Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

cekaj jos malo da procirkuliraju sustavom novonastampani dolari i euri, te naprave par inflatornih skokova… da vidis onda bezanije iz depozita…

– trenutna situacija ne odgovara nikome.
– a sve nove krize trebaju i puno manje vremena za oporavak.
– padanjem indexa kod amera, padaju im i buduće penzije.
– znači cijeli život su radili za ništa.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

ovo je idealna situacija za neke… ne zelim biti ironican… ali ne mogu svi uzivati… treba neko i raditi…

Da što slijedeći tjedan, dobro kaže ivana, trebali smo biti 20 % više u većini dionica, kada bi gledali što se događalo u USA i EU. A još kada k tome dodamo gdje smo od početka godine i krenemo uspoređivati sa gospodom na zapadu…

Ja imam nešto cash-a, i ako ne bude nekih iznenađujućih vijest ili potresa, planiram ga potrošiti, vjerojatno već sutra. Ako ne sutra prekosutra sigurno. Nekako mi se čini da smo krenuli, polako, ali sigurno. Nema više panike, niti naglih skokova u bilo kojem smjeru. Istina i likvidnost se smanjila. Kako se i ne bi smanjila, kad su margini ( za sada ) riješeni. Vix je do neki dan bio astronomski veliki u USA, zadnjih dana je naglo smanjen. I tamo su margin callovi rješeni, pogotovo tamo, gdje imaju praktički skoro cijeli tjedan sigurnog rasta. SAd je i kod nas situacija da kupci čekaju jer očekuju paničare. Glavno je pitanje po meni, sada kada smo se riješili " nužnih " paničara ( marginaša ), hočemo li dočekati nenužne paničare? Sudeći po zadnja 3 trgovinska dana ne. ALi vidjet ćemo. Burza je nepredvidljiva. Sve utječe, isto kao što ponekad ništa ne utjeće. Sigurno je da će i dobar posao policije oko hvatanja ubojica Pukanića donijeti neki pozitivan efekt cijele priče. Kapital voli sigurnost. ili bolje rečeno kapital ne voli nesigurnost.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

je super mu je sigurnost … bomba u središtu zagreba …

što se tiče tvoga keša, predlažem ti da uletiš u iNDG … naime, ide javna ponuda … minimum je 1.119 kn … usporedit s trenutnom cijenom i vidjet ćeš koliki prinos možeš ostvariti u kratkom vremenu …

I love the Smell of Profits in the Morning

Cjenjena kolegice Ivana,možete li nam reći koliko je vaš portfelj od 01.01.2008. pa do danas u plusu ili minusu? Slažem se sa vašom zadnjom prognozom i utjecajem izbora u Americi (mogučnost izlaženja iz pojedinih dionica i ulazak u druge). Nadam se da ću dobiti odgovor.

Pa gdje je ivana7? Pa sto cu danas raditi na burzi bez njezinih savjeta? Hvata me panika. Upomoc!!!

VIVA LA REVOLUCION !!!

Pa gdje je ivana7? Pa sto cu danas raditi na burzi bez njezinih savjeta? Hvata me panika. Upomoc!!!

– ne treba svaki dan trgovati, zašto brokerima plaćati provizije.
– pa lijepo sam napisala kada je trebalo biti 100% u dionicam,
– bar ja tako ludo radim.
– a sada uživam u ovome malom rastu, a veći bi me zbilja i više radovao.
– nisam vjerovala, ali izgleda ću zaraditi i na brodarima.
– ht, odlično, po malo ali sigurno gore.
– ptkm, dobro koče 2 inv. fonda.
– ostalo isti super.
– e sada kada prodavati, zbilja nemam pojma.

– I love this game.
Pozdrav !

– p.s. veliki pozdrav svim ljubiteljima targeta.

Cjenjena kolegice Ivana,možete li nam reći koliko je vaš portfelj od 01.01.2008. pa do danas u plusu ili minusu?

