Zamjera mi se kako ne pišem koje dionice.
– do sada sam uvijek pisala samo za super likvidne INA, HT, ADRS.
– neki su i na tim dionicama vidjeli navlačenje.
– o manje likvidnim dionicama nikada nisam željela pisati na ovim stranicama jer u biti je to pravo navlačenje.
– ali sve se mislim bi li promijenila stil pisanja jer kako vidim jako ste željni navlačenja.
– I love this game.
Pozdrav !
INA.
– o toj dionici sam najviše i pisala na ovim stranicama.
– ali ovo preuzimanje nam dolazi u zbilja najgorem vremenu na tržištu.
– sada kada se na istoku prijeti novim ratovima.
– kada nafta dostiže najveće cijene.
– neznam, ali ja INU nikada ne bih prodavala,
– jer njeno vrijeme i njezina vrijednost tek dolazi,
– ali mi živimo u ovoj državi,
– a država je to odlučila prodati.
– tu će sada kratkoročno profitirati imaoci INE,
– a profitirati će i tržište kapitala jer će se dio novca vratiti na tržište.
– znači cca na jesen će biti gotova igra s INOM.
– a sada je pitanje u što ulagati nakon INE.
– ili možda u ovim nestabilnim vremenima podebljati poziciju u INI.
Pozdrav !
HT.
– evo tu ću napisati jednu zdravoseljačku računicu sa zaokruženim brojkama kako bi bilo jednostavnije.
– cijena na IPO, 260kn.
– prva dividenda 30kn.
– nagradne dionice 30kn.
– izvanredna dividenda o kojoj se priča 30kn.
– druga redovna dividenda 30kn.
– evo za cca 1.5g. prinos od 120kn.
– 260-120= 140kn
– sada nam se je cijena kupnje spustila na 140kn,
– ako se nastavi s dividendama, a nema razloga zašto ne bi.
– za 4-5 godina s ovakvim dividendama dolazimo do cijene koštanja dionice HT 0 (nula)kuna.
– znači dionica je svojim prinosom isplatila osnovno ulaganje.
– i sada teoretski cijeli život ćemo uživati u prinosu od te dionice.
– a ako nastavi s ovakvim prinosom tada sama cijema dionice može biti samo veća od same ove trenutne cijene.
– ali tu imamo jako puno malih ulagača koji nemaju pojma o dionicama i to će sigurno prodati.
– ima i jedna dobra vijest, državi je ostalo još jako jako malo tih dionica HT.
– znači s protokom vremena,
– dionica će isplatiti samu sebe,
– a cijena će se dizati kako se budemo riješavali dioničara koji to i nisu.
– svaka kupnja ove dionice oko cijene IPO-a je dobra kupnja.
– ako kojim slučajem cijena padne na 200kn, e to će biti super povoljna kupnja.
– tada će to biti dionica sa zelenačkom dividendom.
– u Americi nemate dionice takvog tipa.
– i kada je prije cca mjesec dana jedan Američki fond ušao u HT sa cca 2M kn, vidjeli smo i lijepi rast skoro do 300kn.
– kupovati će ti Amerikanci kod nas, pa taj HT je i onako Njemački.
Pozdrav !
Nelikvidne dionice.
– neću pisati koje,
– sami ih probajte pronaći na našem tržištu,
– nikako ih nemojte tražiti na temama o dionicama, jer tamo su i najveća navlačenja na iste.
– ako ne znate što kupujete tada su to zbilja i jako opasne radnje.
– kupnjom takvih dionica možete vrlo lako ostati zarobljeni u takvim dionicama.
– ali jedan dio sretstava je zbilja poželjno ulagati i u takve stvari.
– zašto ???????
– jer tu budu i najveći prinosi.
– kako izabrati takve dionice ???????
– dobro treba znati proučiti financijsko izvješće.
– tu ćete zbilja znati pronaći koke koje nose zlatna jaja.
– ali ti koji pišu ta izvješća pišu zbilja svašta,
– stvarnu dobit znaju sakriti u barem pet različitih stavaka.
– najvažnije je pratiti povećanje same imovine firme i dobiti firme.
