leon swpr welcome back, dugo te nije bilo
Hvala. Tu sam jer kupujem ponesto prije dividenda; a onda cu vjerojatno opet ubaciti u prvu brzinu. Steta sto skupstine nisu na ljeto; mozda bi onda kupovao jos povoljnije [lol]
Btw; svakim danom mi je burza sve privlacnija; iako mi nesto govori da prije usa izbora nece biti znacajnih oporavaka na trzistima kapitala.
Medjutim to ne znaci da se nece pomalo kupovati i dotad. Prodavati necemo nista u dogledno vrijeme; a balasta sam se rijesio negdje pocetkom godine.
Pozdrav kolega
– ima li na ovome forumu još barem jedan investitor sličan meni ?
– je li itko ulaže bar malo dugoročno ili ste svi špekulanti ?
– samo jako malo špekulanata u konačnici i bude u plusu.
– moje preporuke kako treba kupovati dividendne firme do sada niste šljivili 2%,
– gledali ste samo na balone i cjenovni rast.
– ali ova korekcija će ipak puno toga promijeniti u puno glava.
– po meni će se od sada sasvim drugačije gledati na ulaganja u dionice. Pozdrav !
evo sedmice, ja ulazem barem donekle kao i ti, prema tvojim savjetima, i savjetima pokojnog mreicha, a i vorena bufeta, nakrcao sam se dosta sa dividendnim dionicama koje ne diram, a one koje nisu dividendne isto tako uglavnom ne diram vec nekih godinu dana…
nazalost, premda preko godinu dana nisam zapalio nijednu cigaretu, vidim da i dalje kronicno pusim kao i svi ostali… bit ce bolje za godinu-dvije…
sto se tice savjeta… pa nebute valjda propustili KODT-P sa ovakvim popustom i dividendom koja se isplacuje vec u 6 mjesecu…
pozdrav, i da barem do Bozica dotaknemo Crobex 5.000 !
Arap. Čestitam za ne pušenje. To je isto dobro ulaganje. Po statistikama češ živjeti duže, pa i oporavak burze češ vijerovatno doživjeti.[lol] [lol] [lol]
Tko redovito prati ovu temu, vjerojatno će se sjetiti kako sam uvijek pisala da mi je jedan dio imovine uvijek izvan tržišta dionica.
– to je onaj dio koji vadim na prodajama dionica.
– sada taj dio polako ulažem na tržište,
– dosta oprezno, jer nemam pojma gdje je dno.
– isprodavala sam veći dio koji sam imala u fondovima,
– jer stvarno nemaju pojma.
– a trenutno je puno toga jeftino, prejeftino, možda će biti i jeftinije, ne znam.
– što sada kupiti, imam novaca na računu,
– evo imam i novu ideju, koju dionicu kupiti.
– ono s pikadom zbilja nema smisla kada je monitor u pitanju.
– ali pri ovakvom padu dionica ako pljunete (znam nije pristojno) na monitor na kojemu su dionice,
– neznam ni sama, ali pri toj metodi se zbilja mogu kupiti jako interesantne dionice o kojima nikada nisam niti mislila,
– morati ću patentirati ovu novu tehnologiju za odabir dionice za kupnju.
– a mogli bi i Vi biti malo optimističniji.
– evo čitam, par hrabrijih razmišlja o marginima.
– a biti će tu i dionica koje će nam već za par mjeseci donijeti i dividendu.
– zbilja, što bi Vi sutra kupovali ?????????
Pozdrav !
… – zbilja, što bi Vi sutra kupovali ????????? Pozdrav !
bez nekog posebnog reda:
Symbol
THNK-R-A
KOEI-R-A
ATPL-R-A
INGR-R-A
KODT-R-A
PBZ-R-A
IGH-R-A
ADRS-P-A
JDPL-R-A
ERNT-R-A
VIRO-R-A
ZABA-R-A
i još par njih sigurno ali ih se nemogu sad sjetiti
ivana7:
”
… – zbilja, što bi Vi sutra kupovali ????????? Pozdrav !
”
bez nekog posebnog reda:
Symbol
THNK-R-A
KOEI-R-A
ATPL-R-A
INGR-R-A
KODT-R-A
PBZ-R-A
IGH-R-A
ADRS-P-A
JDPL-R-A
ERNT-R-A
VIRO-R-A
ZABA-R-A
i još par njih sigurno ali ih se nemogu sad sjetiti
– pa već odavno smo na ovoj temi usvojili pravila igre.
