Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lijepo ste se raspisali ovaj vikend, ima i dosta dobrih postova.

– ima još jedna stvar koja me jako zanima.
– kada će doći po Vama vrijeme za uzimanje margin kredita ?

– baš pravim nekakve analize na HT.
– ako bi cijena još dodatno pala, kupnjom HT na kredit hvatamo u cca godinu dana dvije dividende s kojima vraćamo kta na kredit, i još nam ostane u profitu love, a i cijena dionice bi ………

– takva računica mi je isto bila kada je HT pao na ispod 290kn.
– debelo sam pogodila.

– i ove godine sigurno neće biti pogođena američka poslovica sell in May…..
– ali to je samo moje maštanje.

– a ima i dosta nelikvidnih dionica koje bi također željela kupiti.
– samo imam osjećaj kako tamo mogu biti nalozi i mjesec dana a nerealizirani.
– cijene su pale, ali nema šanse kupiti po tim niskim cijenama imalo ozbiljnu količinu.
Pozdrav !

Uvijek isto drobis[yawn]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

Ja sad ne bih ništa kupovao, pa ni HT. Em je amerika u recesiji ( ako nije uskoro će biti ), pada im broj zaposlenih, kriza sa hipotekarnim kreditima nije riješena, nafta je prešla 100 dolara, investitori su u depresiji, tečaj dolara pada. Ne vidim nekih dobrih vijesti. Na planu reformi zapinjemo, tu je Zerp, inflacija je digla glavu, troškovi života su u porastu, pada kupovna moć stanovništva, a bez nje nema boljih rezultata poduzeća ( osim cjenovno neelastičnih ), P/E cijelog tržišta je previsok ( tu je Novoselec u pravu ) O regiji je bolje ne trošiti riječi, evo sad će i srpska Vlada pasti, Kosovo nije riješeno, neka pukne puška na srpsko-kosovskoj granici, eto bježanije. Cash je kralj u ovoj situaciji[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Sve to šta si spomenuo je već odradilo,od 15.01. do sada,tako da sumnjam da će Crobex ispod 4000bodova,a mislim tj.siguran sam da će se jako brzo rješiti i ZERP,i NATO ,a i EU.

Ja sad ne bih ništa kupovao, pa ni HT. Em je amerika u recesiji ( ako nije uskoro će biti ), pada im broj zaposlenih, kriza sa hipotekarnim kreditima nije riješena, nafta je prešla 100 dolara, investitori su u depresiji, tečaj dolara pada.
Ne vidim nekih dobrih vijesti.
Na planu reformi zapinjemo, tu je Zerp, inflacija je digla glavu, troškovi života su u porastu, pada kupovna moć stanovništva, a bez nje nema boljih rezultata poduzeća ( osim cjenovno neelastičnih ), P/E cijelog tržišta je previsok ( tu je Novoselec u pravu )
O regiji je bolje ne trošiti riječi, evo sad će i srpska Vlada pasti, Kosovo nije riješeno, neka pukne puška na srpsko-kosovskoj granici, eto bježanije.

Cash je kralj u ovoj situaciji[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

bravo kolega baricveicu, odlično rečeno, evo pade koštunica[bye]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Kaj se sekirate oko dionica , prvo će se Kosovo pretvoriti u bliski istok, onda treći svjetski rat (koji su i prorekli da će početi na Balkanu), neće vam pomoći ni da deponirate pare u Švicarsku, kakav CHF. Na kraju tko preživi rat, i nuklearno zračenje, najmanja će mu briga bit dionice [lol]

Dakle trošite pare dok još možete, like there is no tomorrow [lol]

Evo jednog stranca koji marljivo nadokupljuje cijeli tjedan,od 3.03-7.03.
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN
ADRS-R-A 108.604 +1560
BD62-R-A 85.560 +1950
HIMR-R-A 77.005 +1555
PTKM-R-A 219.363 +300

prodao
KOEI-R-A 104.814 -200

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

governor svaka čast na prijašnjem postu ..

Lijepo ste se raspisali ovaj vikend, ima i dosta dobrih postova. – ima još jedna stvar koja me jako zanima. – kada će doći po Vama vrijeme za uzimanje margin kredita ? – baš pravim nekakve analize na HT. – ako bi cijena još dodatno pala, kupnjom HT na kredit hvatamo u cca godinu dana dvije dividende s kojima vraćamo kta na kredit, i još nam ostane u profitu love, a i cijena dionice bi ………

ovo pitanje i mene muči određeno vrijeme, i više od svega bi volio znat odogovr na ovo pitanje, iako se ono podudara sa vječnim pitanjem ove godine, “Kad će tržište izać iz krize?”,
a nitko nezna odgovor na to pitanje, samo interesna naklapanja….[undecid][bye]

Moderatora treba zabranit!!!

što vi mislite o ovim kupnjama mislim prodati sppl i sunh pa kupiti jednu od ove 4 opcije:
ptkm, badel, viro – što vi smatrate od ovoga dobrim??? znam da forum nije mjesto gdje se daju savjeti za kupnju ali eto da čujem vaša mišljenja i zašto baš te tvrtke
Ptkm – očekujem za 2 godine (možda malo duže) veliki porast zbog veće potražnje nad ponudom za njihove proizvode problem je plin
Badel – eto kolega mi kaže da unique svake godine povećava dosta svoju proizvodnju a tu su i drugi dobri proizvodi
viro – trebali bi kupiti druge šećerane tu su ugovori sa coca colom i druge stvari
spačva – ugovor sa ikeom, bili su na 1000 kn sada im je cijena smiješna

http://www.index.hr/vijesti/clanak/konacna-odluka-ukida-se-zerp-za-clanice-eu/377605.aspx

evo i ovde ću staviti.evropski indeksi poludili.

sad su poludili i američki indeksi
DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE +3,55
NASDAQ +3,98%
S&P 500 +3,71

oćemo li se i mi barem malo osladiti sa ovim

Uvijek isto drobis[yawn]

– dobro kada ti ja drobim, slušaj ti i dalje Von Brauna i Iveka.
Pozdrav !

New Report

Close