Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Istina, zato sam morao kupovati i na 2500, 2400, 2020 ….
Ali u pravu ili u krivu vjerujem u svoju investiciju, i nikakvo pisanje na forumu me ne može pokolebati [smiley]

A KODT daje dobru dividendu.

– još jedan savjet zlata vrijedan iz moje kuhinje.
– zašto nisi upotrijebio stop loss nalog,
– zašto gomilati gubitke.

– i ono najvažnije,
– nikada ne kupovati padajuće noževe,
– rađe neku drugu dionicu.

– ali i ja tu pravim greške,
– kada i te greške dovedem na nulu biti ću najveća investitorica.
– tu je po meni najviše kriva ljudska psiha i naravno pohlepa za novcima.
– kod mnogih je najveći strah od gubitka, ali to sam svladala, nemam straha.

– I love this game.
Pozdrav !

A KODT daje dobru dividendu.

– KODT, dividenda 88,99kn.
– dividendni prinos na cijenu dionice za 5/10/08 je 4.68%.
– to je još uvijek slabi dividendi prinos.
– ali kada gledam sveukopno naše dionice onda je i više nego odličan.
– i samo o tim dividendama ovisi koliko će mali ulagati u dionice.
– jako značajna stavka koja Vas do sada nije zanimala.

– KODT, dobra firma,
– samo ima i jedna nezgodna stvar kod te dionice,
– normalno kako neću napisati i što je to.

– i love this game.
Pozdrav !

@ Ivana – pogriješio sam , pa sad muški moram to podnijeti. Uložio sam novce koji mi dugoročno ne trebaju,nemam margin barem tu nisam pogriješio.

KODT – moraš predvidjeti dividendu za 2008., ova stara nije bitna.

@ Ivana – pogriješio sam , pa sad muški moram to podnijeti. Uložio sam novce koji mi dugoročno ne trebaju,nemam margin barem tu nisam pogriješio.

– i ja puno griješim,
– ali cilj mi je te greške svesti na minimum.

– doći će jednog dana opet ta firma na tu cijenu,
– zdrava je, sigurno neće bankrotirati,
– s novom flotom mogu slobodno prebroditi ovu krizu.

– a kredite i margine se jednostavno mora uzimati.
– ali kada dođe vrijeme.

– I love this game.
Pozdrav !

OMF su prilično nakrcani Podravkom – sva 4 OMF-a. Da li tu možemo očekivati preuzimanje od stranaca ?

OMF su prilično nakrcani Podravkom – sva 4 OMF-a. Da li tu možemo očekivati preuzimanje od stranaca ?

– meni se jednostavno gadi ta dionica i nema šanse da ja tu uđem.
– ne ide zajedno biznis i politika.
Pozdrav !

Podravka ce biti dionica na kojoj ce mlatiti pravi novci, sve ostale biti ce u drugom planu, taj trenutak je blizi nego sto mnogi misle.

Sumnjam da će uskoro doći do većih transakcija na našoj burzi. Prvo se treba bankarski sustav vani konsolidirati, zaustaviti padove u gospodarstvu koje su sada jasno najavljene / uglavnom to počinje u metalnoj industriji i gradnji, a kao posljedica usporavanja u drugim industrijskim granama /. A povjerenje prema dionicama je u padu i na zapadnim tržištima i njihove dionice padaju i njihove dionice iz dana u dan imaju sve bolje FA parametre. Npr. OMV.
Mišljenja sam da će ova recesija duže trajati / godinu i više /, gdje je dno pojma nemam ali još nismo dotakli dno, večina će tih dionica jednog dana vrijediti puno više nego sada. Osobno ne prodajem dionice trenutno /neka se kisele / ali i ne kupujem. Najvjerojatnije bi trebalo dokupiti prije odbijanca ali sada ne.

