Samodolu povišicu [thumbsup]
– zašto ?
– možda jer nam je burza pala 30%.
– a za pad burze nam sigurno nisu krivi ni srbi ni amerikanci nego mirovinci i njihovo ulaganje u JDD.
– još jednom se potvrdilo pravilo, većina uvijek krivo misli.
– velika šteta na burzi je već učinjena.
– raspitajte se malo koliki su izlazi a koliki ulazi u investicijske fondove.
– i koliko sada imaju manje novca u svojim portfeljima.
– evo prvi je i bankrotirao.
BF.
– zašto Erste koji ga vodi već do sada nije prešao dijelom u keš poziciju, pa svi znamo što će se dogoditi kada počmu isplate.
– što će Vam fond u kojem će gosođa Kosor izvlačiti jednu trećinu love, za svoje projekte.
– zar taj socijalni dio nisu mogli odvojiti od ovoga fonda, osnivanjem jednog posebnog fonda.
– što je s klauzulom, kada se isproda 50% udjela dolazi i do likvidacije fonda.
– pitam se što će se dogoditi ako 50% branitelja to poželi i prodati.
– ima još puno toga, ali i ovo je previše.
– ali najviše me muči neznanje onih koji upravljaju time, i onih koji odlučuju o tome.
Pozdrav !
Neki tako spominju mogućnost da se, recimo, rok za isplatu prilikom prodaje udjela protegne na tri mjeseca. Ima i ideja da Vlada s T-HT-om (DT-om) prešutno postigne dogovor o tome da se HT, koji uobičajeno ima milijarde kuna likvidnosti koju plasira u depozite, novčane fondove i trezorske zapise, malo aktivira u kupnji trezorskih zapisa. Za to, doduše, vodstvo HT-a treba osigurati i neke suglasnosti, ali to se ne smatra nerješivim. Ima i onih koji u započetim, a prema nekima i prilično poodmaklim razgovorima Vlade i Mola, vide prostora da se razgovara i o dionicama koje su dio portfelja braniteljskog fonda. Konačno, kao dežurna adresa uvijek ostaju i razgovori s mirovincima. Najmanje je vjerojatno da se sam datum lock-upa odgodi jer bi to bilo politički preopasno. U Fondu HB-a, mimo dionica, danas ima oko 300 milijuna kuna u depozitima i obveznicama. Čak i uz pretpostavku da će udruge uvjeriti velik broj branitelja da ne žure s prodajom – zbog trenutne cijene i perspektive dionica Ine i HT-a, zbog dividendi (od kojih se u fond dosad slilo oko 400 mil. kn) te očekivanih novih 7-postotnih paketa u budućim privatizacijama – pitanje dionica svakako je nužno riješiti bez spontanog i naglog sučeljavanja s burzom.
Samo od dividende ht mogu isplatiti sve nas,koga oni tu lažu
Čak i OIF imaju casha. Raspitao sam se – trenutno su ulazi i izlazi iz fondova tu negdje.
Što se tiće fonda koji je bankrotirao, bili su jako fer prema udjeličarima:
Nestaje najneuspješniji hrvatski investicijski fond- inv. fond Prospectus Global Equity bit će pripojen fondu Prospectus jugoistočna Europa, a svi koji su novac uložili u prvi, dobit će u zamjenu udjele u drugom fondu. Objavljeno je to u posljednjem broju “Narodnih novina”, čime je odlučeno o budućnosti najneuspješnijeg hrvatskog fonda u ovoj godini.
