Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

po meni je kod VIRO mana to što 4 fonda imaju poprilično dionica i oni sigurno neće dozvoliti nagle skokove i padove,znači moglo bi se dogoditi kao sa HT-om da dugo štopaju rast kad se ukljuće

Dugoročno izgleda kao dobar pick. Na ovako volatilnom tržištu sve je moguće na kraći rok.

I don’t own it, but it is on the radar.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

p.p.s. …još kad bi svratila katkad na…..Ležerno….Sex…[rolleyes]

– ne znam što će vam ta tema na ležernom.
– pa zar nema najviše Sexa na burzi.
– zar nije većina na burzi popušila i nahebala.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
s obzirom da si od tri moje misli (u tri retka) izdvojila samo ovu, najvažniju….nadam se da ćeš ipak svratiti ponekad [smiley]
p.s. sviđa mi se kad sex pišeš sa velikm ‘S’

Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!)

ponavljam,Ivana samo uvijek nakon događaja prikaže stvar kako je ona to sve predvidjela a nikad prije
malo je besmisleno bezbroj puta ponavljati o brutalnoj zaradi

Ima nas svakakvih. Pitanje je kako bi vi drugi pisali da imate 20-30 godina manje. Na kraju krajeva i drugi mladi trče na temu "što smo danas tržili" svaki put kada zarade nešto. Jednostavno u tim godinama ljudi sakupljaju samopouzdanje i to se reflektira u njihovoj komunikaciji. To nije nenormalno u njihovim godinama. Bilo bi lijepo da Ivana ima više ljudi u svojoj okolini sa kojima može podijeliti uspjehe i neuspjehe pa ne bi bilo potrebe da to radi po forumu. To će doći s vremenom. Problem je kada netko ko je 50-60 godina star piše o zaradama po forumu.

[/quote]
slažem se
uostalom ja ovaj forum shvaćam kao malu koaliciju malih ulagača da se obrane razmjenom informacija od velikih igrača,fondova i špekulanata koji svojim igrama redovito izigraju male ulagaće a oni izlaze tješeći se da nisu puno izgubili,ali ako ih je puno onda se tu nakupi ozbiljan novac

[/quote]

Negdje sam pročitao zgodu izreku: "Individual investors can’t beat the market, they are the market".

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

ponavljam,Ivana samo uvijek nakon događaja prikaže stvar kako je ona to sve predvidjela a nikad prije

Ima nas svakakvih. Pitanje je kako bi vi drugi pisali da imate 20-30 godina manje. Na kraju krajeva i drugi mladi trče na temu "što smo danas tržili" svaki put kada zarade nešto. Jednostavno u tim godinama ljudi sakupljaju samopouzdanje i to se reflektira u njihovoj komunikaciji. To nije nenormalno u njihovim godinama. Bilo bi lijepo da Ivana ima više ljudi u svojoj okolini sa kojima može podijeliti uspjehe i neuspjehe pa ne bi bilo potrebe da to radi po forumu. To će doći s vremenom. Problem je kada netko ko je 50-60 godina star piše o zaradama po forumu.

[/quote]
slažem se
uostalom ja ovaj forum shvaćam kao malu koaliciju malih ulagača da se obrane razmjenom informacija od velikih igrača,fondova i špekulanata koji svojim igrama redovito izigraju male ulagaće a oni izlaze tješeći se da nisu puno izgubili,ali ako ih je puno onda se tu nakupi ozbiljan novac

[/quote]

Negdje sam pročitao zgodu izreku: "Individual investors can’t beat the market, they are the market".
[/quote]
Mi mali investitori trebamo razmišljati na način:Što bi ja napravio da sam veliki u toj situaciji?
Problem je u tome što ne znamo kako misle veliki,jer da znamo bili bi i mi veliki.I zato treba jako puno učiti i ući u mentalni sklop velikih.Što više knjiga to bolje.
A ako smo špekulanti ulazimo u veliki rizik ako se izlažemo jednoj dionici i često mjenjamo poziciju.KAD tada ćemno naletit na minu.
Timski rad je potreba ovoga posla,a ovdje bi zaista trebali izmjenjivati informacije i na taj način
pokušati timski raditi.Konstruktivan pristum bi mogao biti jako koristan.
Gosp.Amerikanac,Twixer mi je svojevremeno izgledao kao osoba koja želi biti ulje vrh vode.A sada
smatram da je veliki znalac,naročito,za stanje u svijetu i da ga treba uvažavati.
Ali Ivanino iskustvo na ZSE možda vrijedi više.Ali su jako otvoreni i kap takvi jako korisni na forumu.

