– najbolji si tamo, samo te lako isprovociraju neznalice.
aaaaaaaaaa SLK …
Čuj što je sa licencom za INDG ili to njima ne treba,kriteriji se znaju no INDG ni jedan ne ispunjava ili se varam?
[smiley]
Još jedan ovakav upis i IGH ide na 8.000,00 kn. OK?
Mislim ide on i bez tvog upisa.
fazan: ” Best buy – JDRN-R-A, – INDG-R-A – HTPK-R-A – DDJH-R-A ” BEX index za INDG Industrogradnja -4,7027 [cool]
Jako mi se svidja odabir , samo bi ih okrenio (od zadnje , ka prvoj) [cool]
[smiley] Još jedan ovakav upis i IGH ide na 8.000,00 kn. OK? Mislim ide on i bez tvog upisa.
Dobro nek ide stavio sam nalog 100kom na 8k i čekam…no gdje je licenca stvarno pitam…
Samo sedam tvrtki sposobno za “zahtjevnu gradnju”
U registar građevinara RH, objavljen jučer na internet-stranicama Ministarstva graditeljstva, http://www.mzopu.hr, do sada je od 357 onih koji su dobili licencu za rad upisano njih 195. Kad će registar biti potpuno završen, ovisi o tome kad će djelatnici Ministarstva obraditi i posljednje pristigle zahtjeve. Među 195 unesenih u registar, samo je sedam tvrtki sposobnih za “osobito tehničko-tehnološki zahtjevnu gradnju”, prvu kategoriju gradnje, i to Konstruktor inženjering, Dalekovod, Hidroelektra niskogradnja, Zg-montak, Tehnika, Osijek-Koteks i Zagorje-tehnobeton.
[sealed]
[sealed][smiley]
P.S. samo za tebe.
Pogodi tko je pomagao otvaranju ureda IGH u Moskvi? Ingra? Tehnika? ili ….
laku noć … slatki snovi
[sealed][smiley] P.S. samo za tebe. Pogodi tko je pomagao otvaranju ureda IGH u Moskvi? Ingra? Tehnika? ili …. laku noć … slatki snovi
Evo sanjam igh 20k no odgovora nema…
[smiley]
” Recimo da imaju na računu 400mil kuna trenutačno [rolleyes]
recimo da ne znam koliko su im kratkorocne+dugorocne obveze?
– ali gdje u svijetu ima dividenda 10%, a cijena dionice pada,
– nešto mi tu nije logično, ali što je kod nas logično,
Pa ako cijene dionica kratkoročno rastu zbog najave o isplati visokih dividendi, logično je da onda nakon isplate i PPS padne, nekad i više od samog DPSa. Još k tome ako dionice imaju druge probleme onda mislim da je svatko dovoljno pametan da zaključi u kojem će smjeru cijena nakon isplate dividendi.
Ajmo redom ….
sve naše perjanice su više manje bile u situaciji kakva je INDG … (npr. JDPL gubitak 300 ml) … ako malo prelistate temu INDG, onda ćete shvatiti kakav potencijal ima ova dionica, ne mogu više, obvezuje me silncio stampa …
potencijal x 3 (rizik od 1 – 10 = 9)
isto vrijedi i za JDRN … 8 hotela i 2 auto kampa u Crikvenici … temeljni kapital pola milijarde kn … uz malo volje to se riješi … meni se čini da je problem u tome što je SDP na vlasti u Crikvi … najveći vjerovnik država, najveći dužnik država …
potencijal x 10 (rizik od 1 – 10 = 11)
HTPK-R-A fondovi ulazili na razinama 400,00 – 500,00 kn, trenutno ulazi floričić, bit će prizatizacija, ulazak u EU, prodaju branitelji, znači ima se vremena jeftino nakrcati, slab E, dobar S, i još bolji B, ako uspoređujemo s ostalim hotelima,
potencijal zarade X 3 (rizik od 1 – 10 = 4)
DDJH-R-A, moja miljenica iza INDG … kada jednom vidite i upoznate ljude koji tamo rade, sve će vam biti jasno, pred njima je posao tisućljeća …ako Kuvajćani odaberu DDJH za obnovu tenka doslovce je samo nebo granica: imaju sve, radnu snagu, u krugu tvornice je strojaski fakultet, obnavljaju vagone, a kroz pogon im ide pruga za Zagreb i dalje EU, blizu je plovni put, autocesta, zračna luka … Velik nedostatak je loša starokomunistička uprava.
potencijal zarade x 10 (rizik od 1 – 10 = 5)
Inače, jako sam sklon riziku i neizvjestnosti, tako da su moje preporuke sukladne tomu.
Hvala za argumente [thumbsup]. Nego ajmo pretpostaviti da je potencijal i rizik dobro određen. Po tome se ne isplati ulagati u INDG koja ima potencijal 3, rizik 9 dok postoji HTPK s istim potencijalom i rizikom samo 4 [smiley]. Ista stvar je i kod druge 2 dionice – JDRN po ovome ispada prerizičan za ulaganje – potencijal 10, rizik 11, a s druge strane DDJH isti potencijal i rizik duplo manji rizik [smiley].
Inače osobno nikad ne bih ulagao u izrazito nelikvidne dionice kao što je JDRN.