Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kako te nije sramota ovakve gluposti pisati, pa je lel ti znaš šta je menadžment u LKPC za onoga u LKRI, to ti je kao da kažeš da je renault 4 bolji od mercedesa.

LKPC je sve ove godine poslovala sa dobiti dok je za LKRI to neostvarena želja jedino ako i ti ne radiš u nekom gubitašu kojeg država financira pa su ti prirasli srcu.

Iznesi te pojedinosti što znaš iz prve ruke što se tiče nesposobnosti menadžmenta LKPC ili šuti i nemoj pisati neistine.

Puno bolje se ti snalaziš na svoj temi šta smo danas tržili na stranim tržištima a ti si glavni virtualni lik tamo.

Definiraj kvalitetu managementa?

Po meni je jedna od osnovnih stvari prijateljski i susretljiv odnos prema klijentima koji su spremni ostaviti nešto novaca (čitaj više milijuna), čak i uz njihove zaista APSURDNO VISOKE tarife.

A to LKPC definitivno nema. Mogli bi u LKRI ići na tečaj ponašanja. U stvari ne trebaju ići tako daleko, dovoljno je da navrate u Luku Split. [lol]

Kad kažem apsurdno visoke onda to i mislim. Ne znam ni za jednu drugu luku u HR a i u svijetu koja ima tako visoke cijene. Iskorištavaju svoj dobar zemljopisni položaj ali će im se to prije ili kasnije obiti o glavu.

p.s. Upravo zbog takve agresivnosti i ponašanja sam više manje prestao pisati na domaćim temama. Na temi o stranim tržištima bar nema drukanja i takvog ponašanja kad netko napiše nešto loše o pojedinoj firmi.

Naši nazovi analitičari su se već nebrojeno puta dokazali pred dioničarima da pojma o pojmu nemaju. Njihove školske analize nemaju veze niti dodirnih točaka sa stvarnošću. Kada predviđaju rast dionica u 99 % slučajeva bude obrnuto pad. Sada kad predviđaju i drukaju padove 99 % idući tjedan će biti tjedan velikog rasta dionica. Naročitio dvojca Ledo Zvijezda koji su postavili dobar temelj za rast. Minimalno će u tjednu koji započinje rasti 50 % otprilike 7.500 do 8.000 kuna.Građevinari i brodari su to već odradili tako da je sada red na Ledu i Zvijezdi. Isto tako dionice Slatinske banke kreću s dnevnim skokovima 20 % . Uskoro skupština i isplata izvanredne dividende od 60 kuna po dionici iz zadržane dobiti prošlih godina.

Kako to mislis da LKRI nema prostora za širenje? kave su to izjave.Rijeka je sa svojim geografskim polozajem savrsena da bude najveca luka.Sto ti mislis da je rafinerija na urinju tamo bez veze i da svi zele lng terminal na omislju zato sto je krk lijep otok.Tvoj stav prema LKRI jednostavno nisu cista posla.Drzi se ti luke ploce i njenih neslucenih granica,a rijeku pusti nama budalama [bye]

Vrlo skoro će biti gotov tunel (Riječani će znati na koji mislim) i nova cesta će voditi direktno u luku Rijeka. Time će jedna pripremna faza biti gotova. Nadam se da će uskoro započeti sa obnovom luke, pogotovo tehničke opreme, jer ovo što trenutno imaju je staro 30-50 godina… A ako im dozvole rušenje bar nekoliko secesijskih skladišta koja trenutno ničemu ne služe i samo zauzimaju vrijedan prostor, to bi puno značilo.

Što se tiče projekta preseljenja kontejnerskog terminala na Krk, mislim da ipak neće ništa od toga biti još dosta godina, ako uopće ikada i bude.

Po meni i LKPC i LKRI imaju svijetlu budućnost. LKPC je trenutno u zahvalnijem položaju jer je na lokaciji gdje imaju siguran prilično velik promet i nema toliko konkurencije u susjedstvu kao što ima LKRI.
No svejedno mislim da LKRI ima veći potencijal, samo ga treba ostvariti.

Analitičari nisu tu da nam pomognu kako neki misle
več obrnuto da nas drže u neznanju i krivim informacijama
potpomognuti ostalim medijima oni plaše nas dok njihovi
gospodari jeftino kupuju.
Kasnije će biti ko je mezio mezio je ..
Ko sada sluša analitičare i razne novine mogao bi lako ostati
kratkih rukava..
i preći žedan preko vode !!! [thumbsup]

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Analitičari nisu tu da nam pomognu kako neki misle
več obrnuto da nas drže u neznanju i krivim informacijama
potpomognuti ostalim medijima oni plaše nas dok njihovi
gospodari jeftino kupuju.
Kasnije će biti ko je mezio mezio je ..
Ko sada sluša analitičare i razne novine mogao bi lako ostati
kratkih rukava..
i preći žedan preko vode !!! [thumbsup]

pogotovo hypo analize…. [lol] [lol] [lol] goran8 je postao neki dan par dobrih primjera….slusati hypo i ostat bez gaća na stapu……

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

[

Izgubljeni dobitak je gubitak,smanjeni gubitak je dobitak.

