Vidim kolegica je prodala svoje dionice INE i HT pa bi sada jeftinije.Pa kolegice nije Sanader travu pasao da otpili granu na kojoj sjedi,treba njemu burza sljedeće 4 godine itekako.
Nije, nije, niti su na crobexu 4000 dionice toliko skupe, štoviše, Ivana prije tjedan dana si pisala da ima puno jeftinih prilika
[lol]
Ako je clanak o braniteljskom fondu tocan;
– onda ispada da fond ima 300 mil kuna i ako ce biti isplata, prvo ce naravno ici cash i obveznice (nazalost, )
– napisao sam jucer da branitelji koji prodaju sada, gube ocekivani HEP, CROS i sl stvari te gube dividende od HT
Ajde Ivana objasni ti nama kako si dosla do 200kn za HT ili ispod? Sto mislis da ce mirovinci koji su puni casha dopustiti da im neko uzima dionicu telekoma na P/e 6, ili EV/EBITDA 3.5, dividendni prinos veci od 10% cijena na 200kn? koja ima casha oko 80kn po dionici? Znas gdje puca oligopol? Sigurno ce se oko braniteljskog fonda jos puno prasine dici pa ako ima ljudi koji su spremni prodati dionicu HT prije dividende, a posebice oni koji jos nisu registrirali dionice kod brokera; odnosno jos su u igri za 10% dividendnih dionica, samo naprijed.
Ponavljam post,
Pa Ivana nisi valjda i ti pocela s reklamiranjem?!
-stanje na Kosovu se smiruje
-rat fondova završio
-ameri iz crvenog u zeleno
-brodari u svijetu u uzletu
-dolaze FI
-Ivek ulazi u dionice
Sve sami bay signali
Ti si ivana pisala da su to dobre dionice,ja ih imam jar sam kupio u ponudi po paket svake,ako će biti dividenda dali će pasti i onda ht na 200
– čitaj malo i prošle postove, ja sam u tim dionicama cca 22%.
– po meni su super ulaganja.
– ali ovaj vikend je tema hoće li braniteljski fond sve to i srušiti.
– oni posjeduju samo dionice INE i HT.
– ali prodaja te dvije dionice bi srušili i cijelo tržište.
Pozdrav !
S prognozama Ivane se uopće ne slažem. Rasprava je zdrava stvar, uskoro ćemo vidjeti [thumbsup]
– ma nisu prognoze, već pretpostavke.
– kad bi to bile moje prognoze sigurno bih bila 100% keš pozicija.
– najvećim dijelom sam u dionicama i ne mislim ih prodavati.
– zato smo i tu, za zdravu raspravu.
Pozdrav !
Sutra ce biti napeto, vec vidim [thumbsup]
Ovaj i sljedeći tjedan postoji samo jedan smjer prijatelju napetos je prošla.
-stanje na Kosovu se smiruje
-rat fondova završio
-ameri iz crvenog u zeleno
-brodari u svijetu u uzletu
-dolaze FI
-Ivek ulazi u dionice
Sve sami bay signali
Odličan post Kucilo
Ne znam da li je baš pravo vrijeme za to[huh]
– moram imati uvijek neku keš poziciju.
– kad ne znam što bih prodala prodajem investicijske fondove.
– ali tu mi je mali postotak ulaganja.
– a na tržištu ima i jako lijepih prilika.
– a i fond koji prodajem napravio mi je minimalni minus.
Pozdrav !
Dividende do sada nije dijelio…
– ne kupujte dionice koje ne dijele dividendu.
Pozdrav !
jumper ovaj tvoj avatar baš i ne izgleda lijepo, malo je degutantan bez obzira na burzovne igre međeda i bikonje,
inaće trenutno još nitko ne uzima za ozbać situaciju oko famoznog 12.04.2008 i nadam se da neće ni morati, odnosno da će se naći neko pozitivno rješenje, to bi bilo lijepo tako da jedno vrijeme prođe bez potresa te da se vrati povjerenje u ZSE,
Ajde Ivana objasni ti nama kako si dosla do 200kn za HT ili ispod?
– odokativna prognoza.
– ali je zato ovaj vikend ova tema i jako popularna, što dugo nije bila.
– osjetljivi su investitori na cijenu HT od 200kn.
– a zašto ne bi bila 200kn ????
– ako država ništa ne poduzme tu će zbilja biti svašta, a onda bi mogao i HT na 200kn.
– obično kada je puno sigurnih prodavače cijena sigurno ide dolje, i to jako punooo.
Pozdrav !