Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– to svakako nije dobra investicija.
– KOEI nije bolji od HT-a.
– KOEI ipak trenutno ima poslovnih problema i ne ide mu baš o.k.
– HT, nema poslovnih problema i ide mu o.k.
– samo sada tu imamo situaciju, loša firma dobra dionica i obrnuto.
– kod KOEI je to jeftina dionica.
– imam i ja malo dionica KOEI.

– I love this game.
Pozdrav !

KOEI, PTKM,KORF imaju isti problem, a to je KD Investment( KD Victoria, Bank of NY) s tim da PTKM je najbliži tom rješenju odnosno kompletnom izlasku tih fondova.
Kada jednog dana dođe do bull runa, najveći uzlet će imati dionice koje imaju kvalitetnu strukturu dioničara.

[/quote]

Pored kvalitete strukture dioničara bitna je i percepcija burzovne publike. Ima li PTKM dobru percepciju?
[/quote]

Cartman se svojski trudi na tom područiju
[/quote]

Nema to veze, poznajem ljude koji nikad nisu čuli za ovaj forum pa ne misle ništa dobra o PTKM. Kad nekom spomeneš PTKM prva asocijacije su komunizam, mastodont, višak radne snage, socijala itd… i to je tako. Ako mi ne vjeruješ, raspitaj se sam. Nemoj me krivo shvatiti, nemam ja ništa protiv PTKM, čak sam je uvrstio među best buy na ovom topicu. Ali priče od onog Bakića da bi PTKM trebala najviše narasti jer je smiješna Mcap evaluacija… e to je smiješno. Ne mislim da je PTKM išta bolja kupnja od nekih drugih koje su već sad preko BV,dapače. PTKM će još dugo dugo biti jeftina dionica.

I'LL BE BACK

Taj brin koliku dividendu isplaćuju? Ako je preko 10% to treba kupiti!

– ne vjerujem u dividendu za ovu godinu.

– I love this game.
Pozdrav !

zapravo ja sam uocio 3 zanimljive dionice…adrs je bio ok ali mislim da je odradio bar za mene jest,usao sam prosli tjdan u cetvrtak ili petak u njega po cca 134,5…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

– to svakako nije dobra investicija.
– KOEI nije bolji od HT-a.
– KOEI ipak trenutno ima poslovnih problema i ne ide mu baš o.k.
– HT, nema poslovnih problema i ide mu o.k.
– samo sada tu imamo situaciju, loša firma dobra dionica i obrnuto.
– kod KOEI je to jeftina dionica.
– imam i ja malo dionica KOEI.

– I love this game.
Pozdrav !

KOEI, PTKM,KORF imaju isti problem, a to je KD Investment( KD Victoria, Bank of NY) s tim da PTKM je najbliži tom rješenju odnosno kompletnom izlasku tih fondova.
Kada jednog dana dođe do bull runa, najveći uzlet će imati dionice koje imaju kvalitetnu strukturu dioničara.

[/quote]

Pored kvalitete strukture dioničara bitna je i percepcija burzovne publike. Ima li PTKM dobru percepciju?
[/quote]

Cartman se svojski trudi na tom područiju
[/quote]

Nema to veze, poznajem ljude koji nikad nisu čuli za ovaj forum pa ne misle ništa dobra o PTKM. Kad nekom spomeneš PTKM prva asocijacije su komunizam, mastodont, višak radne snage, socijala itd… i to je tako. Ako mi ne vjeruješ, raspitaj se sam. Nemoj me krivo shvatiti, nemam ja ništa protiv PTKM, čak sam je uvrstio među best buy na ovom topicu. Ali priče od onog Bakića da bi PTKM trebala najviše narasti jer je smiješna Mcap evaluacija… e to je smiješno. Ne mislim da je PTKM išta bolja kupnja od nekih drugih koje su već sad preko BV,dapače. PTKM će još dugo dugo biti jeftina dionica.
[/quote]

Sve ovisi o tome kada će se riješiti države. Vladu RH zanimaju više glasovi nego profit i dobit dioničara. Jedino vlada, većinski vlasnik, može promjeniti percepciju o ovoj dionici ako uvjeri investitora da joj je profit prirotet. Koliko je to vjerojatno prosudite sami. Dugoročno, pogotovo s obzirom na EU integracije, PTKM bi trebala donjeti značajnu kapitalnu dobit. U ovom trenutku bi imalo smisla da mirovinci ulaze na ovim cijenama. Međutim, nakon napada vlade na mirovinske fondove malo je vjerojatno da će oni kupovati dionicu u kojoj je ta ista vlada većinski vlasnik.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Misliš da se na ADRS-PA ukazalo apsolutno dno?

ukoliko je ovo oporavak onda je to dno ukoliko budemo imali jos jedan val prema dolje…neznam bas.

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

Taj brin koliku dividendu isplaćuju? Ako je preko 10% to treba kupiti!

– ne vjerujem u dividendu za ovu godinu.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Sve OK malo sam zacima

Ivana kako uspjevaš prodavati kad nisi ni kupila koliko želiš…

– prodam ono što imam.
– evo i sutra ću nešto prodavati.
– ali to se zabavljam s malim dijelom portfelja.

– I love this game.
Pozdrav !

– neznam, nemam pojma, to ćeš ipak morati pitati one pametnije od mene.
– vjerovatno ga Vlad vidi na 40-50kn.
– ja sam tu vidjela samo jednu dobru priliku.

– I love this game.
Pozdrav !

Guverner prijatelju naravno da mnogi nemaju ljepo mišljenje o Petrokemiji, te da je ljudi još uvijek smatraju socijalističkim gubitašem koji živi na grbači poreznih obveznika. Možda su u pravu, tko sam ja da ih uvjerim u suprotno. Međutim ima jedna jako ljepa stvar u svemu tom koja me jako veseli, a ta je da mali investitori zaobilaze PTKM u širokom luku te ih uopće nisu zainteresirani za socijalističkog mostodonta. Sasvim je dovoljno što među dioničarima se nalaze KD Invesment s kojima upravljaju neuki fond menadžeri.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Što se tiče Cartmanna pitajmo najaktivnijeg na ovoj temi što misli o njemu.
Ivana objasni im?

Twixer OMF ne mogu kupovati dionicu PTKM jer im je minimalna razina za ulaganje tržišna kapitalizacija od 650 mil kn što odgovara cijeni od cca196 kn

New Report

Close