Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

po mom skromnom mišljenju većina turističkih dionica je vrlo podcjenjena trenutno,a kao best buy bi naveo
HTPK jer im je imovina nerevalorizirana od 1992.g i tada su procjenili hotele na oko 500DEM-a po kvadratu ,a odtad je cijena nekretnina na jadranu se bar upeterostručila i ako se zna da HTPK ima 55 279m2 u nekretninamaX cca 1500EUR-a i zemljište od 91890m2X150EUR-a / 426425# izdanih dionica dolazi se do cifre od preko 1600kn vrijednosti po dionici pa stoga ni ne čudi zainteresiranost ORCO property grupe ,IGH-a,investitora Floričića… za ovaj biser jadrana

za taj FNVC citam li ga citam vec godinu dana kako je podcijenjen….a on sve niže i niže… [lol]

DOKUP!

pogledajte samo dobit fnvc za prvi kvartal..
a da može niže, pa naravno da može jer na našem tržištu je sve JOŠ moguće[thumbsup]
nažalost…

Samim tim smatram da će se povećati likvidnost tržišta, jer fondovi su zadnjih mjeseci najviše vodili brigu kako isplatiti ulagače, pa je tržište bilo dosta nelikvidno ( tržilo se ozbiljnije sa svega desetak dionica ) te da će neke polulikvidne dionice doći do izražaja i da će se opčenito povećati likvidnost samog tržišta. Neke dionice su podcijenjenje više od 50% ali fondovi zbog problema sa svojom likvidnošću izbjegavaju takve upravo zbog navedenih razloga. Mislim da bi prosječan promet na burzi oko 150-200 mil. kuna znatno promijenio cijene takvih dionica. Pozdrav[lol]

Koje su dionice podcjenjene više od 50%, a imaju mogućnost rasta. Da li su već navedene u tablici na str. 582

Koje su dionice podcjenjene više od 50%, a imaju mogućnost rasta. Da li su već navedene u tablici na str. 582

Evo, npr FRNK-R-A

Preživljavamo od onoga što dobijemo, a živimo od onoga što dajemo.

alan_poh: ” bravo ivana….indirektno navijanje za INU i HT…..ajmoo [thumbsup][lol] ” – evo upravo branim cijenu HT, – navalila prodaja zbog katastrofalnog lošeg izviješća. – tu sam ispucala već 4.400.000 kn, ali vidim kako će mi do kraja dana biti potrebno i puno više. – nešto mi je lakše na INI, s samo 2.000.000 kn sam ju digla 4%. – ima tu zbilja puno Ivica i Iveka koji ne znaju zbrojiti 2 + 2, – a ništa zato, neka i dalje čekaju crobex na 2.500 . Pozdrav !

Evo nisam bas aktivan u zadnje doba na forumu; valjda je doslo sa promjenom stila ulaganja. uglavnom kupujem, ne prodajem nista dok mi ne bude trebalo casha.
Naletio sam i na ovu izjavu Ivane gdje pise da je katastrofalno l1Q HT imao katastrofalno lose izvjesce.
Meni se izvjesce cini OK, nije dobro, ali nije ni lose. Pad dobiti nije velika; usto je i razumna poradi ulaganja; a ionako je dosad dobit bila stvarno super-odlicna sa obzirom na trenutacnu tk.
Sektor privremeno nema perspektivu ubrzanoga razvitka (trenutacna je kriza i u svijetu); sto i nije los signal za kupnju.
Netko je prije spomenuo HT kao cash-cow u negativom kontekstu; dok meni naprotiv to znaci upravo suprotno; odlicna kupnja jer je jedini cilj vlasnicima ‘proizvodnja casha’ bez obzira na sentimente (to je ono sto zanima pravoga dionicara koji zeli zaraditi u ovom zivotu).
Da li ce uskoro rasti i koliko ce rasti (kratkorocne perspektive); to strpljivom ulagacu i nije od primarne vaznosti.
Volim kupovati u doba negativnih sentimenata; a pogotovo kada brojke govore drugacije.[thumbsup]

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

Uz naravno sve pohvale za poslove IGH koji bi danas trebao biti u fokusu evo i novih tablica uključivo sa novim konsolidiranim izvješćima.

