skužaj, ali poligraf je pouzdan jedno 60-70%.
otprilike kao i moji grafovi [lol]
koji će već sutra biti značajno pouzdaniji od poligrafa [thumbsup]
e, tu se ne zezam.
– ali što će mi sada ti tvoji grafovi kada se ništa ne može na njima zaraditi.
– što će mi ti targeti koji su svaki dan 20% niži.
– meni i svima ostalima je potreban samo signal.
– signal za kupnju,
– dan kada će na burzu doći 1.000.000.000,ookn,
– love ima,
– samo je strah svugdje oko nas,
Pozdrav, u čekanju tvog signala !
Opa ivana u Splitu studirala ekonomiju? Da vidimo zamolio bi imena profesora iz matematike informatike stastistike računovodstva i mikroekonomije?
skužaj, ali poligraf je pouzdan jedno 60-70%.
otprilike kao i moji grafovi [lol]
koji će već sutra biti značajno pouzdaniji od poligrafa [thumbsup]
e, tu se ne zezam.
– ali što će mi sada ti tvoji grafovi kada se ništa ne može na njima zaraditi.
– što će mi ti targeti koji su svaki dan 20% niži.
– meni i svima ostalima je potreban samo signal.
– signal za kupnju,
– dan kada će na burzu doći 1.000.000.000,ookn,
– love ima,
– samo je strah svugdje oko nas,
Pozdrav, u čekanju tvog signala !
[/quote]
[undecid] [rolleyes] [tongue]
Kolega ne znam čemu ovaj neprijeran sarkazam, no stojim iza svoje tvrdnje vezano za ATGR,a o tome možete pročitati pod temom ATGR-R-A.
[/quote]
Pa stoga jer si kolega svojevremeno jako vjerovao u prospekt ATGR di bi ta
firma do 2012 tek trebala doživit nekakvu ekspanziju, no sad po tvome slijedi tek
tada pravo sranje….i još se dobro pitaš di i kad ubost pa se ja pitam di smo sad …
Eto samo tolko no ostavimo to nek vrijeme pokaže…..
[/quote]
Jeste li sigurni da kompanije ( nije firma ) nije doživjela već expanziju.
Pošto niste upoznati s tematikom oko ATGR, kazao bi da je prva veća expanzija bila 97, protkana distribucijski ugovorom s Atacom, zastupništvom Cedevite kao regionalnog brand-a, te ostalim dodacima koji su bili dodatna komponenta razvoja sofisticiranih proizvoda na tom šarolikom tržištu.
Nadalje nema razloga da ne proučite ( pošto niste upoznati s zbivanjima unutar kompanije ) prospekt s Ipo-a, gdje su istaknute najvažnije činjenice i stavke o povijesti atgr, ali i projekcijama za budućnost, te planovi vezani za akvizicije.
Sve u svemu, pijte mi Cedevitu i živite zdravo.
[/quote]
Vidi se da si tipični menađerčić a i danas su sve firme zato obavezno postale kooompanije…..
Kolega ne znam čemu ovaj neprijeran sarkazam, no stojim iza svoje tvrdnje vezano za ATGR,a o tome možete pročitati pod temom ATGR-R-A.
[/quote]
firma do 2012 tek trebala doživit nekakvu ekspanziju, no sad po tvome slijedi tek
tada pravo sranje….i još se dobro pitaš di i kad ubost pa se ja pitam di smo sad …
[/quote]
Pošto niste upoznati s tematikom oko ATGR, kazao bi da je prva veća expanzija bila 97, protkana distribucijski ugovorom s Atacom, zastupništvom Cedevite kao regionalnog brand-a, te ostalim dodacima koji su bili dodatna komponenta razvoja sofisticiranih proizvoda na tom šarolikom tržištu.
