Danas je naša burza rasla 7.46%
– ali moj portfelj je rastao puno sporije, minus je smanjen, ali je i dalje još uvijek u granicama podnošljivosti -22.1%.
– i brokerski portfelj se je malo popravio tu je minus "tek" -39.5%.
– po meni ovo je zbilja mali rast koliko smo pali.
– uvijek morate računati, ako je nešto sa 100 palo na 50, tada je to pad od 50%.
– ali da bi Vam nešto sa 50 poraslo na 100, tada je to porast 100%,
– nezgodna je ta matematika.
– I love this game.
Pozdrav !
Evo sada je i ova tema opet dobila svoj smisao.
– kešolovci me pitaju što kupovati ??????
– naravno misli se na one dionice koje će najviše rasti.
– evo nam jedne jednostavne zadaće.
– pitanje glasi,
– koje bi dionice sutra poslije podne mogao kupovati gospodin Vlad1111 ????????
– I love this game.
Pozdrav !
Ja sam ne jednom napisao, kada se trend okrene, a okreće se, rast će one koje su pale zajedno sa cijelim tržištem potpuno nezasluženo.
Primjer INGR.
Danas je cijena završila na 139 kuna, prioje splita to bi bila cijena od 20 850 HRK.
Halo ljudi, ova dionica je predočena široj javnosti početkom prošle godine, tada su je mirovinski fondovi, i još neki dionički mogli kupovati po 35 000 kuna, radilo se o 10 000 novoizdanih dionica, tvrtka je do tada imala 40 000 izdanih dionica. Dakle ulaz je tada bio na 35 000, što bi odgovaralo sadašnjoj cijeni nakon splita od 233,33 kune. A danas je cijena 139. Nakon što su razgrabili dionice u dokapitalizaciji po 35 000 kuna ( interes je bio 11 puta veći od onoga što se ponudilo investitorima ), dionice, cijena je u relativno kratkom vremenu dosegnula 60 000 kuna. Nakon splita, danas bi to bilo
400 kuna. Prometi koji su prolazili bili su ogromni. Da li je tvrtka rasla na osnovi nećega? Pogledajte financijske izvještaje INGR unazad godinu dvije kao i razinu novougovorenih poslova ( 3 puta više od jednog IGH, sa kojim se može uspoređivati po prihodima ). Na ovim cijenama oni koji prodaju ovu dionicu, većinom prodaju sa gubitkom, jer se previše toga protrgovalo na cijenama daleko većim od sadašnje. Srtuktura dioničara je odlična, 3 mirovinska fonda sa velikim minusom trenutno u top 10, predsjednik uprave u top 10, kao i predsjednik Nadzornog odbora. Tu je također i PBZ Equity kao jedan od najvećih dioničkih fondova ( matična banka sa kojom Ingra posluje – PBZ … ).
Dakle današnja cijena 139 kuna, cijena u dokapitalizaciji 233,33 po kojima je prošlo 1/5 ukupno izdanih dionica, kupovine mirovinskih fondova između 333-400 kuna ( ogromne količine ). Financijska izvješća fenomenalna iz kvartala u kvartal. U objašnjenju zadnjeg fin. izvještaja navodi se da tvrtka konkurira za poslove u Alžiru vrijedne oko 300 mil. EUR !
Arena Zagreb pred završetkom, ogroman i zahtjevan posao biti će realiziran u rokovima. Ogromno iskustvo i referenca za buduće JPP-e.
Best buy? Mislim da – da.
– evo nam jedne jednostavne zadaće.
– pitanje glasi,
– koje bi dionice sutra poslije podne mogao kupovati gospodin Vlad1111 ????????
Ma ne, pravo pitanje je od koga bi mogao kupovati!
– imala sam tu na ovoj temi jedan kratki post,
– tražila ga i nisam ga našla, možda ga je cenzura dohvatila,
– a glasio je :
– Ivana 100% u dionicama,
– Vlad 100% u kešu,
– netko je u krivu.
– I love this game.
Pozdrav !
ma hajde, dovoljno je da burza okrene malo dolje i da vidiš panične rasprodaje. jel 4. valili 5.val … jel bull run ili trap … možda ipak kriza tek slijedi … itd. sto dilema. oću stopp loss sad ili da još malo pričekam … a lako se klikne [lol]
Ti pratis tehnikalije, jel MACD prekrizio na buy signal?