Ovo je recimo epska glupost. Recimo imamo 100 000 kn, cifra nije bitna, i po tvojoj teoriji ti ostvario veći dobitak ako si izgubio recimo 50%, znači manje od crobexa i sad imaš vrijednost imovine od 50000kn. Dok netko tko nije ništa radio u istom razdoblju ima 100 000kn na računu. Tko je od vas dvoje gubitnik onda? Ako si nešto maksimizirao, onda je to gubitak.

Svako vrijeme traži drugačiju strategiju.Za mene kažu da sam izvrstan bikovskom tržištu i katastro
falan u medvjeđem.Ja smatram da sam dobar i u medvjeđem ako tržište diše.

A tko to kaže? Pohvali se do kraja. Vidim da imaš analitične postove, također kao i da si potpuno neobjektivan glede brodara koji su ti jeftini od početka krize do sad. Pogledamo li cijene tad i sve do prije cca 3 mjeseca, ne odaješ dojam kvalitetnog špekulanta…
[/quote]

Smisao ulaganja je pobjediti prosječan trend,a to je ostvariti manji gubitak u padu i veći rast u rastu.
I tko to u dužem vremenskom razdoblju radi ima šanse postane jako bogat.A to možemo ostvariti
samo ako radimo.Čuvati novac u ćarapi je siguran kroz gubitak kroz inflaciju.To je totalno ziheraški pristup,a i u bankama se dobija nešto malo.U zadnje vrijeme i dobro ali treba imati puno keša,a većina to nema.Ovaj moj komentar se odnosi na aktivnog sudionika na tržištu
kapitala.Ja sam relativno kratko aktivni sudionik na tržištu kapitala,Samo dvije godine i uglavnom
odlično skidam zicere,ali imao sam crnu jamu u tom razdoblju.Od 20.5.2008. pa sve do o3.12.2008.
tonio sam gore od victorie.Ali u tih dvije godine se dogodilo puno lipih,ali još više grubih,ali vam ne
smijem kazati.
Ne pisati općenito.Ali ako je nešto neobjektivno možemo uvijek to rasčistiti na temi gdje tu neobjektivnost iznosim.Ja nastojim biti objektivan,matematički točan,ali nisam savršen.Uvijek se
to može rasčistit i utvrditi istina i ako budete u pravu ja ću vam zahvaliti.Što se tiće brodara potpuno sam objektivan jer se zasnivaju na sadašnjosti.Zanemarujet činjenicu da su vam brodari /vozarine/jako volatilne.Npr.BDI u nepunu godinu pao od ATH "samo" dvadeset puta.
Tankeri su izgubili polovinu vrijednost,bulkovi 2/3 vrijednosti.Kod brodara treba biti brz,a ja kod TNPL nisam bio.Ona je padala kao maca u vremenu kada su tankerske vozarine bile na vrhucu u
lipnju 2008.Kupiš i ćekaš da naraste jer matematika /sadašnjost/to pokazuje.I pušiš.A drugi za utjehu i malo više
Rijetki kao Ivana spletom okolnosti ili pravilnom strategijom u tom vremenu možda
prošla najbolje od svih aktivnih inestitora nba ZSE.Vlad se u te ne računa,jer ćeka sve na najnižoj cijeni.Mislim da je VLAD pobjednik 2008,što znaći da je ipak bio najbolji.Samo da nije čekao dno dna
bio bi jači za 50% kapitala.

Situacija u BiH je koma po mojim informacijama.

U kojoj mjeri će to uticati na rad LKPC i u kojoj mjeri oni uopće ovise o stanju BH ekonomije ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

lopina, 24.05.2009. u 15:03

Trenutno je povrat uložennog za 400 godina a na toj cjeni koju vi spominete biti će za 100 000 godina bome ćete se lijepo nauživati dok vam se uloženo vrati.

Ja stvarno ne razumijem zašto širite dezinformacije.Prije ste napisali da je P/E mislim 463 god što bi značilo da je povrat investicije za 463.godine.To je jako optimistički pristup jer je kapital
smanjen u ovih zadnjih desetak godina na pola,što bi značilo da povrata neće biti nikada.

