Neznam zasto se neki boje inflacije, mislim da od inflacije nema nikakve prijetnje jer casha je sve manje pa ce tako i sa smanjenjem potraznje za robnim fondovima doci do deflacije. Cijena nafte ce dugorocno padati zbog ulaska svjetkog gospodarstva u recesiju (smanjenja potraznje). Tvrtke sve teze dolaze do novca, a to moze znaciti samo daljnje smanjivanje stopa rasta i povecanja nezaposlenosti a time i do smanjenja potrosnje i proizvodnje – stvarno nikako u nadolazecem razdoblju ne vidim prijetnju od inflacije.
Koje su to grane i tvrtke na TK u RH, ne želim imenovati, radi neizazivanja prijepora.
– pa zato i služi ova streanica, best buy.
– ja sam ih načla 12, ništa više.
– samo 12 dionica koje bi zadovoljile sve kriterije.
– sada kad ih pola odbacim ostaje ih 6.
– malo jako malo.
– e doći do svih tih podataka je zbilja jako veliki posao.
– možda bi i rekla koje ?????
– ali za koga, za ove što mi djele jedinice.
– I love this game.
Pozdrav !
O gubitku ne mogu kazati jer nisam rasprodao ništa tijekom i za vrijeme korekcije, no vrijednost portfelja uspoređujući trenutne cijene na burzi, drastično je pao, no vječiti sam optimista i imam vlastiti plan za daljnji razvoj portfelja i raspoloživih sredstava za dokup određenih dionica.
Preporučio bi hrv. vladi da osnuje okrugli stol najkvalitetnijih hrv stručnjaka s područja svih znanosti kako bi se ublažila ili riješila ( dugoročno ) gospodarska stagnacija i rast inflacije.
Preporuke za članove slobodno šaljite, možda i na kraju svega sastave povjerenstvo, koje bi moglo imati učinka, no to je tek ideja koja iziskuje daljnje razmišljanje i određene inv.
– cijenim te kao investitora, jer imaš svoj stav i plan.
– i dopisujemo se katkada.
– ali morao si prodati dio.
– evo i ja sam prodala, ATGR, s gubitkom ali malim, da to nisam učinila sada bi bio veliki.
– svak sada samostalno treba odlučiti što raditi.
– a to kako će ti država ili neki okrugli, krivi ili ravni stol što odlučiti.
– zaboravi,
– oni nemaju pojma, a niti znanja bilo što učiniti.
– pa zar mi ne trgujemo na slobodnom tržištu.
– sada smo u slobodnom padu, što se tiće burze.
– moramo braniti slobodu slobodnog pada dionica,
– isto onako kako se nismo bunili kada je sve nenormalno raslo.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Kolegice, dobar dan prije svega.
Zahvaljujem na iskrenom stavu, ali moram vas razočarati i kazati kako nisam odolio kolektivnoj rasprodaji, te sam reagirao (ne)spretno i zacementirao pozicije, uz naravno trunčicu špekulacije koja bi u bliskooj budućnosti mogla biti reflektirana kao još jedna inv u dionice na ZSE.
Trenutno razmišljam ponajviše o Adrisu i T-ht-u pošto imaju kontinuirane zagarantirane prinose, te solidnu dividendu.
Ubaciti ću još par pojmova: ATPL, PTKM, Ina.
Oko Ine bi moglo biti još puno priče, pogotovo ako se riješe pravne nesuglasice sa lokalnom upravom, jer mnogo zemljišta je u vlasništvu Ine koje čeka da se na tim mjestima naparvi nešto što će omogućiti gospodarski razvoj toga područja ( Šibenik i Dubrovnik ).
Ima li neki best sell? 🙂
– na krivom ste topiću, ovo je ipak best buy.
Pozdrav !
