I prošle godine su ljudi računali da će zaraditi 27% na ovoj dionici pa su je plaćali 320 mislim. Ispostavilo se da su nakon 14 mjeseci -10%. Što je izuzetno dobar rezultat s obzirom kako su mogli proći.
– znaš kako se kaže da je računica majka svih zaheba.
– možda su pravili računicu bez krčmara.
– i ja sam tada također kupovala manje količine HT.
– spasila me prodaja INE i kupnja HT (velike količine) na cca 190.
– tako da sam s HT-om u nekom sitnom plusu.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Nisam niti jednog trenutka posmislio da bi ti mogla izgubiti. Pretpostavljam da manje količine znači do milijun kuna ?
Ivana plan je OK.
Evo cijene su tu negdi di ih nisam mogao da zamislim,hoću da stan prodam kad ono baš i nije neka navala za stanovima.Ah dobro šta se može dividendu ću reinvestirati,a do kraja ljeta uć u dionice 50%.
Imam i ja plan ali ne smim raći jednom uspješnom investitoru kakav je da me ne prestigne na asku (možda ovog ljeta izađem sa detaljima) [tongue]
Nisam niti jednog trenutka posmislio da bi ti mogla izgubiti. Pretpostavljam da manje količine znači do milijun kuna ?
– manja količina je taj milijun bez nekih nula.
– ali ni taj milijun Vam nije tako veliki, pa to je jedan manji obični stan.
– iz iskustva znam kako je zbilja teško doći do tog prvog, dalje je samo jedna lijepa igrica u kojoj je najvažnije ne bankrotirati.
– a što Vam donosi ulog od samo jednog miliona u HT-u.
– po jučerašnjoj zaključnoj cijeni 4.524 dionice ili dividenda od 135.674,76kn .
– e sada usporedite plaće u HR i prosječni mjesećni dividendni prinos na milijun kuna 11.306kn.
– ja se volim igrati brojkama,
– ali zbilja je jako lijepa igra na HT-u kada računam kamata na kamatu.
– i još jedno pitanje za kraj ???????
– kako ono posluje HT ?????
– hoće li dobit u ovoj godini biti manja ili veća ???????
– s ovakvom dobiti kakva bi mogla biti cijena dionice HT-a za 3-5 godina ?????
– puno pitanja,
– ja znam i odgovore, ali zbilja sami trebate doći do istih.
– I love this game.
Pozdrav !
– manja količina je taj milijun bez nekih nula.
– ali ni taj milijun Vam nije tako veliki, pa to je jedan manji obični stan.
– iz iskustva znam kako je zbilja teško doći do tog prvog, dalje je samo jedna lijepa igrica u kojoj je najvažnije ne bankrotirati.
– a što Vam donosi ulog od samo jednog miliona u HT-u.
– po jučerašnjoj zaključnoj cijeni 4.524 dionice ili dividenda od 135.674,76kn .
– e sada usporedite plaće u HR i prosječni mjesećni dividendni prinos na milijun kuna 11.306kn.
– ja se volim igrati brojkama,
– ali zbilja je jako lijepa igra na HT-u kada računam kamata na kamatu.
– i još jedno pitanje za kraj ???????
– kako ono posluje HT ?????
– hoće li dobit u ovoj godini biti manja ili veća ???????
– s ovakvom dobiti kakva bi mogla biti cijena dionice HT-a za 3-5 godina ?????
– puno pitanja,
– ja znam i odgovore, ali zbilja sami trebate doći do istih.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ako čita tvoje postove, Dinko Novoselec, je već razvio kompleks niže vrijednosti.
Ja mislim da će dobit HT-a biti u ovoj godini biti nešto niža nego u 2008-oj. Recimo 20-25 kuna po dionici. Koliko blizu donjoj granici ovisit će o turističkoj sezoni.
Kakva bi cijena mogla biti za 3-5 godina ovisi o mnogo čemu. Kažem ti da HT nije izolirani dio hrvatskog tržišta kapitala i da ukupno tržište ima utjecaja na vrijednost dionice. Veliki utjecaj
imaju cijene obveznica jer je HT value stock. Njemu su obveznice glavna konkurencija. Jako puno ovisi o tome kako i gdje će investirati novac.
Value stocks po meni nemaju osobitu dugoročnu perspektivu. Zbog velikog printanja novca, prije ili kasnije ćemo ući u inflaciju. To znači i da će kamatne stope rasti i dividendne dionice će biti manje
atraktivne. Za period od 5 godina je ključno da pametno investiraju novac koji će omogućiti rast profita.
Plan investiranja.
– to je po meni zbilja najvažnije, ali zbilja malo tko to ima.
– ovih dana s mojim zadnjim deviznim rezervama dokupljujem HT (ovisno hoće li mi cijena biti povoljna), ili 3-4 dividendne dionice koje su trenutno zbilja na niskim cijenama.
– jako brzo očekujem prvi dio HT dividende i upotrebljavam ih isto kao u prethodnoj rečenici.
– drugi dio HT dividende koji će doći tek za dva mjeseca također će ići u dividendne, ali tada zbilja treba pripaziti u kojim firmama je to moguće.