Sumnjam da će uskoro doći do većih transakcija na našoj burzi. Prvo se treba bankarski sustav vani konsolidirati, zaustaviti padove u gospodarstvu koje su sada jasno najavljene / uglavnom to počinje u metalnoj industriji i gradnji, a kao posljedica usporavanja u drugim industrijskim granama /. A povjerenje prema dionicama je u padu i na zapadnim tržištima i njihove dionice padaju i njihove dionice iz dana u dan imaju sve bolje FA parametre. Npr. OMV.
Mišljenja sam da će ova recesija duže trajati / godinu i više /, gdje je dno pojma nemam ali još nismo dotakli dno, večina će tih dionica jednog dana vrijediti puno više nego sada. Osobno ne prodajem dionice trenutno /neka se kisele / ali i ne kupujem. Najvjerojatnije bi trebalo dokupiti prije odbijanca ali sada ne.
[/quote]

Burza se uvijek prva oporavlja, i prva pada. Puno prije ostalih.

Ivana dobro si oprala beholdera i mene kad smo prodali inu po 3400…nisam zaboravio

Glasnogovornik IGH na neodređeno

PBZ Equity

Vrsta fonda: dionički
Društvo za upravljanje: PBZ Invest
Početak rada fonda: 05.09.2005.
Početna cijena udjela: 100,00 HRK
Vrijednost (hrk) 118,2900
PGP 5,59%

ZB Aktiv

Društvo za upravljanje: ZB Invest
Početak rada fonda: 26.06.2006.
Početna cijena udjela: 100,00 HRK
Vrijednost (hrk) 120,4300
PGP 8,49%

Erste Adriatic Equity

Društvo za upravljanje: Erste – invest
Početak rada fonda: 11.10.2005.
Početna cijena udjela: 100,00 EUR
Vrijednost (eur) 124,7500
PGP 7,68%

Raiffeisen Active

Društvo za upravljanje: Raiffeisen Invest
Početak rada fonda: 03.10.2003.
Početna cijena udjela: 100,00 EUR
Vrijednost (eur) 100,7200
PGP 0,14%

http://www.poslovni.hr/Content/Funds.aspx

slična stvar je i sa uravnoteženim fondovima (ZB i PBZ global) gdje se PGP kreće od 2-5%
ukratko na ovim razinama cijena dionica jedva da su pobijedili inflaciju (neki)
budući da manje više u svim statutima fondova piše preporučeno vrijeme ulaganja >3 godine što je kod većine već viđen rok, možemo na bazi dosadašnjih "uspjeha" ocijeniti poslovanje fondova

zašto ovaj pregled fondova?
ukratko prema gore navedenom i najkonzervativnijim ulagačima koji su ušli prilikom osnutka fonda teško je objasniti ovako male prinose
što će biti ako se ovaj pad nastavi dodatnih 10-20%?
PGP od -3%?

ako postoji granica do koje konzervativni ulagači trpe ta granica svakako mora imati pozitivan predznak,
AKO OIF-ovi MOGU i ŽELE preokrenuti trend (naravno "with a little help from their friends") onda će to biti u slijedećih -10% Crobexa

i na kraju zašto na ovoj temi…
ima samo nekoliko dionica na zse iz kojih OIF-ovi nisu (ili nisu puno) povlačili sredstva za isplatu udjelničara (u međuvremenu su se i OMF-ovi počeli pojavljivati u top 10), za što ih čuvaju ako im je voda došla do grla?
neke su među najlikvidnijima, neke su sad već manje likvidne…

Heaven or Las Vegas

Podravka ce biti dionica na kojoj ce mlatiti pravi novci, sve ostale biti ce u drugom planu, taj trenutak je blizi nego sto mnogi misle.

Što je ekipa? Dok ste daytrajdali s PODRAVKOM bili ste tiho, sad kad više nema šerifa koji čisti na kraju radnog dana počeli ste drukati s preuzimanjima i ostalim glupostima. Jadno.
Treba izaći sad na 305. A kupovalo se na 330. Jer se čekalo da se počisti, ali čistač taj dan jednostavno nije došao… I što ćemo sad?

[wink]

New Report

Close