Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– sada znam što imam, i više budale ne upravljaju s mojim novcima.

kolegice, pa vi ste gori međed od mene [cool]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

A možda bude na 500… šbb kbb. Svatko ima svoje razloge i za oročenje i za burzu…

možda bude super, a možda i ne .. ali netko si nemože priuštt “možda” …

@ivana7

to sa viškom love na burzi, u 90% slučajeva nije tako, mislim da je tako i kod tebe 🙂
i tko kaže da i sada nećeš ostvarit gubitak … može HT i ispod 250 , nadam se da neće ali samo kažem da je sve moguće. to što ti misliš da sad nećeš bit u minusu je špekulacija

Cookie Monster

Pisanje na forumu.

– jako je bitno, a nikada nisam o tome ništa pročitala.

– obično se ljudi ponose stručnošću, pišu ekonomske pojmove koji su strani većini investitora, koriste neke strane rijeći koje opet većina ne razumije.
– takvim pisanjem, pisanjem jedne stručne osobe, imamo dojam kako ta osoba sve zna, kako takva osoba jednostavno ne može pogriješiti.

– a stvarnost je upravo suprotna, po znanju bi baš takve osobe morale imati i najveće prinose, ali nemaju.
– uza svo svoje stručno znanje oni ne mogu procijeniti psihologiju ulagaća.

– kad pogledamo rad najstručnijih, investicijski fondovi, pa svi u minusima, i to kakvima.
– ali kad je rast tržišta opet nemaju neke velike prinose.

– nitko tu nije napisao kako su imali na burzi najviše prinose oni koji uglavnom nemaju pojma o dionicama,
– a to su Vam oni investitori koji pojma nemaju a kupovali su INU i HT na IPU.
– svi u pozitivi.
– na jednoj temi sada mene prozivaju koliko sam zaradila na INI,
– pa dovoljno sam zaradila,
– a vjerojatno ću je i prodati takvim osobama ali tada će to biti sigurno i 100% skuplje.
– a za sada je dobro, nisu minusi.
Pozdrav !

Pisanje na forumu. – jako je bitno, a nikada nisam o tome ništa pročitala. – obično se ljudi ponose stručnošću, pišu ekonomske pojmove koji su strani većini investitora, koriste neke strane rijeći koje opet većina ne razumije. – takvim pisanjem, pisanjem jedne stručne osobe, imamo dojam kako ta osoba sve zna, kako takva osoba jednostavno ne može pogriješiti. – a stvarnost je upravo suprotna, po znanju bi baš takve osobe morale imati i najveće prinose, ali nemaju. – uza svo svoje stručno znanje oni ne mogu procijeniti psihologiju ulagaća. – kad pogledamo rad najstručnijih, investicijski fondovi, pa svi u minusima, i to kakvima. – ali kad je rast tržišta opet nemaju neke velike prinose. – nitko tu nije napisao kako su imali na burzi najviše prinose oni koji uglavnom nemaju pojma o dionicama, – a to su Vam oni investitori koji pojma nemaju a kupovali su INU i HT na IPU. – svi u pozitivi. – na jednoj temi sada mene prozivaju koliko sam zaradila na INI, – pa dovoljno sam zaradila, – a vjerojatno ću je i prodati takvim osobama ali tada će to biti sigurno i 100% skuplje. – a za sada je dobro, nisu minusi. Pozdrav !

Potpisujem![thumbsup]

trotter:

A možda bude na 500… šbb kbb. Svatko ima svoje razloge i za oročenje i za burzu…

@ivana7

to sa viškom love na burzi, u 90% slučajeva nije tako, mislim da je tako i kod tebe 🙂
i tko kaže da i sada nećeš ostvarit gubitak … može HT i ispod 250 , nadam se da neće ali samo kažem da je sve moguće. to što ti misliš da sad nećeš bit u minusu je špekulacija

E moj Aladine tebi ni čarobna lampa nemre pomoć da postaneš optimist.kada kupuješ dionicu kupuješ firmu odnosno njezinu budučnost a ne sadašnjost.naravno da se svašta mođe dogoditi sa HT dionicom ali budimo realni.Ht potroši na wc papir više nego je dobit večine firmi na zse.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

trotter:

@ivana7

– to “možda” je stvarno jako važno, jer je to ustvari Vaš rizik na burzi,
– a bez rizika nema ni profita.

