Ona je bila krcata sa INA-om i HT-om i sad kad je sve panično prodala u ovoj korekciji, sad navlači da će to još dolje pa će ona to iskoristiti.
– i sada sam krcata sa INA i HT, cca 22% portfelja.
– u ovoj korekciji sam žestoko kupovala HT, prosijek bez IPA mi je cca nešto ispod 300kn.
– spasilo me je jedino to što nisam imala keša kad je HT bio 360 -390, sigurno bih ga tada kupovala.
– a nadokupila sam i malo INE na dnu.
Pozdrav !
Cijene dionica bi mogao srušiti sam strah od tog 12.04., što znači da bi glavninu pada mogli odraditi prije u očekivanju rasprodaje.
– e o tome ja pišem, i na to želim ukazati.
– a ti si sve to napisao u jednoj rečenici.
– ja to zovem psihologija tržišta.
Pozdrav !
Goran8: ” Ukupna imovina Braniteljskog fonda je cca 3,5 milijardi kn Mislim da ste svi svijesni da je to jako smiješna količina novca za par jačih ulagača Odnosno da nije, veliki igrači bi masovno izlazili, HT bi bio na 270kn ” – tržište pada zbog psihologije investitora. – te milijarde su stvarno smiješne virtualnim investitorima. – samo tu još zamisli i izlaz malih iz investicijskih fondova. – izlaz mirovinaca zbog rušenja cijena. – e onda se pojavljuju i nove milijarde. – veliki igrači i sada masovno izlaze iz HT, vidi se po cijeni, a i malo je paketa 63. – ja sam se nakupovala HT ispod 290, tko mi je to prodavao. Pozdrav !
Kolegice Ivana,
Pa vi ste bar jednom napisali da kad svi znamo da je to uistinu to što se priča, onda je sve već odigrano i ukalkulirano u cijenu.
Dan kada je HT padao ispod 290kn samo je par većih naloga prošlo po 289,99. Ispod nije bilo trocifrenih transakcija.
Ovo je problem koga su svjesni i svi fondovi i vlada, i imaju zajednički interes da se riješi. I rade na tome,
tako da vjerujem da će se riješiti. Naravno ukoliko se ništa ne bi napravilo da bi to srušilo tržište, ali napravit će se.
– Vi vjerujete kako će se to riješiti.
– a ja se pitam jesu li sposobni to riješiti ?????
Pozdrav !
ivana ukrcaj se dok je na vrijeme pa ćeš vidit kako se mišljenje promjeni
– ja sam ukrcana odavno.
Pozdrav !
ako ovaki scenarij predviđa ivana ,znaju ga predvidit hanfa i fondovi i država, i mol i dt, i dr koji u tome vide interes.hanfa lobira da trezor dt kupuje,mol če kupovat i fondovi-jer če poslje vrijedit više,a pada da če biti-bit če ali ne krah.max. če ga ublažiti regulat. mehanizmi..branitelji če se istresati do ljeta a tada slijedi rast.
llllllllll:
” ivana ukurcaj se dok je vrijeme pa ćeš vidit kako se mišljenje promjeni
”
šala ivana ali svaki drugi post je tvoj i mračnjak, a vani sunce sija mi roštiljamo, i nedilja još
nhf[smiley]
Ako želiš vidjeti što je jadno dođi na temu Petrokemija i pročitaj postove Pande unatrag 2 mj
– uvijek imaš takvih pisaca, sijećam se Cartmana u PTKM, koliko je samo tal lik zeznuo investitora.
– a i sada ih ima dosta na puno tema, ovisno jesu ili nisu u dionici.
– nažalost takvo pisanje najviše buni neuke investitore.
Pozdrav !
” Mislim da je najveća greška misliti da će samo jedan od deset branitelja zadržati udjele u fondu. Biti će obratno , max 2 od deset će ih ubrzo prodati ( to ubrzo znači kroz mjesec , dva ) a ostali će ih držati. Identična situacija je bila i kod DDJH , mjesecima su špekulanti plašili sa braniteljima a realno stanje pokazuje da su Đuru najviše srušili baš ti koji su sijali paniku. Plus naravno korekcija koja je ionako zahvatila cijelu burzu pa nije bitna u kontekstu rušenja Đure Đakovića.
Kolega,
DDJH je potpuno druga priča
govorim o vremenu kad je DDJH pao sa 300 kn na 220 kn a to je sredina prošle godine.
1. rast od 100% ta samo privih 5 mjeseci prošle godine
2. fundamenti precjenjeni i na krilima velikih očekivanja budućih poslova
.
Tako da DDJH nisu srušili branitelji – dioničari (kojima je ispravljena povjesna nepravda i omogućen naknadni upis dionica ) već špekulanti koji su na njemu dobro zaradilil.
Ostalo je odradila korekcija početkom 2008 godine.
Goran8:
”
Ako želiš vidjeti što je jadno dođi na temu Petrokemija i pročitaj postove Pande unatrag 2 mj
”
– uvijek imaš takvih pisaca, sijećam se Cartmana u PTKM, koliko je samo tal lik zeznuo investitora.
– a i sada ih ima dosta na puno tema, ovisno jesu ili nisu u dionici.
– nažalost takvo pisanje najviše buni neuke investitore.
Pozdrav !
Bravo seko,Cartman je svakako jedan od najvecih navlakaca na internetu.
Ivana , kad sam rekao nemoj plašit ljude, nisam mislio na temu pisanja, nego senzacionalistički ton koji se bio u stilu naših novinara [lol]
Ali rasprava j dobrodošla, iako je prisutna već duže vrijeme na temu braniteljske dionice, dakle ništa novo i senzacionalno. I rekao bi dijelom ukalkulirano u korekciju, da bi se riješilo, bila je potrebna niska cijena HT i INA dionica, i imamo nisku cijenu.
Ivana , kad sam rekao nemoj plašit ljude, nisam mislio na temu pisanja, nego senzacionalistički ton koji se bio u stilu naših novinara [lol]
Ali rasprava j dobrodošla, iako je prisutna već duže vrijeme na temu braniteljske dionice, dakle ništa novo i senzacionalno. I rekao bi dijelom ukalkulirano u korekciju, da bi se riješilo, bila je potrebna niska cijena HT i INA dionica, i imamo nisku cijenu.
Bravo Smrklicu[thumbsup] ili nadajmo se da si u pravu[embarass]