hajde, malo se vratite na temu i netka mi netko kaže što je po njemu trenutno best buy (ali samo argumentirano )
txs
– to vam je isto jako nezgodno pitanje.
– sada kada je skoro sve naraslo pitati za best buy ??????
– kao prvo morala bi znati kakva ste osoba ???????
– je li želite zaraditi puno ili vas zadovoljavaju i mali dobitci na burzi ????????
– koliko novca ste spremni izgubiti, jer o tome ovisi i neka upitna buduća zarada ????????
– koliko vremena možete biti u jednoj dionici a da ju ne prodate ????????
– jako je važno je li novac koji ulažete na burzu vaš višak koji vam više nikad neće trebati ili imate višak novca koji će vam trebati za cca 6mj recimo za kupnju stana ????????
– je li visite na kompjutoru i gledalici burze 12 sati ili nemate pojma što je to gledalica ????????
– to gore su ona osnovna pitanja, možda ih ima i još.
– zatim tu dolaze još sitnija potpitanja ,
– disperzija rizika, po dionicama, tržištima, djelatnostima, valuti.
– i sve to još ovisi o večličini vašeg portfelja.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Bravo, već sam ti dao 3×100% pa ne mogu ocjeniti ovaj post.
Ja ću se svojim najlikvidnijim dionicama najbrže vratiti natrag u formu. Milijuni pali prošle godine…
milijuni se vraćaju ove godine…….zašto bi neko bio lud ako mu portfelj padne za više milijuna?
Isto tako sada mi porfelj raste za više milijuna ….Nevjerojatno , ali istinito.
Ja ne mislim izgubiti NITI JEDAN MILIJUN! Čak ću zaraditi sve ove novce koje sam potrošila unatrag
18 mjeseci- kad sam prodavala s minusima za svoje osnovne potrebe , a crobex je padao ko blesav.
Toliko o luđacima koji su izgubili milijune. Ja sam friški luđak, ali tanka je granica između ludosti
i genijalnosti, ne? Kad netko uloži milijune / u eurima/ , vjerujte ….. bit će sve u redu,
ako i ništ ne zna i ništ ne radi…nego samo pametno čeka.
hajde, malo se vratite na temu i netka mi netko kaže što je po njemu trenutno best buy (ali samo argumentirano )
txs
Evo ja smatram da je trenutno best buy VIRO. Dat ću ti jedan glupi argument i nekoliko pametnih.
Glupi argument: najmanje je postotno narasla od dna u onosu na basket ostalih likvidnih dionica koje su u ovom bear marketu jako pale. ATH je 1800 kuna, cijena je sada 370 kuna. Dno je bilo na cca 230kn ako se ne varam.
Pametan argument: Viro je commodity dionica, a commodity je šećer. Cijene šećera su u trendu velikog rasta uslijed povećane potražnje za šećerom na svjetskom tržištu a posebice potažnjom indije. Nadalje, Viro je prošle godine akvizirao novu sladoranu čiji efekt se tek očekuje. Što se tiće očekivanja za ovu godinu, sve što je planirano za sjetvu je uspješno odrađeno i uprava očekuje u potunosti ispunjenje planiranih prihoda za 2009 i dobar financijski rezultat. Potražnja za šećerom je velika, tako da će se sve što se proizvede i prodati, štoviše prodat će se i zalihe. Nadalje… u strukturi dionice na ovim razinama nema profit sellera jer je dionica startala na burzi sa većom cijenom nego što je sada i ovo su najniže cijene od izlistanja. Dionica u strukturi ima sva 4 mirovinska fonda čime se još može pohvaliti jedino HT. Na Viru nema trejdera jer se ne može trejdati. Tko uspije, nek se javi.
I na kraju, Viro je fundamentalno podcijenjena dionica jer se trži na razini kapitala, a u poslovanju od nekoliko zadnjih godina dokazuje da je visokoprofitabilna firma. Iznimka je 2008 godina gdje je profitabilnost pala iako u prihodi rasli a dijelom zbog novih troškova investicija i pada cijene šećera u 2008. Na sreću, ne kupujemo prošlost nego budućnost, a budućnost za Viro je u ovom trenutku izuzetna.
Dakle IMHO: trenutno je best buy VIRO.
[/quote]
Od pozitivnih bih još dodao:
– To je firma koja će vjerojatno najviše profitirati od ulaska u EU, jer će joj ukinuti kvote
– Commodities dobro drže u inflaciji koja je za koju godinu vrlo izvjesna
– Kupnja sladorane će povećati marže
od negativnih:
– EU je smanjila kvote ne uvoz šećera
– Cijena plina je išla gore, što je njima bitan faktor
– Konsolidacija u prehrambenoj industriji će im smanjiti marže
– Slabo diverzificiran portfelj proizvoda, praktično samo šećer
Ova tema se zove Best buy, a ne sjećam se kad je netko preporučio neku dionicu, već se samo bezveze lamentira, prebacite se na neki drugi topic.
– nije istina,
– ponekad tu i navrati koji druker i napiše poneki svoj druk za best buy.
