sutra će biti odličnih prilika ako kongres odobri plan, a još boljih ako ne odobri
-ja sam i na kupnji i na prodaji
-sigurno ću zaraditi
-više nego ivana07
-iako je ona dobra curica i jako voli ovu game ( igricu )
-omf monopolly
-nhf
-ćao
[thumbsup]
Ivana sama sebi proturječiš. Rekla si vlad-u1111 da osobno misliš da burza neće na 3200 ili ispod.
– točno, tada sam to napisala i tako sam zbilja i mislila.
– ali sam puno stvari i naučila, np. od gospodina Zimzelenog, uvijek spremna na brzi zaokret.
– zar se nisu u međuvremenu stvari bitno promijenile,
– trenutno naš index može ići i na 4.000, ali može i na 2.000 bodova.
– tako je pisao Croman, pa sam ga zbog toga i zahebavala.
– ipak trenutno to sada ne ovisi o nama nego o amerima.
– ali najvažnije je imati plan,
– što učiniti ako crobex ode na 4.000 ili na 2.000.
– ali u svom tom cirkusu daleko više proučavam odeđene dionice nego crobex.
– I love this game.
Pozdrav !
– ali najvažnije je imati plan,
– što učiniti ako crobex ode na 4.000 ili na 2.000.
Istu stvar, napiti se
Rekla si da ćeš prodavati viro koji si kupovala prije nekoliko tjedana (ne da mi se sad izvlačiti kada je točno bilo) a viro od tada pao a ti rekla prodala ga i zaradila na njemu…
– e sada ne znam u kome kontekstu sam pisala.
– pa prije dvije godine na temi vira sam pisala ja i još dva poslijednja mohikanca, isto je bilo i na igh.
– ali nakon godinu dana to sam sve prodala uz fenomenalni prinos, ulaz je bio na cca 600kn.
– trenutno imam simboličnu količinu vira.
Pozdrav !
Ivana sama sebi proturječiš. Rekla si vlad-u1111 da osobno misliš da burza neće na 3200 ili ispod. A čovjeka pitaš da sudjeluje u ”inv fondu”. Rekla si da ćeš prodavati viro koji si kupovala prije nekoliko tjedana (ne da mi se sad izvlačiti kada je točno bilo) a viro od tada pao a ti rekla prodala ga i zaradila na njemu…
Best buy trenutno pa jedno 70% dionica skoro pa ne možeš pogriješiti.
Na 920, nije tako strašno
Best buy trenutno pa jedno 70% dionica skoro pa ne možeš pogriješiti.
– može se pogriješiti.
– puno dionica je i opravdano palo.
– samo ću Vam pripomenuti jednu jedinu stvar.
– kada će te biti veliki investitori ??????????
– onoga dana kada budete mogli solidno živjeti od dividendnog prinosa.
– pa sada sami birajte one dionice koje Vam odgovaraju.
– možete biti veliki i tako da buljite svaki dan u kompjuter i burzu, trejdate i veselite se zaradi od jednog bureka.
– ili još bolje trebate kupovati dionice onda kada u jednom danu narastu preko 20%.
– tada se sigurno ne može pogriješiti.
– ali već u petak dobro ste gazili po mojim minama.
– zbog toga Vas obožavam.
– I love this game.
Pozdrav !
– samo ću Vam pripomenuti jednu jedinu stvar.
– kada će te biti veliki investitori ??????????
– onoga dana kada budete mogli solidno živjeti od dividendnog prinosa.
Apsolutno pogrešno.
Veliki investitori ćete postati kada pokrenete svoj bussines i kada počnete ulagati u projekte koje možete sami kontrolirati. Meni je ovo hobi i nadam se da nikada neću živjeti od burze ili dividende.
Evo kako će te vidjeti jeste li veliki u investiranju i kako ste svladali materiju.
– jedna pitalica.
– na našem tržištu postoje neke dionice koje su u prošloj godini imale veću dobit nego je cijena po kojoj sam ih kupovala.
– ali velika većina Vas je totalno nesposobna otkriti koje su to dionice, rekla bih preko 99%.
– zašto ?
– jer nemate pojma računati bilance i ne razumijete se u financijska izviješća.
– puno Vas se je tu došlo obogatiti se,
– ali ne ide,
– pa valja to možete kužiti i po Vašim portfeljima.
– jedan lik mi je napisao TLM, pa stvarno ima tu bisera ko u priči.
– I love this game.
Pozdrav !
Apsolutno pogrešno.
Veliki investitori ćete postati kada pokrenete svoj bussines i kada počnete ulagati u projekte koje možete sami kontrolirati. Meni je ovo hobi i nadam se da nikada neću živjeti od burze ili dividende.
– potpuno se slažem,
– ali to o čemu pričaš je ipak gradivo za one napredne.
– i što ćemo sada kada nemamo tu onih naprednih.
– i love this game.
Pozdrav !
Istu stvar, napiti se
[/quote]
twixeru strasan si, ha ha ha…
sto se tice postanka velikog investitora – ne slazem se s pokretanjem bussinesa – to je poduzetnistvo…veliko ili malo…pokretanje banke ili investicijskog fonda, e to je vec nesto…ova teza s dividendama – to je dobar koncept – probelm je jedino ovo "solidno življenje" – to je u suprotnosti s "velikim investitorom". Kako veliki investitor živi samo solidno? ak je veliki onda valjda živi luksuzno (dakle relacija New York -London – Prag – Bora Bora – Paris – pa Sejšeli – pa Monaco i na kraju Dubrovnik, a ponekad Atlantic City i mozda Las Vegas nekako ugurati u raspored)…solidno možeš živjeti i bez burze i investicija (možda i bolje jer ne strepis gdje ti je lova)…
ma plan je skupit lovu, uletit u dionicu pa tako stalno dok ne dođeš u upravu nekog cestitog d.d….i onda te boli briga za dividendu nego lagano "iznutra" grickaš kolač…tu i tamo isplatis dividendicu malo da drugima zamazes oci…firme mogu sprčkati kompletnu dobit na neka svoja iskenjavanja i troskove, nagrade i naknade…i sve ok, posluju dobro neku simbolicnu dividendu, a trose ko begovi (landraju okolo naokolo, dize se lova na putovanjima, kupuju aute, trose na sluzbene kartice….)
nemaš puno što i gledati financ. izvješća osim nekoliko stvari prihod/rashod. Iz njih zaključiš hoće li prim. posl. poduzeća rasti (je li opravdano ulaganje tog poduzeća u taj sektor). Npr Što bi vrijedilo atpl da im raste prihod od hotela i avio prijevoza kada bi recimo bdi pao na nekih 2500 bodova i oni dalje lupali u brodogradnju. Mada recimo izvješće vira. Baš me zanima kakvo će biti: kupili su 38% sladorane treba sada to na rashod. Digli kredit 40 mil. eura. I sada kada bi neki ljudi vidili loše stanje u ind šećera trebali bi izići. Mnogi će vikati uuuuu kakva mala dobit. Drugi opet zašto nije dividenda kao lane….
Eto nema nekih velikih caka tu. Viro radi recimo dobro izvješće i lako se zaključi iz njega puno toga. Dok recimo Todina izvješća su klasično računovodstvena. rn 9000 toliko rn 220, rn 775 toliko pdv toliko … a za one koji nemaju pojma o izvješćima to ne pomaže ništa