– sami morate procijeniti kakva je konkurencija i kako će te firme poslovati u budućnosti,
– jako je važna stvar i dividende koje nose,
– u principu ako nema dividende ja tu ne ulazim.
– bitan je i rast te dividende,
– ako ga nema onda je potreban zbilja opravdan razlog zašto je dividenda manja.
– neke od tih firmi se trže na cca 20% svoje stvarne vrijednosti.
– tek kada se upustite u takve kupnje i akumulacije možete vidjeti kako su takve dionice u pretežno čvrstim rukama,
– a prodaje je samo tu i tamo netko tko je nekada davno dobio te dionice od države i sada ih se riješava, zaborave ljudi kako nešto i imaju.
– zašto ne raste cijena takvim dionicama.
– pa nikome nije u interesu dok god je moguća akumulacija na jako niskim cijenama.
– a jednoga dana kada to bude i jako dobra kupnja, to sigurno neće biti i jeftina kupnja.
Pozdrav !
Ovo je bio prije topic – Znanac best buy komentari i analize. A da ga sad promijenimo u "Ivana7 – o meni, mom životu i moji komentari i "analize""???
– evo nisam na ovoj temi pisala cca mjesec dana.
– ma zgadi mi se sve kada vidim postove kao ovaj od Savage.
– evo tema je bila slobodna za pisanje.
– ali nema interesa.
– pa zašto bi Vam itko davao besplatne savjete ????
– a kaže se kako su besplatni savjeti i najskuplji.
– ali tu je svakako bilo i mojih jakih kritika na drukanje koje na ovim stranicama nije prolazilo.
– sada zbilja ulazimo u jako interesantno razdoblje na našem tržištu.
– tko god aktivno trguje na našem tržištu je u gubitcima.
– moja baba je u pozitivi kupila ht i inu, ali ona ne trguje aktivno na burzi.
– na našem tržištu još ima balona.
– ali na drugu stranu javljaju se i takve prilike koje su prilike života,
– mogu te dionice još dolje, ali i na ovim razinama su bedasto jeftine.
– koje su to dionice ?????????????
– je li ih tko pronašao ?????????????
Pozdrav !
[/quote]
ivana je zaduzena za podizanje morala na burzi. ima tu dosta zaposlenih ,svaki ima svoju ulogu….drukanje gore,drukanje dole,ivana je nas psiholog….ulazite ljudi jos do zadnje lipe…. [cool]
po logici stvari best buy su turističke dionice: HTPK,MAIS,HMAM… jer kad ih jednom prodate strancima budite sigurni da se više NIKADA nećete dočepati obiteljskoga srebra [wink]
ivana je zaduzena za podizanje morala na burzi. ima tu dosta zaposlenih ,svaki ima svoju ulogu….drukanje gore,drukanje dole,ivana je nas psiholog….ulazite ljudi jos do zadnje lipe…. [cool]
Mislim da je ona vrlo beningna u poređenju s drugim koji pišu ovdje. Asocijalnost i nekomunikativnost joj neće donjeti popularnost, ali to individualnom investitoru i nije od osobite važnosti. Njena je sreća što ima kronični nedostatak samopouzdanja, a svaki oblik opreza u ovakvim vremenima je prednost.
Taktika ulaganja joj je dosta razumna u ovom trenutku, ako je za vjerovati onome što je napisala. Mada objašnjenja bolje priliče plodovima zemlje i Branimiru Biliću, nago ozbiljnoj analizi.
po logici stvari best buy su turističke dionice: HTPK,MAIS,HMAM… jer kad ih jednom prodate strancima budite sigurni da se više NIKADA nećete dočepati obiteljskoga srebra [wink]
S obzirom na dobre turističke statistike u svibnju, ovaj sektor je zasigurno vrijedan pažnje.
– ne morate se brinuti za obiteljsko srebro.
– sve će biti prodano strancima.
– politika ove države je prodajte kuću ili stan, tada će te imati novaca za podstanarstvo.
– manje turističke kuće su jako dobre ako ih sami možete kupiti.
– kod tih prodaja većinski će uvijek dobiti jednu cijenu za svoje dionice,
– a pogodite tko će dobiti puno manju cijenu ????
