Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

KOlegicw to itvaranje koje ste zamislili može se odnositi samo na otvaranje štanda ili obrta,a za otvaranje fonda proučite zakon i pričekajte novi koji će biti još rigorozniji u kojem će pisati vrlo jasno koliko ćete morati imati managera,analitičara,brokera, koliko ljudi u back officeu…….

– a gdje nema problema.
– samo biti će i toga tipa kadra previše na ulici.

– pa napisala sam kako bi prvotno trebalo raditi volonterski.

– a biti će sigurno i osoblja koje će trebati platiti.
– ma nema problema zaposliti i takav tip kadra,
– ali s minimalnom plaćom, dok se fond ne uhoda.
Pozdrav !

hihihi, pa za dvije tri godine sam ja 100% u plusu u odnosu na sadašnje stanje
hebo fond koji mi obećava preživljavanje [bye]

– evo upravo zbog ovakvog razmišljanja ova ideja mi nikada nije prolazila.
– dragi Sančo,
– jedna je stvar koliko ćeš zaraditi od uloga u fondu, i slažem se s tvojom procijenom.
ali kao vlasnik za 2-3g. ćeš zaraditi 500%,
– a tko zna za desetak godina možda i 5.000%, ali svake godine
.
Pozdrav !

[/quote]

ne treba…[lol]
ja već imam tri obroka dnevno……………..a i 100% u roku tri godine mi se čini sasvim ok

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

ne treba…[lol]
ja već imam tri obroka dnevno……………..a i 100% u roku tri godine mi se čini sasvim ok

– to sve imam i ja.
– ali me ne zadovoljava 100%, ja želim 5.000%.

– što si mi odustao ??????
– a trebao si mi biti glavi za nelikvidna ulaganja,
– pa tko zna bolje drukati od tebe.
Pozdrav !

nema problema…………….biti ću vam dopisni član…………..drukati ću iz čistog zadovoljstva [thumbsup]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Previše je optimistično razmišljanje da će bilo koji fond pogotovo na emerging marketu ako krene sa zakonski minimalnim kapitalom od 5 mil. kuna preživjeti godinu dana ako ga zakon obvezuje da 3 mj. zaredom ne smije imati kapital manji od tih 5. mil. Početni kapital bi iz "sigurnosnih" razloga trebao biti veći od zakonskog minimuma!

ivana7 preveliku važnost kod potencijalnog otvaranja ovog fonda pridaješ timingu.

– pa taj početni ulog bi bio ulog osnivača.
– znači tih 5M bi bilo uloženo u dionice.
– i nikako se ne bi smio vaditi iz fonda.

– ako bi bio dobar tim,
– svakako bi taj uloženi novac nosio puno veći prinos, i imao puno bolju sigurnost nego samostalno vođenje toga novca na burzi.

– ovdje se ipak govori o jednom dobrom timu za ulaganja.

– tajming nije toliko važan.
– važna je ideja i ako ima šanse provesti je u praksi.
Pozdrav !

Čini mi se zgodno napomenuti kako je Buffet – kad ga Ivana7 već spominje – prikupio prve novce za ulaganje (kasnije fond). Tražio je novce za osnivanje "fonda" od nekoliko imućnijih ljudi, poznanika… Ako se dobro sjećam, davao im je zagarantirano 5% godišnje na njihov ulog, plus naravno kapitalno povećanje vrijednosti… Zaštitio je on, naravno, i sebe kao voditelja cijele stvari, ali je odnos bio krajnje korektan i privlačan… Ako je Ivana7 spremna na tako nešto, siguran sam da će jako brzo skupiti i puno više od 5 mil.

– ovo sam samo pripomenula, a zbilja je najvažnije.
– uzimajući bančin novac, kredite.
– najprije trebate zaraditi za banku, i to jako puno.

– u ovom slučaju, radite prvenstveno za sebe.
– poštenim radom radite i za druge,
– ali oni Vas i plaćaju,
– i tu je ona dodatna i velika zarada koju mnogi ne vide.

– promislite,
– u prvom slučaju radite za banku, a u drugom za sebe.
– i nema onih velikih kamata.
Pozdrav !

poanta je da treba zatvoriti još više fondova, ali prije toga preispitati njihovo poslovanje i odgovornost (ovo prvo će se dogoditi jer im nema druge tko bi lud dao svoje novce u ruke nekim (izaberite riječ), koji bez iole transparentosti trguju i na kraju konca samo uzimaju svoju naknadu (radio ne radio plaćica sjeda u džep)…

– netko je postavio pitanje za stručnu radnu snagu ???
– tu se potpuno slažem s Vama.
– ali ja gledam uvijek i malo dugoročnije.
– znači biti će toga kadra na ulici koliko Vam drago.

