U ovom stampedu ima sam tri fantasična trejda,nijedan nije bio od početka do kraja(strah profit i tehnikalije su me odvratile od beskonačnog držanja) crobi negdi oko 1600 dolazi do laganog hlađenja ja prvi vani,dolazi do novog zaleta ja opet u vlakić negdi do crobija 1900 (tu me zajebunio sP 500 očekivao sam manju korekciju) tržište je nastavilo ludovati a neke dionice lagano i padati tu sam kupio dionicu o kojoj ništa ne znam brzo po mojim dionicama firma nije nešto specijalna ali podivljala u pravo vrijeme ja opet nestrpljiv i opet prerano vani danas je odradila sitnih 20% [angry] uh što sam bio ljut na sebe kad sam upalio gledalicu [angry] i još me nije pustilo uh što sam ljut.
U međuvremenu sa raspoloživim sredstvima izašao sam vani u ESOP kroz paketiće.Dobio sam priliku kupiti dionicu po cijeni iz 90 ih godina i ispaćuje dividendu oko 10% i trenutni prinos malo manji od 300%,ima mali veći shit blokirana mi je lova idućih 5 godina ali kako stvari stoje bankari se zakrpavaju malo po malo.
I tako stojim pred gledalicom sve dionice su odradile ogroman rast na HT mijunski iznosi na asku i tu sam opalio po asku ne da mi se sad zahebavat između dva miljunska naloga za par lipa,razbio sam cijenu na 225,par lipa i ispucao broj trejdova za ovu godinu sad ostaje samo čekati kad će HT trznit.
– a ja išla na LEDO, baš pogodila.
– što mu vrijedi dobro izviješće,
– ali ni taj toda ne daje velike dividende.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ivana prije nego što nešto napišeš provjeri.
LEDO u prvom kvartalu 2009. ima duplo veći gubitak nego lani.A sada još informacija o dividendi od
stotinjak kuna.Nešto preko 2% na cijenu.Jako škrto.
Izgleda da se manje liže,naravno sladoled.A i zahladilo je pa će se još manje lizat.
[/quote]
A ti prije nego napišeš ovakve gluposti prvo nauči čitati izvješća. Sladoled se liže više,a ne manje, a to je vidljivo iz povećanih prihoda iz redovnog poslovanja u odnosu na isti period lani. Veći neto gubitak u odnosu na prošlu godinu je generiran zbog nepriznatih rashoda sa osnove kamata na zajmove prema povezanim poduzetnicima. Ledo ostatak dobiti trpa u zadržanu dobit, koju dijelom reinvestira u širenje poslovanja, a TNPL pola love što je namjenjena dividendi ukrade dioničarima i podijeli Mustaču i čistaćicama…
Nego… još uvijek si dužan, Sakiju, Multinicku i meni objašnjenje o rezervama.
nebi htio biti ptica zlosutnica,ali mi se nekako čini da bi fondovi nas male ulagače ubrzo mogli opako izraditi.počeli su ih prozivati zbog premalih prinosa a velikih naknada i bojim se da sada sa svojim kapitalom ne sruše crobex uz rast onih dionica koje oni imaju najviše
nisam nešto upučen u sve to,pa bi molio malo komentara od pametnijih i iskusnijih ovdje
hvala kolege
Opet ja o HT-u.
– stvarno sam ovaj put izabrala luzersku dionicu.
– ali nema veze, zahebavajte vi mene i dalje, ali ja uvijek ulažem suprotno od krda.
– do sada još nisam pogriješila, barem one bitne investicije.
– svakodnevno ja i mirovinci nadokupljujemo taj blesavi HT.
– a kupovati ću ga i dalje iako sam 100% u dionicama.
– svaki dan nešto prodam.
– igram se i na likvidnim, ali krivo ubadam.
– sve mi se čini kako ću prodati sve što se može i u HT.
– možda je to ludo, a možda tako i napravim.
– a već sam puna HT-a ko šipak.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. ovo nikako nije nagovor na kupnju HT-a, jer je to zbilja najgora dionica u ovome rastu na kojoj se je zbilja najmanje zaradilo.
@Ivana ,
i ja tako razmišljam , tako da nisi sama u cijeloj ovoj priči sa ht-om ,razmišljanje ti je ispravno. samo što ja još držim ove koje jakoooo dobro rastu , i ako mi ht ostane na ovoj cijeni, njihovom prodajom to će biti pun pogodak.
…. i kao što je to uobičajeno, ovo nije nikakav poziv na kupnju ili prodaju dionica .
http://www.seebiz.eu/hr/analize/dionicki-fondovi-u-svibnju-cak-20%2c75%25-zaostali-za-crobex-om,46976.html
nebi htio biti ptica zlosutnica,ali mi se nekako čini da bi fondovi nas male ulagače ubrzo mogli opako izraditi.počeli su ih prozivati zbog premalih prinosa a velikih naknada i bojim se da sada sa svojim kapitalom ne sruše crobex uz rast onih dionica koje oni imaju najviše
nisam nešto upučen u sve to,pa bi molio malo komentara od pametnijih i iskusnijih ovdje
hvala kolege
Nisi jasan "ne sruše crobex uz rast onih dionica koje oni imaju njviše", teško za dokučit što je pjesnik htio reći. Ako ruše grobija ruše i sebe a to im nije baš u interesu.
