LKPC je cjeli rat poslovala sa dobiti baš zahvaljujući menadžmentu, a kako je poslovala LKRI. Kolioka su ulaganja u LKRI???????????????????? Trenutna ulaganja su u LKPC 130 miliona eura u prvoj fazi i isto toliko u drugoj fazi, prva faza je skoro već gotova jeli to taj nesposobni menadžment. LKPC ima cilj i biti će najveća luka na Balkanu, LKRI će za nju biti lučica. Vodstvo LKPC je HDZ-ovski nastrojeno pa to mnogima smeta i onda iznose neistine ali briga mene za njihova politička opredjeljenja važne su brojke koje su 100 puta u korist LKPC. Iznesi to šta znaš o nesposobnosti menadžmenta a ja ti kažeš da toga nema i da je dao Bog više takvog menadžmenta u ovoj državi nebi bili tamo dismo sada.
Ako izuzmemo samohvalu i ego, osoba koja piše te postove ima vrlo zanimljiv defanzivan način ulaganja. I rekao bih da joj dobar dio postova i analiza spada u kvalitetnije na forumu. Osim onih o kockanju, klađenju, šminki i sl
Par detalja ste propustili, vidim. Za takav nacin ulaganja prije svega morate imati jako dugu klupu da si mozete dozvoliti toliko velika sredstva imati u HTu pa da onda dividenda bude brutalan iznos. Takvu klupu ogromna vecina nas nema. Medjutim, koliko ja pratim slabo ona pise koje to druge dionice ima (a ima ih po pricanjima 20-tak) i s kojima trejda a s kojima ne.
Ivana 7 je poprilično ljuta i ljubomorna ovih dana, rekao bih… iz njezinih se postova to dade isčitati.
Ja sam imao LKPC imoram reći da sam dugo smatrao da je LKPC bolja od LKRI
na vrijeme sam shvatio i prodao LKPC i kupio LKRI i bome mi nije žao.
Mislim da LKRI ima veči strateški potencijal zbog veče blizine zapadu
i da LKRI bez obzira kako posluje sada če kasnije vrijediti duplo od svoje maksimalne
cijene koja je bila 950 kn znači oko 2000 za koju godinu.
LKRI če i ovako postati meta za stranoga vlasnika a kompletna stara garnitura
uprave će biti zamjenjena.
Potencijal rasta LKRI je ogroman i luka če biti nadograđivana iz godine u godinu
dok ova luka kakva je sada ne bude predstavljala blijedu sjenu onoga što če postat u budučnosti.
i da LKRI bez obzira kako posluje sada če kasnije vrijediti duplo od svoje maksimalne
cijene koja je bila 950 kn znači oko 2000 za koju godinu.
Trenutno je povrat uložennog za 400 godina a na toj cjeni koju vi spominete biti će za 100 000 godina bome ćete se lijepo nauživati dok vam se uloženo vrati.
Pa ljudi moji ovo je trenutno najgora dionica u Europi a mislim da nema ni u cjelom Svjetu niti jedna sa ovakvim fundamentima, a fundamenti kad tad dođu na naplatu a ovdje ih nije ljepo čekati.
Svaki P/E luke preko 25 znači da je precjenjena, radite šta vas volja ali kažem vam oprez sa ovom dionicom, za špekulanante možda odlična ali imate je u portfelju na duge staze katastrofa.
uprave će biti zamjenjena.
Država neće dozvoliti stranog vlasnika niti u jednoj luci.
dok ova luka kakva je sada ne bude predstavljala blijedu sjenu onoga što če postat u budučnosti
LKRI jednostavno nema prostora za širenje dok LKPC se može širiti do neslućenih granica.
Sampy@ pobjegla ti LKRI?????? [bye] [lol] [lol] [lol]
Puno toga je pobjeglo, tko će sve stići kad divlja na sve strane.
Ne bih se složio da država neče dopustiti stranog valasnika u LKRI
jer smo iovako prodali a i prodat čemo sve dobre firme u Hrvatskoj.
Dapače i gače čemo prodavat ako budemo morali.