– ovo nije tema reklamiranja svojega portfelja.
– nisam ni protiv tolikog odabira dionica, trenutno toga ima dosta jako povoljno, a možda bude i povoljnije, nikada se ne zna, a ja se ne razumijem u naučne metode kupnje dobrih dionica.
– kod mene to ide na preporuku, do sada jako dobro ide.
– i kod dionice barem napišite dividendna, koliko ?
– ili ako nije zašto bi trebala rasti, ali opet nije dobro gledati ATH, jer možda tamo više nikada i neće stići.
Pozdrav !
– pa već odavno smo na ovoj temi usvojili pravila igre. – ovo nije tema reklamiranja svojega portfelja. –
Koliko je meni znano Duser ima samo tehniku od ovog što je gore naveo….
Koliko je meni znano Duser ima samo tehniku od ovog što je gore naveo….
istina….
ivana7: ” – pa već odavno smo na ovoj temi usvojili pravila igre. – ovo nije tema reklamiranja svojega portfelja. – ” Koliko je meni znano Duser ima samo tehniku od ovog što je gore naveo….
i sitno HT, koji gore nije naveden
btw ako vam trebaju razlozi zašto baš te sve navedene dionice malo pročešljajte po temama, toplo preporučam od prve do zadnje strane za svaku koja vas interesira, mislim da je malo preočigledno zašto baš te dionice
inače pitanje je bilo što bi vi kupovali ako se dobro sjećam a ne zašto…
poz mateja
Ivana, ne budi nestrpljiva, zaboravi kupovinu, još nije vrijeme
Izbjegni gubitke, a dobit će onda sama doći.
pozdrav
Ford: ” K-PAX: ” -Za dugoročnije ulagače ja savjetujem ulaganje u banke. – -Neke vodeće banke se sada trguju na P/E 7-8, a prije godinu dana to je bilo standardno 14-15. -” Vodeće banke u Hrvatskoj imaju trenutni P/E preko 20 ” Evop da malo prisnazim: Zaba – 28 PBZ – 23 Riba – 21 Ceba – 16 Kaba – 22 Snba – 30 Ne slazem se sa kolegom ni najmanje u njegovim razmisljanjima. Uostalom nije bas da su ne-americke banke imune na globalnu krizu; nase banke su opet specificne, kod nas se kamatne stope dizu dok se drugdje rezu. Pozdrav Leon [thumbsup]
Poštovani kolega,
Pročitajte dobro moj post. Ja nisam spominjao domaće banke već njihove matice iz CEE zemalja.
P/E omjer Erste banke danas je na cca 7,7, za ostale mi se ne da računati.
U nastavku dajem preporuke 2 kuće koje imaju veći autoritet od mene, pa probajte izvesti zaključke:
Citigroup: Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG – Kaufen
Freitag, 7. März 2008 09:33
Die Analysten der Citigroup haben das Kursziel für die Erste Bank von 67 auf 50 Euro gesenkt. Das Anlagevotum “Buy” wurde hingegen bestätigt. Die Gewinnschätzungen wurden von den Experten jedoch erhöht. Für 2008 lauten sie auf 4,48 Euro (vorher: 4,45 Euro) je Aktie, für 2009 auf 5,57 Euro (nach: 5,55 Euro) je Aktie. An der Wiener Börse schlossen Erste Bank-Aktien am Vortag bei 36,41 Euro.
Analysierendes Institut Citigroup
Raiffeisen Centrobank: Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG – Kaufen
Freitag, 14. März 2008 11:43
Die Analysten der Raiffeisen Centrobank (RCB) haben das Kursziel für die Erste Bank von 62 auf 52 Euro gesenkt. Das Anlagevotum “Buy” wurde hingegen bestätigt. Die Gewinnschätzungen für 2008 lauten auf 4,32 Euro je Aktie, für 2009 auf 5,25 Euro je Aktie. Im Folgejahr 2010 werden 5,86 Euro Gewinn je Anteilsschein erwartet. An der Wiener Börse notierten Erste Bank-Aktien gegen 11:40 Uhr mit plus 0,59 Prozent auf 37,82 Euro.
Analysierendes Institut Raiffeisen Centrobank
– zbilja, što bi Vi sutra kupovali ?????????
Mislim da se dosta teško odlučiti gdje upucati novce kad se dosta dionica nudi po cijenama koje smo prije mjesec, 2 mogli samo sanjati… mislim ako sad nema izbora što kupiti onda ne znam kad ga je bilo [smiley].