Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sada bi imao duplo da nisam ništa dirao
Zato ne vjerujte pričama i strpljenja imajte
maknut prst sa prodaje i zarada če na kraju biti
puno veča. [thumbsup]

Aha, tako je učinio poznanik sa parsto komada ATPL kupljene preko 3.000kn i JDPL preko 700kn… Gdje je sad? Duboko u rupi.

Treba znati pravovremeno prepoznati opasnost i pobjeći. A treba i znati "jahati" na nekoj dionici sve dok ne odradi onoliko koliko bi trebala, bez prerane prodaje.
Ali tu lekciju nisu naučili ni amerikanci koji se puno dulje bave ovim stvarima nego mi…

Lako je jednu ili dvije godine završiti sa dobrim plusom. Faca je onaj tko to uspije recimo 9 od 10 godina.

Ne znam koliko iskustva imate na burzi.Ali ovakvi lomove koje smo doživjeli u 2008.događaju se
jednom u stoljeću.I u tome se snaći bilo je gotovo pa nemoguće.Svi koji su radili pravilno i disperzirali
portfelj na minimalno pet dionica su doživili havariju,a marginaši brodolom.Samo neki rijetki
sretnici su kroz INU ostvarili dobit.Ali i ćorava koka pogodi zrno .To je bilo slućajno.

Zbog čega misliš da su oni koji su kupovali INA-u prošle godine u ovo vrijeme na 2300 ćorave kokoši i da su to pogodili slučajno. Mislim da je kupovati small i mid size naftne kompanije na cijeni nafte od 130$ bila razumna strategija, a ne slučajan pogodak. U sitaciji kada je nafta debelo preko 100$ dolara naftne kompanije ostvaruju enormne profite, a s time raste i vjerojatnost preuzimanja manjih kompanija.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ne znam koliko iskustva imate na burzi.Ali ovakvi lomove koje smo doživjeli u 2008.događaju se
jednom u stoljeću.I u tome se snaći bilo je gotovo pa nemoguće.Svi koji su radili pravilno i disperzirali
portfelj na minimalno pet dionica su doživili havariju,a marginaši brodolom.Samo neki rijetki
sretnici su kroz INU ostvarili dobit.Ali i ćorava koka pogodi zrno .To je bilo slućajno.

Zbog čega misliš da su oni koji su kupovali INA-u prošle godine u ovo vrijeme na 2300 ćorave kokoši i da su to pogodili slučajno. Mislim da je kupovati small i mid size naftne kompanije na cijeni nafte od 130$ bila razumna strategija, a ne slučajan pogodak. U sitaciji kada je nafta debelo preko 100$ dolara naftne kompanije ostvaruju enormne profite, a s time raste i vjerojatnost preuzimanja manjih kompanija.
[/quote]
Crobex je padao neselektivno.Sve po redu je tonilo.
Ma preuzimanje INE je podiglo dionicu na 3000 tj.2.800.Da nije bilo toga i ona bi bila pala na ispod
1.000 kn,kao i cijeli crobex.I "moralo" se kapitalizirati dobit.Tko je bio u pet dionica u INI je ostvario dobit na petinu imovine što bi bio minimum za kvalitetni portfelj.
Prodajom INE na 2.800 i kupnjom nećeg drugog imao je dovoljno vremena da potone skupa sa crobijem,ali ipak ukupno manji gubitak..I većina je izgubila.Nije li neki dan bila informacija o gubicima od 46 mlrd.kuna.Valjda
se to odnosi samo na dioničare koji u vlasništvu imaju samo manji udio.Jer tržišna kapitalizacija je
pala za 70% ,a to bi bilo gubitaka više od 130 mlrd kuna.Zaista lijepa brojka.,

Ali ovakvi lomove koje smo doživjeli u 2008. događaju se jednom u stoljeću.

Pa evo u USA već drugi ovakav lom u manje od 10 godina.
[/quote]
Pa mi smo pali sa 5.100 na 1.250.Pa to je više od 75%.A nije bilo devalvacije kune.Ovo je bio realni pad vezan uz euro.Strava.Dobro nadajmo se da se neće ponoviti u slijedećih 50 god.Ali nikada ne znaš jer se danas sve brže mjenja.
O 2008.
će se još dugo pričati.Uvijek će biti predmet analize.A pali smo ovoliko zbog glupe vlade,koja ne
pozna tržište kapitala. Sve ispod 2.500 je bilo previše.Danas je crobex blizu 2.000 ,a još ima prejeftinih dionica.I prostora za rast.Ali strah je još u kostima.Na najmanji šušanj.Bjeg.