– i normalno kako će sve biti po zakonu.
– oprez u tom sektoru,
– oni su pretežno gubitaši i rijetki dijele dividendu.
Pozdrav !
Mislim da je ona vrlo beningna u poređenju s drugim koji pišu ovdje. Asocijalnost i nekomunikativnost joj neće donjeti popularnost, ali to individualnom investitoru i nije od osobite važnosti. Njena je sreća što ima kronični nedostatak samopouzdanja, a svaki oblik opreza u ovakvim vremenima je prednost.
Taktika ulaganja joj je dosta razumna u ovom trenutku, ako je za vjerovati onome što je napisala. Mada objašnjenja bolje priliče plodovima zemlje i Branimiru Biliću, nago ozbiljnoj analizi.
– u mome selu bi samo rekli glupača, i sve je jasno.
– ovako mi treba prijevod za tvoje tekstove.
– i napiši i ti nešto pametno, kada si pametan.
– daj tu jednu dobru analizu za neku dionicu.
– kad ja nešto napišem onda je to svima jasno,
– normalno je i to kako se s time i ne morate slagati.
– iza mene stoje rezultati.
– a i psanje,
– prolistajte ovu temu koje sam dionice preporučavala.
– i je li se moglo izgubiti na tome portfelju.
– tko je trenutno drugi na temi TOP10 ?????
– a iza tebe stoji samo kritika, i to jako loša.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. plodovi zemlje su najgledanija emisija u mome selu, jako dobro to radi gospodin Bilić.
– u mome selu bi samo rekli glupača, i sve je jasno.
– ovako mi treba prijevod za tvoje tekstove.
– i napiši i ti nešto pametno, kada si pametan.
– daj tu jednu dobru analizu za neku dionicu.
Morat ćeš odseliti iz tog sela, očito te jako podcjenjuju tamo. Rekao sam da je tvoja taktika razumna. To podrazumjeva da respektiram tvoje umne kapacitete, barem kada je u pitanju ulaganje. Acocijalnost i nekomunikativnost su obično posljedica nezrelosti, a ne neophodno rezultat intelektualne inferiornosti. Branimir Bilić i plodovi zemlje su primjer jeftinog populizma. Rečinica tipa "U americi nemate dionice tog tipa" (za ht) je baš to, jeftini populizam i ne priliči kvalitenoj analizi. Dakle, moj post ničim ne implicira da si ti glupača. Nikada nisam mislio da jesi.
– iza mene stoje rezultati.
– a i psanje,
– prolistajte ovu temu koje sam dionice preporučavala.
– i je li se moglo izgubiti na tome portfelju.
– tko je trenutno drugi na temi TOP10 ?????
– a iza tebe stoji samo kritika, i to jako loša.
Iza tebe stoji -10% ove godine, jako puno iziritiranih forumaša, i jako puno vremena prosutog na forumu. Ali je i fakat da u zadnje vrijeme, po mom mišljenju, bolje biraš dionice.
Reci koja te zanima dionice pa ću napisati našto kada uhvatim vremena. Inače napisao sam jako puno toga o INA-i na toj temi. Mislim da u ovom trenutku kretanje cijena više određuje sentiment globalnog tržišta nego razvoj situacije u pojedinom sektoru ili tvrtki.
Mislim da nije dobro vrijeme za preporuke niti slušanje preporuka.
Onaj koji sad preporucuje vjeroajtno je zapeo u nekoj dionici pa pokusava izvuc nesto para iz mozebitno lose dionice dok onaj koji ga ima potiho dokupljuje pokoju dobru dionicu i ceka dodan novac.
Svi sve znamo, dodatan novac se ceka od INA i mozda ekstra dividenda HTa, u svakom slucaju hrpa casha koja ce svima doci u isto vrijeme-fondovima svih vrsta, pa sada cak i BF postaje burzovni igrac.
E sad kako cemo svi kupovati u isto vrijeme, pogotovo fondovi, istina, ne premahnito kao sto smo navikli, zbilja dolazim u veliku dilemu…trebam li se financirati unaprijed?