Vratimo se na best buy, fala bogu pokupovao brodare na dnu, ULPL je odradio, a to očekujem od od ostalih
sljedeče tjedne
Futures at the close…BDI will fly next week 22-Feb-08 07:08 pm
BDI WILL BE UP +1K NEXT WEEK MAY DO THAT BEFORE MID WEEK. FUTURES INDICATING A BOTTOM AND CHINESE OWNERS AND CHARTERERS BOOKING AS MANY BOATS AS THEY CAN.
REASONS WHY I SEE 1000 NEXT WEEK
ANALYST ARE BULLISH AS HELL(THE STREET,GOLDMANS,FORD)
BDI WILL FLY
FUTURES ARE TRADING AT 20K CARRY (CONTANGO)
PHYSICAL MARKET RED HOT
CHINESE IRON NEG. IN THE BOOKS
[thumbsup]
Jedino mi nije jasno , kolegice ivana7 , da li stvarno vjeruješ da će neko progutati ove priče i već sutra rasprodati cijeli portfelj radi gore navedenih postova ? Možda jedino netko bez zrnca pameti u glavi !
– bio bi stvarno blesav kad bi to napravio.
– ja dionice sigurno neću prodavati.
– ali ovdje se radi što će biti 12. travnja i BF.
Pozdrav !
Vratimo se na best buy, fala bogu pokupovao brodare na dnu,
Jesi siguran?
zmrklic: ” Vratimo se na best buy, fala bogu pokupovao brodare na dnu, ” Jesi siguran?
Nišat nije sigurno osim da čćemo umrijeti , ali ……
Vidim kolegica je prodala svoje dionice INE i HT pa bi sada jeftinije.Pa kolegice nije Sanader travu pasao da otpili granu na kojoj sjedi,treba njemu burza sljedeće 4 godine itekako.
– evo treći put danas pišem nisam prodala svoje dionice.
– tema je što će biti 12. travnja i BF.
Pozdrav !
tema je Best buy – komentari i analize. Postoji posebna tema BF!
Nije, nije, niti su na crobexu 4000 dionice toliko skupe, štoviše, Ivana prije tjedan dana si pisala da ima puno jeftinih prilika
[lol]
– pisala i kupovala.
Pozdrav !
vipy: ” Ajde Ivana objasni ti nama kako si dosla do 200kn za HT ili ispod? ” – odokativna prognoza. – ali je zato ovaj vikend ova tema i jako popularna, što dugo nije bila. – osjetljivi su investitori na cijenu HT od 200kn. – a zašto ne bi bila 200kn ???? – ako država ništa ne poduzme tu će zbilja biti svašta, a onda bi mogao i HT na 200kn. – obično kada je puno sigurnih prodavače cijena sigurno ide dolje, i to jako punooo. Pozdrav !
kolegice
Kako ste se dali u prognoze i bajke tako ću Vam ja ispričati jednu
npr. Braniteljski fond iz INE se proda u komadu 7% odjednom (cijena bi bila sigurno veća od ove 2300kn)
Fond ima dovoljno keša da isplati sve zainteresirane a ostatak može ulagati dalje na burzi kupovinom novih perspektivnih firmi.
Ukoliko bi kupac bio MOL u tom slučaju bi imao 32% a država 44%.
U dogledno vrijeme;
Mol bi dao ponudu malim dioničarima, državi, radnicima INE i investicijskim fondovima za otkup dodatnih 18%
Država bi u svim kombinacijama zadržala najmanje 25% što joj je i obveza iz koalicijskog sporatzuma.
U ovo bajci svi bi bili sretni;
1. MOL većinski vlasnik INE
2. Branitelji i njihov fond
3. Mali dioničari
4. Država
5. Burza bi bila spremana za novi IPO investicijskog fonda sa državnim udjelima kako je i najavljeno prošle godine
6. Dioničari HT
Ima li tko nesretan?
Svakako bi trebao naglasiti i činjenicu da bi se za 7% dionica mogao javiti i neki drugi igrač OMV ili možda Rusi koji su izrazili zanimanje za dodatnu privatizaciju INE, a kupili su NIS i Rafineriju Bosanski Brod.
Svakako treba naglasiti da je gazda Putin bio na energetskom samitu u Zagrebu.
[color=blue]Ovo su sve pretpostavke, jer uvjek postoji i opozit svim crnim prognozima koje mnogi iznose pa sam bio spreman iznijeti i jednu pozitivnu bajku.[/color]
Molio bih Vaš cjenjeni komentar!!!
p.s.
da ne mislite da je sve totalna iluzija jer gdje ima dima ima i vatre
Veći promet ostvaren je i dionicom Ine, 19,3 milijuna kuna, a cijena joj je porasla za 2,9 posto, na 2.315 kuna. Najviše su na njezin skok utjecale vijesti da je u ponedjeljak održan sastanak Uprave kompanije glede financijskih izvješća za 2007. i vijesti oko redefiniranja ugovora s MOL-om glede daljnje prodaje dijela paketa dionica u državnom vlasništvu te interesu drugih naftnih kompanija za kupnju tog udjela, kažu analitičari.
GERONIMO:
”
Odličan post Kucilo
– osmi post i sve poznaje, za ne vjerovati.
– a tko si bio ti u prošlom životu na forumu.
Pozdrav !
inaće trenutno još nitko ne uzima za ozbać situaciju oko famoznog 12.04.2008 i nadam se da neće ni morati, odnosno da će se naći neko pozitivno rješenje, to bi bilo lijepo tako da jedno vrijeme prođe bez potresa te da se vrati povjerenje u ZSE,
– ovo bi bio i moj zaključak.
– pokrenula sam ovu temu, ali pravoga odgovora nemamo.
– ako ovaj problem nije ozbiljan onda mi sigurno trgujemo na jednoj jako neozbiljnoj burzi.
Pozdrav !