Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jaj kakva koincidencija baš i ja trenutno čitam Izazov burze, ali sam zaboravila na kojoj je to stranici? [rolleyes]

– plavuša, i još čita knjige, svašta ću tu pročitati.

– e pa onda kada već čitaš knjige imam za tebe i jedno malo pitanje.
– zašto je u jednom intervjuu novinarka pitala gospodina Kostolany-a, vi ste profesionalac na burzi s velikim iskustvom. Kako se može objasniti činjenica da niste milijunaš ?
– zašto jedno tako jednostavno pitanje nitko nije postavio gospodinu Buffettu ????????
[/quote]

A tko kaže da nije milijunaš ?! [cool]

Inače, knjiga o kojoj govorite, a koju sam eto i ja imao prilike pročitati, zove se "Psihologija burze". Zanimljiva knjižica.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

U Hrvatskoj se školstvo svodi na štrebanje ogromne količine podataka, koji su inače dostupni na netu. Uz to rašireno je pisanje šalabahtera, razni oblici varanja i kupovanja ispita. Drugim, riječima dijecu se uči da se do uspijeha ne dolazi radom nego varanjem.

Još je mlada, može otići negdje vani i nadoknaditi izgubljeno.

da.. osim podataka, u školama se uči i gramatika i pravopis.. ije i je, č i ć i sl.
recimo, ne piše se dijecu, nego djecu.
by the way, i ivana7 je izgubljen slučaj na tu temu, niste jedini.. [proud]
[/quote]

Nisam nikada imao hrvatski jezik u školi. Veliki dio života sam ga koristio samo u razgovoru sa rodbinom, jedno vrijeme samo telefonski.

To nemože biti isprika za moje loše pisanje i veliki broj gramatičkih grešaka, jer sam imao dovoljno prilike za učenje u zadnjih nekoliko godina. Greške nemaju veze sa školom, nego sa mojom lijenošću da sjednem i naučim gramatiku.

Mislio sam da mi č i ć dobro idu, ali izgleda da to nije točno.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

zahvaljujem se na savjetu i pristojnoj zaradi vlds dionici
poslušao sam tvoj savjet od neku večer i uspio ujutro u blokadi provući nalog po 17 kn
fino sam omastio brk u par dana i to samo zahvaljujući tebi

– stvarno sam sretna jer sam uspijela pomoći jednom luzeru.
– mnogima sam dala dobre savijete, i velika većina nikada nije rekla ni hvala (ovo ponajprije mislim u privatnom životu).

– tu sam najviše pisala o HT-u jer sam sigurna da na njemu nema greške.

– a o nelikvidnim je zbilja nezgodno pisati, odnosno svako pisanje na tu temu se može svrstati pod drukanje i navlačenje.
– meni stvarno to nije cilj,
– ali jako dobro znam kako ću na tim investicijama zaraditi 100 – 200%.
– neke je zbilja jako teško skupiti na tim niskim cijenama.

– trenutno kod nas ima cca desetak dionica toga tipa koje su meni zanimljive.
– ali tu nikako ne mogu biti sigurna 100%,
– jer neke će zauvijek ostati smeće od dionica i firme.
– zbog toga me najviše zanimaju one koje uz to što su bagatelno jeftine dijele i dividendu.
– jer ako već zaglavim, puno bolje se osijećam s tim dividendnim prinosom.

– a stvarno tu ima neotkrivenih bisera.
– da firma vrijedi ispod 10% stvarne knjigovotstvene vrijednosti i još uz to daje lijepu dividendu.
– ponavljam, ta ulaganja spadaju u najveće rizike kod ulaganja.
– za razliku od dionica toga tipa na HT-u nemate taj rizik, a zato tu niti nema ludog prinosa.

– moj savjet je i dalje biti s barem 1/3 portfelja u HT-u.
– i na to ulaganje nemojte gledati kao na dionicu, gledajte ju više kao obveznicu.

– kod mene je HT banka kad sam 100% u dionicama a vidim dobru priliku na tržištu.
– tada ide prodaja HT, te stoga i dolazi do razlika je li mi 1/2 ili 1/3 portfelja.
– evo i sada čekam priliku da HT malo padne kako bi ga ponovno dokupila.

– I love this game.
Pozdrav !

Best buy, za sve one koji nemaju pojma o burzi ili su se tek zaposlili.