Izvor; Glas Istre
zmrklic: ” Samodolu povišicu [thumbsup] ” – zašto ? – možda jer nam je burza pala 30%. – a za pad burze nam sigurno nisu krivi ni srbi ni amerikanci nego mirovinci i njihovo ulaganje u JDD. – još jednom se potvrdilo pravilo, većina uvijek krivo misli. – velika šteta na burzi je već učinjena. – raspitajte se malo koliki su izlazi a koliki ulazi u investicijske fondove. – i koliko sada imaju manje novca u svojim portfeljima. – evo prvi je i bankrotirao. BF. – zašto Erste koji ga vodi već do sada nije prešao dijelom u keš poziciju, pa svi znamo što će se dogoditi kada počmu isplate. – što će Vam fond u kojem će gosođa Kosor izvlačiti jednu trećinu love, za svoje projekte. – zar taj socijalni dio nisu mogli odvojiti od ovoga fonda, osnivanjem jednog posebnog fonda. – što je s klauzulom, kada se isproda 50% udjela dolazi i do likvidacije fonda. – pitam se što će se dogoditi ako 50% branitelja to poželi i prodati. – ima još puno toga, ali i ovo je previše. – ali najviše me muči neznanje onih koji upravljaju time, i onih koji odlučuju o tome. Pozdrav !
Ovo je najobičnije navlačenje na prodaju, ne nasjedajte na ovakvo pisanje, najlakše je kada se u krivo vrijeme prodaju dionice štancati ovakve postove sa jedinim ciljem rušenje dionica. HT i INA nisu nelikvidne dionice da bi se ovakvim pisanjem moglo uzdrmati.
velika šteta na burzi je već učinjena. – raspitajte se malo koliki su izlazi a koliki ulazi u investicijske fondove. – i koliko sada imaju manje novca u svojim portfeljima. – evo prvi je i bankrotirao.
– šteta je učinjena onima koji su otišli s burze, oni koji nisu prodavali nisu pretrpjeli nikakvu štetu. na žalost, ti koji su otišli uglavnom su oni kojima taj gubitak (ili manji dobitak) i najviše znači.
– otvoreni fondovi su dvostruko profitirali, otkupili od paničara udjele za bagatelu i uz to im još opalili i izlazne naknade. a profitirat će i treći i četvrti put, kad opet prodaju udjele (tim istima ili novima) po napuhanim cijenama i (neki) naplate ulaznu naknadu.
– jedini koji se gasi (ako misliš na prospectus ge) je fond na koji igre mirovinaca nisu imale utjecaja jer ne ulaže u hrvatskoj.
– zašto ? – možda jer nam je burza pala 30%. – a za pad burze nam sigurno nisu krivi ni srbi ni amerikanci nego mirovinci i njihovo ulaganje u JDD. – još jednom se potvrdilo pravilo, većina uvijek krivo misli. – velika šteta na burzi je već učinjena. – raspitajte se malo koliki su izlazi a koliki ulazi u investicijske fondove. – i koliko sada imaju manje novca u svojim portfeljima. – evo prvi je i bankrotirao. BF. – zašto Erste koji ga vodi već do sada nije prešao dijelom u keš poziciju, pa svi znamo što će se dogoditi kada počmu isplate. – što će Vam fond u kojem će gosođa Kosor izvlačiti jednu trećinu love, za svoje projekte. – zar taj socijalni dio nisu mogli odvojiti od ovoga fonda, osnivanjem jednog posebnog fonda. – što je s klauzulom, kada se isproda 50% udjela dolazi i do likvidacije fonda. – pitam se što će se dogoditi ako 50% branitelja to poželi i prodati. – ima još puno toga, ali i ovo je previše. – ali najviše me muči neznanje onih koji upravljaju time, i onih koji odlučuju o tome. Pozdrav !
Ivana7 [thumbsup].
zmrklic: ” Ovo je problem koga su svjesni i svi fondovi i vlada, i imaju zajednički interes da se riješi. I rade na tome, tako da vjerujem da će se riješiti. Naravno ukoliko se ništa ne bi napravilo da bi to srušilo tržište, ali napravit će se. ” – Vi vjerujete kako će se to riješiti. – a ja se pitam jesu li sposobni to riješiti ????? Pozdrav !
