Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– a stan mi je relativno nov u centru grada.
– što ga ne bi prodavala uz jednu pristojnu cijenu.
– a jeftinih dionica će biti kroz cijelu ovu godinu.

– I love this game.
Pozdrav !

…hehe, pozdrav.

evo i blizu mene nedavno/prošle godine prodan stan, Palmotićeva ulica, križanje s Zelenim valom.
Relativno nov, zgrada iz 19. st., prizemlje, 35 m2, 30k ojra. Nemojte misliti da muljam, pitao me sin od umrlog suseda oću kupit, ja doša pogledat stan, velim liku fala ni za garažu ga nemrem korisiti, 15k ojra, ovaj se smije veli on traži 2500 po m2, ja se nasmijem, zapalim pljugu i nestanem u suton.

Tako da sam na ovom naučio da bi, da sam ponudio malo više, imao "jeftine" kvadrate.

Evo ja ti na neviđeno nudim 1000 ojra po kvadratu, pa da je i 8 kat bez lifta, jer kad je prilika, i još jeftina samo daj.

Ovo je moja kalkulacija, pa ju ti ugradi u svoju. Evo besplatno sam di dao pričicu i cijene koje se kreću, za relativno novije stanove u strogom centru.

Ah dobro šta se može dividendu ću reinvestirati,a do kraja ljeta uć u dionice 50%.
Imam i ja plan ali ne smim raći jednom uspješnom investitoru kakav je da me ne prestigne na asku (možda ovog ljeta izađem sa detaljima) [tongue]

– ne kužim ako je prilika zašto ulaziti sa samo 50%.
– po meni je ipak puno bolje raspraviti o planu, jer nije dobar plan s greškama.
– i tu se slobodno može o tome i pisati,
– nitko ti s burze neće pokupiti dionice, pogotovo ne u ovo vrijeme.
– na ovoj temi zbilja nema nikakve opasnost jer ju uglavnom prate neinteligentni investitori.
– ma svrati tu i Baron, ali samo za podjeliti jedinice, nema vremena za čitati.
– a Novoselac je priglup da bi uspio pronaći ove stranice,
– a ovi i koji čitaju, 98% ih nema love,
– onda gdje tu vidiš opasnost ??????????

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

…dosadno mi je na poslu pa moram malo pisati da prođe vrijeme.
Nažalost tu pišu dvoje, koji niti jedan nema kinte, a rekel bi čovjek da okreću ma kaj miljone, da su prodali luru i plivu, zajedno s inom i ht i sad s tom lovom rade na burzi.

Ovaj kad mi veli da ga netko prestigne na asku, pa i kaj ak te prestigne, to bu možda danas, a kaj je sa suta prekosutra itd, al dobro ti smatraš da kolegica ima love kolko treba za ulaganje, ja ne zato nemaj bojazni, reci joj pa da vidimo jel bu se raspalilo, vjerojatno bu ona tebe zavaljala i prodala ti nelikvidnu, ima i toga, nažalost.
Ovdje nema inteligentnih niti neinteligentnih investitora.
Tu uopće nema investitora, ili ih je jako malo, jer investitor se po difoltu ne ponaša tak i ne razgovara kao što se tu komunicira na ovom forumu, već sam jednom napisao strukturu ovog foruma, pa da se ne ponavljam.
A vi kolegice, ponavljanjem nečega nečete učiniti da to postane istina, pa to su stare ratne metode ili čije već…

Ja mislim da će dobit HT-a biti u ovoj godini biti nešto niža nego u 2008-oj. Recimo 20-25 kuna po dionici. Koliko blizu donjoj granici ovisit će o turističkoj sezoni.

– a dionicu će se moći kupiti po 180kn i ta tvoja najniže predviđena dividenda,
– opet daje lijepi dividendni prinos od 11,1111111111111111111111111111111111kn,

– tako sam i ja za ovu godinu računala 26,50kn , ali su me opet iznenadili s većom,
– a u igri i dalje ostaje izvanredna cca 20kn.

– ipak će mo morati čekati target gospodina Vlada,
– jer na 130kn zbilja daje puno bolji dividendni prinos.