[/quote]
koji? minutni, satni, dnevni, tjedni? ebate … ludnica.
pitaj tamo na TA temi.
Ti pratis tehnikalije, jel MACD prekrizio na buy signal?
[/quote]
koji? minutni, satni, dnevni, tjedni? ebate … ludnica.
pitaj tamo na TA temi.
[/quote]
Necu tamo, tam su svi ludi i naspanani: ja sam predvidio ovo, ne ja sam predvidio ovo, no ovo jos nije dno, ma bilo je dno i tak….
Dnevni.
pitaj tamo na TA temi.
– TA tema je prava ludnica.
– puno strana a ništa pametno.
– znači ostaje nam i dalje ova lijepa ležerna tema za super savjete.
– i sada napokon Vlad može kužiti s kakvom ekipom ima tu posla.
– pa tko nije napravio niti jednu pogrešku, (ovom prilikom ne mislim na Ivanu7 jer ona nikada ne griješi ali ipak ima minus u portfelju).
– Vlad, Ivana je na tvojoj strani iako se obožavam s tobom zahebavati.
– pa koliko smo to mi porasli ?????????
– crobex je tek na 2.400 , i u ovih par dana imali smo rast od cca 10%.
– šteta što smo propustili pravi rast zajedno s amerima i EU.
– kada oni okrenu u crvenilo, ne vjerujem kako ih nećemo pratiti,
– a tada će opet biti zanimljivi Vladovi targeti, ako će ih uopće davati, ali forum uvijek ide dalje, tada će targete davati Baron.
– a i Ivanu7 se isto ne može naljutiti, tako će i na ovoj temi uvijek biti i malo korisnih informacija.
– i oporavak naše burze, pa sve je smiješno ispod 3.200 , a i to je dno normalnog crobexa.
– I love this game.
Pozdrav !
Danas je cijena završila na 139 kuna, prioje splita to bi bila cijena od 20 850 HRK.
Halo ljudi, ova dionica je predočena široj javnosti početkom prošle godine, tada su je mirovinski fondovi, i još neki dionički mogli kupovati po 35 000 kuna, radilo se o 10 000 novoizdanih dionica, tvrtka je do tada imala 40 000 izdanih dionica. Dakle ulaz je tada bio na 35 000, što bi odgovaralo sadašnjoj cijeni nakon splita od 233,33 kune. A danas je cijena 139. Nakon što su razgrabili dionice u dokapitalizaciji po 35 000 kuna ( interes je bio 11 puta veći od onoga što se ponudilo investitorima ), dionice, cijena je u relativno kratkom vremenu dosegnula 60 000 kuna. Nakon splita, danas bi to bilo
400 kuna. Prometi koji su prolazili bili su ogromni. Da li je tvrtka rasla na osnovi nećega? Pogledajte financijske izvještaje INGR unazad godinu dvije kao i razinu novougovorenih poslova…….
ATH cijena nije nikakva garancija da će se dionica u dogledno vrijeme (ako ikada) vratiti na tu cijenu, kao i da realno vrijedi toliki iznos.
Kada kapitala za ulaganje ima više nego raspoloživih dionica onda cijene dionica (nerealno) rastu bez obzira na fundamente. A takvo je doba bilo tada, puno love spremno za ulupati u dionice.
Što se same INGR tiče, oni koji su se trebali iskrcati su to učinili na cijenama debelo iznad 40.000, očito uz dogovor sa razoraznim fond managerima koji ionako tuđim k… po koprivama mlate. Stavio je netko excel tablicu kupovine INGR od strane mirovinskih fondova, dovoljno da se čovjeku želudac okrene.
Na primjer, u 12 mjesecu 2007-e kad je INGR bila preko 50.000kn su kupovali:
AZ 226
RAIFF 1072
PBZ 253
A prodavali su, kakvog li iznenađenja, Oppenheim, Kostrenčić i Ludviger. [lol]
Ako netko zna koliko INGR vrijedi, onda su to oni a ne mi.
Da imamo uvid u stanje ispod top 10 siguran sam da bismo vidjeli tko je još prodavao, sigurno sve ista ekipa.