– zbog tebe i tebi sličnih upravo to radim.
– sada ću i ja bacati dosta toga u pozitivnu ili negativnu blokadu s 1-2 dionice.
Pozdrav !
Ja nikad nisam bacao u blokadu sa 1-2 dionice, nisam htio da me netko optuži za manipulaciju tržištem.
Za iznos manji od 10.000 moguće je čak i da ti ZSE poništi transakciju ako procijene da je cilj manipulacija. Makar ne znam da li se to ikad u praksi i dogodilo.
Smijem li sad napokon za best buy staviti građevinare?
Zadnji put ste mi pobrisali post.
Ipak će ovaj posao od 15 milijardi kuna raditi gotovo svi građevinari, VDKT, INGR, HDEL, THNK, IGH i Konstruktor
Hvala
Ipak će ovaj posao od 15 milijardi kuna raditi gotovo svi građevinari, VDKT, INGR, HDEL, THNK, IGH i Konstruktor
Hvala
Svaka čast merline!!!
Hvala kolega Valentine, vi ste mi najdraži forumaš! Dragi su mi i ostali ali ne kao Vi!
Kao što sam već rekao, tko izdrži i ne proda za burek, biti će bogato nagrađen[thumbsup]
Zaboravio sam dodati Dalekovod u spisak, pa koristim prigodu. [thumbsup]
Odgovor je: nisam veliki investitor.
Nisam lud da živim od dividende, odnosno zbog čega bi doveo sebe u situaciju da moja egzistencija
ovisi o tome da li će Josip Galinec/Miha Ljubas/Jure Radić/Ivica Mudrinić/Franjo Luković dati dividendu.
Ja razumijem da ljudi koji su stariji od 70 godina žive od dividende ili nekog fiksnog prinosa (obveznice, rentanje nekretnina). Međutim ne vidim zbog čega bi mlada osoba uložila toliki novac za prinos od 5-10% posto. To može biti samo zbog, nedostataka talenta, ideje ili znanja da pokrene svoj projekt. Ili možda zbog nedostatka samopouzdanja.
– nažalost uvijek ćeš ostati mali.
– nisam stara baba, ali se jako dobro prilagođavam tržišnim uvjetima.
– a to o starim babama pročitajte tko najviše dobiva a tko najviše gubi na NY burzi, i zašto je to tako.
– i taj dividendni prinos sada može biti ne 5-10%, već prije 15-25%,
– a to Vam je malo,
– Vi bi prećicom do milionera, kako da ne, pa ne ide to tako,
– zbog toga ste sada gdje i jeste,
– zbilja su gadne te brzorastuće dionice, ali ovaj put u krivom smjeru.
– velika većina Vas još istražuje toplu vodu koja je već odavno otkrivena,
– a onih 10% koji ulažu najgluplje kao i ja pa i nisu u nekim gubitcima,
– a i nije da se nije zaradilo,
– samo sada nisu prilike za one zarade od 500%.
– a one će opet doći,
– ja ih čekam.
– i start će biti jako važan,
– ja možda već trčim tu novu trku, nikad se ne zna,
– samo nažalost puno Vas će mjesecima, godinama čekati na startu,
– ali tu zbilja nitko ne daje znak za početak trke,
– i sama trka je dosta podmukla i pokvarena.
– zbog tog razloga tu trku će završiti tek 10% natjecatelja.
– ma super sam ovo napisala, morati ću se više baviti poezijom.
– I love this game.
Pozdrav !
I za kraj nešto pametnoga.
– jeste li se ikada upitali jeste li veliki investitor-ica ???????????????
– odgovor je vrlo lak.
– ako možete živjeti cijelu godinu od dividendi onda ste uspijeli.
– ili ako Vam to dopušta prinos od trejdanja.
– tu je sada sasvim nebitno koliki je iznos i koliko Vi trošite,
– bitno je jedino da Vaš prinos pokrije te troškove.
– e meni je to uspijelo, ali puta 2, zahvaljujući HT-u, kojega iako znam da će pasti neću prodavati,
– nego ću ga još i kupovati .
– usput sam još i menagerica jedne firme.
– ali to Vam je zbilja jedan lagani posao, gdje stvarno ne treba puno raditi.
– najgore je ono kada se trebate dignuti ujutro na posao,
– meni je kada se probudim, ali zato i sada radim.