– a za one koji sve vide crno.
– kad Vam cijena padne na 30kn, tada bi tu div. prinos bio cca 50 -100% .
– ali čisto sumnjam kako bi ju kupovali i na tim cijenama.

– I love this game.
Pozdrav !

Value stocks po meni nemaju osobitu dugoročnu perspektivu. Zbog velikog printanja novca, prije ili kasnije ćemo ući u inflaciju. To znači i da će kamatne stope rasti i dividendne dionice će biti manje
atraktivne. Za period od 5 godina je ključno da pametno investiraju novac koji će omogućiti rast profita.

– nisam tu na svom terenu.
– ali moje je mišljenje kako je u nekoj velikoj inflaciji novac najbolje zaštićen ako je u dobroj dionici.
– kakvo je Vaše mišljenje, jesam li u pravu ??????

– I love this game.
Pozdrav !

ja ipak mislim da ce ovaj tjedan biti dno cjele ove krize a ne ljeto

– kriza će sigurno trajati cijelu ovu godinu, najvjerojatnije i iduću.
– umjesto nekakvih dna, mislim kako je puno bolje tražiti dobre dionice.
– u prvom redu mislim na dionice koje svojim dividendama omogućuju reinvestiranje kapitala na burzi.
– u ovim vremenima je najvažnije očuvati svoj kapital.
– a to sigurno nije ako kao neki investitori sjedimo na svom novcu.

– I love this game.
Pozdrav !

– nisam tu na svom terenu.
– ali moje je mišljenje kako je u nekoj velikoj inflaciji novac najbolje zaštićen ako je u dobroj dionici.
– kakvo je Vaše mišljenje, jesam li u pravu ??????

– I love this game.
Pozdrav !

Zar ima jos onih koji misle da ce nas inflacija spasiti…
[lol] [lol] [lol]

@jovanka
tvoje mišljenje o perspektivnosti građevinara: hdel, dlkv,thnk.
može i na pm.
(nije to na pas mater ni ono još ljepše)…

– pisala ja još odavna što čeka građevinarce, nažalost sve i pogodila.
– vrlo kratko i jednostavno,
– u državi tipa HR, i još u krizi, građevinci zbilja nemaju nikakvu perspektivu.
– jer njihov najveći poslodavac je država, a država nema love,
– a građevinci se u ovome prošlom rastu previše zadužili za strojeve ….
– biti će interesantni na kraju ove krize, barem oni koji prežive.

– HDEL koliko sam samo na njemu zaradila,
– koja je to bila euforija,
– a ja imala inf. (direktori su ti tu poviše Splita)
– i onda ona prekrasna dividenda od čak 2kn, a mislim dionica oko 2.000kn i više.
– tada sam vidjela koliko je to blesava dionica.

– DLKV ne znam zašto tu firmu uopće ubrajaju u građevince.
– dijeli malu dividendu, ali sada na cijenu dionice dividenda je relativno o.k.
– ali visina dividende zbilja ne opravdava neki veliki rast cijene dionice.
– kriza, država nema novca, a država i HEP bi trebali graditi dalekovode,
– a odakle im novci ???????
– ali ako je DLKV građevinac onda je to zbilja najbolja građevinska dionica.

– THNK, nemam pojma o toj dionici, ali građevinac i bježite od njega.

– I love this game.
Pozdrav !

tehnika narodu

aj lav ju

Ja sam se obogatio preko noći! Prekonoćnim kreditiranjem!!

– evo, i kako će ova država ići naprijed kada ovakvih u državnim službama imamo sigurno 98%.
– a nekako sam mišljenja kako i gospodin Matij Lalic radi u nekoj opčini ili županiji.

– evo ja sam direktorica jedne male firme.
– bitno je posao napraviti, a ne glumiti neki rad ako ga nema.
– evo jutraos sam bila u knjigovodstvu,
– ponijela na banku hrpu virmana,
– sve to ispečatirala i potpisala i više nemam posla,
– te mi je puno pametnije kući kuhati ručak i tu malo piskarati.
– ali svim mojim djelatnicima u firmi će danas poslijepodne leći plaće na tekućem.