Nadalje nema razloga da ne proučite ( pošto niste upoznati s zbivanjima unutar kompanije ) prospekt s Ipo-a, gdje su istaknute najvažnije činjenice i stavke o povijesti atgr, ali i projekcijama za budućnost, te planovi vezani za akvizicije.
[/quote]
Vidi se da si tipični menađerčić a i danas su sve firme zato obavezno postale kooompanije…..
[/quote]
Prije svega dobro jutro.
Što to znači tipičan managerčić?
Da li znate uopće što riječe manage – er predstavlja, ili vas vaša intuicija navodi da prema predrasudi zaključujete bez imalo podataka?
Prvo, ogromna je razlika između firme i kompanije, bez daljnjega.
Drugo, proučite komparativno pravo, kako bismo mogli nastaviti diskusiju na razini.
Treće, promijenite ton , jer u protivnom nemam što razgovarati i prizemljite se, odnosno uzemljite.
Četvrto i posljednje;
Ulažite u znanje, ulažite u Crobex.
Što se ovo događa.
– je li gospodin Vlad odaslao signal.
Pozdrav !
Naravno da je. U 9:58. Svaka mu čast!
post od 08.10.08. | 22:47
PBZ Equity
Vrsta fonda: dionički
Društvo za upravljanje: PBZ Invest
Početak rada fonda: 05.09.2005.
Početna cijena udjela: 100,00 HRK
Vrijednost (hrk) 118,2900
PGP 5,59%
ZB Aktiv
Društvo za upravljanje: ZB Invest
Početak rada fonda: 26.06.2006.
Početna cijena udjela: 100,00 HRK
Vrijednost (hrk) 120,4300
PGP 8,49%
Erste Adriatic Equity
Društvo za upravljanje: Erste – invest
Početak rada fonda: 11.10.2005.
Početna cijena udjela: 100,00 EUR
Vrijednost (eur) 124,7500
PGP 7,68%
Raiffeisen Active
Društvo za upravljanje: Raiffeisen Invest
Početak rada fonda: 03.10.2003.
Početna cijena udjela: 100,00 EUR
Vrijednost (eur) 100,7200
PGP 0,14%
http://www.poslovni.hr/Content/Funds.aspx
slična stvar je i sa uravnoteženim fondovima (ZB i PBZ global) gdje se PGP kreće od 2-5%
ukratko na ovim razinama cijena dionica jedva da su pobijedili inflaciju (neki)
budući da manje više u svim statutima fondova piše preporučeno vrijeme ulaganja >3 godine što je kod većine već viđen rok, možemo na bazi dosadašnjih "uspjeha" ocijeniti poslovanje fondova
zašto ovaj pregled fondova?
ukratko prema gore navedenom i najkonzervativnijim ulagačima koji su ušli prilikom osnutka fonda teško je objasniti ovako male prinose
što će biti ako se ovaj pad nastavi dodatnih 10-20%?
PGP od -3%?
ako postoji granica do koje konzervativni ulagači trpe ta granica svakako mora imati pozitivan predznak,
AKO OIF-ovi MOGU i ŽELE preokrenuti trend (naravno "with a little help from their friends") onda će to biti u slijedećih -10% Crobexa
i na kraju zašto na ovoj temi…
ima samo nekoliko dionica na zse iz kojih OIF-ovi nisu (ili nisu puno) povlačili sredstva za isplatu udjelničara (u međuvremenu su se i OMF-ovi počeli pojavljivati u top 10), za što ih čuvaju ako im je voda došla do grla?
neke su među najlikvidnijima, neke su sad već manje likvidne…
ako kome još nije jasno što se to danas desilo…
inače na današnji dan stanje u fondovima:
PBZ Equity PGP -0,88%
ZB Aktiv PGP 1,68%
Erste Adriatic Eq. PGP 2,15%
Reif active PGP -2,94%
Zaba global PGP 3,64%
PBZ global PGP 0,24%
OMF zadnjih 12 mjeseci:
AZ -10,02
Erste plavi -14,62
PBZ CO -16,54
Reif -13,03
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Prije svega dobro jutro.
