Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivana, margin je za sitne ulagače. S obzirom na novac koji vrtiš i enormne zarade koje ostvarajuš tebi bi više priličila korporativna obveznica. AAA naravno.

– za mene je korporativna obveznica AAA dionica HT.
– da nisam koristila kredite i previše rizikirala još uvijek bi bila sitna investitorica.
– a zarade su nekada bile enormne, sada se zadovoljavam sićom.
– po meni je sasvim o.k jedan godišnji prinos 15-25%.

– a love nikada dosta,
– pa tu sam nedavno pisala, vidim dobre prilike a ja bez love.
– ne poznajemo se, ali budi pošten pa tu napiši koliko je ta dionica o kojoj sam ti pisala na p.p. išla gore, ali molim te bez imena dionice.

– I love this game.
Pozdrav !

Ako sam dobro izračunao, 129kn plusa po paketu pri cijeni od 204kn.

– nisi dobro izračunao.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

63 x 265 = 16.695 kn početno ulaganje
dividenda 1 = 63 x 29,56 = 1.862,28 kn
bonus dionice x 6
dividenda 2 = 69 x 12,84 = 885,96 kn

Dakle imaš 69 dionica x 204kn = 14.076kn + cash 2.748,24kn = 16.824,24 kn
Razlika po paketu = 129,24kn

Nije uračunata početna bankovna naknada za prvobitnu kupnju. Kao ni potencijalna brokerska naknada za prodaju.
Nije uračunato ni eventualno reinvestiranje prve i/ili druge dividende ali za to bi trebala reći po kojoj si cijeni točno kupila te dionice.

Ali mislim da računica važi za onoga tko je kupio paket i nije nakon toga ništa više radio.

Ako me želiš ispraviti onda te molim da to učiniš brojevima.

Ako sam dobro izračunao, 129kn plusa po paketu pri cijeni od 204kn.

– nisi dobro izračunao.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

63 x 265 = 16.695 kn početno ulaganje
dividenda 1 = 63 x 29,56 = 1.862,28 kn
bonus dionice x 6
dividenda 2 = 69 x 12,84 = 885,96 kn

Dakle imaš 69 dionica x 204kn = 14.076kn + cash 2.748,24kn = 16.824,24 kn
Razlika po paketu = 129,24kn

Nije uračunata početna bankovna naknada za prvobitnu kupnju. Kao ni potencijalna brokerska naknada za prodaju.
Nije uračunato ni eventualno reinvestiranje prve i/ili druge dividende ali za to bi trebala reći po kojoj si cijeni točno kupila te dionice.

Ali mislim da računica važi za onoga tko je kupio paket i nije nakon toga ništa više radio.

Ako me želiš ispraviti onda te molim da to učiniš brojevima.
[/quote]
Nisi uračunao trošak investiranog kapitala. Da nisam kupio na IPO, držao bi u banci po 6% (cca 1436kn na ovih 17 mjeseci) tako da je IPO trenutno sigurno pušiona.
U plusu mogu biti samo oni koji su kupovali povoljnije od IPOa, bilo na burzi, bilo preko radničkih.

@Rocky.

– moja greška, nisam vidjela ono po paketu.
– ja obično računam prinos na cijenu dionice i to cca.
– a ti paketi bili pa prošli.

– I love this game.
Pozdrav !

Nisi uračunao trošak investiranog kapitala. Da nisam kupio na IPO, držao bi u banci po 6% (cca 1436kn na ovih 17 mjeseci) tako da je IPO trenutno sigurno pušiona.
U plusu mogu biti samo oni koji su kupovali povoljnije od IPOa, bilo na burzi, bilo preko radničkih.

– točno i Vi ste u pravu.
– ali ovdje pišemo o ulaganjima u dionice,
– a to su pak jako rizična ulaganja.
– te zbilja možemo biti sretni kako tu nismo i u još većem minusu.

