Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da,potpuno točno.Odrediti trenutak kada gubitaš prelazi u pozitivu je najbitnije u ovom poslu.
Predvidjeti dobit ili gubitak je najlakše u firmama koje značajni dio imovine imaju u financijskoj
imovini i to u dionicama.
Prije je to bio Tisak dok ga nije isisa Toda.Bez Tode bi bio moj favorit.A sada pojma nemam.
Ali osiguravajuća društva bi mogla biti ugodna iznenađenja.Njihova imovina brutalno raste.
Špekulativne male banke kao VABA,POBA,SNBA bi mogle imati veliku dobit,ali i ove banke su dobro stradale kroz pad dionica i pitanje je koliko imaju sredstava za špekulacije.Možda im se dogodila
slična stvar kao i meni.Postale su nelikvidne prije nego je tržište postalo likvidno.
Zatvoreni fondovi rastu kao gljive poslije kiše.Portfelj im ludo raste.SLPF je žestoko skočija.
Ivanin BRIN je u totalnoj komi.Portfelj je potpuno nelikvidan.Mislim da ga je FIMA koristila kao
smetiište i punila ga nelikvidušama iz OIF radi pritiska na isplate OIF,ali ova kupnja po 30 kn mi ipak izgleda jeftino.
Validus sa svojih dvadesetak milijuna financijske imovine ostvaruje visoku dobit,a s obzirom da se trži na petinu NAV to bi moglo biti relativno znaćajno.
KORF je holding i ima manji dio u financijskoj imovini i totalno je netransparentan.Ali ipak imovina bi trebala rasti s obzirom na učešće financijske imovine,ali u manjoj mjeri.
SN holding je totalna nepoznanica.Ponašaju se kao da žele delisting sa burze.Potpuna nepoznanica,ali mislim da i oni rastu.
ADRS ima veliku financijsku imovinu i ovaj rast dionica mu podiže imovinu.
I INGRA je bila veliki špekulant.I njima bi mogao odgovarati ovaj rast,ako im se nije dogodilo što i meni pa postali nelikvidni.
Proficio je totalna nepoznanica.
Dakle,predvidjeti rezultate zadnjeg kvartala i gubitnike s razlogom zamisli kao dobitnike.I tu leži
velika kesa.Naravno ako drugi kvartal bude pozitivan.
Ovo nije nagovor na kupnju nego na analizu.Ovo je prijedlog za razmišljanje.

to je ono šta se i traži na ovoj temi…. [thumbsup]
stotka od mene…

DOKUP!

E sad… bit ću malo bahat pa se upustiti u kratkoročno prognoziranje cijene. Naime, smatram da će Viro u roku od svega nekoliko dana poljubiti 450 kn jer bi to bila fer cijena u odosu na index.

– čestitam na najboljoj prognozi za best buy.
– ipak je ovo dobra tema.

– I love this game.
Pozdrav !

E sad… bit ću malo bahat pa se upustiti u kratkoročno prognoziranje cijene. Naime, smatram da će Viro u roku od svega nekoliko dana poljubiti 450 kn jer bi to bila fer cijena u odosu na index.

– čestitam na najboljoj prognozi za best buy.
– ipak je ovo dobra tema.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Čestitam na pogodku.
Danas je ova branša bila pobjednik.
KRAŠ 20 %,FRANK 20%,PODR 7%,VIRO 15.Jedino Toda kaska .

Što sam danas radila na burzi.

– u 13.00 sam bila postavljena na kupnji dvije nelikvidne dionice, ali sitni nalozi.
– normalno, ništa nisam upecala.
– onda se okrenem HT-u i kupim pedesetak dionica.
– vidim kako većina toga ludo raste, naročito brodari.
– osijetim kako će i TNPL eksplodirati.
– stavljam na prodaju neke dionice, želim svakako doći do 100.000kn,
– ali ništa ne ide.
– danas ludi rast a moj plusu samo 20.000kn.
– eto niti ja ponekad ne uspijem brutalno zaraditi iako je situacija na burzi bila fenomenalna.

– I love this game.
Pozdrav !

– a ja išla na LEDO, baš pogodila.
– što mu vrijedi dobro izviješće,
– ali ni taj toda ne daje velike dividende.