Da li znate uopće što riječe manage – er predstavlja, ili vas vaša intuicija navodi da prema predrasudi zaključujete bez imalo podataka?
Drugo, proučite komparativno pravo, kako bismo mogli nastaviti diskusiju na razini.
Treće, promijenite ton , jer u protivnom nemam što razgovarati i prizemljite se, odnosno uzemljite.
Četvrto i posljednje;
[/quote]
Čuj nije mi ekonomija struka i uostalom ovo je forum a ne neki uglađeni stručni simpozij
zato me i nasmijavaš sa tim forama projekcije, ekspanzije, kompanije i sl. ……al mi je
struka borba na tržištu od ideje do realizacije i normalno da sam uvjek prizemljen kaj se
baš za tebe nebi moglo reć jer vrludaš od pretjeranog optimizma (slučaj ATGR u vrijeme
ipo-a) pa do totalnog pesimizma (najnoviji slučaj "generalno sranje 2012")…..
A kaj se tiče menađerčića iz iskustva znam da su se danas več svi počeli nazivat me-
nađerima pa makar i niš konkretrno korisnog ne naprave za dobrobit firme…..no tako
je to kad se kak se veli vruć ne napiješ vode onda niš ni nemožeš korisnog donijet…
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Prije svega dobro jutro.
Četvrto i posljednje;
[/quote]
Čuj nije mi ekonomija struka i uostalom ovo je forum a ne neki uglađeni stručni simpozij
zato me i nasmijavaš sa tim forama projekcije, ekspanzije, kompanije i sl. ……al mi je
struka borba na tržištu od ideje do realizacije i normalno da sam uvjek prizemljen kaj se
baš za tebe nebi moglo reć jer vrludaš od pretjeranog optimizma (slučaj ATGR u vrijeme
ipo-a) pa do totalnog pesimizma (najnoviji slučaj "generalno sranje 2012")…..
A kaj se tiče menađerčića iz iskustva znam da su se danas več svi počeli nazivat me-
nađerima pa makar i niš konkretrno korisnog ne naprave za dobrobit firme…..no tako
je to kad se kak se veli vruć ne napiješ vode onda niš ni nemožeš korisnog donijet…
[/quote]
Prevelika doza agresivnosti u tvome glasu kolega.
Bez uvrede, to mi ‘aludira’ na alkohol, no ništa strašno.
Ne vrludam, ne manevriram od pesimističnog, do optimističnog. već napominjem da je ta kriza jedna od onih koje će u većim intervalima ponovno zahvatiti RH.
Nema brige za ATGR, što se toga tiče,pa ni za ZSE,jer će do tada uvesti neke druge istumente o kojima je bila riječ na prošlim konferencijama, ali o tome ćemo podrobnije čuti uskoro.
Ne znam otkuda zaključujete da sam managerčić, no krivu predodžbu imate o nekim ljudima, te je nekada teško mudro nešto kazati a šutnja je zlato.
Stoga ću ubuduće šutiti,a bi slobodno na volju dajte još pokoju lijepu riječ o meni.
Niti jedinice ne treba izostaviti.
Što se ovo događa.
– je li gospodin Vlad odaslao signal.
Pozdrav !
– kao prvo pozdravljam Vas.
– večeras sam slobodna, imam dosta piva,
– i normalno imam puno pitanja na koja bi trebala dobiti i odgovore.
Naravno da mogu ljude krivo pročitat pogotovo ako ih ne poznam osobno, evo učinilo mi
se za menađerčića no izgleda krivo…….znam biti naporan pa i ja znam ostavit neki čudan
dojam al nebitno više….da skratim danas sam ohne alkohol a ocjenu još nikad nisam
dao jer ni neznam kak se zadaju a nit me ocjene ne diraju pet posto……
Uglavnom i meni je puno puta bolje da šutim…..