– točno je i to kako Vam banka na oročenu štednju daje 6%,
– ali to Vam tek pokriva inflaciju.
– a jednoga lijepoga dana možda će opet dionica HT-a biti 400kn.
– znači kod dionice HT taj porast nije siguran, ali sam zato 100% sigurna kako Vam osim kamate banka nikada neće povećati glavnicu 100%.
– a na HT-u možda to i bude.
– a velika je razlika i u kta banke 6%, i div. HT 15%.
– e to se po zakonu spojenih posuda jednostavno mora izjednaćiti.
– e sada će HT-u pasti dobit i div. prinos će isto pasti na 6%,
– ili će mu se dići cijena dionice pa će opet div. prinos biti 6%.
– sada sami morate procijeniti koja varijanta je vjerojatnija.
– ali ovako sigurno neće ostati.

– postoji i još jedna varijanta,
– pad cijene HT-a na 100 – 150kn, samo što tu tada dolazimo i do malo nezgodnog div. prinosa 20 – 30%.

– to su Vam dionice, puno kombinacija, smjerova kretanja cijene dionice, profit firme , pa tako i dividenda, ništa nije sigurno.

– I love this game.
Pozdrav !

– ne poznajemo se, ali budi pošten pa tu napiši koliko je ta dionica o kojoj sam ti pisala na p.p. išla gore, ali molim te bez imena dionice.

– I love this game.
Pozdrav !

Rasla je preko 9%, pošteno?

Međutim to sam sve ja kupovao da bih digao cijenu. Bilo mi je žao gledati te kako se mučiš. Tu mi pod stolom već duže vremena stoji nekoliko milijuna i samo kupe prašinu.

Onda rekoh sebi: "Pa s ovim novcima možeš razveseliti ovu jadnu curu. Totalno je isfrustrirana od ovog bear marketa. Puno je izgubila i jako pati zbog toga. Sve dionice rastu, a njene stoje kao ukopane. Tebi ti milijuni ne znači ništa, a nju bi rast te dionice učinio jako sretnom."

I tako ja udarim kupovati. [smiley]

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@Vlad.

– evo što nam gospodin Vlad piše na temi TA.
" to će vam pojasniti klasičar, oni koji TA do u tančine razumiju"

– od kada pratim tvoje pisanje želiš se pameću postaviti ispred sviju.
– jedini tvoj dobar post (kao i onaj moj graf na TA) cenzura izbrisala.
– a tamo si napisao ulaz i izlaz na DLKV, i svoju jednu jedinu zaradu.

– moj stručni stožer za financijska ulaganja, koji ti obožavaš vrijeđati i omalovažavati,
– također je pogodio taj DLKV, ali tu je bio i IGH.
– i velika većina ozbiljnih investitora je pogodila taj DLKV.

– moj stručni stožer za financijska ulaganja fenomenalno radi i dalje.
– u ovome tjednu su pronašli 3 dionice na kojima su ama baš svi parametri ukazivali na dno i 99% očekivani jači rast.
– na jednoj od tih dionica sam im rekla loša investicija.
– da jako je loša za dugoročno, ali šteta ne skupiti na brzinu 10-20%.
– dvije od te tri dionica su zbilja i lijepo narasle, ali nitko to ne piše pa neću ni ja.
– kad ju otkrijete vjerojatno vam ide moja prodaja.
– sada u ovome tjednu čekamo još rast i na toj trećoj.

– e moj Vlade, pa nisu ti svi tu glupi, ima i pametnijih od tebe.
– znam kako ti je cilj dokazati se svojim radom i svim svojim metodama tu na forumu kako bi te primjetio koji investicijski fond.
– i zbilja bi bilo lijepo prijeći raditi iz jednog velikog gubitaša u jedan investicijski fond i tamo zarađivati milijune.
– samo tu ti ima i nekih malih problema.
– tamo gdje se primaju milijuni su ti ipak poslovi za određene odabrane, svakako ne pametne osobe.
– znači tamo nemaš zbilja nikakve šanse za zaposljenje.
– e sada ti ostaju ovi gdje se ne dobijaju milijuni, jer niti u svojim portfeljima nemaju par milijuna, nemaju ni za plaće, i ne da primaju već dijele otkaze.
– nažalost takva ti je situacija na tržištu.

