Preletio letimično po Indiji ,Ukraini,Rusiji, Mogu reći da su im multipla puno veća nego kod naših.Ako se slučajno dogodi da naš Crobex još padne treba definitivno kupovati tu kod nas jer već sada ima ljepih stvari za kupiti.
ako ne padne onda ne treba kupovati u HR? [huh]
Treba promijeniti način razmišljanja, i zapitati se , koje će firme za godinu – dvije biti 50,100,200 % više nego što su sada. Ne sekirati se ako malo padnu od cijene na kojoj smo kupili. Ne gledati svaki dan svaku promjenu cijene. Ja sam uvjeren da je na taj način gledano, npr. KOEI na 800 dobra kupnja.
GERONIMO:
”
Preletio letimično po Indiji ,Ukraini,Rusiji, Mogu reći da su im multipla puno veća nego kod naših.Ako se slučajno dogodi da naš Crobex još padne treba definitivno kupovati tu kod nas jer već sada ima ljepih stvari za kupiti.
”
ako ne padne onda ne treba kupovati u HR? [huh]
Ako ne padne onda smo opet isplativiji od drugih ali ako padne definitivno hr tržište najpovoljnija prilika
Još bih rekao da je Srbija dosta povoljna ali svi znamo da bi mogla jako dugo ostati povoljna.[lol]
Za kratkoročniju zaradu predlažem brodare na US burzama pogotovo sada kada im završi potop jer će sigurno povući i brodare donekle a oni bi se trebali prvi vraćati.
Još bih rekao da je Srbija dosta povoljna ali svi znamo da bi mogla jako dugo ostati povoljna.[lol]
Evo bit ce jos povoljnije- pala vlada.
Nije ovo dobro niti za nas ali mi je drago zbog nasih fondova i fond menagera poput Dinka
Sad ce tek moci kupovati stvarno povoljno[lol] [lol] [lol]
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=08&nav_id=288313
Kod nas za defanzivnu variajntu bi odabrao ali to neću napisati………..[cool]
Ali mogao bih nam prišapnuti na PM,a tajnu ćemo čuvati kao zmija noge. [cool]
GERONIMO: ” Još bih rekao da je Srbija dosta povoljna ali svi znamo da bi mogla jako dugo ostati povoljna.[lol] ” Evo bit ce jos povoljnije- pala vlada. Nije ovo dobro niti za nas ali mi je drago zbog nasih fondova i fond menagera poput Dinka Sad ce tek moci kupovati stvarno povoljno[lol] [lol] [lol] http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=08&nav_id=288313
da da eto mu Belex na P/E 10 pa nek ulaze
[lol]
GERONIMO:
”
”
Evo bit ce jos povoljnije- pala vlada.
Nije ovo dobro niti za nas ali mi je drago zbog nasih fondova i fond menagera poput Dinka
Sad ce tek moci kupovati stvarno povoljno[lol] [lol] [lol]
Trebalo bi im to sve pokupovati za bagatelu,pa kasnije skupo prodati,a oni neka ruše svoje vlade i stavljaju druge vukove na vlast. [thumbsup]
Ali što se nas tiče,mi ćemo uskoro u NATO,tako da nas to ne bi trebalo brinuti.[thumbsup]
Lijepo ste se raspisali ovaj vikend, ima i dosta dobrih postova.
– ima još jedna stvar koja me jako zanima.
– kada će doći po Vama vrijeme za uzimanje margin kredita ?
– baš pravim nekakve analize na HT.
– ako bi cijena još dodatno pala, kupnjom HT na kredit hvatamo u cca godinu dana dvije dividende s kojima vraćamo kta na kredit, i još nam ostane u profitu love, a i cijena dionice bi ………
– takva računica mi je isto bila kada je HT pao na ispod 290kn.
– debelo sam pogodila.
– i ove godine sigurno neće biti pogođena američka poslovica sell in May…..
– ali to je samo moje maštanje.
– a ima i dosta nelikvidnih dionica koje bi također željela kupiti.
– samo imam osjećaj kako tamo mogu biti nalozi i mjesec dana a nerealizirani.
– cijene su pale, ali nema šanse kupiti po tim niskim cijenama imalo ozbiljnu količinu.
Pozdrav !
Ja sad ne bih ništa kupovao, pa ni HT. Em je amerika u recesiji ( ako nije uskoro će biti ), pada im broj zaposlenih, kriza sa hipotekarnim kreditima nije riješena, nafta je prešla 100 dolara, investitori su u depresiji, tečaj dolara pada.
Ne vidim nekih dobrih vijesti.
Na planu reformi zapinjemo, tu je Zerp, inflacija je digla glavu, troškovi života su u porastu, pada kupovna moć stanovništva, a bez nje nema boljih rezultata poduzeća ( osim cjenovno neelastičnih ), P/E cijelog tržišta je previsok ( tu je Novoselec u pravu )
O regiji je bolje ne trošiti riječi, evo sad će i srpska Vlada pasti, Kosovo nije riješeno, neka pukne puška na srpsko-kosovskoj granici, eto bježanije.
Cash je kralj u ovoj situaciji[thumbsup][thumbsup][thumbsup]