– I love this game.
Pozdrav !

Pa jeli tnpl eksplodirala il još nije?

idući tjedan će bit bolje...

– a ja išla na LEDO, baš pogodila.
– što mu vrijedi dobro izviješće,
– ali ni taj toda ne daje velike dividende.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Ivana prije nego što nešto napišeš provjeri.
LEDO u prvom kvartalu 2009. ima duplo veći gubitak nego lani.A sada još informacija o dividendi od
stotinjak kuna.Nešto preko 2% na cijenu.Jako škrto.
Izgleda da se manje liže,naravno sladoled.A i zahladilo je pa će se još manje lizat.

Što sam danas radila na burzi.

– stavljam na prodaju neke dionice, želim svakako doći do 100.000kn,

– I love this game.
Pozdrav !

Ti si još realna, onaj je na nelikvidni ADPL stavio 22000 kom na ask po 62 kn [thumbsup]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Opet ja o HT-u.

– stvarno sam ovaj put izabrala luzersku dionicu.
– ali nema veze, zahebavajte vi mene i dalje, ali ja uvijek ulažem suprotno od krda.
– do sada još nisam pogriješila, barem one bitne investicije.

– svakodnevno ja i mirovinci nadokupljujemo taj blesavi HT.
– a kupovati ću ga i dalje iako sam 100% u dionicama.
– svaki dan nešto prodam.
– igram se i na likvidnim, ali krivo ubadam.
– sve mi se čini kako ću prodati sve što se može i u HT.
– možda je to ludo, a možda tako i napravim.
– a već sam puna HT-a ko šipak.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. ovo nikako nije nagovor na kupnju HT-a, jer je to zbilja najgora dionica u ovome rastu na kojoj se je zbilja najmanje zaradilo.

o se tiče p/e omjera slobodno pročitajte

http://www.seebiz.eu/hr/komentari/tomislav-petrov/p_e-omjer-je-pokazatelj-za-%E2%80%9Cbudale%E2%80%9D,46385.html

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Opet ja o HT-u.

– stvarno sam ovaj put izabrala luzersku dionicu.
– ali nema veze, zahebavajte vi mene i dalje, ali ja uvijek ulažem suprotno od krda.
– do sada još nisam pogriješila, barem one bitne investicije.

– svakodnevno ja i mirovinci nadokupljujemo taj blesavi HT.
– a kupovati ću ga i dalje iako sam 100% u dionicama.
– svaki dan nešto prodam.
– igram se i na likvidnim, ali krivo ubadam.
– sve mi se čini kako ću prodati sve što se može i u HT.
– možda je to ludo, a možda tako i napravim.
– a već sam puna HT-a ko šipak.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. ovo nikako nije nagovor na kupnju HT-a, jer je to zbilja najgora dionica u ovome rastu na kojoj se je zbilja najmanje zaradilo.

Da i ja smatram da je to pametno.Ali treba prije loviti nelikvidne.
Danas mi je pobigla SPVA s obzirom da se moja brokerska kuća zatvara.Mislim da je to kupnja dana.
Solidna firma sa trenutnim lošim poslovanjem,uobičajeno za ovu granu,a kupac kupio 250 kom na
trinaestinu BV.
Čestitam.

Da i ja smatram da je to pametno.Ali treba prije loviti nelikvidne.
Danas mi je pobigla SPVA s obzirom da se moja brokerska kuća zatvara.Mislim da je to kupnja dana.
Solidna firma sa trenutnim lošim poslovanjem,uobičajeno za ovu granu,a kupac kupio 250 kom na
trinaestinu BV.
Čestitam.

– imam i ja nekoliko zicera koji se trguju u 13.00 .
– ali mišljenja sam kako je neozbiljno predlagati dionice na kojima nema kupnje.
– neke od njih su bile na visokim cijenama, ali je veliko pitanje hoće li tamo ponovno i doći.
– ulaganjem u takve investicije vaš novac može ostati zarobljen godinama.

– te je po meni jako važno pozitivno poslovanje takvih firmi i lijepa dividenda.
– e tek tada su to i jako dobre investicije.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close