– imam više portfelja,
– moj dionički portfelj ove je godine u minusu, podaci za petak, – 25.3% ,
– na minus su najviše utjecale nelikvidne dionice.
– s obzirom na situaciju, i gledajući realno, potpuno sam zadovoljna s rezultatom.

– usporedbe radi.
– imam i jedan mali dionički portfelj koji mi vodi jedna brokerska kuća.
– tu je minus 41.7% ,
– puno su imali grešaka, ali kako rade drugi, opet dobro, ali sve u svemu to je katastrofa.
– evo i jedan zanimljiv podatak u kešu su 44,3%.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana molim te da odgovoriš, što ti misliš jeli u redu da kupuješ dionicu po npr. 1000Kn, a nakon 6 mjeseci da govoriš da je ta dionica precijenjena 30-50%? To je po meni čista manipulacija tržištem.

– to je potpuno u redu, nekada to i ja radim.
– potpuno sam svjesna kako sam kupila precijenjeno smeće od dionice na skupoj cijeni.
– znači ja sam budala koja je napravila jednu takvu transakciju.
– i vjerujem u još nekakav rast toga smeća.
– ali sada na tržištu tražim veću budalu od sebe.
– bitna je zarada a ne dionica.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Bravo Ivana, e tu sam te čekao. Ja, ti i svi na forumu smo mikroskopske ribice u odnosu na mirovinske fondove. Mi ulažemo svoj novac, a oni tuđi. Mi možemo izjavljivati bilo što, i možda će nas čuti par "budala", a još manje poslušati. Kako premijer mora paziti što govori, tako i mirovinski fondovi. Što misliš da premijer kaže mi smo prezaduženi i pred nama je pad plaća i standarda, i očekujem pad plaća i mirovina u roku 3 mjeseca 30-50%? Mislim da bi mu to bio kraj prije nego bi dovšio izjavu do kraja. Kako je i bilo rečeno lani da će se mirovinskim fondovima dopustiti veće ulaganje u dionice, i na sva zvona se razglasilo da će mirovinski fondovi biti stabilizatori tržišta. Po svemu je vidljivo da su najveći destabilizatori upravo mirovinski fondovi. Mislim da bi u EU ili SAD-u direktor nekog mirovinskog fonda koji bi dao takvu izjavu automatski dobio otkaz. Npr. prethodno kupio 100 dionica po cijeni od 1000$, a onda nakon 3-4 mjeseca izjavi ta dionica je precijenjena 50%. Znači on sam kaže kupio sam te dionice i platio 100.000$, ali njihova vrijednost je 50.000$, i ja očekujem da će ubrzo pasti na tu vrijednost, ali ih neću prodavati bez obzira što će pasti.
[/quote]
I nisi rekla slažeš li se ili ne?

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

TA komentari.

– na temi mojih dragih tehničara muk i tišina.
– pa već 5 dana po malo rastemo.
– a zbilja je bilo lijepo zahebavati neuku Ivanu.
– ali neki vide i puno prije neke događaje.

– e sada mi jedna stvar nije jasna ??????
– ako imamo targete za dolje i to 1. 2. 3., znači nemamo 5 i 6.
– sada me zbilja zanima postoje li i targeti za gore ??????

– I love this game.
Pozdrav !

– imam i jedan mali dionički portfelj koji mi vodi jedna brokerska kuća.
– tu je minus 41.7% ,
– puno su imali grešaka, ali kako rade drugi, opet dobro, ali sve u svemu to je katastrofa.

Trebaš se prebacit u TO ONE kod Galinca.
I nećeš imati minusa(ili je minoran s obzirom na stanje na burzi.Ovisno naravno o vremenu kad si ušla)
Pozdrav

sijem žito raste grahorica

ajde, udri ivana … raspi crtice [smiley]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

ajde, udri ivana … raspi crtice [smiley]

Ti pratis tehnikalije, jel MACD prekrizio na buy signal?

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

New Report

Close