[/quote]
Ma preuzimanje INE je podiglo dionicu na 3000 tj.2.800.Da nije bilo toga i ona bi bila pala na ispod
1.000 kn,kao i cijeli crobex.I "moralo" se kapitalizirati dobit.Tko je bio u pet dionica u INI je ostvario dobit na petinu imovine što bi bio minimum za kvalitetni portfelj.
Prodajom INE na 2.800 i kupnjom nećeg drugog imao je dovoljno vremena da potone skupa sa crobijem,ali ipak ukupno manji gubitak..I većina je izgubila.Nije li neki dan bila informacija o gubicima od 46 mlrd.kuna.Valjda
se to odnosi samo na dioničare koji u vlasništvu imaju samo manji udio.Jer tržišna kapitalizacija je
[/quote]

Zašto izbjegavaš odgovoriti na pitanja forumaša ?

Ja sam pitao zbog čega misliš da su ljudi koji su kupovali INA-u ( u svibnju 2008 godine) ćorave kokoši i zašto misliš da je njihova zarada slučajna ?

Multilink te je pitao. Što su to rezerve ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Situacija u BiH je koma po mojim informacijama.

U kojoj mjeri će to uticati na rad LKPC i u kojoj mjeri oni uopće ovise o stanju BH ekonomije ?

Bravo, ovo je krucijalno je pitanje. BiH je totalna koma [bye]

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

[/quote]
[/quote]

Zašto izbjegavaš odgovoriti na pitanja forumaša ?

Ja sam pitao zbog čega misliš da su ljudi koji su kupovali INA-u ( u svibnju 2008 godine) ćorave kokoši i zašto misliš da je njihova zarada slučajna ?

Multilink te je pitao. Što su to rezerve ?
[/quote]
Rijetki su kupovali INU radi mogučnosti pruzimanja.Svi koji su to napravili nisu čorave kokoši.Ostali
to jesu i imali su sreće.Ja sam kupio INU na 2550 i prodao na 2.500.Samo nekoliko dana kasnije došla je informacija o preuzimanju.Skoro sam i ja bio ćorava koka.Vjerovatno sam prodao INU i kupovao TNPL da bi više izgubio.TNPL mi je izgledala bolja kupnja.

Situacija u BiH je koma po mojim informacijama.

U kojoj mjeri će to uticati na rad LKPC i u kojoj mjeri oni uopće ovise o stanju BH ekonomije ?

Bravo, ovo je krucijalno je pitanje. BiH je totalna koma [bye]
[/quote]
Dobili sa preko 1 mlrd EUR od MMF.Valjda će izaći iz kome,ali i dalje teška bolest.Bilo bi bolj da su
ko Švicarska.

Ja sam jedna od ćoravih kokoši koja je prije godinu dana sve rasprodala i kupila Inu. Nakon prodaje Ine sam sa destinom portfelja nešto malo prtljala i do sada hvatala zalet za ponovni ulazk u neke od dionica koje sam rasprodala. Vjerovatno sam na kraju puno bolje prošla od mnogih znalaca.

Ja sam jedna od ćoravih kokoši koja je prije godinu dana sve rasprodala i kupila Inu. Nakon prodaje Ine sam sa destinom portfelja nešto malo prtljala i do sada hvatala zalet za ponovni ulazk u neke od dionica koje sam rasprodala. Vjerovatno sam na kraju puno bolje prošla od mnogih znalaca.

Čestitiam na izuzetnim financijskim uspjesima. Međutim, za ovu temu moraš biti orginalnija. Mi ovdje već imamo jednu osobu koja je uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme. Tražimo nešto novo, osvježavajauće.

Malo istraživanje koliko se moglo zaraditi u 10 transakcija (kupnja -> prodaja) sa brokerskom provizijom od 1% pri svakoj transakciji. Uzete u obzir samo dionice u sastavu CROBEX-a i ikvidnije dionice koje su izvan (ali sa minimalnim dnevnim prometom od 100.000 kn)

Graf prikazuje kretanje maksimalnog profita u zadnje 2-3g

Čestitiam na izuzetnim financijskim uspjesima. Međutim, za ovu temu moraš biti orginalnija. Mi ovdje već imamo jednu osobu koja je uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme. Tražimo nešto novo, osvježavajauće.
[/quote]

O čemu ti to? O kakvim financijskim uspjesima ? Samo sam se nadovezala na raspravu i još priznala da sam bila sretnija nego pametnija. I šta me briga šta ti tražiš, šta si sad ti preuzeo moderiranje teme?

New Report

Close