Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja mislim da se sad po ovim cijenama više manje sve isplati,da se može koristiti pikado metoda ali svejedno trebat će dosta strpljenja.

ta dva fonda koja se iskrcavaju,nemaju zajedno preko 70 000 komada
treba imati na umu da je trezor spremio lovu za otkup 10%(preko 300 000 dionica)
zna se sta se ceka,zeleno svjetlo od ovih gore da se to pocisti
da ne bude zabune ne kazem da ce biti brzo,ali kad se odluci da trezor pokupi te dionice fondovi su vani u roku nekoliko dana

Unovčenje profita, zar ne???

– to sam ja i danas radila na nekim dionicama dobit cca 10%,
– ali to po meni nisu zarade, za burek o.k.
– ja ipak ciljam na nešto veće.

– I love this game.
Pozdrav !

Jel možemo razlučiti jednu stvar porasla mi je vrijednost porteljea za x kuna ili zaradio sam x kuna meni su to dvi jako jako različite stavari.Jer prošle godine u 4 mjesec kupio sam JDPL i ATPL da bi im vrijednost porasla za 50% u mjesec dana da bi se priča završila kao Jadnoplov i Atlantida i spašavanje uloženog novca.

– e tu je trebalo koristiti stop loss, jednostavno ovako napisati, ali u praksi ??????
– drugi put ćeš biti pametniji.

– i ja bi željela puno zaraditi,
– ali opet neku sigurnost stavljam na prvo mjesto.
– i sada mi cilj nije neka zarada već očuvati vrijednost portfelja.
– np. kupujući HT svijesna sam kako ću na toj investiciji najmanje zaraditi, ali i gubitak će isto tako biti zanemariv.
– a u ove lude stvari uletim pa što bude, ali nije neka velika lova.
– sada je ispalo o.k.
– ali hoće li ponovno biti o.k. to samo zna gospodin Vlad,
– ali on kupuje dionice jednom godišnje, i gdje mu je onda tu neko uzbuđenje i kockarska draž burze.

– I love this game.
Pozdrav !

Ja mislim da se sad po ovim cijenama više manje sve isplati,da se može koristiti pikado metoda ali svejedno trebat će dosta strpljenja.

– još smo mi u krizi, i ono najgore još nije došlo.
– sada nam sve ovisi o turizmu.

– ja nisam koristila pikado metodu.
– imala sam jednog lijepog mačka, ali otišao i više se nikad nije vratio.
– a bio je pravi burzovni mešetar.
– ja na papiriće napišem imena dionica, pa unutra komadić salamice, i smotam papirić.
– i sada koju bi dionicu otvorio to i kupim.
– i stvarno nikada taj mačak nije pogriješio u izboru dionice.
– jako dobra metoda.

– I love this game.
Pozdrav !

Nije trebalo uopće koristiti stop-loss naloge trebalo je samo kapitalizirat dobit,pa sad nakon te priče sretan sam i sa burekom.Burza pruži prilike rasla ili padala 3-4 puta godišnje po 5-10% ja sretan i zadovoljan.Zašto toliko kukaš Ivana oko tog HT nećeš na njemu zaraditi 500% u 2 godine nego u 8 i u čemu je tu problem.Od dividende dokupljivaš pa opet čekati godinu pa opet dokupiš pa tako redom baš me intresira kome će prije dosaditi meni dokupljivati ili HT padati.

– još nikada nisam računala svoj portfelj kada burza značajno padne.
– znam otprilike koliko sam izgubila.
– ali zbilja ne volim znati taj gubitak, a tada danima ne palim kompjuter i to je to.

Mislim da ti to baš i nije zdrav pristup ulaganju ali svatko ima svoj sistem…

Ja recimo svako toliko uspoređujem ispis sa ukupnom dobiti ili gubitkom na pojedinim dionicama. Svakih par dana snimim na komp račun dobiti i gubitka. Na nekima je dobit ohrabrujuća a na nekima je gubitak strašan. Ali mi to pomaže u racionalnijem ponašanju prilikom trgovanja.

Svaki dan nakon završetka trgovanja snimim screen capture od portfelja u jedan folder. Dobro dođe za prisjetiti se povijesti.

Sad kad se prisjetim povijesti glava me zaboli kad vidim po kojim cijenama sam kupovao uh brrr..

Mislim da ti to baš i nije zdrav pristup ulaganju ali svatko ima svoj sistem…

Ja recimo svako toliko uspoređujem ispis sa ukupnom dobiti ili gubitkom na pojedinim dionicama. Svakih par dana snimim na komp račun dobiti i gubitka. Na nekima je dobit ohrabrujuća a na nekima je gubitak strašan. Ali mi to pomaže u racionalnijem ponašanju prilikom trgovanja.

Svaki dan nakon završetka trgovanja snimim screen capture od portfelja u jedan folder. Dobro dođe za prisjetiti se povijesti.

– zdrav nezdrav, ali ja sam do sada jako puno zaradila.
– najgore je doći do onog prvog milijuna.
– a ostalo je sve povijest.

– pratim tvoje ulaganje.
– previše rada i gledanja u komp.
– dobro zaradiš ti tu uvijek nešto.
– ali to su zbilja jako male zarade.

– samo malo veći rizik, i malo hrabrosti za koju financijsku polugu i imati ćeš fenomenalne rezultate.
– kad imaš malo, moraš ići u najveće rizike.
– ako i bankrotiraš nije neka lova.
– onda ideš ponovno u skupljanje boca, skupiš neku lovu i iznova.
– ti ćeš na najboljim prilikama skupiti samo siću.
– malo više hrabrosti pri ulaganju.
– tu te ne zahebavam nego mislim najozbiljnije.

– I love this game.
Pozdrav !

Drugim riječima, aktivno se pripremaš za posao redatelja horor filmova. [smiley]

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Nije trebalo uopće koristiti stop-loss naloge trebalo je samo kapitalizirat dobit,

– a to ti je stop loss, 5%. 10%, 15% od ATH.
– dok raste uživaš a kada padne za 10% prodaš i to ti je kapitaliziranje dobiti u rastućem tržištu.
– ovo sada nitko nije pametan.

– I love this game.
Pozdrav !

Kolegice Ivanka, nažalost na našoj domaćoj burzi nema recepta za veliku zaradu u kratkom periodu. Nekome se ovih dana posrećilo sa IGH ali to je jedna od rijetkih iznimki.

Evo recimo u attachmentu primjer kako se to može u USA, ovo je bilo čist za vježbu, sa korištenjem pola mozga, mislim da je tamo i šumski čovjek mogao vrhunski zaraditi u zadnjih mjesec dana.

Sad ćeš ti reći da je virtualno trgovanje jedno a pravo trgovanje drugo. Ali ja mislim da nema šanse da sam virtualno ili koristeći bilo kakvu metodu (osim čiste sreće) mogao trgujući na hrvatskoj burzi zaraditi preko 80% na razini cijelog portfelja u zadnja 4 mjeseca ili 40% u prvih 19 dana ovog mjeseca.

Tako da ja svoje pare selim u USA, tamo mogu i bankrotirati ali ako se to i desi bar mi neće biti žao jer je ovo kod nas totalna banana pa bi agonija samo duže trajala.

New Report

Close