Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni kaže prosječan ulaz 230 kn pa "sretan" sad treba vidit kud će cjena pa reinvestirat meni se sliju solidni novci od HT pa ne vidim razlog zašto napuštat dionicu,već sad služi kao odlična investicijska baza pa dividendu gurat na burzu na banku u druge dionice itd itd.
Zašto portfelje ne razbiti na ht atpl igh dlkv kras koei i nešto keša?

Ok, sve razumijem ali zbog cega KOEI, zbog cega bi to bila dobra investicija..? Po cemu bi KOEI bio naprimjer bolji od HTa..?
[/quote]
Ha da znam da će koei bit bolja investicija od HT proda bi ht i sve uvalija u koei [lol]
Njega sam napisao zato što je zadnjih dana puno brže propadao nego ostale dionice,neki je pušing sa tramvajem i burza obično puno više reagira nego što treba.
[/quote]

KOEI jako ovisi o državnim investicijama, prije svega o HEP-u. Strah investitora da država nemože financirati infrastrukturne projekte je znatno doprinjeo padu vrijednosti ove dionice.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Twixer da neškolovani fond menadžeri iz KD Invesmenta su ulagali pametnije kroz povijest danas nebi došli u situaciju da su im jedine kako tako likvidne dionice ostale KOEI i PTKM, danas i jedna i druga dionica bi bile na znatno većim razinama. A što se tiče firmi vjeruj mi da i jedna i druga puno bolje stoje od masu privatnih firmi koje kotiraju na ZSE.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Ok, sve razumijem ali zbog cega KOEI, zbog cega bi to bila dobra investicija..? Po cemu bi KOEI bio naprimjer bolji od HTa..?

– to svakako nije dobra investicija.
– KOEI nije bolji od HT-a.
– KOEI ipak trenutno ima poslovnih problema i ne ide mu baš o.k.
– HT, nema poslovnih problema i ide mu o.k.
– samo sada tu imamo situaciju, loša firma dobra dionica i obrnuto.
– kod KOEI je to jeftina dionica.
– imam i ja malo dionica KOEI.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
ma taj koei nista ne valja….sutra sve prodaj po mogucnosti meni….ionako imas malo….cekam na bidu….i za te novce kupi ht….ima ga na lopate….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Twixer da neškolovani fond menadžeri iz KD Invesmenta su ulagali pametnije kroz povijest danas nebi došli u situaciju da su im jedine kako tako likvidne dionice ostale KOEI i PTKM,

– na dobrom ste tragu gospodine Gorane.
– kupovali su nelikvidne i sebi jako dizali postotak prinosa.
– glupe investitore zanima tko ima najviši prinos i tamo ulaži.
– ali sada ti investitori vade love, a love nema, pa se prodaje bilo što, što se prodati može.

– evo Vam za primjer i gospodina Force i njegov Herbos.
– ne želim ulaziti u diskusije valja to, ne valja, poslovanje, zemlja, prodaje …..
– dotični gospodin također na temi kupnja prodaja pita kako stoju te dvije stavke.
– a jedino neozbiljni investitori mogu ptati za cijenu kupnje i prodaje.

– pa da mu odgovorim.
– u petak je protrgovano čak 800kn dionice Herbos, vjerojatno kupio gospodin Force.
– u godini dana ta trgovina čak premašuje promet od 70.000kn.
– sada se trgovalo s 50kn.
– ali ako tko želi tu u ponedjeljak upucati cca 32.000kn,
– tada diže tu dionicu preko 100% u jednom danu.
– nemam pojma je li Herbos dobar ili nije.
– ali ako gospodin Force upuca samo 32.000kn imati će ludo povećanje svog portfelja.
– isto tako su radili i ti iz fonda KD.
– e sada će sve biti u redu ako investitori i dalje nastave dizati cijenu i budu spremni gospodinu Force dati preko 100kn za tu dionicu.

– za pretpostaviti je kako gospodin Force ima veće količine te dionice.
– a koliko sam primjetila, isti gospodin je zarobljen i u još jednoj dionici BDMR, te već godinama na toj temi sam sa sobom priča.

– I love this game.
Pozdrav !

alo ivana, lijepo tu svako malo pitaš za koji prijedlog za buy i žališ se kako ljudi ništa ne navode, a sad se na veliko hvališ kako imaš dobre pickove i kako fino odrađuju – ali ih ne želiš navoditi.