I za HT su svi jerovali da će ga dizati na 400+ prije izbora!
Ma kakav crni krah burze, to smo isto slušali već više puta. Zadnji put kada je HT počinjao trgovinu, postavljala su se pitanja u stilu tko će kupiti sve te dionice ? Da li je uslijedio smak burze , nije pa neće niti sada !
ivana7: ” zmrklic: ” Ovo je problem koga su svjesni i svi fondovi i vlada, i imaju zajednički interes da se riješi. I rade na tome, tako da vjerujem da će se riješiti. Naravno ukoliko se ništa ne bi napravilo da bi to srušilo tržište, ali napravit će se. ” – Vi vjerujete kako će se to riješiti. – a ja se pitam jesu li sposobni to riješiti ????? Pozdrav ! ” I za HT su svi jerovali da će ga dizati na 400+ prije izbora!
Sad znamo zašto nisu, ovdje nitko ne priča da će sada za mjesec crobex biti 5000, i sve idilično.
Ali niti slom burze. Fondovi mogu održati crobex da dno bude 4000, i to će i učiniti IMHO.
Ivana ? Zanima me daloi tsi ti, ili namjeravaš izači u ovommomentu iz tih dionica. Puno puta pitaš za savijet. Evo . i ja pitam što sad??[shocked][huh][sealed]
– jako interesantno pitanje, pa evo i iskreni odgovor.
– u ovakvim situacijama nikako ne preporučujem margin kredite, situacija je nestabilna.
– zato lovu angažiram iz drugih izvora.
– digla sam kredite s 5% kta, ima i toga, ali male sume.
– iz firme ispraznila i zadnje kune, dobit iz prošle godine.
– do sada sam ipak bila u jednoj manjoj keš poziciji.
– ispodavala sam dio investicijskih fondova, tu sam prežalila gubitak.
– pretežno sam kupovala HT, i još nešto malo INE i neke druge gluposti.
– HT mi je treća dionica po veličini u portfelju.
– ali taj HT će mi davati solidnu godišnju plaću od dividende.
– na ovim cijenama sigurno su ziceri za ulaganje HT i INA, ali dugoročno.
– ako se stvari poslože onako kako sam pisala biti će HT-a i na 200kn koliko hoćete.
– a tada će ga sigurno biti povoljnije kupovati nego danas po 300kn.
– zar ga nisu kupovali i po 400kn i pisali ide to gore.
– pa se pitam zašto ga sada kupovati po 300 ako će toga biti i po 200kn.
– po meni je on dobar i na 300kn, ali i izuzetno dobar po 200kn.
– a pogledajte malo i cijene opcija INE i HT.
– za mene je sada najveći problem, koliko biti u keš poziciji ?
– a imam razrađeni plan i za kupnju HT na 200kn, ali za svaki plan u ovome poslu Vam je potreban i novac, i to puno novca.
Pozdrav !
Bravo seko,Cartman je svakako jedan od najvecih navlakaca na internetu.
– godinu dana nije pisao.
– prije toga je bio prava napast,
– ali prešao je na navlakački forum Mojnovac,
– vodi im temu TOP10.
– oni tamo imaju i ekstra, neka liga prvaka.
– ako je ono liga prvaka s onim jadnim prinosima, ili jako velikim gubitcima, pitam se onda što je Ivana7 za njih.
– e jako su loši kad se usporedu s Ivanom7, ma samo znaju navlačiti.
Pozdrav !
Ht na 200kn se više ne isplati kupovati. To je onda slom burze, crobex 2700, i ne isplati se više trgovati na Hrvatskom tržištu kapitala duže vremena jer prinosa neće biti. Ali nema brige, jer do toga neće doći.
Kako je rekao kolega Nathan, postoji nivo kad prejeftino postaje neisplativo, a i mirovinci i fondovi su svjesni toga. Dajte ljudi shvatite da smo plitko tržište koje je moguće kontrolirati.