– ovaj forum, a i ostali forumi, su vam prepuni varalica i prevaranata.
– većina njih tu piše onako kako to odgovara njihovom portfelju,
– odnosno jesu li u kešu ili dionicama.
– većina njih nema pojma o ulaganjima, gube novce na burzi.
– ali poneki od njih jako lijepo pišu.

– lako je bilo meni kada sam ja počela,
– jer tada je doslovno svaki druk stvarno i išao preko 100% gore.
– ali danas su druga vremena,
– naučili smo se da sve to može ići i jakooooo punoooo doljeeeee.
– a kužili smo i to kako su doslovno svi otvoreni fondovi velika pušiona za male ulagače.

– i što onda, gdje onda ulagati ??????????????
– pa svaki mjesec se lijepo izdvoji 400 -500kn i kupe se dvije dionice HT-a.
– kao prvo uštedjeti će te nešto novaca, a sama investicija nije previše rizična.
– i redovitom mjesečnom kupnjom imate neku prosijećnu cijenu ulaza.
– trebate otvoriti račun kod brokera, internet kupnja.
– gledajte gdje su najmanje provizije i gdje nema minimalne provizije.
– jakooooo je važno gdje nema minimalne fiksne provizije.

– kroz dvije godine će te uštedjeti nešto novaca.
– u međuvremenu ipak treba pročitati nešto knjiga.
– a tada će vam i ovaj haos na burzi biti puno jasniji.
– ipak na burzi velika većina gubi velike novce.

– I love this game.
Pozdrav !

Best buy, za sve one koji nemaju pojma o burzi ili su se tek zaposlili.

– ovaj forum, a i ostali forumi, su vam prepuni varalica i prevaranata.
– većina njih tu piše onako kako to odgovara njihovom portfelju,
– odnosno jesu li u kešu ili dionicama.
– većina njih nema pojma o ulaganjima, gube novce na burzi.
– ali poneki od njih jako lijepo pišu.

– lako je bilo meni kada sam ja počela,
– jer tada je doslovno svaki druk stvarno i išao preko 100% gore.
– ali danas su druga vremena,
– naučili smo se da sve to može ići i jakooooo punoooo doljeeeee.
– a kužili smo i to kako su doslovno svi otvoreni fondovi velika pušiona za male ulagače.

– i što onda, gdje onda ulagati ??????????????
– pa svaki mjesec se lijepo izdvoji 400 -500kn i kupe se dvije dionice HT-a.
– kao prvo uštedjeti će te nešto novaca, a sama investicija nije previše rizična.
– i redovitom mjesečnom kupnjom imate neku prosijećnu cijenu ulaza.
– trebate otvoriti račun kod brokera, internet kupnja.
– gledajte gdje su najmanje provizije i gdje nema minimalne provizije.
– jakooooo je važno gdje nema minimalne fiksne provizije.

– kroz dvije godine će te uštedjeti nešto novaca.
– u međuvremenu ipak treba pročitati nešto knjiga.
– a tada će vam i ovaj haos na burzi biti puno jasniji.
– ipak na burzi velika većina gubi velike novce.

– I love this game.
Pozdrav !

…lepo mala lepo, rekel bu zagorec…hajde onda reci mi nekaj…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

u iducem nastavku cemo citati kako je Ivana7 dobio na lotu, naravno nece nam prije izvlacenja reci na koje je brojeve igrao tako da ne mozemo provjeriti.

– pa i sada sam dobila, ali ne vidim razloga zašto bi se hvalila s 4 pogođena broja.
– bila sam tako blizu, ali opet tako daleko.
– ali nema veze sada je i jack pot puno veći.

– a ide me u zadnje vrijeme.
– brutalno zarađujem na burzi.
– sve živo i mrtvo pogađam.
– zahebavate me za HT po svim mogućim forumima, ali i tamo sam zaradila.
– kupim glavne nagrade na raznoraznim igricama (e sada samo recite kako je i to sve namiješteno).
– pogađam na kladioni iako pojma nemam o sportu.
– na ruletu tučem lovu snova.
– ubijaju me brutalno velike dividende na nekom firmama.

– možda sam nešto i zaboravila….
– još mi samo nedostaje ta sedmica.
– ali imam neki ludi filing kako ću i to stući s 100 uloženih kuna.
– to vam je tako kad ide, onda ide sve zbilja brutalno.

– e sada najzanimljivije mi je kada na TV pitaju što će te s tim novcem.
– a sve neki tipovi koji nikada kuna nisu ni imali, ali te odgovore već i znate.

