Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

primjer tehnika po kolio je kupovao az a koja joj je sad cijena pa ptkm po kojo je cijeni isla kod az i ersta mirovinskog po meni ako su ulozili nastojat ce bar vratiti ulozeno

Od mirovinaca nebi trebalo očekivati pumpanje cijene.Jedino ako iz dionice treba izaći mali od strica.
Oni su pasivni i mogu braniti da cijene ne padnu niže.A cijene najbolje dižu lemuri kada ih špekulanti
navuku,a to se događa sada na dosta dionica.Što manja dobit veća šansa na rast.
A špekulanti bi udrili i na fondovske dionice,ali nemaju dovoljno snage.Za te dionice su potebni
strani igrači,jer su naši OIF su izgorili.Oni nemaju dovoljno likvidnih sredstava za dizanje cijena na
fair vrijednosti.Ali to je izvrsno jer nam pruža šansu da letimo od cvijeta i višestruko zarađujemo u
špekulacijama,u podcijenjenim dionicama dobrih i stabilnih firmi.Bolje ne treba tražiti.Nebi bilo
dobro da crobex nastavi ovako ludo rasti ,jer bi tada dionice postale skuplje ,a samim time i sklonije
značajnijem padu.
I zato ne tučite po ASK ko da nema sutra.Polako i oprezno da nam crobi raste,a ne luduje.
Normalno da sam i dalje 100% u dionicama.Danas zadnja lova potrošena na TNPL na 1.800.A svugdje bolje prođem
nego na TNPL.Ali ona je moje utočište,iako me dobro načela od prije godinu dana.

primjer tehnika po kolio je kupovao az a koja joj je sad cijena pa ptkm po kojo je cijeni isla kod az i ersta mirovinskog po meni ako su ulozili nastojat ce bar vratiti ulozeno

Kada bi država htjela izaći PTKM bi vrijedila više nego što su mirovinci platili. Nije to nemoguće.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

leminzi lopina, ne lemuri.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Bolan, tko ne riskira ne profitira. Evo vidiš kako ivana zarađuje na ruletu… [lol]

Ali bez zezancije, jako puno su uložili u obnovu postrojenja, a da će imati posla u budućnosti to je sigurno.

Koliko će prisustvo MMF-a utjecati na građevinsku aktivnost, odnosno na državne investicije u infrastrukturu ?
[/quote]
Možda ovaj članak najbolje pokazuje što međunarodne novčarske institucije misle o državnim investicijama u infrastrukturu:

Usporite gradnju autocesta

ZAGREB – Više od 400 kilometara autoceste od Zagreba prema jugu, oko 100 kilometara prema Rijeci, oko 70 prema Macelju, 80-ak kilometara na istoku zemlje, 100-tinjak kilometara autoceste prema Goričanu, sve to u šest godina zvuči jako impresivno, ali Hrvatska sada treba usporiti gradnju autocesta. Pitanje je kako će vraćati dugoročne kredite koje je podizala za ovu gradnju. Sada treba ulagati u održavanje ostalih cesta koje su zbog ubrzane gradnje zapostavljene i u jako lošem stanju.

Siže je to dijela analize Svjetske banke koji se odnosi na razvoj autocestovne mreže u Hrvatskoj.
Vaš link
[/quote]

…ma sve će se raditi samo da se dobije dobar postotak…a tko će vraćati kredite, koga to briga…posle se povuku iz politike i uživaju u lovi…ZAR TO NIJE VEĆ VIĐENO???…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

tema je best buy ja sam rekao sta mislim ako je ptkm mirovincima dobra na 220 ili tehnika na 4000 onda je sigurno meni dobra na 80 ili 100kn na koliko sam ju nadokupljivao

tema je best buy ja sam rekao sta mislim ako je ptkm mirovincima dobra na 220 ili tehnika na 4000 onda je sigurno meni dobra na 80 ili 100kn na koliko sam ju nadokupljivao

kako vi to sve znate, kad je koji mirovinski šta kupovao po kojoj cijeni. kako se dođe do tih informacija? ima li neki link?

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

Svakog dana u svakom pogledu napredujem.
Zahvaljujem,leminzi ,a ne lemuri.
Hvala vam!

Svakog dana u svakom pogledu napredujem.
Zahvaljujem,leminzi ,a ne lemuri.
Hvala vam!
[/quote]

Otišao je Vlad, otišla je Ivana. Srećom Lopina je još uvijek tu. Inače bi tržište bilo potpuno dezorijentirano.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Bila su drugačija vremena. Stanovi su se prodavali po 2000 eura bez problema, DrIvo je dobivao kredite bez problema.

Otišao je Vlad, otišla je Ivana. Srećom Lopina je još uvijek tu. Inače bi tržište bilo potpuno dezorijentirano.

Ja bih mu vjerovala potpuno samo da nije zel to čudno ime …..Lopina [huh]

kako vi to sve znate, kad je koji mirovinski šta kupovao po kojoj cijeni. kako se dođe do tih informacija? ima li neki link?
[/quote]
Svaku noć poslje crtića poviriš stanje top 10 na stranicama SDA i vidiš koliko je OMF kupio dionica, ako se nalazi među top 10. U konkretnom slučaju se nalazio

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Već postaje problematično što kupovati.
Neki baloni su već napumpani.
Naročito rastu dionice kojima je dobit nepoznati pojam.
Evo i danas LPLH gotovo pobijednik dana,a kvartalno izvješće negativno.Očekivali smo veći gubitak i dionica je puno narasla.Zar se i to može dogoditi na ZSE.
I dalje smatram da treba preferirati dionice sa potencijalno velikim dividendnim prinosom.
Moj portfelj je uglavnom TNPL,LPLH i SLPF.Ako dođe do značajnije korekcije dividenda može biti vrlo interesantna,a ove dionice bi mogle dati lijepe dividende.Razmišljam i
o PRFC,ali nije likvidan i popularan.Ako krene krenut će žestoko.Ali tu nema dividende. A LVCV ćami na
300,a fundamentalno dobro stoji.Podcijenjen u odnosu na HDEL i VDKT.Ali i potpuno nelikvidan.
Ali na zse dionica postaje likvidna tek sa rastom jer u protivnom za velike igrače nema dovoljnih
količina.
Spomenuo sam korekciju.Naravno,sutra ne.Dokle može ići ovo ludilo.Teško se rješavam dionica,ali
jednom rast mora stati.Ali dividenda HT je donijela likvidnost,koja je i dalje solidna.
A Ameri i Europa zeleni.Lijepo.

New Report

Close