Tržišna kapitalizacija LKRI je 190 mil eura
Tržišna kapitalizacija LKPC 35 mil eura.
Pametnom dosta.
Zaboravio sam napomenuti da su ulaganja u LKPC trenutno puno veća od ulaganja u LKRI pa koliko bi onda trebalka biti cjena LKPC.??????????????????????????????????????????????????
Prije tjedan dana možete vidjeti moj post gdje sam najavio da vlakić JDPL kreće i od tad su mnogi zakasnili pa sad nek kupuju po 180 kn, tako će biti i s LKPC samo što će ovaj put to bi TGV (francuski vlak koji ide 300 km/h).Ulazit će oni na 2000+ kuna.
Pametnom dosta.
Lehman braders,Enron su bili barem malo jaći po tržišnoj kapitalizaciji….
Poštovani Lopina!
Nikako da se uspijemo nači.
Ja dođem vi odete i kasnije ne pročitate moju zamolbu.
No ovog puta će biti bolje.
Šta su to rezerve?
Zaboravio sam napomenuti da su ulaganja u LKPC trenutno puno veća od ulaganja u LKRI pa koliko bi onda trebalka biti cjena LKPC.??????????????????????????????????????????????????
A da li će to netko uložiti nepovratno?
Svako ulaganje je trošak i rizik,a kriza trese LKPC.Bosanci dišu na škrge.Kratkoročno loša očekivanja,dugoročno ne igram Svaka investicija na duži roka,
maksimalno do slijedećeg izvešća je naša domena.Dugoročno neka ulažu mirovinci.Ovo je dionica za njih.Ali za daytradere idealna prilika.
Pametnom dosta.
[/quote]
Na njihovu žalost to nisu bile hrvatske firme. Da jesi i danas bi postojali, država bi subvencionirala njihov opstanak iz naših plaća, radnicima bi vjerojatno kasnile plaće, Ana Knežević bi vozila još veći BMW, Milan Bandić bi im odgodio plaćanje zemljišta na 1000 godina. Mortage Based Securities ne bi mogli prodati pa bi ih kompezirali za deterdžent, sokove, automobile, svinjetinu, stanove i sl. Podjelili bi svoje probleme sa ostatkom zemlje. Mi imamo dugu povjest pomaganja neuspješnih, propaliteta i megalomana, pa zašto onda ne bi pomogli i njih.
Kolega ovdje postenih poslovnih postova mozete vidjeti 1 od 1000. Ostali se svode na spiku ciji je veci. Tak da ne vidim razloga da se onda ne bi malo i razbila predosadna prepucavanja necim vedrijim. Ak vas smetaju "drustvene" teme jednostavnih preskocite.
Ne smetaju me ni najmanje. Samo me zasmetalo to što ih je kolegica koristila kao argument u svoju korist, kojim kao potvrđuje svoju kvalitetu pisanja, odnosno omalovažava pisanje ivane. E sad ne znam je li Ivana muško ili žensko, nije me zapravo ni briga. Ako izuzmemo samohvalu i ego, osoba koja piše te postove ima vrlo zanimljiv defanzivan način ulaganja. I rekao bih da joj dobar dio postova i analiza spada u kvalitetnije na forumu. Osim onih o kockanju, klađenju, šminki i sl [lol]
Izgubljeni dobitak je gubitak,smanjeni gubitak je dobitak.
Ovo je recimo epska glupost. Recimo imamo 100 000 kn, cifra nije bitna, i po tvojoj teoriji ti ostvario veći dobitak ako si izgubio recimo 50%, znači manje od crobexa i sad imaš vrijednost imovine od 50000kn. Dok netko tko nije ništa radio u istom razdoblju ima 100 000kn na računu. Tko je od vas dvoje gubitnik onda? Ako si nešto maksimizirao, onda je to gubitak.
Svako vrijeme traži drugačiju strategiju.Za mene kažu da sam izvrstan bikovskom tržištu i katastro
falan u medvjeđem.Ja smatram da sam dobar i u medvjeđem ako tržište diše.
A tko to kaže? Pohvali se do kraja. Vidim da imaš analitične postove, također kao i da si potpuno neobjektivan glede brodara koji su ti jeftini od početka krize do sad. Pogledamo li cijene tad i sve do prije cca 3 mjeseca, ne odaješ dojam kvalitetnog špekulanta…
Prvi put je povučeno sa dražbe na pritisak radnika i sindikata koji su tražili da on isudjeluju u privatizaciji. Mislim da je i za drugo povlačenje razlog isti.
LKRI je iznimno zanimljiva dionica, sa dugoročno ogromnim potencijalom.
Da se razumijemo ja nemam niti jednu dionicu LKRI (nažalost).
Znaš li možda da li se pristalo na zahtjeve sindikata? Ne sjećam se da sam pročitao epilog te priče…
Samo bi još dodao da su obje luke po meni odlične dugoročnije investicije, a zgodne su i za špekulante zbog likvidnosti. Pozitivno je što obje imaju vrlo ambiciozne planove razvoja, prati ih vlast, na strateški su važnom položaju i u najgorem slučaju mogu samo stagnirati. Očekujem da će unatoč padu prometa godinu završiti u plusu. E sad P/E se može promatrati tako da su očekivanja od LKRI puno veća od LKPC. Sukladno tome, veći je rizik, manja sigurnost investicije, ali i veći potencijalni profit. Mišljenja sam da LKPC ipak ima stanovitu prednost u poslovanju koja će se odraziti ranije na njenu dionicu. Kao što već rekoh, obje investicije su izvrsne, ako si omogućite nešto duži vremenski horizont ulaganja [smiley]
Pametnom dosta.
[/quote]
Ajde molim te objasni kakav je smisao ove tvoje rečenice valjda je kasno pa mi mozak ne funkcionira kako bi trebao.
Kad smo već kod teme, u LKPC je management u totalnoj banani, to znam iz prve ruke. Žao mi je što ne mogu (ne smijem) ovdje napisati detalje.
LKRI je što se poslovnog profesionalizma tiče daleko iznad njih. Mogli bi im komotno održati tečaj.
[/quote]
Ajde molim te objasni kakav je smisao ove tvoje rečenice valjda je kasno pa mi mozak ne funkcionira kako bi trebao.
Kad smo već kod teme, u LKPC je management u totalnoj banani, to znam iz prve ruke. Žao mi je što ne mogu (ne smijem) ovdje napisati detalje.
LKRI je što se poslovnog profesionalizma tiče daleko iznad njih. Mogli bi im komotno održati tečaj.
[/quote]
Kako te nije sramota ovakve gluposti pisati, pa je lel ti znaš šta je menadžment u LKPC za onoga u LKRI, to ti je kao da kažeš da je renault 4 bolji od mercedesa.
LKPC je sve ove godine poslovala sa dobiti dok je za LKRI to neostvarena želja jedino ako i ti ne radiš u nekom gubitašu kojeg država financira pa su ti prirasli srcu.
Iznesi te pojedinosti što znaš iz prve ruke što se tiče nesposobnosti menadžmenta LKPC ili šuti i nemoj pisati neistine.
Puno bolje se ti snalaziš na svoj temi šta smo danas tržili na stranim tržištima a ti si glavni virtualni lik tamo.