Ivana 7 sto se tice dna cijene dionice HT-a treba imati na umu i da HT smanjuje dobit (sto zbog konkurencije, sto zbog smanjenja potrosnje gradjana u krizi) i da ce u uvjetima kreditne krize vjerovatno smanjiti odnos isplate dividendi na recimo 50%. Na koliko je tada dno?
Ivana 7 sto se tice dna cijene dionice HT-a treba imati na umu i da HT smanjuje dobit (sto zbog konkurencije, sto zbog smanjenja potrosnje gradjana u krizi) i da ce u uvjetima kreditne krize vjerovatno smanjiti odnos isplate dividendi na recimo 50%. Na koliko je tada dno?
– vidiš ovo su sada novi elementi na koje nisam računala.
– postavi si onda sebi novi target na 15kn, sigurno nećeš pogriješiti kupujući ga po toj cijeni,
– samo hoće li ti ga tko i prodati nisam baš sigurna.
Pozdrav !
p.s. za neuke, riječ target znači kako ćemo na toj cijeni, koja je unaprijed zamišljena kupovati ili prodavati dionice.
– malo jako malo.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
vidim da vam ivana neće reći svoje favorite, a znam da vas to interesira, pa ću ih ja nabrojiti umjesto nje:
-HT
-Fnvc
-Ingr
-Jdgt
-Adrs-r
-Jdpl
ivana jesam li koju fulao? [kiss]
Ja ne mislim da je konkurencija nešto osobito jaka. Pogotovo u uvijetima kada su krediti skupi i teško dostižni. Tu je HT u znatnoj prednosti. Ljudi će u krizi vjerojatno manje kupovati nove mobitele, ali neće prestati koristiti mobitele.
Ono što mene zabranjiva kod ove dionice je nesposobnost uprave da znatnije smanji troškove radne snage odnosno da smanji broj zaposlenih.
– vidiš ovo su sada novi elementi na koje nisam računala.
– postavi si onda sebi novi target na 15kn, sigurno nećeš pogriješiti kupujući ga po toj cijeni,
– samo hoće li ti ga tko i prodati nisam baš sigurna.
Pozdrav !
p.s. za neuke, riječ target znači kako ćemo na toj cijeni, koja je unaprijed zamišljena kupovati ili prodavati dionice.
[/quote]
Hvala vam na besplatnoj edukaciji, jos kada biste mi objasnili sto su dionice bio bih Vam stvarno zahvalan!
Koje su to grane i tvrtke na TK u RH, ne želim imenovati, radi neizazivanja prijepora.
– malo jako malo.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
vidim da vam ivana neće reći svoje favorite, a znam da vas to interesira, pa ću ih ja nabrojiti umjesto nje:
-HT
-Fnvc
-Ingr
-Jdgt
-Adrs-r
-Jdpl
[/quote]
Čime se bavi ovaj jdgt ?
Ubaciti ću još par pojmova: ATPL, PTKM, Ina.
– dalje od brodara u krizama.
– ako je kriza onda se i manje robe razmjenjuje.
– višak brodova, vozarine dolje,
– a ostavljam na Vama da sami onda procijenite gdje će ići cijena dionica brodara.
– PTKM, trenutno tamo su radnici dobili besplatne dionice, a radnici su jako opasni.
– ali na toj dionici imate i jednog bedastog forumaša, svaki drugi post njegov i piše kako to ništa ne valja.
– Ina.
– ako upravi dadu nogu.
– ako podjele 50% otkaza momentalno.
– ako dignu cijenu plina.
– ako prodaju 50% nepotrebnih nekretnina,
– ima previše tih ako,
– ali ako krene tim putam kao sam napisala odmah kupiti.
– I love this game.
Pozdrav !
– malo jako malo.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
-HT
-Fnvc
-Ingr
-Jdgt
-Adrs-r
-Jdpl
[/quote]
Ne bi znao što Ivana7 misli o tome no ispravio bi te recimo ovako
Adrs-p-a + + + + + + –
Diok-r-a + + –
Ina-r-a + + + –