– a što ću pisati kada je velika većina toga same navlakuše.
– igra traje 3-5 dana, nikako 7.
– ne stignem niti puno toga kupiti i igri je već kraj.

– I love this game.
Pozdrav !

– I love this game.
Pozdrav !

KOEI, PTKM,KORF imaju isti problem, a to je KD Investment( KD Victoria, Bank of NY) s tim da PTKM je najbliži tom rješenju odnosno kompletnom izlasku tih fondova.
Kada jednog dana dođe do bull runa, najveći uzlet će imati dionice koje imaju kvalitetnu strukturu dioničara.

[/quote]

Pored kvalitete strukture dioničara bitna je i percepcija burzovne publike. Ima li PTKM dobru percepciju?

I'LL BE BACK

Kada se nakrca dobit ćete
informaciju,možda ne od nje nego od satelita.Ona djeluje timski,a to je jako pametno.
Tada bi ta dionica već trebala biti u rastu.

– zbilja nije pametno dati informaciju kada budem u TOP10.
– ali tada na scenu stupa moj dobri prijatelj Baron.
– ja zbilja sve radim po zakonima RH.
– a Baron mi nije ni previše skup, 5kn po nicku.
– ali ni on nije glup, otvori on i preko 50 nickova,
– a tada to više i nije tako mala lova.

– I love this game.
Pozdrav !

– a što ću pisati kada je velika većina toga same navlakuše.
– igra traje 3-5 dana, nikako 7.
Ivana kako uspjevaš prodavati kad nisi ni kupila koliko želiš?
Kako uspjevaš zaraditi na medvjeđem tržištu?
Zašto prigovaraš ekipi koja zaradi za burek?
Ajde Ivana daj jednu dobru likvidnu dionicu koja je podcjenjena eventualno isplaćuje dividendu a da nije HT.

BRIN-R-A nesto je ivanka spominjala da djeli dobru dividendu…..treba čačića pitat malo…. [rolleyes]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Taj brin koliku dividendu isplaćuju? Ako je preko 10% to treba kupiti!

– I love this game.
Pozdrav !

KOEI, PTKM,KORF imaju isti problem, a to je KD Investment( KD Victoria, Bank of NY) s tim da PTKM je najbliži tom rješenju odnosno kompletnom izlasku tih fondova.
Kada jednog dana dođe do bull runa, najveći uzlet će imati dionice koje imaju kvalitetnu strukturu dioničara.

[/quote]

Pored kvalitete strukture dioničara bitna je i percepcija burzovne publike. Ima li PTKM dobru percepciju?
[/quote]

Cartman se svojski trudi na tom područiju

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ajde Ivana daj jednu dobru likvidnu dionicu koja je podcjenjena eventualno isplaćuje dividendu a da nije HT.

– kod bilo koje investicije ja najprije gledam FA, pa tek onda TA.
– evo tu na ovoj temi sam pisala i za ADRS, netko pitao.
– mislim kako sam tu sve točno napisala, a dodala sam kako je i on isto dobar ali na određenoj cijeni.
– znači dugoročno, ima puno boljih investicija od ADRS.

– ali moj stručni stožer za financijska ulaganja je upravo uočio na toj dionici dno.
– svi, ama baš svi parametri TA su ukazivali kako je to jako povoljna investicija ali za desetak dana.
– svi naši TA stručnjaci, uključujući i Vlada, pretežno se bave crobexom, daxom, dowom, ali rijetki i nekim našim dionicama.
– bilo bi mi drago kada bi Vlad došao na ove stranice rašćistiti neke stvari,
– barem da mi javno odgovori na neka pitanja.
– ali on, kao i većina se tu dođu samo malo zahebavati.
– i za njih sam izgleda jako nezgodna.

– evo moja ekipa se je nakrcala s ADRS.
– digla se je i cijena.
– sada će najvjerojatnije ići iskrcaj, ili je već i započeo.
– takva su vremena.

– samo ne znam kako će Vam ova informacija pomoći, jer se je i cijena već dobro digla.
– a pitajte slobodno bilo koga TA poznavaoca neka Vam prevede što znače svi ti parametri na ADRS.
– ali je iste trebalo uočiti dosta prije.

– trenutno postoje još dvije dionice, ali to će se kupiti kada se proda ADRS.
– tako ništa od informacije.

– i tko kaže kako se kod nas ne može zaraditi ?????????

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close