Što mislite o hotelima podgora. I ovih trenutnih 50kn?
Nelikvidni. Ali koliko podcjenjeni?
http://www.seebiz.eu/hr/analize/dionicki-fondovi-u-svibnju-cak-20%2c75%25-zaostali-za-crobex-om,46976.html
hvala kolege
Manji fondovi su u ona vrimena dok je Bog hodija po zemlji koristili da bi se inseideri,a i vlasnici
riješili balasta i nelikviduša.I dobro profitirali a vrijednost udjela je puno rasla jer su svoj balast prodavali skupo.Hanfa je tada trebala intervenirati.Nakon velikih isplata i povlačenja udjela prošle godine morali su prodavati ono što se moglo prodati,a to su najlikvidnije i najkvalitetnije dionice.I sada se
nalaze u dionicama koje nitko neće,a ne mogu im podizati cijene jer im je tržišna kapitalizacija
pala toliko nisko da ih više i ne smiju kupovati,a nisu baš ni pri kešu.
U svemu tome će inseideri i vlasnici ponovno izvući veliku dobit jer će kupiti iste dionice po
višestruko nižim cijenama od njihove stvarne vrijednosti.Krivicu snose i nesposobni menađmenti
koji ne kupuju vlastite dionice,čak i kada imaju dostatna sredstva da to naprave.I dok su u takvim
dionicama mali OIF neće naprijed.A inaće se vodi politika velikih da uguše male.Banke,brokerska
društva,OIF,burza sve mora biti u rukama veklikih_stranaca.Oni žele kontrolirati financijske tokove
što je moguće više.Okupacija u 26 i više slika.
Ovo nije baš za ovu temu,ali i iz ovoga bi trebalo izvući neku korist,tj vrebati priliku kada neki od
fondova bude morao prodavati nešto što u tom trenutku nitko neće,a samim time može biti i jako,
jako jeftino,a mogu biti ponuđene i značajnije količine.Ali ovo može biti blokiranje sredstava na duže razdoblje i zato u jednu dionicu ne sve.Treba biti disperzija u više ovakvih nelikviduša i ne više od
20% kapitala.Dovoljno je da se probudi samo jedna od tri četiri ovakve dionice da bi pokrili ulaz.
hvala kolege
Nisi jasan "ne sruše crobex uz rast onih dionica koje oni imaju njviše", teško za dokučit što je pjesnik htio reći. Ako ruše grobija ruše i sebe a to im nije baš u interesu.
[/quote]
nije istina
crobi skače a ht stagnira
može ht skakati a crobex pasti
– nagovorili me na klađenje pobjeda Zadra solo, i još Zadar s nekim Bosancima isto košarka.
– e sada je tu išla jedna plaća, baš me briga i ako izgubim, nije puno.
– a tečaj dobar.
– evo Zadar mi dao jednu plaću.
– sada ću morati počastiti pićem moju ekipu.– a plaćali duplo, to ja zovem trejdanje za 100% zarade.
– a sada čekam i onaj drugi dio da još dobijem, onaj loto.
– a stvarno me ide.
– moja ekipa će sigurno opet popušiti na kladioni.
– a kako neće kad stavljaju 10 – 15 događaja.
– a ja sam skromna, meni je zbilja dovoljna jedna plaća za dva sata nerada.
– samo morate biti i dovoljno ludi za uložiti tu jednu plaću.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
..počasti ih striptizom ,..pa da vidiš veselja.. [smiley]
..bogami bilo bi trke oko ruleta.. [wink]
– evo Zadar mi dao jednu plaću.
– sada ću morati počastiti pićem moju ekipu.– a plaćali duplo, to ja zovem trejdanje za 100% zarade.
– a sada čekam i onaj drugi dio da još dobijem, onaj loto.
– a stvarno me ide.
– moja ekipa će sigurno opet popušiti na kladioni.
– a kako neće kad stavljaju 10 – 15 događaja.
– a ja sam skromna, meni je zbilja dovoljna jedna plaća za dva sata nerada.
– samo morate biti i dovoljno ludi za uložiti tu jednu plaću.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
..počasti ih striptizom ,..pa da vidiš veselja.. [smiley]
..bogami bilo bi trke oko ruleta.. [wink]
[/quote]
aha…a kad ono ivana na netu, a u pravom životu neki xy tip, debel, nizak…ajd nek se ona skida ekipi… [lol]
što se tiče ovog posta ivaninog gore….recite mi ljudi jel to spada u best buy temu?? obećajem, neću više čitat ovu temu jer je prezagušena smećem koje je odaslala ivanina tipkovnica… [thumbsup]
što se tiče ovog posta ivaninog gore….recite mi ljudi jel to spada u best buy temu?? obećajem, neću više čitat ovu temu jer je prezagušena smećem koje je odaslala ivanina tipkovnica… [thumbsup]
– nikako mi niste jasni,
– pa nismo svi pametni, niti ne možemo biti,
– zašto Vam smeta jedna mala tema za nas malo gluplje i tuplje investitorice i investitore na forumu ?
– ali ako smo glupi i tupi to ne znači kako nismo inteligentni.
– te sam i ja odlučila da više neću davati odgovore svim neinteligentnim investitorima.
– I love this game.
Pozdrav !