Samo da spomenem već se odavna među kolegama priča da je Ivana muškarac.
Neki ne pricaju nego ZNAJU. To je bitna razlika.
U ovom trenutku definitivno kupiti dionice koje praktički nisu mrdnule još kao npr. "narodne" dionice Belje i Ddjh. Vidjet ćete idući tjedan!
– najbolji su mi ovi s dudicom,
– tek počeli pisati i odmah prelaze na drukanje.
– nego pitala bi koje Vam je bilo ime u prošlom forumskom životu.
– i još jedno pitanje,
– po koliko diskonta je ono država prodavala dionice belja prije cca 1-2 mjeseca.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Po 25 kuna i Belje i Luku Rijeka. A Lkri vam je sada skočila na 250 kn. Dakle, to nema nikakve veze. vi bi to trebali znati. A možda imate manje znanja od mene s dudom koji sam nakupio sigurno preko 20000 postova u samo 3 nicka na 2 foruma. Jednog sam bio prisiljen promijeniti. Mislim da bi vama dobro došla jedna duda.
meni je najsimpatičnija zadnja teorija koja govori o tajnom skupu u opatiji …..a forumašica koja je tamo boravila zbilja djeluje nekak pjesničko -mafijaški kad je upoznaš [lol]….sorry ,draga ,nisam mogla izdržati kolko mi je to zvučalo smiješno.
Opatijo bajna, da nisi tako skupa i da sam sada doma bila bi mi sjajna.
Evo vam poetike
Mislim da je besmisleno davati kratkoročne prognoze jer je tržište izuzetno volatilno. Nitko nemože sa sigurnošću tvrditi što će biti naredni dan, ni Vlad, ni Ivana, ni ja, ni Warren Buffet. Možemo davati prognoze za naredni mjesec, tri mjeseca ili dulje. Tu imamo neku razumnu šansu za pogodak.
Ko god se odlučuje na kratkoročne prognoze mora računati da mogućnost greške jako velika. Prema tome nitko ne bi trebao prihvatati kratkoročne promašaje tragično jer ti promašaji ne dolaze kao posljedica neznanja nego kao posljedica izuzetno velike volatilnosti.
Ja sam dnevni špekulant.Razmišljam najduže do slijedećig kvartalnog,a najdraže su mi špekulacije u
fundamentalno podcijernjenim dionicam,jer je tu rizik jako mali.
Valjda ste primjetili da sam ovih zadnjih mjesec dana bio izvrstan prognozer,a ovih zadnjih dana i
čudesno dobar dnevni prognozer,ali sam svoja očekivanja napisao unaprijed ali prema nekim čudnim kriterijima.
Zašto sam predvidio rast LKRI.Analizirajući ZSE primjetio sam da dobit predstavlja teret za dionice.
A kako su dionice na ZSE ptice nebeske zaključio sam da LKPC ne može rasti jer ona nešto i zarađuje,
iako višestruko manje nego lani,a LKRI može poletiti jer nema tereta dobiti.
Ista stvar i na niz ostalih dionica.
Međutim,fundamentalno podcijenjene dionice ipak dođu na svoju fair vrijednost.Ali i one fundamentalno precijenjene.
Po 25 kuna i Belje i Luku Rijeka. A Lkri vam je sada skočila na 250 kn. …
Halo kolega, ovo nije istina. HFP NIJE prodavao LKRI po 25 kuna. POvučena je sa liste i to u obe dražbe.
Mislim da nije u redu ovakve informacije plasirati..
od likvidnih tisak, od nelikvidnih jdkm. on još nije rastao na krilima oporavka….sve u svemu, na tisku se vidi već prodaja od 1200 kuna, a jdkm će vrlo brzo na razine otprije krize a to je preko 200% prinosa u manje od 6 mjeseci.
Halo kolega, ovo nije istina. HFP NIJE prodavao LKRI po 25 kuna. POvučena je sa liste i to u obe dražbe.
[/quote]
Pa nije prodavao kad ju nitko nije htio koliko se ja sjećam. Pa je tek nakon toga povučena. Nek se netko javi tko točno zna.
[/quote]
Pa nije prodavao kad ju nitko nije htio koliko se ja sjećam. Pa je tek nakon toga povučena. Nek se netko javi tko točno zna.
[/quote]
Kolega, molim Vas..tko to ne bi htio LKRI po 25 kn (!?)
Prije svega LKRI se na dražbi davala za PRAVA, a ne za novac. PRAVA je trebalo kupiti, ona kotiraju na burzi i njihova je cijena cca 2 do 2,5 puta veća od nominale. Količina prava koja je ostala na burzi je sada već vrlo mala i praktično je teško kupiti nešto veće.
HFP prodaje po principu ‘sve ili ništa’.
Prvi put je povučeno sa dražbe na pritisak radnika i sindikata koji su tražili da on isudjeluju u privatizaciji. Mislim da je i za drugo povlačenje razlog isti.
LKRI je iznimno zanimljiva dionica, sa dugoročno ogromnim potencijalom.
Da se razumijemo ja nemam niti jednu dionicu LKRI (nažalost).
[/quote]
[/quote]
Kolega, molim Vas..tko to ne bi htio LKRI po 25 kn (!?)
Prije svega LKRI se na dražbi davala za PRAVA, a ne za novac. PRAVA je trebalo kupiti, ona kotiraju na burzi i njihova je cijena cca 2 do 2,5 puta veća od nominale. Količina prava koja je ostala na burzi je sada već vrlo mala i praktično je teško kupiti nešto veće.
HFP prodaje po principu ‘sve ili ništa’.
Prvi put je povučeno sa dražbe na pritisak radnika i sindikata koji su tražili da on isudjeluju u privatizaciji. Mislim da je i za drugo povlačenje razlog isti.
LKRI je iznimno zanimljiva dionica, sa dugoročno ogromnim potencijalom.
Da se razumijemo ja nemam niti jednu dionicu LKRI (nažalost).
[/quote]
Šta je tebi ovdje zanimljivo, molim te ljepo, ja kad ovo vidim stresem se.
P/E 463,42
Šta je tebi ovdje zanimljivo, molim te ljepo, ja kad ovo vidim stresem se.
P/E 463,42
Ovdje se ne kupuje sadašnjost nego budućnost. Kad u luku uđu novi operateri i kad promet bude 1 mio kontejnera vidjet ćemo kolika će biti cijena.
Ako je P/E neki kriterij, onda pola dionica ne vrijedi ni lipe, jer npr firme prijavljuju gubitke. Uzmi recimo velike US banke i sl.
Ovdje se ne kupuje sadašnjost nego budućnost. Kad u luku uđu novi operateri i kad promet bude 1 mio kontejnera vidjet ćemo kolika će biti cijena.
Ako je P/E neki kriterij, onda pola dionica ne vrijedi ni lipe, jer npr firme prijavljuju gubitke. Uzmi recimo velike US banke i sl.
[/quote]
Pa nije ovo baš normalno a evo za usporedbu LKPC, e ovo je već noremalno
P/E 9,40