– biti će i drugih dividendi koje će također ići u dokup.
– ovo ljeto imam pravo na korištenje stambene štednje cca 250.000kn, računam kako će u ljetu biti i najniže cijene dionica pa će najvjerojatnije cijela ta suma ići na kupnju dionica HT,
– nekako sam mišljenja kako bi ti sitni novci mogli zaraditi za stan na HT-u za jedno 3-4 godine,
– a sada ovisno o amerima i stanju kod nas nekada će biti potrebni brzi zaokreti,
– tokom godine mislim izlaziti iz nekih dionica, ali sve ovisi o cijenu, te bi i ta lova završila u HT-u.
– molim Vaša iskrena mišljenja o ovome planu.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. trenutno nisam u nikakvom kreditu.
– novac koji je trnutno na burzi zbilja mi ni u nekakvoj dalekoj budućnosti nije potreban.
– svaki mjesec imam veći višak novca iz investicija koje nisu dionice, a reinvestiram ih na burzu.
– i normalno čekam stabilizaciju tržišta za uzimanje većih kredita koje bi upucala na burzu.
ja ipak mislim da ce ovaj tjedan biti dno cjele ove krize a ne ljeto
– nisam ostala, došla sam kući u 3.
– ipak je bio vikend i šteta je ne proživjeti malo život svoj, pa novce treba i trošiti.
– a uvijek prije spavanja volim pogledati kako su završili ameri i malo prolistati forum.
– a evo i tko Vam je najveći radnik na ovome forumu i tko najviše ulaže u znanje,
– gospodin Vlad,
– na listi mi je prijatelja te je na kompjuteru i u najsitnijim satima.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. pa tek Vam pravi život ide od ponoći, gdje Vi živite ?
[/quote]
moram izvijestiti cijenjenu gđicu da je opažaj moga boravka uz kom u ranim jutarnjim satima misleading.
naime, moj poslovni komp uključen je od 0 do 24 h, s otvorenim prozorčićem poslovnog foruma.
@jovanka
tvoje mišljenje o perspektivnosti građevinara: hdel, dlkv,thnk.
može i na pm.
(nije to na pas mater ni ono još ljepše)…
Komentar trgovanja HT.
– evo jedan zanimljiv podatak.
– HT na ovoj cijeni od 204kn,
– ostatak dividende koji ide za cca 2mj. nosi 8,43% dividendnog prinosa,
– znači i samo taj dio je puno veći prinos nego ostale naše firme.
– i gledam burzu, i stvarno jako puno inteligentnih investitora na njoj.
– i onda se pitamo zašto nam je u Hrvatskoj ovako,
– dobro da nije i puno gore.
– I love this game.
Pozdrav !
– i gledam burzu, i stvarno jako puno inteligentnih investitora na njoj.
Čitali su Benjamina Grahama… [lol]
Ivana plan je OK.
Evo cijene su tu negdi di ih nisam mogao da zamislim,hoću da stan prodam kad ono baš i nije neka navala za stanovima.
– evo zašto je dobar ovaj forum.
– pa jučer si mi dao super ideju o kojoj sam još jedan sat poslije pravila kalkulacije.
– imam i ja jedan stan viška koji iznajmljujem,
– a te cijene najma koliko god podstanarima bile velike, ekonomski gledano jako su male.
– i sa tim podstanarima stalno imaš neke komplikacije.
– evo što mi kaže nekakva moja računica.
– prinos na dionicama, ili ako gledam samo HT i kta na kta daje zbilja čuda.
– pa već za 4 godine se mogu kupiti 2 stana.
– samo je tu i jedan problem, stan sam naslijedila i emotivno sam za njega vezana.
– ali zbilja ću morati odbaciti takvo emotivno razmišljanje,
– isto kao i na dionicama, ne smijem se zaljubiti u niti jednu,
– a stan mi je relativno nov u centru grada.
– što ga ne bi prodavala uz jednu pristojnu cijenu.
– a jeftinih dionica će biti kroz cijelu ovu godinu.
– I love this game.
Pozdrav !
Ah dobro šta se može dividendu ću reinvestirati,a do kraja ljeta uć u dionice 50%.
Imam i ja plan ali ne smim raći jednom uspješnom investitoru kakav je da me ne prestigne na asku (možda ovog ljeta izađem sa detaljima) [tongue]
– ne kužim ako je prilika zašto ulaziti sa samo 50%.
– po meni je ipak puno bolje raspraviti o planu, jer nije dobar plan s greškama.
– i tu se slobodno može o tome i pisati,
– nitko ti s burze neće pokupiti dionice, pogotovo ne u ovo vrijeme.
– na ovoj temi zbilja nema nikakve opasnost jer ju uglavnom prate neinteligentni investitori.
– ma svrati tu i Baron, ali samo za podjeliti jedinice, nema vremena za čitati.
– a Novoselac je priglup da bi uspio pronaći ove stranice,
– a ovi i koji čitaju, 98% ih nema love,
– onda gdje tu vidiš opasnost ??????????
– I love this game.
Pozdrav !