– e evo što bi ja.
– ja već imam dosta kuna i stvarno mi nije potreban taj dobitak.
– ali kad ga osvojim,
– odmah idem u Split,
– u jedan škver, inače su najveći gubitaš u RH.
– i tamo na oglasnu ploču stavljam oglas,
– traži se gospodin Vlad za fond menagera.
– a ponudla bi mu i dobru plaću od 4.000kn,
– ali ni to nije sve,
– još bi mu dala i poticaj na prinos fonda od 0.01%.

– I love this game.
Pozdrav !

– tu sam najviše pisala o HT-u jer sam sigurna da na njemu nema greške.

– moj savjet je i dalje biti s barem 1/3 portfelja u HT-u.
– i na to ulaganje nemojte gledati kao na dionicu, gledajte ju više kao obveznicu.

– kod mene je HT banka kad sam 100% u dionicama a vidim dobru priliku na tržištu.
– tada ide prodaja HT, te stoga i dolazi do razlika je li mi 1/2 ili 1/3 portfelja.
– evo i sada čekam priliku da HT malo padne kako bi ga ponovno dokupila.

Čini mi se da nećeš dočekati priliku jeftinijeg dokupa (Hvala Bogu) !

S ovim što si napisala se u potpunosti slažem. Upravo sam tako nešto i ja napravio – ostao sam sa 2/5 u HT-R-A jer nisam više imao živaca gledati ove lude poraste na brodarima i pojedinim građevincima. Zapravo nisam imao živaca čekati da No.1 dionica na ZSE stoji na 220-223 dok sve druge rastu par postotaka dnevno. To me i sada izuzetno izluđuje i nikako mi nije jasno zašto je tako zakočena i stoji, iako Kostolany kaže da fundamenti prije ili kasnije dođu na svoje.

Zapravo imam nekakvu zamisao zašto stoji na ovoj razini, a nikad se ne zna kada će potegnuti prema gore. Žalosno je da ovoj dionici ne dozvoljavaju dotaknuti ni 224 kn.
U međuvremenu ću pokušati sa drugim "in" dionicama, a u HT-R-A se vraćam prije ili kasnije, nadam se u pravom trenutku.

Ono što je zanimljivo zadnjih 7 dana je da je ZSE konačno prerezala pupčanu vrpcu sa USA i EU tržištima.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Hvala dionici HT-a jer me spasila od propasti
Totalno bez veze i zato što sam se bavio drugim stvarima sa sav cash bio spremio u HT i u doba pada sam u odnosu na druge vrlo malo izgubio,tj bio na nuli ako računamo dividentu.
sada sam iz dosade prije mjesec dana prodao ht i počeo se po malo igrati sa dionicima,čitajući po forumima
trgujem sa 10-tak dionica i poslušao sam Ivanu da nikad ne prodajem dionicu na kojoj sam u minusu.
Mislim lako je to kad je to novac koji mi nije neophodan.
Ali u svakom slučaju Ivana još jednom hvala a ja i nisam baš takav luzer kakav mi je nick [lol]
Meni se samo nekako učinilio onako laički da su veliki igrači namjerno srušili mnoge cijene da bi u panici mogli jeftino dokupljivati
a uz to sve panika je tjerala ljude da povlače novac s burze i iz fondova
zatim cash je puno više vrijedio u bankarskoj krizi
e sad,gdje je tu neka objektivna virjednost?
pa sigurno ne kad je Crobex na 1200 ali i ne na 5000
to će svatko procjeniti sam
i naravno netko više voli sprintere a netko maratonce
HT je maratonac koji će sigurno doći do cilja

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

legendarna kolegice,ne spominji ni škver ni Split u negativnom kontekstu,malko smo ti nervozni u zadnje vrime…..

Ameri u završili u plusu.
Američki futuresi pozitivni.
Evropu jučer Ameri odvukli u minus,a onda okrenuli u plus.
Azija zeleni.
BDI raste.
Mi u euforiji,a ja sa 10% portfelja u kešu.Loš osječaj i za tih 10%.
Adrenalin visok.Cijelu sedmicu rastem ne brutalno,nego ludo.Jedino SLPF ćami na mistu.Danas je i za njega dan D.Tako je bilo barem zadnjih mjeseci.Nemam imao balast kao što je HT,KRAS,PODR i sl.To su defanzivne dionice.Kako su najmanje pale,bile su fundamentalno najmanje podcijenjene trebalo je iskoristiti šansu i kupovati najpodcijenjenije.Za male ulagaće bilo je bezbroj povoljnijih prilika od
HT.Sada možda više i nije pametno prodavati HT,jer je sve otišlo,Ali ima još povoljijih prilika
i neprestano će biti neke nove.
Najgore od svega je razmišljanje da ako je nešto naraslo 100% da neće više.Ako je neka dionica
bila podcijenjena pet puta,a narasla je duplo još uvijek je podcijenjena 2,5 puta.
Samo da Europa krene pozitivno.Mi bi mogli i pozitivnije.

