena i u dnevnim valovima upecao koji postotak… Jest da ovo nije tipicno za burzu, al ak veci igraci mogu igrat "prljavo" onda se i ovo moze tolerirati… ovo bi usporedio sa onom narodnom, da i kerum uz cevape pije sampanjac… nama fuj al njemu dobro… 😉 Lopina meni se ovo tvoje cini cist okej.. keep on doing it…

Mislim da brokeri obožavaju lopinu.

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

Nastavak:Jutro natašte prodao JDPL po 200 kojeg sam jučer kupio po 194 i zaradi 2%.
Ušao u petricu na 135 izašao na 136,ponovo ušao na 132 izašao na 138 i na tome zaradio cca 2%.
Ušao u TNPL na 2020 izašao na 2070 i čekao LPLH na 170.Nije prošlo.Ukupna zarada oko 5,5%.Ostao u kešu tj stvarno zaradio u ovom likvidnom dijelu 700kn i to kapitalitirao kao dobit.
Problem,mali obrtni kapital.Profit fantastičan.Pobjeđen crobeks preko 6,5% .Da sam mogao raditi kao prije pet šest dana to bi bilo
preko 10% dobiti.A tržište je bilo u padu.Dovoljno je da se samo smanji pad,a multiplicira rast.
Istovremeno crobex pao preko 1%.Mislim da je ovo dobar posao.
Primjetili ste da nisam u balonima.Špekuliram u fundamentalno podcijenjenim dionicama.Uglavnom
zarađujem,a kada gubim gubim manje.Pa valjda je to zaslužena nagrada za rad i buljenje u monitor.A te dionice mogu
i pasti ,ali će se sigurno i vratiti.
Svako vrijeme traži drugaćiji pristup.Sada su špekulacije zakon.

It’s fun. Trebaš samo dosta novaca i dosta slobodnog vremena.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

lopina

Kolega sve ok, samo ptkm-r-a nije za trejdere , nju preferiraju dugoročni ulagači koji strpljivo čekaju "taj dan".
Sve do tada su mali prinosi i gubljenje vremena i živaca.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

lopina
Kolega sve ok, samo ptkm-r-a nije za trejdere , nju preferiraju dugoročni ulagači koji strpljivo čekaju "taj dan".
Sve do tada su mali prinosi i gubljenje vremena i živaca.

Ovisi, jer ako je pala za 4 dana sa oko 170kn na 130 – 140 kn, a vjeruješ u rast, onda je to dobra kupnja. Ako idući tjedan bude pad, onda si sasvim u pravu.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Mislim da brokeri obožavaju lopinu.

Ne, mrze me.Mala lova,veliki obrt,ukupno mala provizija.Danas sam lovu okrenija "samo"sedam puta.
Ukupna bruto zarada 9%.Brokerima 3,5%,tj o,5 na ukupni promet.Meni 5,5%.Neka im je sa božjim blagoslovom.
Međutim,da sam mogao zadavati naloge bez pokrića od barem nekliko puta po 10.000 kn
VLDS na 20 mi ne bi pobiga,TNPL mi ne bi pobigla na 1.950,petrica na 130 bi bila moja,a sve bi prodao skuplje.Sve ispod 15% na ulog od petnaestak tisuća kuna u jednom danu.Pa to je naučna
fantastika.

New Report

Close