– a zašto tu pišem,
– jer mi treba poslovna ideja za ovu godinu.
– a na ovom forumu te ideje i dobijem.

– i love this game.
Pozdrav !

– evo, i kako će ova država ići naprijed kada ovakvih u državnim službama imamo sigurno 98%.
– a nekako sam mišljenja kako i gospodin Matij Lalic radi u nekoj opčini ili županiji.

– evo ja sam direktorica jedne male firme.
– bitno je posao napraviti, a ne glumiti neki rad ako ga nema.
– evo jutraos sam bila u knjigovodstvu,
– te mi je puno pametnije kući kuhati ručak i tu malo piskarati.
– ali svim mojim djelatnicima u firmi će danas poslijepodne leći plaće na tekućem.

– a zašto tu pišem,
– jer mi treba poslovna ideja za ovu godinu.
– a na ovom forumu te ideje i dobijem.

– i love this game.
Pozdrav !

[/quote]

…hehe da bar radim u općini ili županiji kakvoj, nažalost ili na sreću kak mi koji dan dođe, ja sam kao i vi mali poduzetnik. Ja nemam zaposlenih, sebe ne računam, a bavim se ulaganjima…
…drugi posao mi je stedi đob u jednoj velkoj osiguravajučoj kući, bio sam dobar na faksu, pa mi hed hantirali i ponudili dobru lovicu. Sad sjedim tamo glumim gljivu(šefa) i piskaram po forumu kad nemam kakti, kolegije i zadatke za odrađivat. Inače nisam naporan šef, ne isplaćujem radnicima ja doslovno plaću, ali ju zarade kod mene u odjelu. Većinom ženskice, jedan sam od rjetkih frajera, tak da se igramo igre nabacivanja često, al sve u svojim granicama, ovaj mobing je postao zeznuta stvar.
…i meni trebaju ideje za ulaganje, pa tu piskaram, evo zadnje koga sam kontaktirao je g. Lopac iz udruge CRANE, poslovni anđeli, dal možda ima kakav startup na lageru za ulaganje, budemo na sastanak skoro, pa ako želite možete se pridružiti…da vidite kak je to u stvarnom svijetu…pred kompom smo svi buffeti…al kad vas lik u 4 oka oče zavaljat…to treba doživjeti…

Vidim da si prihvatila moderne tehnike poslovanja

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Vidim da si prihvatila moderne tehnike poslovanja

[/quote]

– polako ih usavršavam, pa nisam idealna i savršena.
– inače plaćam kompjuterom, a evo sada sam naučila vaditi i bančine izvode.

– a na banku obično idem 2 puta, plaćati poreze, namete, kredite (jako jako skupa država), i drugi put za plaće (da samo vidite koliko tu ima papirića za svaki porez i za svaku općinu posebni papirići), ali ne čekam, dam hrpu virmana (jedan listić), tako da mi niti nemaju što vratiti, i na komp. vidim jesu li proknjižili.
– nije o dionicama, ali da znate kako se jednostavno rade najstručniji poslovi te kako zbilja ne zahtijevaju neku veliku pamet.
– a ono što mi je najzanimljivije, a to je dividenda, nju dijelim svaki mjesec i po dana.
– napišem odluku, pečatiram potpišem, i na banku odnesem uplatnice gdje dividenda ide vlasnicima firme.
– puno bolje i praktičnije nego sve ovo na burzi.

– samo nikako mi nije jasno zašto plaćanja u ovoj državi ne idu čekovima.
– konkretno, netko od Vas traži uslugu,
– kaže kako će istu platiti za 2 mjeseca, i izda ček na datum.
– nakon dva mjeseca, ako taj ček nije naplativ, izdavatelj čeka je napravio krivično djelo jer je izdao ček bez pokrića, ide ovrha imovin….
– previše komplicirano za ovu zemlju.

– isto tako zašto ja već sada ne mogu platiti sve obaveze i plaće za sljedeći mjesec ako imam novaca,
– ali ne može, problem je pdv, ako se u jednom mjesecu isplate dvije plaće to porezna obračunava kao jednu.
– ne znam nisam tu previše stručna ali kompliciraju život do zla boga.

– nego vratimo se mi dionicama i ulaganjima.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close