– a ova kriza je i mene natjerala na još veće učenje.
– i nikada nisam razmišljala koliko će me tko platiti, jer za nikoga ne želim raditi.
– radim i borim se na tržištu, ja sama određujem svoju plaću.
– a imam prekrasan i jako pametan stručni stožer za financijska ulaganja.
– pogađamo i u ovim teškim vremenima.
– sve ovo nisam napisala kako bi se svađali, još uvijek mislim na suradnju.
– samo pitaj ????
– i dalje ću te savjetovati gdje se sigurno i bez gubitka može zaraditi.
– pa nisam ja kao onaj Croman koji žica po 500kn.

– I love this game.
Pozdrav !

alo ivana, lijepo tu svako malo pitaš za koji prijedlog za buy i žališ se kako ljudi ništa ne navode, a sad se na veliko hvališ kako imaš dobre pickove i kako fino odrađuju – ali ih ne želiš navoditi. za prijedloge pitaš, a onda napišeš da ih imaš ko pljeve, ali ih nećeš otkriti. pa kako sad to?
ajde otkrij te svoje zicere unaprijed.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

ovo je najbitnije…..bio ja i u hypo i zaba…provizije preskupe…..ovo je provizija……

– pa baš i nije,
– evo sve sam pročitala.
– efektivna kta 13.8%
– jednokratna naknada 2%
– samo te dvije stavke ti daju 15.8%
– pa još ta min. provizija brokera 0.3%, ali kupi prodaj pa je 0.6%
– eto već smo na 16.4%
– a ne vjerujem kako im je to i konačno, a javni bilježnik ….

– skupo, preskupo u ovim vremenima.
– i onaj koji nezna, to uzme pa ga lijepo oderu s raznoraznim stavkama.
– dobro sam ja to izračunala i u prvotnoj računici 16% ,
– samo nažalost to je i preko toga.

– sada Vi probajte zaraditi 16.4% za banku i još 20% za sebe da se sva ta zahebancija isplati,
– ali se bojim kako će prije nego zarada doći onaj margin call.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
nije za svakog….treba imat jos povrh toga novaca u rezervi….za margin call…. [undecid]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

alo ivana, lijepo tu svako malo pitaš za koji prijedlog za buy i žališ se kako ljudi ništa ne navode, a sad se na veliko hvališ kako imaš dobre pickove i kako fino odrađuju – ali ih ne želiš navoditi. za prijedloge pitaš, a onda napišeš da ih imaš ko pljeve, ali ih nećeš otkriti. pa kako sad to?
ajde otkrij te svoje zicere unaprijed.

…imaš pravo…pa neka i ona podijeli nešto sa nama…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Meni kaže prosječan ulaz 230 kn pa "sretan" sad treba vidit kud će cjena pa reinvestirat meni se sliju solidni novci od HT pa ne vidim razlog zašto napuštat dionicu,već sad služi kao odlična investicijska baza pa dividendu gurat na burzu na banku u druge dionice itd itd.
Zašto portfelje ne razbiti na ht atpl igh dlkv kras koei i nešto keša?

Ok, sve razumijem ali zbog cega KOEI, zbog cega bi to bila dobra investicija..? Po cemu bi KOEI bio naprimjer bolji od HTa..?

– drago mi je i zbog tebe, jer investicija je dobra ako firma ne bankrotira.

Da, Herbos će bankrotirati, a dobili su 3 milje eura od prodaje programa materijala za graditeljstvo, daju milju kuna u donacijama, imaju dobit od 8 milja kuna, imaju još 20 ha zemlje u centru Siska za prodat kad se budu preseljavali, evo i saznao sam da zapošljavaju nove ljude ovaj mjesec. Jeli se to tebi čini na firmu koja propada? [huh]
Više o zapošljavanju na:
http://www.posao.hr/oglasi/agronom/188999/
http://www.posao.hr/oglasi/diplomirani-ekonomist-za-financije/189572/
http://www.posao.hr/oglasi/ekoloski-tehnicar/189059/
http://www.posao.hr/oglasi/diplomirani-inzenjer-kemije/189041/
http://www.posao.hr/oglasi/agronom/188985/

Herbos d.d. - lider u zaštiti bilja sa više od 62. godine tradicije

New Report

Close