– ali odmah dođu i moja nezgodna pitanja pa ih vjerovatno uhvati muka od svega toga te većina odmah na početku odustaje od te misije.
– a baš šteta jer bi i ja voljela da tu ima više best buy argumentiranih.
– ali za best buy vam je potrebno otvoriti bilo koju temu o dionicama.
– pročitajte zadnjih desetak stranica.
– lijepo će te vidjeti kako svaku dionicu određeni likovi hvale i dižu u nebesa.
– to vam sigurno nije drukanje, to vam je najobjektivnije pisanje.
– samo uvijek imajte na pameti kako su vam besplatni savjeti uvijek i najskuplji savjeti.
– I love this game.
Pozdrav !
Zašto joj dajete jedinice, danas stvarno dobro piše. Čak je je pristojna.
Ova tema se zove Best buy, a ne sjećam se kad je netko preporučio neku dionicu, već se samo bezveze lamentira, prebacite se na neki drugi topic.
– nije istina,
– ali odmah dođu i moja nezgodna pitanja pa ih vjerovatno uhvati muka od svega toga te većina odmah na početku odustaje od te misije.
– a baš šteta jer bi i ja voljela da tu ima više best buy argumentiranih.
– ali za best buy vam je potrebno otvoriti bilo koju temu o dionicama.
– pročitajte zadnjih desetak stranica.
– lijepo će te vidjeti kako svaku dionicu određeni likovi hvale i dižu u nebesa.
– to vam sigurno nije drukanje, to vam je najobjektivnije pisanje.
– samo uvijek imajte na pameti kako su vam besplatni savjeti uvijek i najskuplji savjeti.
– I love this game.
Pozdrav !
– nije istina,
Naravno, to ovisi o tome da li i u kojoj količini ti posjeduješ neku dionicu. Ako piše pozitivno o HT-u, sigurno neće biti nezgodnih pitanja.
[smiley]
Jako dobar savjet je bio kada si napisala "u krizama brodari propadaju i bankrotiraju, te Vam onda investicija vrijedi 0 (nula) kuna".
– nažalost to je točan savijet.
– da je kriza potrajala cca 3 god. 50% brodara bi bankrotiralo.
[/quote]
Dakle, kriza je gotova s obzirom na nacin kak je gornja recenica napisana?
A u ostalim strankama je drugačije ?
[/quote]
ostale stranke su nebitne,jer ne vladaju našim novcima
i nemaju utjecaja ni na burzu,dok vladajući itekako imaju
[/quote]
Ti govorio o tome da pripadnost određenoj političkoj stranci podrazumjeva određene karakterne (ne)kvalitete. Ponavljam pitanje:
Da li se članovi drugih stranaka znatno razlikuju od članova HDZ-a ? I koje su to stranke gdje se razlikuju ?
[/quote]
to uopće nije bitno za temu
ponavljam,Ivana samo uvijek nakon događaja prikaže stvar kako je ona to sve predvidjela a nikad prije
malo je besmisleno bezbroj puta ponavljati o brutalnoj zaradi
po meni je kod VIRO mana to što 4 fonda imaju poprilično dionica i oni sigurno neće dozvoliti nagle skokove i padove,znači moglo bi se dogoditi kao sa HT-om da dugo štopaju rast kad se ukljuće
ponavljam,Ivana samo uvijek nakon događaja prikaže stvar kako je ona to sve predvidjela a nikad prije
Ima nas svakakvih. Pitanje je kako bi vi drugi pisali da imate 20-30 godina manje. Na kraju krajeva i drugi mladi trče na temu "što smo danas tržili" svaki put kada zarade nešto. Jednostavno u tim godinama ljudi sakupljaju samopouzdanje i to se reflektira u njihovoj komunikaciji. To nije nenormalno u njihovim godinama. Bilo bi lijepo da Ivana ima više ljudi u svojoj okolini sa kojima može podijeliti uspjehe i neuspjehe pa ne bi bilo potrebe da to radi po forumu. To će doći s vremenom. Problem je kada netko ko je 50-60 godina star piše o zaradama po forumu.
Ima nas svakakvih. Pitanje je kako bi vi drugi pisali da imate 20-30 godina manje. Na kraju krajeva i drugi mladi trče na temu "što smo danas tržili" svaki put kada zarade nešto. Jednostavno u tim godinama ljudi sakupljaju samopouzdanje i to se reflektira u njihovoj komunikaciji. To nije nenormalno u njihovim godinama. Bilo bi lijepo da Ivana ima više ljudi u svojoj okolini sa kojima može podijeliti uspjehe i neuspjehe pa ne bi bilo potrebe da to radi po forumu. To će doći s vremenom. Problem je kada netko ko je 50-60 godina star piše o zaradama po forumu.
[/quote]
slažem se
uostalom ja ovaj forum shvaćam kao malu koaliciju malih ulagača da se obrane razmjenom informacija od velikih igrača,fondova i špekulanata koji svojim igrama redovito izigraju male ulagaće a oni izlaze tješeći se da nisu puno izgubili,ali ako ih je puno onda se tu nakupi ozbiljan novac