Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jako dobar savjet je bio kada si napisala "u krizama brodari propadaju i bankrotiraju, te Vam onda investicija vrijedi 0 (nula) kuna".

– nažalost to je točan savijet.
– da je kriza potrajala cca 3 god. 50% brodara bi bankrotiralo.

– ali sam isto napisala kako sam kupila brodare ULPL, ATPL, JDPL i TNPL.
– i sve sam prodala osim TNPL.
– isto sam napisala kako na vjerujem da bi i u najgoroj krizi TNPL mogla bankrotirati.
– taj bankrot je bio najvjerovatniji na LPLH.
– znači tu je bio najveći rizik, zbog toga je bila i najjeftinija.
– a sada smo vidjeli, a što ja i pišem, najveći rizik, najveća dobit.
– upravo se je to dogodilo gospodinu Lopini na LPLH.

– I love this game.
Pozdrav !

Jako dobar savjet je bio kada si napisala "u krizama brodari propadaju i bankrotiraju, te Vam onda investicija vrijedi 0 (nula) kuna".

– nažalost to je točan savijet.
– da je kriza potrajala cca 3 god. 50% brodara bi bankrotiralo.

– ali sam isto napisala kako sam kupila brodare ULPL, ATPL, JDPL i TNPL.
– i sve sam prodala osim TNPL.
– isto sam napisala kako na vjerujem da bi i u najgoroj krizi TNPL mogla bankrotirati.
– taj bankrot je bio najvjerovatniji na LPLH.
– znači tu je bio najveći rizik, zbog toga je bila i najjeftinija.
– a sada smo vidjeli, a što ja i pišem, najveći rizik, najveća dobit.
– upravo se je to dogodilo gospodinu Lopini na LPLH.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
ti si pravi HDZ kadar,jer nikada ne kažeš ništa a na kraju okreneš priču da ispadneš tako pametna i sposobna 🙂
uvijek nakon što se nešto dogodi a nikad prije

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

Ivana,

Lijepo je vidjeti da si opet dobro razpoložena.

Neće ništa bankrotirati jer u Hrvatskoj politika omogućuje da firme podjele svoje neuspjehe sa narodom. Mi iz svoje plaće subvencioniramo plaćamo tuđe nauspjehe i nesposobnost.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Nemojte se ljutiti, ali najbolje prognoze je davao Merlin/Knele……………..i jedini je otvoreno govorio kud će burza ( buuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllll )

A za Ivanu se ne sjećam da je ikad rekla nešto unaprijed pa da se to može provjeriti, a poslije je lako laprdati……………………. [wink]

– tada sam pisala kako sam 100% u dionicama.
– da sam vjerovala u ovoliki rast pa bila bi digla kredite, ali nisam.
– uopće mi nije cilj najviše zaraditi na burzi.
– ali mi je jako bitno ne izgubiti.
– zbog toga je moja najveća investicija HT.
– a svi ti brodari i ostale likvidne dionice spadaju tek u 1/3 mojih ulaganja.

– a svi oni koji su na niskom cobexu ulagali u likvidne dionice super su profitirali.
– ja nisam, ali sam opet prezadovoljna s svojim prinosom.

– I love this game.
Pozdrav !

– ne znam što će vam ta tema na ležernom.
– pa zar nema najviše Sexa na burzi.
– zar nije većina na burzi popušila i nahebala.

Ograniči svoje pisanje na područija koja poznaješ. Amaričke banke, bond market i sex su nešto što tek trebaš otkriti.
[wink]

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

ti si pravi HDZ kadar,jer nikada ne kažeš ništa a na kraju okreneš priču da ispadneš tako pametna i sposobna 🙂

A u ostalim strankama je drugačije ?

