Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma buffet bi uzeo naš GE, KODT [cool]

– zamolite gospodina Vlada neka Vam napiše targete za KODT.
Pozdrav !
[/quote]

Buffet ne gleda kratkoročne oscilacije cijene, a kamo li targete koji se nisu ostvarili
[cool]

Čime se bavi ovaj jdgt ?

– eto vidite kada se puno proučava index, onda se nema pojma čime se firme bave.
– ali u konačnici ako želite zaraditi ipak morate kupiti i neku dionicu, ne važi za one koji kupuju OPT indeksni fond.

– normalno kako ti neću reći čime se bave.
– ali godinama dijele lijepu dividendu.
– ali im i cijena ne raste.
– previše gube poslova, a konkurencija ih gazi.
– izgleda još žive u socijalizmu.

– Ivana ipak zna o svim dionicama sve.
– a za to ipak treba jako puno rada,
– ne bih rekla kako je lako zaraditi novce na TK.
– a htjeli bi milijune.
– nažalost teško ide prečicom.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Ivana ima nas koji smo zaposleni i ne stignemo pratiti sve te dionice. Mislim da treba jako puno vremena da bi se kvalitetno anlizirali jdtg i slični. S druge strane, mi koji radimo plaćamo velike poreze. Od tih poreza se financiraju škole, bolnice, policija, vojska i sve druge usluge koje koristite
i vi koji ne radite. Stoga smatram da bi Vi koji sjedite kući i proučavate dionice mogli podjeliti
svoja saznanja s nama na isti način na koji mi dijelimo poreze s vama.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Da, jaka je kriza u Kini, nema šta (najvećem uvozniku bulk sirovina)[rolleyes]. Eno prestat će izgrađivat nove milijunske gradove, mostove, ceste…..

– biti će krize i tamo.
– pa Amerika, Evropa, pa i Fižulić MGMA su im tamo napravili tvornice.
– MGMA, nešto im ne ide.
– a neće ići ni Amerima ni EU.
– i kome će oni onda izvoziti ??????

– širite vaše vidike !!!!!
– ako slabo vidite idite kod okuliste.

– I love this game.
Pozdrav !

vidim da vam ivana neće reći svoje favorite, a znam da vas to interesira, pa ću ih ja nabrojiti umjesto nje:
-HT
-Fnvc
-Ingr
-Jdgt
-Adrs-r
-Jdpl

ivana jesam li koju fulao? [kiss]

– pogodio si dvije.
– ali dragi Sančo nije ovo tema za drukanje kao TA.
Pozdrav !

[/quote]

znaš i sama da ne smiješ priznati da sam pogodio…………hehe [kiss]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Buffet ne gleda kratkoročne oscilacije cijene, a kamo li targete koji se nisu ostvarili
[cool]

– ako i gleda sigurna sam kako ne vidi ništa bez naočala.
– a jesi li čuo i za neke bolesti koje se javljaju kod starijih ljudi, demencija i senilnost.
Pozdrav !

[cool]

– ako i gleda sigurna sam kako ne vidi ništa bez naočala.
– a jesi li čuo i za neke bolesti koje se javljaju kod starijih ljudi, demencija i senilnost.
Pozdrav !

[/quote]

Ma Jovanka, pa nisam ti ga za muža predlagao
[lol]

Da, jaka je kriza u Kini, nema šta (najvećem uvozniku bulk sirovina)[rolleyes]. Eno prestat će izgrađivat nove milijunske gradove, mostove, ceste…..

– biti će krize i tamo.
– pa Amerika, Evropa, pa i Fižulić MGMA su im tamo napravili tvornice.
– MGMA, nešto im ne ide.
– a neće ići ni Amerima ni EU.
– i kome će oni onda izvoziti ??????

– širite vaše vidike !!!!!
– ako slabo vidite idite kod okuliste.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Naravno da će im izvoz dijelom oslabiti jer Fižulić neče imati kome prodavati majice. Ono što je bitno, hoće li zbog toga i u kojoj mjeri prestat ulaganja u vlastitu infrestrukturu, a to je indikator potražnje za čelikom i hoće li se zbog toga prestat grijati što je indikator potražnje za ugljenom. Samo da napomenem, dolarske rezerve su im bolesno velike, tako da ne mislim da će prestati graditi mostove, gradove i grijati se zato jer Fižulić nema kome prodati majice. Nema potrebe za prepotencijom i okulistima. Kineski CK ionako može odlučiti da želi pad BDP-a i ulaganja u infrastruktu neovisno o Fižiliču ili bilo kome drugome. Tamo vrijede neka druga pravila. Pravila pomoću kojih će kroz sljedeće stoljeće dva u potpunosti zavladati svijetom.

I'LL BE BACK

Tek od 4000 mi je bio dobar ne pretjeruj, ali ovo drugo, ćemo još vidjet, di bi burza stigla kad bi svi imali isto mišljenje
[cool]

– e tu si potpuno u pravu.
– uvijek je na tržištu ista količina papira.
– samo ti papiri nisu uvijek u istim rukama.
– ako si vjerovao u TNPL na 4.000kn to ti je već -50%.
– a za rast će trebati nevjerovatnih 100%.

– ne drukam na pad, pa ni meni on ne odgovara.
– trenutno sam i ja 60% u dionicama, imami ja 2 dionice TNPL, onako za uspomenu, i na te dvije sam previše izgubila.

– ali u dionicama od kojih lijepo mogu živjeti od dividendi.
Pozdrav !

Istina, zato sam morao kupovati i na 2500, 2400, 2020 ….
Ali u pravu ili u krivu vjerujem u svoju investiciju, i nikakvo pisanje na forumu me ne može pokolebati [smiley]

A KODT daje dobru dividendu.

Kada sam se već raspisala, evo onda i jedan jako korisna informacija.

– negdje sam čitala, nemam pojma gdje ali ostalo mi u glavi.
– u ovakvim situacijama je potrebno biti u keše bar s 20%.
– u konačnici ako budete radili kako treba možete više zaraditi s tih 20% nego s ostalim portfeljem od 80%.
– samo treba čekati da nam gospodin Vlad da znak za start.
– sigurno će biti ludo.
– samo bi Vas dosta moglo i bankrotirati do toga starta.
– a i načekati se kako stvari stoje.

– i meni se žuri,
– svom novcu na ovome svijetu se žuri,
– jedina mi je utjeha kako nove krize traju sve manje (u vremenskom pogledu),
– ali su i dosta češće, upravo kako bi se brže moglo zarađivati na burzi.

– I love this game.
Pozdrav !

Kad smo kod negovorenja koje dionice kupiti ima jedna kod koje će prošlogodišnji DPS biti puno manji nego ovgodišnji EPS pa eto nemojte kupiti tu dionicu

u ovom trenutku ova tema nema nikakve svrhe jer je na djelu samo panika i strah. što će narasti opet ne ovisi previše ni o fundamentima ni o TA već da li neki veći igrači kupuju ili ne neku dionicu. zato je danas bitnije nego ikad prije pratiti ulaganja mirovinaca jer oni su ostali jedina snaga koja može dizati određene dionice na burzi. nekakve firme kao JDGT i slične treba izbjegavati jer ući u takve je lako, a izaći?

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

New Report

Close