– ja stvarno radim sa velikim viškom love, ustvari ne kao dionički već kao mješoviti fond.
– nikada ne znam kada ću ostvariti gubitak, to ovisi o tržištu.
– HT ispod 250kn, pa ja bih ga željela i na ispod 200kn.
– neki bi se sigurno pitali je li skup i na 30kn i koliki je rizik to kupiti.

– HT na 200 – 250kn,
– pa to je jednostavno prilika života.
– prodavala bih puno toga i kupovala samo to.
– ali nekima je to skupa dionica, a za cca godinu dana dobijaju dvije dobre dividende.
– ali tko na ovome forumu kupuje dionicu zbog dividende,
– pa puno puta su me ismijavali zbog mojeg gledanja na dividendu.
– po njima treba kupovati balone, jer to raste i rasti će još više jer ima dobre fundamente i dobar graf.
Pozdrav !

@ivana…..
neki dan si dizala paniku kako od 12.travnja zbog branitaljskog fonda ide cijela burza kvragu skupa sa INA-om i HT-om…..sad ovdje pises da si kupila HT po 333kn i da mislis da nisi pogrijesila……prevrtljiva osoba, nema sta…..[rolleyes]
ili te dividenda lupila u glavu….

DOKUP!

@ivana
…..
neki dan si dizala paniku kako od 12.travnja zbog branitaljskog fonda ide cijela burza kvragu skupa sa INA-om i HT-om…..sad ovdje pises da si kupila HT po 333kn i da mislis da nisi pogrijesila……prevrtljiva osoba, nema sta…..[rolleyes]
ili te dividenda lupila u glavu….

– to nije bila panika, nego na ovoj temi rasprava prošli tjedan.

– najgori su mi postovi ovakvoga tipa, napiše se samo jedan dio.
– a cijela istina ide ovako, ako tko prati moje pisanje, a imam puno obožavatelja koji prate svaku moju rečenicu.

– kupovala sam HT na ipu, više paketa, ali zbog raznoraznih istraga bolje je ne napisati i koliko.
– kupovala sam HT i na prosijeku 360kn, prije ovoga pada.
– puno HT sam nadokupila na ispod 288kn.
– kupovala sam ga i na 301, 302, 306, 307, 310,
– kupovala sam ga i po 333kn u petak, dobila neku lovu od prodaje investicijskog fonda i nisam znala što ću i sve ulupala u HT, ali nije neka velika lova.
– sada je najvažniji tu prosijek koji mi dođe negdje cca 301-302kn, s kupnjom dionica iz ipa i puno manje,
– sve ove kupnje smatram odličnima.

– e sada može HT doći i ispod 250kn, a tada će biti super povoljan, a ja ću u toj situaciji sigurno pronaći dosta novaca iz ostalih investicija i nakupovati se HT.
– moje pisanje sigurno nije i navlačenje na kupnju HT.
– moraju se kupovati dionice koje ne dijele dividendu, gdje je pametna uprava koja zna novce puno bolje potrošiti od Vas samih.
Pozdrav !

Saladin:

slažem se da dividenda od ht-a je ok, ali kad ti imaš neki kapital koji ti danas sutra može trebat i znaš da uvijek imaš točno toliko i kamatu na točno toliko je ziherica, ali trenutno je ht 328 a dividenda ok, ali šta ako za godinu dana taj ht bude 300 a dividenda za iduću bude 20 kn ….. onda je to sr.nje. tako da oročenje ima svoje prednosti ….. prednost je što je to ziher.

tako da onaj tko stavlja lovu na oročenje ima sigurno dobar razlog za to

– na burzu se u principu stavlja ona lova koja nam je u stvari višak.
– ali burza i nije za svakoga, pogotovo za one koji ne mogu otrpjeti gubitke.
– ja sam u petak kupovala HT i po 333kn, možda sam i pogriješila, vrijeme će to pokazati.
– ali po meni u tome trenutku je on vrijedio 333kn.
– možda on u ponedjeljak bude i ispod 300kn,

– e sada zašto sam kupovala HT po 333kn,
– prodala jedan inv. fond koji mi je ostvario gubitak, a koji nije ostvari gubitak, lova stigla u petak.
– moja logika je bila, s dividendom HT i cijenom HT sam u plusu s obzirom na gubitak u investicijskom fondu.
– u toj transakciji sigurno nisam ništa zaradila, ali neću imati i gubitaka,
Pozdrav !