Zapravo nisam imao živaca čekati da No.1 dionica na ZSE stoji na 220-223 dok sve druge rastu par postotaka dnevno. To me i sada izuzetno izluđuje i nikako mi nije jasno zašto je tako zakočena i stoji, iako Kostolany kaže da fundamenti prije ili kasnije dođu na svoje.

– najprije se moram izviniti svima onima koji su na temelju moga pisanja ulagali u HT.
– jedina olakotna okolnost mi je što sam uvijek napominjala kako će se na njemu i najmanje zaraditi.
– pročitala sam i dosta stranica na temi HT gdje vlada veliko razočarenje investitora.

– a sada bi odgovorila na gornje pitanje zašto je tako zakočen, ali prije toga i jedan mali uvod s obveznicama.

– ovih dana je RH prodala ili će prodati puste milijune obveznica, i to u eurima.
– oni prodaju papire, a dobivaju čisti keš i dodatno nas zadužuju (ali u ovoj prići dug nije bitan).
– bitne su kamate.
– strani investitori kupuju te glupe kartušine kako bi dobili kamatni prinos od 6.5% .
– a povrat glavnice dobivaju 2015 godine.

– prosijek div. HT na ovim cijenama u zadnje 3g. je 13.5% .
– znači HT je duplo povoljniji od tih obveznica.

– i što se sada događa.
– fondovi ne daju da cijena ide gore.
– dosta prljava igra, ali to jednostavno ide tako.
– jer svako dizanje cijene smanjuje taj dividendni prinos.
– nije on loš ni na cijeni HT-a 300kn, 10% .
– ali u ovom periodu ide akumulacija.
– dok god ima prodaje, a ima je, ipak je HT danima, mjesecima najtrgovanija dionica.
– i ne da će dizati cijenu, cijenu će pokušati spustiti još niže, sve dok ima zainteresiranih prodavača.

– I love this game.
Pozdrav !

Zapravo nisam imao živaca čekati da No.1 dionica na ZSE stoji na 220-223 dok sve druge rastu par postotaka dnevno. To me i sada izuzetno izluđuje i nikako mi nije jasno zašto je tako zakočena i stoji, iako Kostolany kaže da fundamenti prije ili kasnije dođu na svoje.

– najprije se moram izviniti svima onima koji su na temelju moga pisanja ulagali u HT.
– jedina olakotna okolnost mi je što sam uvijek napominjala kako će se na njemu i najmanje zaraditi.
– pročitala sam i dosta stranica na temi HT gdje vlada veliko razočarenje investitora.

– a sada bi odgovorila na gornje pitanje zašto je tako zakočen, ali prije toga i jedan mali uvod s obveznicama.

– ovih dana je RH prodala ili će prodati puste milijune obveznica, i to u eurima.
– oni prodaju papire, a dobivaju čisti keš i dodatno nas zadužuju (ali u ovoj prići dug nije bitan).
– bitne su kamate.
– strani investitori kupuju te glupe kartušine kako bi dobili kamatni prinos od 6.5% .
– a povrat glavnice dobivaju 2015 godine.

– prosijek div. HT na ovim cijenama u zadnje 3g. je 13.5% .
– znači HT je duplo povoljniji od tih obveznica.

– i što se sada događa.
– fondovi ne daju da cijena ide gore.
– dosta prljava igra, ali to jednostavno ide tako.
– jer svako dizanje cijene smanjuje taj dividendni prinos.
– nije on loš ni na cijeni HT-a 300kn, 10% .
– ali u ovom periodu ide akumulacija.
– dok god ima prodaje, a ima je, ipak je HT danima, mjesecima najtrgovanija dionica.
– i ne da će dizati cijenu, cijenu će pokušati spustiti još niže, sve dok ima zainteresiranih prodavača.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
konacno jedan logicniji post…i stalno se pojavljuju nove 69 tice komada [cool] dok jos uvjek ima takvih…nema potrebe dizat cjenu…..

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close