ja sam u ponedeljak prodavao kada su dionice izlazile iz blokade i zamalo počeo opet kupovati….
Dat.DOK. Dat.VAL. Opis transakcije Isplate Uplate Saldo
04.06.2009 04.06.2009 HITA-VRIJEDNOSNICE d.d.,ZAGREB, Isplata za vrijedn 110.xxx,xx
Već imam i pitanja, ide li sutra odbijenac.
– trebamo vidjeti kako će završiti ameri.
– ako zavreše u minusu ……
– ameri u plusu,
– sutra najvjerojatnije ide odbijenac.
– eto opet nove prilike za sve one koji su propustili prodati.
– ali i nove prilike za sve koji žele zaraditi više.
– a sve to se zove burza.
– I love this game.
Pozdrav !
lijepo je rekla Ivana ne prodajte dionice na kojima si u minusu!
– tako nešto sigurno nisam napisala.
– sve ovisi o dionici, P/E, je li jeftino kupljena, likvidnosti dionice i dividendnom prinosu.
– moramo za svaku investiciju znati što očekujemo.
– kod likvidnih tipa ATPL (tu ne spada HT), puno bolje je rezati minus, stop losss, sada po želji je li to 5, 10, 20%, ovisi o vrsti investitora.
– na ATPL se najviše može zaraditi na padovima i rastovima.
– za nelikvidne dionice to ne važi.
– barem ja tako ulažem.
– I love this game.
Pozdrav !
– sve ovisi o dionici, P/E, je li jeftino kupljena, likvidnosti dionice i dividendnom prinosu.
– kod likvidnih tipa ATPL (tu ne spada HT), puno bolje je rezati minus, stop losss, sada po želji je li to 5, 10, 20%, ovisi o vrsti investitora.
– barem ja tako ulažem.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
I danas kao i već nekoliko mjeseci 100% u dionicama.Jedino malo konvertira.Jučer i danas skakao od cvijeta do cvijeta i uspio smanjiti ukupni minus.Da sam bio pasivan bilo bi gore.Imam jedan veliki problem.Mogu davati samo nakloge u okviru raspoloživih sredstava,a bio sam naučio trgovati i bez
sredstava.Morao sam samo pokriti minus do kraja dana.Mislim da sam uspjevao zaraditi na ovaj način više od 10.000 kn mjesečno.Nije puno ali ipak je to oko 150.000 kn godišnje.
Dakle,ovo sam uspio ušičariti na način da bi sa recimo na imovinu od 15.000 kn likvidnih sredstava
davao četiri puta više vrijednosti naloga na jazovkama.Sa jednom mrižom lovija četiri puta
više.A sada moram tući po ASK u ili čekati sa jenom mrižom.I normalno je da je ulov/zarada/manja.
Već od 1.lipnja gledam kako mi lova biži u trejdanju.Moram stvoriti barem 50.000 kn likvida i
nastojati eliminirati ovaj hendikep.Bilo me tako lipo krenulo u tim dnevnim špekulacijama.A sada
šipak.
– barem ja tako ulažem.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
I danas kao i već nekoliko mjeseci 100% u dionicama.Jedino malo konvertira.Jučer i danas skakao od cvijeta do cvijeta i uspio smanjiti ukupni minus.Da sam bio pasivan bilo bi gore.Imam jedan veliki problem.Mogu davati samo nakloge u okviru raspoloživih sredstava,a bio sam naučio trgovati i bez
sredstava.Morao sam samo pokriti minus do kraja dana.Mislim da sam uspjevao zaraditi na ovaj način više od 10.000 kn mjesečno.Nije puno ali ipak je to oko 150.000 kn godišnje.
Dakle,ovo sam uspio ušičariti na način da bi sa recimo na imovinu od 15.000 kn likvidnih sredstava
davao četiri puta više vrijednosti naloga na jazovkama.Sa jednom mrižom lovija četiri puta
više.A sada moram tući po ASK u ili čekati sa jenom mrižom.I normalno je da je ulov/zarada/manja.
Već od 1.lipnja gledam kako mi lova biži u trejdanju.Moram stvoriti barem 50.000 kn likvida i
nastojati eliminirati ovaj hendikep.Bilo me tako lipo krenulo u tim dnevnim špekulacijama.A sada
šipak.
[/quote]
Ivana ima viška novca. Možda bi bila voljna investirati u Lopinine traderske sposobnosti. [smiley]
best buy je Viro,vidjet ćete za 9 mjeseci zašto. Tada će vam biti jeftin, jer će PE biti 8 iako će cijena dionice biti duplo skuplja, a sada vam je skup jer je PE milijon. A načuo sam da Ledo ove godine treba još i više šećera. Popizdila ekipa za novim Machom.
Jučer i danas skakao od cvijeta do cvijeta i uspio smanjiti ukupni minus.
– prije bih kazala kako ste polomili svo cvijeće.
– pa Vi ste stvarno fenomen koji bi trebalo malo bolje izučiti.
– burza brutalno pada već dva dana, a Vi na cvijeću brutalno zarađujete.
– pitam se pitam je li Vi možda radite u nekoj cvijećarnici ????????????
– jer jedino ste tako mogli zaraditi na Vašem cvijeću.
– I love this game.
Pozdrav !
a mogao si fino skinuti JDKM sa aska i čekati godinu dana. imao bi 200% prinosa. ovako pati….
Da ti pravo kažem, o njemu sam već više puta razmišljao zadnjih dana i zavirivao u promet, ali prometa još nema.
[/quote]
– i ja sam isto gledala tu dionicu.
– ja ipak imam običaj malo zaviriti i u dividendnu politiku.
– ali tu za sada, a niti prije nije bilo ništa od dividende.
– stvarno je jeftina.
– ne kažem i kako jednog dana neće ići i 200% gore.
– ali je totalno nejasna i netransparentna.
– e sada to kupiti i blokirati svoj novac, prometa nema.
– a na dionicama na kojima nema prometa, a bedasto su jeftine, ipak se puno bolje osijećam ako redovno dijele dividendu i poslovanje im i u kriznim vremenima raste.
– takvih dionica nema puno, ali ih ima.
– ali da skratrimo cijelu priću, pišite vi i dalje protiv HT-a.
– bolje dionice na našem tržištu nema, ali na njemu niti nema veklike zarade.
– ali zato ima sigurne zarade.
– zbog toga mi se neda previše istraživati toplu vodu.
I love this game.
Pozdrav !
best buy je Viro,vidjet ćete za 9 mjeseci zašto. Tada će vam biti jeftin, jer će PE biti 8 iako će cijena dionice biti duplo skuplja, a sada vam je skup jer je PE milijon. A načuo sam da Ledo ove godine treba još i više šećera. Popizdila ekipa za novim Machom.
Misliš da je ta nova oprema koju su montirali toliko moćna ili ima još nešto. Ovisi dosta o turističkoj sezoni i LEDO i Viro
Misliš da je ta nova oprema koju su montirali toliko moćna ili ima još nešto. Ovisi dosta o turističkoj sezoni i LEDO i Viro
[/quote]
Viro ne ovisi o turističkoj sezoni. Ili ovisi manjim dijelom. A za Ledo pričekajmo rezultate pa komentirajmo redovni sales. U prvom kvartalu je nadmašio isto razdoblje lani…
I samo da nadodam da je Viro u 2005, 2006 i 2007 generirao cca 100 milja neto dobiti nakon amortizacije i poreza. Tada im je aktiva bila duplo manja nego danas…U 2008 prihodi su rasli, ali i povećani rashodi i to podjednako financijski i operativni..