– ali u fondu o kojemu maštam mogli bi raditi jedino kao šljakeri.
– upravljanje bi vodili ipak oni pametni koji su svojim radom puno i zaradili.

– a mali ulagaći će uvijek ulagati,
– pa proći će i ova kriza,
– i kod nas je jako slaba svijest ljudi,
– ovo jako loše razdoblje na burzi će se brzo zaboraviti.

– opet će doći euforija,
– opet će se dionice skupo plaćati.
– i opet će puno malih izgubiti puno novaca na burzi.
Pozdrav !

U Americi fondovi postoje sto godina,a samo rijetki su opstali,kod nas će biti vrlo slično.

stankeco

Kada pišem na komentarima trgovanja nije dobro.
– sada sam na posebnoj temi,
– tko nije zainteresiran za ovu temu neka je preskoči, a ne tu dajete jedinice.

– ideja kao sama ideja je odlična.
– samo je li se može sprovesti i skupiti dobra ekipa to je ipak druga stvar.

– mnogi tu ne mogu učestvovati,
– jer za samo članstvo je potreban i veliki novac,
– budimo realni,
– veliki novac ipak mnogi nemaju.
– ali svi oni koji i nemaju veliki novac, a imaju odlično znanje mogu biti uključeni u ovu igru.

– evo kako danas i stojimo.
– za prvi dan nikako i nije loše,
– ipak je većina investritora trenutno na odmoru,
– a trenutno je zaineresirano kaptala za ovaj fond 3.250.000kn.
Pozdrav !

Mislim da se ekonomija nemože razvijati brže nego društvo u kojeme operira. Dok god je Putin i ekipa na vlasti, Rusija neće nepraviti značajniji ekonomski iskorak. Ruska ekonomija ima ogroman potencijal, ali je veliko pitanje kada i kojoj mjeri će se to realizirati.

ako ti nemas sansu obogatiti se u ruskim fondovima to ne znaci da im ekonomija lose ide..
pod jeljcinom je bas cvjetala ekonomija jelda..
totalni offtopic doduse

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Mislim da se ekonomija nemože razvijati brže nego društvo u kojeme operira. Dok god je Putin i ekipa na vlasti, Rusija neće nepraviti značajniji ekonomski iskorak. Ruska ekonomija ima ogroman potencijal, ali je veliko pitanje kada i kojoj mjeri će se to realizirati.

ako ti nemas sansu obogatiti se u ruskim fondovima to ne znaci da im ekonomija lose ide..
pod jeljcinom je bas cvjetala ekonomija jelda..
totalni offtopic doduse
[/quote]

Ne pretendiram da sam stručnjak za rusku ekonomiju. Zbog toga ti evo link na izjavu čovijeka koji mora imati jako dobar uvid u rusku ekonomiju. Ako ruski ministar financija, Alexei Kudrin, nije optimističan po pitanju ruske ekonomije, nije mi jasno odakle ti crpiš svoj optimizam. Njihova struktura GDP-a je gora nego Hrvatska (što je stvarno uspjeh). Naime kod njih nafta i gas čine 21% GDP-a, a kod nas turizam 18,5%.

Vaš link

Ponavljam Rusija ima ogroman potencijal, ali se taj potencijal neće relizirati dok god ubijaju novinare, dok god ne riješe problem Čečenije i dok ne dođe do značajnog razvoja društva. Imaju prednost u odnosu na druga emerging tržišta jer imaju puno bolja sveučilišta i veliku populaciju. To znači da mogu pretvoriti veliku količinu talenta u kvalitetnu radnu snagu. To jeste velika prednost, ali za sada ruska ekonomija nema velike koristi od toga jer sav telent pobjegne u razvijenije demokracije.

Ljudi su ono što vuče ekonomiju naprijed a ne nafta. Venezuela ima 30% veće rezerve nafte (80% izvoza) nego Rusija i 4 puta veće nego US, a GDP per capita im je manji od Hrvatskog.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

U ovom trenutku startaju Agram fondovi, a, navodno, je pred startom i jedan privatni fond koji nudi sasvim drugačiji vid ulaganja. Priča se da je ekipa koja pokreće taj fond skroz o.k.! Nemam baš previše informacija o njima.

Kroz forum pokrenut fond mislim ja previše utopijski pristup. Naravno, sve je moguće, ali…
Držim fige Ivani da uspije pa da i to doživimo. Priznajem da ću iz radoznalosti uplatit neke novce, u početku ne previše!

New Report

Close