[/quote]
ostale stranke su nebitne,jer ne vladaju našim novcima
i nemaju utjecaja ni na burzu,dok vladajući itekako imaju

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

hajde, malo se vratite na temu i netka mi netko kaže što je po njemu trenutno best buy (ali samo argumentirano )
txs

– to vam je isto jako nezgodno pitanje.
– sada kada je skoro sve naraslo pitati za best buy ??????
– kao prvo morala bi znati kakva ste osoba ???????
– je li želite zaraditi puno ili vas zadovoljavaju i mali dobitci na burzi ????????
– koliko novca ste spremni izgubiti, jer o tome ovisi i neka upitna buduća zarada ????????
– koliko vremena možete biti u jednoj dionici a da ju ne prodate ????????
– jako je važno je li novac koji ulažete na burzu vaš višak koji vam više nikad neće trebati ili imate višak novca koji će vam trebati za cca 6mj recimo za kupnju stana ????????
– je li visite na kompjutoru i gledalici burze 12 sati ili nemate pojma što je to gledalica ????????

– to gore su ona osnovna pitanja, možda ih ima i još.
– zatim tu dolaze još sitnija potpitanja ,
– disperzija rizika, po dionicama, tržištima, djelatnostima, valuti.
– i sve to još ovisi o večličini vašeg portfelja.

– I love this game.
Pozdrav !

Ova tema se zove Best buy, a ne sjećam se kad je netko preporučio neku dionicu, već se samo bezveze lamentira, prebacite se na neki drugi topic.

Imam fantomske dionice

[/quote]
ostale stranke su nebitne,jer ne vladaju našim novcima
i nemaju utjecaja ni na burzu,dok vladajući itekako imaju
[/quote]

Ti govorio o tome da pripadnost određenoj političkoj stranci podrazumjeva određene karakterne (ne)kvalitete. Ponavljam pitanje:

Da li se članovi drugih stranaka znatno razlikuju od članova HDZ-a ? I koje su to stranke gdje se razlikuju ?

po meni je best buy viro za rok od 6 mjeseci,mislim da moze i do 100 posto potegnit,necu argumentirat ,jer nisam strucnjak,oni argumentiraju ,ja samo sudjelujem…

hajde, malo se vratite na temu i netka mi netko kaže što je po njemu trenutno best buy (ali samo argumentirano )

txs

Evo ja smatram da je trenutno best buy VIRO. Dat ću ti jedan glupi argument i nekoliko pametnih.

Glupi argument: najmanje je postotno narasla od dna u onosu na basket ostalih likvidnih dionica koje su u ovom bear marketu jako pale. ATH je 1800 kuna, cijena je sada 370 kuna. Dno je bilo na cca 230kn ako se ne varam.

Pametan argument: Viro je commodity dionica, a commodity je šećer. Cijene šećera su u trendu velikog rasta uslijed povećane potražnje za šećerom na svjetskom tržištu a posebice potažnjom indije. Nadalje, Viro je prošle godine akvizirao novu sladoranu čiji efekt se tek očekuje. Što se tiće očekivanja za ovu godinu, sve što je planirano za sjetvu je uspješno odrađeno i uprava očekuje u potunosti ispunjenje planiranih prihoda za 2009 i dobar financijski rezultat. Potražnja za šećerom je velika, tako da će se sve što se proizvede i prodati, štoviše prodat će se i zalihe. Nadalje… u strukturi dionice na ovim razinama nema profit sellera jer je dionica startala na burzi sa većom cijenom nego što je sada i ovo su najniže cijene od izlistanja. Dionica u strukturi ima sva 4 mirovinska fonda čime se još može pohvaliti jedino HT. Na Viru nema trejdera jer se ne može trejdati. Tko uspije, nek se javi.

I na kraju, Viro je fundamentalno podcijenjena dionica jer se trži na razini kapitala, a u poslovanju od nekoliko zadnjih godina dokazuje da je visokoprofitabilna firma. Iznimka je 2008 godina gdje je profitabilnost pala iako u prihodi rasli a dijelom zbog novih troškova investicija i pada cijene šećera u 2008. Na sreću, ne kupujemo prošlost nego budućnost, a budućnost za Viro je u ovom trenutku izuzetna.

Dakle IMHO: trenutno je best buy VIRO.

I'LL BE BACK

New Report

Close