Nakon što uđemo u EU budemo vidili
cijenu LKRI i u čijim če rukama završiti…
A ja velim da če završiti u rukkama onoga koji da najviše para..
Nakon ulaska u EU skljedi rasprodaja onoga što nije prodano i država
teško da če ostati vlasnik puno čega.
Sve če to progutati strani kapital kao što se vani več odavno dešava..
Niko neče sprječiti strance da kupuju naročito kad još podmažu ispod stola
ovu našu divnu vladu…
dok ova luka kakva je sada ne bude predstavljala blijedu sjenu onoga što če postat u budučnosti
LKRI jednostavno nema prostora za širenje dok LKPC se može širiti do neslućenih granica.
[/quote]
Kako to mislis da LKRI nema prostora za širenje? kave su to izjave.Rijeka je sa svojim geografskim polozajem savrsena da bude najveca luka.Sto ti mislis da je rafinerija na urinju tamo bez veze i da svi zele lng terminal na omislju zato sto je krk lijep otok.Tvoj stav prema LKRI jednostavno nisu cista posla.Drzi se ti luke ploce i njenih neslucenih granica,a rijeku pusti nama budalama [bye]
Ne bih se složio da država neče dopustiti stranog valasnika u LKRI
jer smo iovako prodali a i prodat čemo sve dobre firme u Hrvatskoj.
Nema sta drzava dopustiti ili ne dopustiti… Sta je to drzava? Ima li toga? Sta su to obiljezja drzave? Mozda neki servis gradjana? Ekonomska , energetska strategije? Pomorska orijentacija?
Dapače i gače čemo prodavat ako budemo morali.
Nakon što uđemo u EU budemo vidili
cijenu LKRI i u čijim če rukama završiti…
A ja velim da če završiti u rukkama onoga koji da najviše para..
A koliko je najvise para u najnezgodnije vrijeme u povijesti? Mislis da ce mali dionicari vidjeti ista od tih "najvise para" u najvecem sranju u povijesti?
Nakon ulaska u EU skljedi rasprodaja onoga što nije prodano i država
teško da če ostati vlasnik puno čega.
Sve če to progutati strani kapital kao što se vani več odavno dešava..
Da
Niko neče sprječiti strance da kupuju naročito kad još podmažu ispod stola
ovu našu divnu vladu…
Da da a mi cemo ostati nasamo (bez icega) sa svojom divnom vladom. Nacija kurvi, konobara i zastitara
Ht je dobar kao investicija ,ali kao špekulacija jako loš premda se na njemu istu da okrenit 10-15% prije dividende.Meni HT služi kao baza investiranja evo ga već dvi godine mi dotegli neke novce za koje ne moram ni orat ni kopat.HT-eva dividenda skroz dobro dođe za razbijanje cijena bilo od HT ili neke druge investicije kojoj je pala cijena.Problem HT je taj što je ipak prevelika dionica za ZSE i što svaka "šuša" ima par paketa HT na prodaji.Tehnički gledano teško tu HT može napraviti neki brzi pomak na UP UP
na kupnji cca 20 000 dionica,a na prodaji 400 000 Premda se kroz godinu dana broj dionica na prodaji smanjio sa 550 000 na 400 000.Po meni se dugoročno isplati držati HT.Ovih 400 000 dionica iznosi svega 0,5% firme, za to prikupiti po današnjim cijenama treba 90 000 000 kuna.
Nije izlazila obavjest da je trezor HT išta kupovao dakle vjerojatno su se postavili na nekoj cijeni kao osigurač i sa te strane trenutno nema neke podrške.
Trenutno mali ulagači rezoniraju (špekuliraju) HT je pao relativno malo u odnosu na ostale dionice ponaša se kao blato i stignu se vratiti u HT relativno jeftino eventualno kojim postotkom više a novce okreniti na drugim dionicama stoga je za očekivati da će se HT ponašati obrnuto od tržišta u skorom razdoblju dakle kad se crobi krene hladiti ekipa bi mogla nazad u ht kad crobi krene naprid više se ne isplati stati u blatu.Za ovu zadnju teoriju nemam neke argumente ali sam stekao takav dojam ćakulajući sa malim dioničarima.