Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U koloni 2008 treba P/E dijeliti s 4, jer je to samo 1q 2008, a gleda se ko cijela godina.

Daj mi znanac objasni ovu tablicu :
recimo KODT-R-A : 2007 P/E 16,87
2008 P/E 47, a imali su 60% veću dobit u 1q 2008 nego u 1q 2007

Tablica kolege znanca je preloša i jedan prebijedan druk, samo da upozorim ljude [bye]

i ja baš pogledo tablicu i ova projekcija kodt-r-a nemam što reć nego il se kolega znanac zabunio il je ozbiljnije poremećen! [lol]

Molio bi moderatora da prema pravilima foruma upozori kolegu wunderkinda zbog vrijeđanja.

Naime P/E je uzet samo za 1Q 2008 godine a do njega je procjena P/E za 2008 godinu na bazi 1Q 2008 i zadnja 3Q 2007 godine kao što sam napisao. Dakle pogledajte bolje tablicu.

Dakle za P/E gledajte kolonu P/E 2008p ttm za cijelu godinu kao i kod pokazatelja P/S.

Tablica je u potpunosti točne i možete provjeriti svaki podatak sa http://www.zse.hr pod financijska izvješća.

Pozdrav[lol]

Kolega Znanac cijenim vaša razmišljanja pa ako mi možete reći vaše mišljanje o kodt-r-a u slijedećih par godina kako vi vidite njihovu budućnost.

U svakom slučaju jedna od najperspektivnijih dionica na tržištu. Po meni možda i broj 1.

Pozdrav[lol]

Isprike kolegi znancu, dakle desna kolona od 2008. Dakle u koloni je ubačen 1q za 2008 ? No svejedno, treba vidjeti kakva su očekivanja po sektorima i frimama za ostatak 2008, to je jedino relevantno.

Naravno kolega možete to gladati i na taj način i onda bi HT bio naravno prvi.

Pozdrav[lol]

@ znanac.

– sve je o.k.
– zbilja si me zbunio s tablicom, ali sada je sve jasno.
– jer zbilja nikada nisam vidjela takvo računanje p/e.
Pozdrav !

HT je tipična cash-cow tvrtka kao i Adris ili Ericsson, u petogodišnjim projekcijama se ne može očekivati rast, a izgleda da niti vlasnicima nije u interesu razvijati dobro uhodan posao jer bi to bilo preskupo. Radije se orijentiraju na istočna tržišta gdje još ima mjesta i investicije su kudikamo povoljnije nego kod nas.
Što sve skupa ne znači da HT ne vrijedi i da nije isplativ na ovim tržišnim cijenama, samo je pitanje sentimenta ulagača kada će biti prepoznata kao isplativa investicija.
Meni osobno se čini da bi mogla zastati sve dotle dok ima boljih i profitabilnijih ulaganja (ne mislim samo na građevince).
Tržište je sada na prihvatljivim omjerima profitabilnosti, a kako smo još uvijek emerging tržište, HT i slične će vjerojatno pričekat bolja vremena.

If something is too good to be true...it probably is.

Ajde evo i jedne tablice koja može definirati najvažnije pokazatelje. P/E, P/S, P/BV. Kod procjene za 2008 godinu uzeti su pokazatelji 1Q 2008 i zadnja tri kvartala 2007 godine. Kad dođu konsolidirani izvještaji tijekom tjedna tablica će biti ažurirana.

Ostale tablice su na temi Fundamentalna analiza.

Pozdrav svima i uspješno trgovanje.[lol]

wow, koji druk
[thumbsup]

Ja sam brži od brzog, hitriji od hitrog !

Tablica je takva kakva je. Vidjet ćemo što će biti kad dođu rezultati recimo ATPL,TNPL i još nekih tvrtki te konsolidirana izvješća.

Pozdrav uz gromoglasni druk.[lol]

čudno kako se svi čude kvartalnom P/E u tablicama koje je znanac složio, pa zar nitko s ovog foruma ne ide na mojedionice.com?

a to da su ljudi slabi na živce pa kojekako reagiraju a da ne mućnu glavom prije toga je bolje i ne komentirati.

Evo još malo zanimljivih podataka o promjeni imovine fondova i mirovinaca. Uzeti su samo dionički i mješoviti fondovi.

Možemo uzeti da je povlačenje imovine nastalo stvarnim povlačenjem jer je Crobex u travnju bio u malom minusu. U svakom slučaju nije loše pogledati da se sa tržišta dnevno izvačilo skoro 50 mil kuna što baš i nije malo. Smatram da će se trend u svibnju znatno smanjiti ( čistog povačenja znači bez rasta zahvaljujući rastu Crobexa i ostalih indexa )

Pozdrav[lol]

Samim tim smatram da će se povećati likvidnost tržišta, jer fondovi su zadnjih mjeseci najviše vodili brigu kako isplatiti ulagače, pa je tržište bilo dosta nelikvidno ( tržilo se ozbiljnije sa svega desetak dionica ) te da će neke polulikvidne dionice doći do izražaja i da će se opčenito povećati likvidnost samog tržišta. Neke dionice su podcijenjenje više od 50% ali fondovi zbog problema sa svojom likvidnošću izbjegavaju takve upravo zbog navedenih razloga. Mislim da bi prosječan promet na burzi oko 150-200 mil. kuna znatno promijenio cijene takvih dionica.

Pozdrav[lol]

New Report

Close