– radim 24 sata,
– vjerojatno zbog toga menagere jako puno i plaćaju.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana, duboko si me razočarala. Jedan takav idealan investitor koji je predvidio ama baš svaki događaj, koji sve što takne pretvori u zlato, da radi kao menadžer u jedno hrvatsko preduzeće. I to 24 sata dnevno. Ne, ja to ne želim vjerovati.
Ne želim. Jer nemam povjerenja u hrvatske menadžere. A osim toga potpuno i ne razumijem riječ menadžer. Za takvo nešto fali mi i bijele i sive mase. Ali znam da je menadžeru poslije 3 ure mobitel je isključen.
Pravi menadžer na posao i s posla dolazi i odlazi kada hoće. Ima plaću koliku ga volja. On kada mu firma odlazi u bankrot igra bridž na nekom turniru na drugom kraju svijeta, a nedostupan je na mobitel i na e-mail.
Pravi menadžer ne troši svoje dragocjeno vrijeme hvalisajući se po forumima.
A da radiš 24 sata dnevno, to me najviše pogađa.
To bi čak značilo da nisi ni menadžer nego nečiji potrčko. Okrutno. Moj idealni investitor mali od palube. Tj mala. Ili možda ipak mali. I ne samo moj, već svakoga od nas tko god je ikada virnuo na ovaj forum
[cry]
Hvala
– što učini jedna jedina vijest.
– odmah odu u blokadu.
– kešolovci, dobar Vam dan !!!!!
– I love this game.
Pozdrav !
Ma kužim ja kako se niste uspijeli ukrcati.
– ali to nikako nije razlog za davati gospodinu Merlinu jedinice.
– znam, jako je teško sada kupovati nešto što je naraslo 12%,
– a tržište u banani,
– i nitko, ama baš nitko od Dr Ive pa nadalje ne daje nikakve garancije.
– stvarno je sada tu teško biti "inteligentan investitor".
– sam Bog zna kako će te proći.
– I love this game.
Pozdrav !
Odgovor je: nisam veliki investitor.
Nisam lud da živim od dividende, odnosno zbog čega bi doveo sebe u situaciju da moja egzistencija
ovisi o tome da li će Josip Galinec/Miha Ljubas/Jure Radić/Ivica Mudrinić/Franjo Luković dati dividendu.
Ja razumijem da ljudi koji su stariji od 70 godina žive od dividende ili nekog fiksnog prinosa (obveznice, rentanje nekretnina). Međutim ne vidim zbog čega bi mlada osoba uložila toliki novac za prinos od 5-10% posto. To može biti samo zbog, nedostataka talenta, ideje ili znanja da pokrene svoj projekt. Ili možda zbog nedostatka samopouzdanja.
Ja razumijem mlade ljude koji ulažu neku ograničenu sumu novaca na burzu. Jednostavno to nije dovoljno da započnu svoj bussines. Ja nerazumijem kada mlad čovijek ulaže milijune radi dividende. Bilo bi logičnije da kupi neku manju firmu u potpunosti, restruktuira je i ostvari dobit kroz rast.
A zbog cega mlad covjek ne bi ulagao velike iznose u dionice i nekretnine ako mu se isplati..? Recimo da imas svoj posao na koji placas drzavi neki porez, imas svoj business s strane i ulazes novac koji zaradis u dionice i nekretnine. S vremenom ako ne provodis previse vremena gledajuci TV nego pratis malo trziste shvatis da ti se novac ne samo vraca nego i oplemenjuje i stvara jos vise novca kojeg ponovno investiras.
E sad, mene samo zanima koje bi ti takve manje firme predlozio za kupnju, restrukturiranje i ostvarivanje dobiti..? Konkretno, molio bih lijepo. Cijenim kad netko ‘stavi novac tamo gdje mu rijeci stoje’…
Jos sam primjetio da dost ljudi ovdje prica o ulogu u nes a da nemaju dosta informacija o cemu govore. Netko je ovdje predlozio Koncar i pogledam ja malo kad Koncar MES d.d. nema na burzi ali zato ima hrpa ovih drugih koji nemaju bas neko transparento poslovanje. Pa je netko spomenuo KOSN i ja rekoh sebi ‘Ajde, mozda coek nes zna’ a kad tamo tvrtka nije cvijece jer banana bi bio bolji biljkoviti opis za stanje. A prepucavanja ciji je dulji ima vise nego savjeta o ulaganju… Evo da probam jos jednom konkretno… Zanima me ivestiranje u manju tvrtku koja se bavi elektromorima i baterijama a da dobro posluje i ima zdrave temelje. Na to me potakla ideja jednog forumasa ovdje koji je htio graditi elektricni automobil ‘Made in Croatia’ pa sad razmatram konkretne mogucnosti.