Pozdrav[lol]

Dnevnik malog ulagača Poslovni.hr

– što sada ????????
– svi pametni pišu kako će sve padati.
– ali i nabrajaju nekih desetak dionica koje su fundamentalno potcijenjene.
– koje su to ????
– je li to Zdenka ? Ona je zbilja jeftina i odoljeva ovoj korekciji.
– možda je to Mundos ? Jeftin je po svim parametrima.
– a vidi onoga Punta, pa gdje ima tako jeftine dionice, pa ne treba narasti kao Ingra, ali zašto ne bi mogao biti kao Zvijezda ili IGH, pa da stigne i ATPL to bi zbilja moglo biti dobro ulaganje.

– pa tu svi zarađuju velike novce, što se ovo meni događa, zašto samo ja gubim na burzi.
– doro pišu onaj Baron i Crni Ivo, pa ova burza već danima pada.
– ali ja nisam prodala, nema veze prodajem sutra sve što imam.
– sada mi preostaje još samo sjediti za ovim kompjutorom i pratiti što pišu ovi pametni,
– oni će mi tu napisati što i kada kupiti, bar oni to znaju.
Pozdrav !

Naletio sam i na ovu izjavu Ivane gdje pise da je katastrofalno l1Q HT imao katastrofalno lose izvjesce.
Meni se izvjesce cini OK, nije dobro, ali nije ni loše….

– ma to sam krivo iščitala iz Znančeve tabele gdje su podaci za 1Q a parametri na godišnjem nivou.
– po meni je rezultat o.k.
Pozdrav !

Što trenutno radim na burzi ???????

– u ovom rastu sam se riješila skoro svih svojih balončića.
– dionice u koje dugoročno vjerujem su HT, INA, ADRS, ERNT.

– za one koji po cijeli dan vise za kompjutorom jako je interesantna dionica ATPL za trejdanje, ili kupiti kad je jeftina i za tjedan dana, možda i prije ju prodati.

– trenutno sam na kupnji na par nelikvidnih dionica.
– ovo sada je fenomenalna situacija za takve investicije jer je takve dionice jako teško skupiti za ući u TOP10.
– samo su to i jako opasne investicije, tu zbilja morate znati sve.
– ali takve investicije su i prilike za fenomenalne zarade.
– samo je problem što ih sami morate pronaći na burzi.
– dok sam u fazi kupnje o takvim dionicama ne pričam, a i obično ne pričam jer bi to bilo navlačenje.

– po meni većega rasta ili samoga rasta neće biti do jeseni,
– ali se zato treba ovo ljeto nakupovati s dionicama, onim fundamentalno dobrima, svi spominju kako ih ima desetak, ali nažalost ne pišu o njima,
– i naravno nešto uložiti i u nelikvidne,
– i svakako ulagati u one koje daju dividende,
Pozdrav !

– pa tu svi zarađuju velike novce, što se ovo meni događa, zašto samo ja gubim na burzi.
– doro pišu onaj Baron i Crni Ivo, pa ova burza već danima pada.
– ali ja nisam prodala, nema veze prodajem sutra sve što imam.
– sada mi preostaje još samo sjediti za ovim kompjutorom i pratiti što pišu ovi pametni,
– oni će mi tu napisati što i kada kupiti, bar oni to znaju.

Pretpostavljam da je ovo ironično iako ne vidim nigdje znakove koji bi to govorili 🙂 ili 😉 😉
i kakvo prodavanje sutra svega što imaš ? kakvo je sad to navijanje prema dole ? jesi li koristila neko opojno sredstvo ?

Na HR burzi dionice treba kupovati po principu: kupi i zaboravi

ZSE sve vise slici na Rollercoaster iz Magic Mountaina.
Cini mi se da sada pocinje ciklus pada i panike; kao da nekome odgovaraju velike amplitude.
Trziste nam postaje raj za sitne spekulante i ‘weektradere’ (koristim ovaj novi izraz da pohvalim sve daytradere koji su izgradili svoj profil i sada trguju na tjednim ili cak i mjesecnim premisama). [lol]

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

New Report

Close