A što ako ti HT nakon isplate dividende i dolaska braniteljskog fonda i dionica radnicima opiči na 270 kn, hoćeš li i onda biti u plusu?
Problematična je to računica u ovim turbulentnim vremenima kad se isplati samo šortanje ( pa makar i sa svojim dionicama )[huh]

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

ivana7:

Saladin:

slažem se da dividenda od ht-a je ok, ali kad ti imaš neki kapital koji ti danas sutra može trebat i znaš da uvijek imaš točno toliko i kamatu na točno toliko je ziherica, ali trenutno je ht 328 a dividenda ok, ali šta ako za godinu dana taj ht bude 300 a dividenda za iduću bude 20 kn ….. onda je to sr.nje. tako da oročenje ima svoje prednosti ….. prednost je što je to ziher.

tako da onaj tko stavlja lovu na oročenje ima sigurno dobar razlog za to

– na burzu se u principu stavlja ona lova koja nam je u stvari višak.
– ali burza i nije za svakoga, pogotovo za one koji ne mogu otrpjeti gubitke.
– ja sam u petak kupovala HT i po 333kn, možda sam i pogriješila, vrijeme će to pokazati.
– ali po meni u tome trenutku je on vrijedio 333kn.
– možda on u ponedjeljak bude i ispod 300kn,

– e sada zašto sam kupovala HT po 333kn,
– prodala jedan inv. fond koji mi je ostvario gubitak, a koji nije ostvari gubitak, lova stigla u petak.
– moja logika je bila, s dividendom HT i cijenom HT sam u plusu s obzirom na gubitak u investicijskom fondu.
– u toj transakciji sigurno nisam ništa zaradila, ali neću imati i gubitaka,
Pozdrav !

A što ako ti HT nakon isplate dividende i dolaska braniteljskog fonda i dionica radnicima opiči na 270 kn, hoćeš li i onda biti u plusu?
Problematična je to računica u ovim turbulentnim vremenima kad se isplati samo šortanje ( pa makar i sa svojim dionicama )[huh]

Ajde nam objasni onda kako ti to šortaš na ZSE? Jel uopće znaš što to znači? Daj naučite više: u RH nema šortanja..ne postoji ta mogućnost…a kad bi postojala, 99% vas nikada tu ne bi zaradilo nego bi sve izgubili.

...povijest se ponavlja...

– gospodine Morphieus, cijenim Vašu iskrenost na temi kolike prinose ostvarujemo,
– napisali ste u minusu 25%.
– ma mnogi su u tolikim minusima samo ne žele priznati.

– ako HT padne na 270kn.
– biti ću na nuli, ali bez gubitaka, a imati ću i lovu od dividende.
– ht 270kn, pretpostavka iduće dividende 20kn, dividendni prinos 7.4% za mene i dalje jako primamljivo.
– ali tu će još biti plusa na nagradnim dionicama 10%.

– možemo mi ovako pametovati danima pa i mjesecima, sve dok neki jako veliki investicijski fond ne uoći ovako dobru priliku na tržištu.
– tada će HT isto biti dobar, ali mu cijena za ulaz neće biti dobra.
Pozdrav !

Evo nam vikend teme.

– ovaj tjedan sam još kupovala malo HT na cca 337kn, onaj dan kada je krenuo prema preko 340kn, planirala nešto drugo, vidjela krenuo HT i zeznula se, ali je stvarno u pitanju simbolična lova.

– idući tjedan mi nema nikakve kupnje, razlog jednostavan, nema se love.
– ma nije mi žao što sam se nakrcala HT, dobro sam zaradila i sada očekujem veliku dividendu.

– ali što raditi do kraja mjeseca ?
– možda ću prodati sve investicijske fondove (ali nemam puno toga), jesu u minusima, ali sam na svakome u plusu, dugoročno ulaganje, pa mislim kako bi bilo pametno i to prebaciti u HT.
– razmišljam kako bi bilo pametno imati veliku lovu u travnju, sigurno će biti zanimljivo.
– imati ćemo BF, one koji žele izići iz HT prije dividende, jer opravdano očekuju pad cijene,
– prvi dan koji neće nositi pravo na dividendu biti će također interesantan.
– kakva je Vaša strategija ?
Pozdrav !

New Report

Close