Ali vi ste vjerovatno uzeli podatak zadnje godine,ali i ta ste napravili grešku jer na duže razdoblje
geometrijska progresija smanjuje vrijeme povrata na negdje 300 god.To i nije baš rentabilno,ali za LKRI ipak bolje nego ranijih godina.U 2009.ipak možemo oćekivati pad dobiti LKRI jer je svjet u krizi,
pa bi realno bilo očekivati da ostvari gubitke i da povrat kapitala bude za 1.000 god.

Ovaj moj komentar se odnosi na aktivnog sudionika na tržištu
kapitala….Što se tiće brodara potpuno sam objektivan jer se zasnivaju na sadašnjosti.Zanemarujet činjenicu da su vam brodari /vozarine/jako volatilne.Npr.BDI u nepunu godinu pao od ATH "samo" dvadeset puta.

Moja poanta je identična- aktivni investitor/špekulant/trgovac mora se znati povući s tržišta kad okolnosti zahtijevaju. Kod nas nitko ne zarađuje na padu. Upravo si gore napisao razlog neobjektivnosti za brodare, sadašnjost je već uračunata u cijeni, vrijednost dionice diktiraju očekivanja budućnosti. Nisam ni primjetio da uzimaš u obzir cikličnost industrije, niti širu sliku (ponudu i potražnju za robama, ponudu brodara na globalnoj razini, itd.)…

Mislim da je VLAD pobjednik 2008,što znaći da je ipak bio najbolji.Samo da nije čekao dno dna

Baš, savladao je 30 različitih metoda analize da na kraju ne bi znao koristiti nijednu [lol]
Pobjednici su svi oni koji su završili u plusu [wink]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Ovaj moj komentar se odnosi na aktivnog sudionika na tržištu
kapitala….Što se tiće brodara potpuno sam objektivan jer se zasnivaju na sadašnjosti.Zanemarujet činjenicu da su vam brodari /vozarine/jako volatilne.Npr.BDI u nepunu godinu pao od ATH "samo" dvadeset puta.

Moja poanta je identična- aktivni investitor/špekulant/trgovac mora se znati povući s tržišta kad okolnosti zahtijevaju. Kod nas nitko ne zarađuje na padu. Upravo si gore napisao razlog neobjektivnosti za brodare, sadašnjost je već uračunata u cijeni, vrijednost dionice diktiraju očekivanja budućnosti. Nisam ni primjetio da uzimaš u obzir cikličnost industrije, niti širu sliku (ponudu i potražnju za robama, ponudu brodara na globalnoj razini, itd.)…

Mislim da je VLAD pobjednik 2008,što znaći da je ipak bio najbolji.Samo da nije čekao dno dna

Baš, savladao je 30 različitih metoda analize da na kraju ne bi znao koristiti nijednu [lol]
Pobjednici su svi oni koji su završili u plusu [wink]
[/quote]
Ne znam koliko iskustva imate na burzi.Ali ovakvi lomove koje smo doživjeli u 2008.događaju se
jednom u stoljeću.I u tome se snaći bilo je gotovo pa nemoguće.Svi koji su radili pravilno i disperzirali
portfelj na minimalno pet dionica su doživili havariju,a marginaši brodolom.Samo neki rijetki
sretnici su kroz INU ostvarili dobit.Ali i ćorava koka pogodi zrno .To je bilo slućajno.O dubokim analizama i cikličnostima ne razmišljam.Razmišljam maksimalno jedan dan do maksimalno kraja godine unaprijed.Čistokrvni kratkoročni špekulant .Ali sadašnjost analiziram.Naravno i prošlost.Ona je učiteljica života.Znam da je do samo prije nepunu godinu dana
netko kupovao naftu po 145 $ i to na milijarde US$,a netko kupovao.Poslije osam mjeseci je došla na 34.Pa nije valjda ovaj koji je
kupovao po 145 bio baš toliko "nepismen".Svako vrime nosi svoje brime.

Ali ovakvi lomove koje smo doživjeli u 2008. događaju se jednom u stoljeću.

Pa evo u USA već drugi ovakav lom u manje od 10 godina.

Sve što sam prodao uvjek sam samo ispušio da bar nisam ništa dirao
bilo me je frka kada je padalo a i gripa samo što nismo crkli od nje ..
bitno da su i zbog nje dionice padale
pisat če se ovdje još dugo o propastima svijeta
ali ja nisam više tako naivan da prodajem pa da opet ispušim..
Digli ste me na foru više puta ali više bome nečete.
Sada bi imao duplo da nisam ništa dirao
Zato ne vjerujte pričama i strpljenja imajte
maknut prst sa prodaje i zarada če na kraju biti
puno veča. [thumbsup]

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

New Report

Close