Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobro se provedite za blagdane i evo nešto prigodno [smiley]

Svaka čast majstore! [lol]

Ivana draga daj neki tip [smiley]

Ona ne može (ne želi/ne zna) davati tipove. Osim one standardne mantre da treba kupovati HT i reinvestirati dividendu. Ali to smo svi odavno primili na znanje.

Ja se ne sjećam kad je imala hrabrosti odabrati jednu dionicu i reći da to treba kupiti. Ako se ne varam, zadnje konkretno što je spomenula a da nije HT je bio DLKV ali tad ga je već prodavala.

Ali zna reći da je brutalno zaradila. [rolleyes]

HT je na 224,00

Osjećaji su pomješani. S jedne strane drago mi je jer posjedujem dionicu. S druge strane morat ću opet čitati "zbilja sam jako puno zaradila, sve sam pogodila, i sl." [smiley]

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Hvala. Ja Herbosu želim da ima što više posla, brodomerkuru također.

Kako stvari stoje provešću blagdane radeći. S obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju fenomenalan razvoj događaja. To je prije dva mjeseca bio SF.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

HT je na 224,00

Osjećaji su pomješani. S jedne strane drago mi je jer posjedujem dionicu. S druge strane morat ću opet čitati "zbilja sam jako puno zaradila, sve sam pogodila, i sl." [smiley]

Khm, khm… HT vs. Crobex iliti defanzivna dionica na rastućem tržištu.

Hvala. Ja Herbosu želim da ima što više posla, brodomerkuru također.

Kako stvari stoje provešću blagdane radeći. S obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju fenomenalan razvoj događaja. To je prije dva mjeseca bio SF.
[/quote]

Morati ću i ja, bolje da ima posla, nego da nema, tješim se u mislima…

Herbos d.d. - lider u zaštiti bilja sa više od 62. godine tradicije

HT je na 224,00

Bilo bi zanimljivije vidjete rast + didvenda, ali teško je izračunati dividendu za crobex. U svakom slučaju manja je dividende HT-a. Isto tako bilo bi zanimljivo vidjeti na dužim periodima 3mj, 6mj, godina.

Khm, khm… HT vs. Crobex iliti defanzivna dionica na rastućem tržištu.
[/quote]

I sa 17kn dividende, da i ostane na 224kn, svejedno ne bi HT bio bolji od crobexa.

HT je idealna dionica za sigurno dugoročno ulaganje i za ulaganje u padajućem tržištu ali mislim da nema šanse da u pravom oporavku povuče kao neke druge dobro odabrane dionice.

I sa 17kn dividende, da i ostane na 224kn, svejedno ne bi HT bio bolji od crobexa.

HT je idealna dionica za sigurno dugoročno ulaganje i za ulaganje u padajućem tržištu ali mislim da nema šanse da u pravom oporavku povuče kao neke druge dobro odabrane dionice.

Slažem se. HT će underperform (koja je HR riječ) kod svih brzih visokih rastova. Individualni investitori se osjećaju sigurno kada crobex raste u kratkom vremenu pa uskaču u rizičnije dionice. Međutim, ja mislim da će se veliki investitori vrlo oprezno vraćati na tržište i da će najprije ulaziti u defanzivnije dionice. Ako ekonomski oporavak bude spor, što većina predviđa, onda će HT na dulji period outperforme Crobex i to značajno.

Sve ovisi o tome što pojedini ulagač očekuje od crobexa u sljedećih 6-12 mjeseci.
Ako očekuje rast do 2.500-3.000 bodova (što je po meni iluzorno ali nikad se ne zna) onda mu nema smisla kupovati HT.

A ako očekuje volatilnost i ostanak na sadašnjim razinama onda nema boljeg ulaganja nego HT.

Domaći institucionalni investitori mislim da su već na granici do koje smiju kupovati HT. Zato je vjerojatno HT i donio uredbu o trezorskoj kupnji, ostaje vidjeti kako će se to pokazati u praksi.

A ostali veliki investitori mislim da nema šanse da im HT bude prvi na meti, takvih dionica trenutno u svijetu ima puno, i to na tržištima koja su im interesantnija. Ako će kod nas nešto kupovati onda će to vjerojatno biti potcjenjenije dionice nego što je HT.

To je moje mišljenje. Možda sam fulao, ne bi bilo ni prvi ni zadnji puta… [lol]

Sve ovisi o tome što pojedini ulagač očekuje od crobexa u sljedećih 6-12 mjeseci.
Ako očekuje rast do 2.500-3.000 bodova (što je po meni iluzorno ali nikad se ne zna) onda mu nema smisla kupovati HT.

A ako očekuje volatilnost i ostanak na sadašnjim razinama onda nema boljeg ulaganja nego HT.

Domaći institucionalni investitori mislim da su već na granici do koje smiju kupovati HT. Zato je vjerojatno HT i donio uredbu o trezorskoj kupnji, ostaje vidjeti kako će se to pokazati u praksi.

A ostali veliki investitori mislim da nema šanse da im HT bude prvi na meti, takvih dionica trenutno u svijetu ima puno, i to na tržištima koja su im interesantnija. Ako će kod nas nešto kupovati onda će to vjerojatno biti potcjenjenije dionice nego što je HT.

To je moje mišljenje. Možda sam fulao, ne bi bilo ni prvi ni zadnji puta… [lol]

Dosta fondova nema HT na prvih deset pozicija i to najveći fondovi, ZB Invest, PBZ invest, RBA (samo ovaj mali hrvatske dionice).

Što se tiče stranih fondova dosta njih ima strategiju da mora uložiti dio sredstava u emerging markets. Na tim tržištima koja nose jednake ili veće rizike kao i naše nema baš puno dionica sa fundamentima kao HT. Stoga nije nemoguće da strani fondovi pokažu više interesa za ovu dionicu.

Problem za dionicu HT-a i ostale dividendne dionice (value stocks) su visoki prinosi na državne i korporativne obveznice. Glavna konkurencija value stocks su obveznice, a one su danas U HR na vrlo atraktivnim razinama. HT bi mogao značajno potegnutu ako se prinosi na obveznice smanje.

New Report

Close