[/quote]
slažem se

[/quote]

[/quote]
Mi mali investitori trebamo razmišljati na način:Što bi ja napravio da sam veliki u toj situaciji?
Problem je u tome što ne znamo kako misle veliki,jer da znamo bili bi i mi veliki.I zato treba jako puno učiti i ući u mentalni sklop velikih.Što više knjiga to bolje.
A ako smo špekulanti ulazimo u veliki rizik ako se izlažemo jednoj dionici i često mjenjamo poziciju.KAD tada ćemno naletit na minu.
Timski rad je potreba ovoga posla,a ovdje bi zaista trebali izmjenjivati informacije i na taj način
Gosp.Amerikanac,Twixer mi je svojevremeno izgledao kao osoba koja želi biti ulje vrh vode.A sada
smatram da je veliki znalac,naročito,za stanje u svijetu i da ga treba uvažavati.
Ali Ivanino iskustvo na ZSE možda vrijedi više.Ali su jako otvoreni i kap takvi jako korisni na forumu.

[/quote]

Ja nisam amerikanac i nisam veliki znalac. Meni je ovo hobby već dugi niz godina. Jedino po čemu ja mogu biti od koristi je što gledam na stvari iz drugačije perspektive. Što naravno ne mora biti ispravno. Hrvatsko tržište je developing market (ili frontier preciznije), što znači potencijalno punu veću dobit nego developed markets. Ono se neće razviti prije nego što se razvije ekonomija, a ekonomija se neće razviti prije nego što se razvije društvo. Drštvene promjene su nemoguće bez mladih ljudi te je jako bitno da im se omogući da se što više i što brže razviju.

Pojednostavljeno, uspjeh vaših investicija ovisi o Ivani, James Knoxu i njihovoj generaciji. Nemoj te ih gušiti porezima i zaduženjima. Spaki put kada subvencionirate nesposobnost i neznanje, vi zatvarate prostor u kome bi se mogli razvijati mladi i obrazovani. Svaki put kada subvencionirate ljude bez ambicija i inicijative vi uzimate šansu onima sa ambicijom i inicijativom. Otvorite im prostor da se razvijaju, da uče, da dobiju samopouzdanje, dajte im više šanse i budite tolerantniji prema njihovim pogreškama.

Ova tema se zove Best buy, a ne sjećam se kad je netko preporučio neku dionicu, već se samo bezveze lamentira, prebacite se na neki drugi topic.

– nije istina,
– ponekad tu i navrati koji druker i napiše poneki svoj druk za best buy.
– ali odmah dođu i moja nezgodna pitanja pa ih vjerovatno uhvati muka od svega toga te većina odmah na početku odustaje od te misije.
– a baš šteta jer bi i ja voljela da tu ima više best buy argumentiranih.

– ali za best buy vam je potrebno otvoriti bilo koju temu o dionicama.
– pročitajte zadnjih desetak stranica.
– lijepo će te vidjeti kako svaku dionicu određeni likovi hvale i dižu u nebesa.
– to vam sigurno nije drukanje, to vam je najobjektivnije pisanje.

– samo uvijek imajte na pameti kako su vam besplatni savjeti uvijek i najskuplji savjeti.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

evo,jedan primjer

THNK ide UP na 4000 kn..
Argument…posao stoljeca [thumbsup]
Imas primjedbu?

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

@over 25
Budi precizniji. O kojem se stoljeću radi.

Problem je u tome što ne znamo kako misle veliki,jer da znamo bili bi i mi veliki.I zato treba jako puno učiti i ući u mentalni sklop velikih.

Zašto bi trebali razmišljati kao veliki? Zar nisu oni također kupovali na ATH cijenama ogromne količine? Zar njih ne vode ljudi koji su podjednako podložni emocijama i pohlepi kao i mali ulagači? Na kraju krajeva OMF nisu veliki igrači jer su sami zaradili te novce, već zato jer im ljudi uplaćuju svaki mjesec veliku količinu sredstava. OIF, otkad su im mali ulagači povukli većinu sredstava nemaju više snage napraviti jednu poštenu manipulaciju tržištem [yawn]

Timski rad, heheh, eventualno je poželjno čuti drugo mišljenje kad se dvoumiš. Na burzi je važnije razmišljati svojom glavom…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

po meni je kod VIRO mana to što 4 fonda imaju poprilično dionica i oni sigurno neće dozvoliti nagle skokove i padove,znači moglo bi se dogoditi kao sa HT-om da dugo štopaju rast kad se ukljuće

Dugoročno izgleda kao dobar pick. Na ovako volatilnom tržištu sve je moguće na kraći rok.

I don’t own it, but it is on the radar.
[/quote]

A mana sektora, kvote EU i sl. Tu će još puno događaja biti, više bi to bila špekulativna investicija [wink]

Sad vidim da si već napisao [thumbsup] za Gubija i Twixera.

Ja nominiram LKPC za najbolju kupnju jer predstoji dokapitalizacija, firma nije skoro ništa zadužena, a perspektiva širenja je ogromna. Po mom mišljenju uvjerljivo najbolja prilika na ZSE, pogotovo u usporedbi s drugim lukama i cijenama po kojima se trže.

Imam fantomske dionice

SNBA -slatinska banka koju nikako da VABA preuzme,nekako mi se čini da bi to moglo bitno skakati
jedna od rijetkih malih banaka,a ne vjerujem da će propasti

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

New Report

Close