Nadalje, zanima me savjet za kupnju dionica koje nisu na ZSE poput IM-Metala koji rade HS, na koji nacin bih mogao kupiti njihove dionice osim preko oglasnika ili da fizicki stupim u kontakt. I naravno zanima me ako ima tko ovdje konkretnih prijedloga u koju tvrtku (dionicu) uloziti novaca i zbog cega… Pozdrav svima koji razumiju o cemu pricam.
Ne želim. Jer nemam povjerenja u hrvatske menadžere. A osim toga potpuno i ne razumijem riječ menadžer. Za takvo nešto fali mi i bijele i sive mase. Ali znam da je menadžeru poslije 3 ure mobitel je isključen.
To manage znači održavati. A manager je osoba koja nešto održava. Odgovarajući prijevod na hrvatski bi bio "nahrani svinje i ništa ne diraj". [smiley]. Posao managera često isključuje samostalno donošenje odluka.
Inače riječ koju korporativna amerika rado koristi u borbi protiv sindikata. Naime, po američkim zakonima osoba koja ima managerial role nemože biti član sindikata. Firme masovno dodjeljuju titulu manager ili assistant manager svakome da bi reducirale uticaj sindikata. Npr. čovijek koji vodi grupu za slaganje polica u robnoj kući je manager za slaganje polica, a svi koji mu pomažu su assistent manageri za slaganje polica. Voditelj smjene u svakom McDonaldsu je store manager, a oni koji okreću hamburgere su assistant store managers. Kućepazitelj je building manager, pa time velike firme koje iznajmljuju stanove (reits) izbjegavaju ulazak sindikata.
Hrvati kada sretnu amerikance s ponosom izjavljuju da su manageri misleći da će ih tako impresionirati. Kako je u americi zbog hiperinflacije managera ova riječ puno češće povezana sa niskoplaćenim poslovima to obično izazovu suprotan efekat.
A zbog cega mlad covjek ne bi ulagao velike iznose u dionice i nekretnine ako mu se isplati..? Recimo da imas svoj posao na koji placas drzavi neki porez, imas svoj business s strane i ulazes novac koji zaradis u dionice i nekretnine. S vremenom ako ne provodis previse vremena gledajuci TV nego pratis malo trziste shvatis da ti se novac ne samo vraca nego i oplemenjuje i stvara jos vise novca kojeg ponovno investiras.
Naravno da je dobra idaja ulagati dio novca na tržište kapitala. Ono što ja kažem da nije dobro je staviti All in na TK, i ovisiti da li će ti netko dati dividendu. Bolja opcija je veći dio uložiti u sebe i svoj posao i ovisiti o samom sebi. Naravno ako imaš ideju i volju za radom.
[/quote]
E sad, mene samo zanima koje bi ti takve manje firme predlozio za kupnju, restrukturiranje i ostvarivanje dobiti..? Konkretno, molio bih lijepo. Cijenim kad netko ‘stavi novac tamo gdje mu rijeci stoje’…
[/quote]
U Hrvatskoj to bi po meni bili hoteli, proizvodnja hrane, prehrana
Nadalje, zanima me savjet za kupnju dionica koje nisu na ZSE poput IM-Metala koji rade HS, na koji nacin bih mogao kupiti njihove dionice osim preko oglasnika ili da fizicki stupim u kontakt. I naravno zanima me ako ima tko ovdje konkretnih prijedloga u koju tvrtku (dionicu) uloziti novaca i zbog cega… Pozdrav svima koji razumiju o cemu pricam.
Izgleda kao izvrsna opcija u ovom trenutku. Prvo Hrvatska, i citava ex-yu, ima dugu tradiciju u proizvodnji oružija. Ljudi koji rade taj posao su globalno konkurentni. Drugo, ekonomske krize izazivaj uvijek rast kriminala i političku nestabinost. Što dublja kriza to veće potražnja za oružijem.